2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?
Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???
@elebe cykly mavam teraz kadejako, preto aj meriam, aby som vedela, ci som vobec ok..posledny som mala 34DC a predtym som mala jeden dokonca 42DC :(
@jafnka no tak snad...Lebo aj ten fertilityfriend mi ju uz prognozoval na skor a stale nic...:( Podla neho by som ju mala mat v priebehu 12-17.5. .... A stale nic...
Moj hrbolaty graf : http://www.fertilityfriend.com/home/350f87
@zucana taliansko mi ani nespomínaj. boli sme tam na svadobnej ceste - úžasne bolo. ale teraz v piatok (8 mesiacov po) nám prišiel list z talianska, že sme v pise išli s auto cez dve uličky, kde sa smie ísť len s povolením a že musíme zaplatiť 240eur! ako radosť obrovská fakt. hlavne, že sme používali navigáciu...
@janielik87 ja som mala vo februári biotehu a potom dva mesiace anovukáky....cykly okolo 35-36 dní....no hrôza....tento mesiac mi doki nasadil clostil a všetko je ok aj ovulka bola....nebola si u dokiho s tým?
@elebe nebola som, pretoze my sa snazime len druhy mesiac a to ten prvy bol taky celkovo pokazeny, mm bol chory a bral antibiotika 3 tyzdne :( No a teraz prvykrat meriam bazalku a chcem zistit, ako som na tom...podla toho sa zariadim po najblizsej mrche.
@janielik87 jáj tak keď teraz meriaš prvý cyklus tak to je iné.....môže to byť inak aj vnútorný stres z tvojho prvého merania,prvý graf a ešte k tomu chceš byť tehu.....či? 😕 😕
@elebe no hlavne chcem uz mat tu ovulku ... 😀 😀 ale hej, moze to byt aj vnutorny stres :( A to netusim ako odstranit. :( Sa moc pozorujem, lebo chcem aby mi v tele vsetko bezalo ako ma. A jasne, rada by som bola tehula cim skor 😀
@jafnka inak nám sa stalo v tunisku na letisku,keď sme už išli domov......meškalo nám lietadlo a mali sme nedorozumenie v jednom bare.....priateľ a jeho kamoš nadávali barmanovi po slovensky a on im naspäť nejakou hatlaninou a zavolali na nás ochranku.....prišli dvaja 60kg muži a môj priateľ 100kg trénovaný karatista už bol v pohotovosti.....chceli nás zatknúť,tým pádom by sme neodleteli domov a ešte aj chlapec bol s nami.....no hrozné....nakoniec,viem celkom dobre anglicky a zistilo sa že to bola barmanová chyba......banda jedna hnusná 😠 😠 😠
@janielik87 ja som prežíval apresne to isté,takže ťa chápem....a preto som mala anovuláky....proste som strááááášne chcela aby všetko klapalo ako má a opak bol pravda......všetko na nič,dokonca som po mrche tri týždne špinila....všetko úplne rozhádzané a naopak a jasné že aj nervy a tak mi doki nasadil clostil a ten mi to upravil.....ovulka prebehla,graf je krásny a ja som úúúúplne kludná 😀 😀 😀 aj keď si nemyslím že budem tehu,ale aspoň som sa pohla dopredu 😀 😀
@elebe však ho poobede donesie. som zvedavá. keby sme aspoň vedeli, že sme išli niekam kam sme nemali, ale nepamätám si, že by bola niekde nejaká značka alebo cedula, čo by sa tvárila ako zákaz vjazdu. a to sme išli pomocou navigácie. i keď to ich označovanie najmä na juhu krajiny je zaujímavé - namiesto názvu mesta len cedula spomaľ. som sa čudovala, že však už tretie mesto sa volá rovnako...
@jafnka jezis to ma mrzi....veru maju kamery.v centre sa nemoze ist veru uplne do centra iba s povolenim kto tam byva...alebo ked je invalid alebo ked ma vybavene povolenie s nakladiakom...je tam zakaz a hore su kamerky....ale samoska ze clovek co to nepozna tak to nevie a ide tam...tu to jeden taky zakaz stoji 80 eur...takze ste museli 3rakt prejst...skuste sa odvolat ze to nebolo prehladne a pod...
a veru bol taky vajcovy ale poriadne vajcovy....
@jafnka 😀 😀 😀 všetrky mestá rovnako 😀 😀 😀 dobréééé 😀 😀 ja som dosť dlho žila v Irsku a dosť som toho pochodila....a tam to bolo všetko kráááásne označené....aj idiot by sa tam vyznal,som tam jazdila na druhej strane a nemala som s tým vôbec žiadny problém. môj kamarát jazdí kamionom a hovoril že najhoršie to je v taliansku....ja som tam ešte nebola
@elebe 🙂 no ved manzel uz rano pri odkladani teplomeru videl, ze som smutna...a vidi, ze sa moc do toho vkladam :( No co uz so mnou? Ale neviem ako sa mam uvolnit. Snaha je sa zaoberat cimkolvek inym...ale nejako sa stale pristihnem pri myslienke, ze snad uz mam tu ovulku 😀 No koniec toto... 🙂 Psychika je hrozna vec...
@janielik87 čo tak učiť sa na štátnice 😉 mne ovu došla keď už som bola zmierená, že je to anovulák
@janielik87 ja ti to verím,pretože aj ja som bola psychicky v prdeli a začalo to vadiť aj priateľovi,som to na neho prenášala a sme sa dosť hádali.....tak keď mi doki predpísal clostil,tak som si s ním sadla a pokecali sme že čo a ako a sme sa do toho pustili.....ja robím merania kôli tomu aby som poznala kedy je ovulka,pretože priateľ je pracovne dosť vyťažený,takže my vtedy zvyšujeme intenzitu milovania....inak sa milujeme tak víkendovo a niekedy cez týždeň,keď nie je strašne unavený.....u nás to takto funguje....nebudem ti hovoriť ukludni sa,lebo rozumu nerozkážeš,ja som bola tak isto....ešte aj sestra mi hovorila,že ty si cvok....a mala pravdu ☹ ☹ ale už je lepšie 🙂 neboj to zvládneš..... 😉 uvidíš ešte aj bud.mesiac a pak skoč k dokimu 😉
@jafnka 😀 si to vystihla Jani...presne to sa mi najviac na svete nechce...ale hej, uz musim 🙂 Teda uz by sa patrilo 🙂
@elebe 🙂 No co uz...to sme my zeny. 🙂 Tak ja budem merat dalej, ale uz sa posnazim na to denne nemysliet a nechat tomu aj volny priebeh. Je to tazke, ale posnazim sa najst daco ine, v com moze fanatickost vybit 😀 😀 No neviem neviem, ci to budu prave statnicove otazky...ale patrilo by sa.
@janielik87 však jasné, človek robí všetko preto aby sa trochu odreagoval od štátnic 🙂 poznám 🙂
@jafnka tu v IT to posielaju po 3-4 mesiacoch tak este na SK asi dlhsie nie?
a veru baby v IT je hrozne jazdit.jazdim tu 3ti rok a poviem vam ze uz som jak talianka...tu musis vediet sa vopchat a predbehnut inak nemas sancu...nikto ti neda prednost a este ked si zena ta vytrubia...hroza...naozaj.segra povedala,ze by tu nikdy nejazdila a aj mamin priatel co ma velke skusenosti vravel,ze to je jak u talianov 😀
@janielik87 meraj meraj a dojde nemboj ja zmeriam iba zajtra v ustach ze ci som na bode mrazu alebo co 😅
@janielik87 ja som sa tiež snažila na to nemyslieť,ale nepomohlo,anovuláky boli jak vyšité....ale keď mávaš dlhé cykly tak možno sa ešte objaví a ovu testy robíš??
@elebe ano, robila som si aj ovu testy ale vysli negativne...teda, ta druha palicka bola taka ledva viditelna :( Cize nic :( Ale tak kto si pocka, ten sa docka...snad. Vsak ta faza medzi ovu a ms moze mat aj 10dni nie? Dnes som 22DC a mavam okolo 34-35dnove cykly, cize este stiham 😀
@janielik87 no najideálnejšie je ak je luterálna fáza 12-14 dní.....ale nie je to pravidlo....tak keď mávaš také cykly tak sa ovulka ešte môže objaviť.....ja mávam 35-36 DC a doki mi hovoril že ovulka by mala byť okolo 20DC tak to si ešte v norme 😉 😉
@elebe No ja som minuly cyklus mala 34DC a ten pred nim dokonca 42DC cize tak...a predtym 36DC, 37DC... Cize takych tych 35DC je optimum asi. Mavala som kratsie cykly, okolo 30dni ale sa to zmenilo od januara..:( Vraj mi pukla cysticka a preto som mala 37dnovy...ale odvtedy som normalny (30 dnovy) ani nemala...tak neviem. Asi tam predsa zajdem...mozno aj skor ako po ms. Ked nechcem vyzerat ako hypochonder...ale zas chcem byt ok.

@janielik87 čauko. mne došla až na 25DC a tiež mi to skackalo takže v poho a ty mávaš dlhé cykly tak ti aj ovu musí prísť neskôr