2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?
Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???
babeny inak tu je moj graf....zeby som nieco prepasla? a nemohlo teplotu ovplyvnit dnes rano to ze ma vecer bolel ten hnusny zub?
http://www.fertilityfriend.com/home/356c33
@jafnka tak to vam drzim palceky, aby vam to vyslo ako si zelate 🙂 je to pekne od vas...
@raza tu na MK, veď tu nájdeš všetko 🙂 zatiaľ som kukla len toto, ale je to tam celkom pekne napísané http://www.usmev.sk/index.php?option=com_conten...
http://www.adopcia.sk/index.html
@rakovcanka ďakujem 🙂
@tatiana77 ahoj tak to je fajn, mě ten pupík pár dnů táhl jakoby dolů tak jsem si musela břicho držet a pak dobrý. Teď jen odpočívej ať si brzo ok a můžete se vrhnout na snažení 🙂 držím palce... U nás nic nové opět se nezadařilo, ale jsou to jen 3měsíce takže to zatím nijak neřeším 🙂
@elebe nebud smutna....."k smutnym mamam sa deti nepohrnu" ....pekne nakupuj a dobre bude.....mne nakupy pomahaju najviac....a ked som vcera kupila tu malinkatu deku joj jak mi to dobre padlo.....proste si hovorim ze nanajvys bude mala blizenkyna ako som ja a ani o znamenie neskor....tak som si povedala , tak musi byt a hotovo
@janielik87 nedeptaj sa tym, ze robota a co ak otehotnies alebo naopak, bez roboty a cakat do nevidim na tehu...je dobre, ze robotu mas, aj ze statnicujes a tak, lebo aspon ti to berie cas mysliet na hluposti...velmi dolezite pri snahe o tehu je dusevan rovnovaha a pokoj, vtedy to pride ani nevies ako...a na druhu stranu, ono sa to moze kedykolvek skoncit, takze aj keby si otehu hned, nemass istotu, az kym neporodis, tak sa tes z prace a ked sa podari, budes to potom riesit...ved tam su tiez len ludia a co ti mozu ak otehotnies? nic...tak nestresuj 🙂
@elebe nenahnevaj sa teraz na mna, za to co ti napisem, ale places ake to mas tazke, ze sa nedari otehu...zober si to tak, ze moze byt aj horsie a mnohe baby to horsie maju, ved kolko sa snazite? ak si dobre pamatam, nie je to az tak dlho...a potom, aj ked sa zadari, este to nie je ziadna vyhra, viem velmi dobre o com hovorim...aj ked zvladnes prvy trimester, stale to nie je vyhra...mne na depresie dost pomaha uvedomit si fakt, ze su na tom zeny ovela horsie a ak nahodou taku poznam, je to este silnejsia motivacia nezufat ale mysliet pozitivne a ist v pred...inak sa neda...telo ti nedovoli otehu ak budes mysliet negativne...a ak potrebujes priklady tych, co to maju tazsie, najdi si tu temy snaziliek po potrate, ci zamlcanom potrate...niektore prisli o babatko niekolko krat za sebou, ine v neskorsom stadiu tehu odrodili mrtve dieta lebo malo vyvojove vady nezlucitelne zo zivotom, ci zamlcany potrat par dni alebo tyzdnov pred porodom, len srdiecko prestalo bit...
Vies, pred tyzdnom mi lekar oznamil, ze babatku nebije srdiecko...nemala som ziadne problemy, tehu prebiehalo priam ukazkovo, o dva dni na to v stredu som isla na kyret, vecer, ked ma z toho vsetkeho chytala depresia a zufalstvo mi prisla sms so spravou, ze jednej kamaratke zomrelo babatko 3 tyzdne pred porodom...vtedy som si uvedomila, ze hoci mna moja strata velmi boli, jej bolest musi byt vacsia, ani som si nevedela a neviem predstavit, ake to musi byt, ked uz pocitas dni kym si malicke chytis do ruk a prides on...pred mojim potratom som citila lutost, ale ani som si nevedela predstavit ako velmi sa clovek naviaze na mimi za par tyzdnov a aky je to pocit, ked par dni mas v sebe mrtve dietatko a vies to a nechapes...keby boli problemy, ze nejaky naznak...ale nic take...jednoducho...nepisem to teraz preto, aby si ma lutovala alebo co...to naozaj netreba, ani to nejak rozoberat...len mam po minulom tyzdni trochu iny pohlad na tieto veci a chcela som ti ukazat, ze to ze sa nedari niekolko mesiacov otehotniet este nie je to najhorsie...lebo to riesenie ma...
Ja zacinam odznova, musim chvilu pockat, kym sa maternica vycisti, stiane, telo da do poriadku, predsa len 12tt je dost vela na zmeny v tele...a potom ideme na to opat...myslis, ze mi je vsetko jedno? strach preveliky, ked mu dovolim, ale nesmiem mysliet negativne, lebo telo mimi nepusti...ani ty nesmies...niekde som citala, ze ak clovek mysli negativne, pritahuje taku energiu z vesmiru a tak sa mu nic nedari, ked mysli pozitivne pritahuje pozitivnu a dari sa mu...toto si hovorim cely tyzden a mienim v tom pokracovat...skus to aj ty...skus vzdy si najst nieco pozitivne aj ked je to casto velmi tazke a uvidis, ze s takym myslenim miminko pride ani sa nenazdas 🙂 drzim palceky, hlavu hore 🙂
@drobik1 no...lahke to nie je, nebudem klamat...presla som kadejakymi stavmi a myslienkami, ale mam pri sebe skveleho cloveka a ten ma velmi drzi a taha vpred, ani prenho to nie je lahke a ja som mu v smutku povedala veci, ktore ma teraz mrzia, napr ze sa zanho nevydam kym sa nam nenarodi dieta, lebo nechcem aby kupoval macku vo vreci, ze mozno mu ho nebudem moct dat, tak nech ma stale moznost vyberu najst si inu zenu a tak...a kadeco ine, mozno vies...ale napriek tomu je pri mne a taha ma a dari sa mu to, otacam myslenie a snazim sa vidiet veci pozitivne, takze sa orientujem napr na svadobne saty a proste nieco ine a ak myslim na babo, tak skor tak, ze ako otehotniem, ako najdem ciarky na teste ako bude rast a tak...jednoducho cielene si tlacim do hlavy pozitivne myslienky...asi by mi to bez tej jeho podpory neslo, ale nevidim ine riesenie...neda sa stale rypat v bolesti, lebo to ju len znasobuje...aj preto som to @elebe napisala, lebo jednoducho stale moze byt horsie a treba sa tesit na to dobre a privolavat si to...ufff...a dost bolo terapeutickeho okienka 😀
@chirabell veru pekne si to napisala a je to 100% pravda ....vzdy ked cloveka stretne nieco zle musi si uvedomit ze mohlo byt aj horsie....a brat to pozitivne ....ani ja neviem ako som na tom ci budem alebo nebudem moct mat deti....proste ked to nepride a nebudem mat to stasie mat svoje biologicke babenko,pojdeme si adoptovat, myslim ze je kopec deticiek co nemali stastie na dobrych rodicov....ale zas chapem aj @elebe ze ked kazdy mesiac caka ci to bude alebo nebude tehu ci vobec niekedy bude tehu alebo nie, je to tiez na nervy,tak proste tie negativa z cloveka impulzivne vyletia a az ked sa lepsie zamysli tak zisti ze ved to este neni az take zle....zas kazda mame inu povahu, trpezlivost a kazdy clovek znasa situacie inak....a uprimne ma mrzi co sa tebe stalo a ako sa drzis....teraz to tak az eriesim ked sa podari a budem tehu ked nie tak nie a bude adopcia...ale zas keby som bola v tvojej situacii tak si myslim ze to nezvladnem tak ako ty ale asi sa zrutim....to je o tom ze kazdy sme iny......a drzim palce nech si cim skoru znovu tehu a uz az douspesneho konca
@chirabell ahoj. V prvom rade ti chcem povedať, že mi je naozaj ľúto, čo sa vám stalo. ja som vlastne prišla o drobčeka tak isto - bola som bez problémov, bez náznakov, len proste prestalo biť srdiečko - zistili sme to na kontrole na ultrazvuku... Aj ja som mala šťastie, že mám úžasného manžela, ktorý mi bol oporou.. Tiež som všetkých odmietala, stačil mi len on. a tak ako to bolo aj u teba, aj ja som v najhorších chvílach rozprávala, že mu nosím nešťastie a podobné sprostosti...
mne osobne pomáha najviac to, že ho mám a že viem, že s ním zvládnem všetko.. no najmenej mi vtedy pomáhalo, keď mi niekto povedal, že sa to stáva veľa ľuďom a že sa stávajú aj horšie veci.. proste som cítila obrovskú krivdu, plakala som veľmi dlho a vlastne často plačem aj teraz, ale väčšinou už len v noci..
niekomu pomáha vyrevať sa, niekomu uzavreť sa a nepripúšťať si to..
držím ti päste, nech čo sa už čo najskôr môžete usmievať na vašeho drobčeka, ktorý bude ležať vo vašej postielke..
@raza tak ako ti napísala @milagros a ešte je tu téma "prišli k nám" všetko by to malo byť v skupine "mam, oco, rodina" ja som sa pridala konkrétne sem https://www.modrykonik.sk/forum/adopcia-a-nahradna-rodina/adopcia-aka-bola-vasa-cesta-k-dietatku/
cafte baby ja moc nestiham teraz posledne dni zajtra idem na sk ale citala som trochu poslednu stranu v posteli ked som uspavala a
@chirabell dobre vravis ze o tom rozpravas treba to zo seba dostat. aj men v tomto pomohol konik ked sa mi to stalo tiez v 12tt....prestalo bit srdiecko a vyvyjat sa...vsetko ma svoj dovod aby sa stalo nieco ine a krajsie a lepsie takze naozaj len pozitivne a ver tomu ze @elebe sa trapi tak isto ako ty aj ked pre kazdeho je zatazou iny kamen na srdiecku ...

@rakovcanka nie, v poho 🙂 my by sme chceli jedno adoptovať či už bude aj vlastné alebo nie. a ja som si povedala, že hneď ako doberiem tabletky na mechúr tak otehotniem 🙂 takže prvé stihneme asi aj tak biologické