2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?
Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???
@sweetlemon ale ovulacia su prave tie plodne dni a kazdy ju ma inokedy, dokonca ju mozes mat aj ty osobne raz cez ms, druhy mesiac zase v strede cyklu, lebo vzdy ovulujes z jedneho vajicka, a ten si dozreje kedy chce a potom praskne, vtedy nastane ovulacia, cize plodne dni
@alenka_ela @milagros no ja uz som zmagorena z tych plodnych a neplodnych 🙂 a teda zda sa mi divne, ze ovulacia cez ms...ved ms nastane prave vtedy, ak vajicko po ovulacii nie je oplodnene a vyplavuje sa ta vystielka ci sliznica ci co, nie? teraz uz vobec nechapem 😀 ale vobec mi to nevadi, budeme sa pokusat furt a basta 😀 aspon ti nasi chlapi z nas budu mat radost 😀 😀 😀
ahojte, ja len že som si volala o výsledky histológie a všetko je dobrééééé 😉 😉 😉
Ahojte kočky, ja som tu nová, tiež patrím medzi snažilky a chcela by som sa spýtať. Minulý cyklus som si robila ovu testy Clearblue. Testovala som od 10 DC, pozitívny mi vyšiel 15 DC, pre istotu som to zopakovala aj 16DC tiež pozitívny. Tak sme sa samozrejme s manželom snažili a snažili. Po týchto dňoch som pociťovala bolesť v podbrušku asi 5 dní, na 6 deň ma ráno o 6 tej zobudila trochu väčšia bolesť, také ostré pichnutie. Chcem sa spýtať je možné, že to pichnutie bola ovulácia, aj napriek tomu že ovu test mi vyšiel pozitívne už 15 - 16 DC ? Po 15- 16 DC sme sa už potom nesnažili, a skončilo to mrchou a slzičkami opäť. Prosím ak máte niekto o tom vedomosti poraďte mi. Hovorí sa že mrcha príde 12-14 dní od ovulácie. A mne to aj vychádza prišla presne na 14 den. Takže sme sa asi snažili v správnu dobu, ale ked ja už ani sama neviem ako to má byť. Menštruáciu mám ako hodinky 29 dní.
od novembra 2010
V podstate už niečo cez pol roka, ovu testy som začala používať len minulý cyklu, dovtedy sme sa snažili ked sme mali chuť a hlavne podľa výpočtu a pocitov, kedy by som mala mať ovuláciu, teda myslím tým bolest v podbrušku a tiež podľa hlienu. Ale nič nezabralo tak som sa dala na ovu testy, a tento mesiac už aj na meranie BT. Ach tá túžba je zničujúca, už som sa cítila aj psychicky dosť zle, tak som si tento mesiac povedal, že sa nebudem sústrediť toľko, a aj sa mi to trochu viac darí, teším sa na leto a stále mám kopu inej práce a zamestnávam mysel a celkom dobre sa mi aj darí, ale .... aj tak už by som chcela ☹
@sweetlemon
@dadak ahojte baby tak ja som mala prvy den mrchy 24.5.asi takych 5 az 6 dni no a paru dni po skonceni sme sa s priatelom nechranili, nechali sme to az do konca kedze na internete nam ukazovalo, ze mam vraj neplodne dni, takto sme sa milovali az do 3 dna pred ovulackou. Ja mam cyklus cca kazdych 30 az 31 dni a mrcha ma prist za tyzden. Ale poslednu dobu sa aj tak citim nejako divne, som ospala mam hroznu chut do jedla atam dolu ma to obcas pobolieva. testy mmi zatial vysli negativne tak uvidim. My by sme sa chceli zacat snazilkovat koncom augusta ale ked sa pritrafi skor tak budeme radi 😀
no, takže dnes ráno som testla znova ..... v podstate mi mrcha mešká 1-2 možno 3 dni, mávam tak 30 - 35 dňové cykly, keby som sa už týždeň nesledovala, dnes by som bola v riadnom šoku, // jak sa patrí .... pripájam celú moju týždňovú tortúru 😀 .... doktorovi idem až o týždeň, tak dúfam, že bude dovtedy všetko OK 😅
@raza tak to gratulujem 🙂
@maggiore waaaaaw, super pohlad na take dve ciarky 🙂 tak to ti silno gratulujeeeeeem 🙂
@sweetlemon ďakujem 🙂
@mishel33 no kedze ste sa milovali 3 dni pred ovu, tak je celkom mozne, ze nejake spermijky prezili v tebe a pockali si na vajicko. Priznaky tu mame skoro vsetky, ale kedze tak velmi chceme, vacsina z nich bude z psychiky. Takze jedine si ten tyzden pockat a az ked nepride mrcha par dni, tak urobit testik. Ja cakam v utorok, ale odvcera ma tam boli, tak bud pride skor alebo vobec 🙂 test tiez negativny... Inak dnes rano som si sla dat salat na ranajky a uplne ma z neho napinalo. Tak som zjedla len polku sucheho chlebiku. Takze cakame 🙂
@mishel33
ejha, ty mas mrchu jak moju...nie su rodina??? hihi...
ja nakoniec si myslim, ze sice mrcha pride kazdych 30 a 31 dni, ale ovulku mam az okolo 20 dna...ze to mam posunute...ale idem zacat merat od buducej mrchy, takze mozno budeme mat rovnake grafiky...😀, ideme sutazit, ktora z nas bude mat krajsie krivky...teda nie telesne...bo to by som prehrala...😀
@sweetlemon tak tak, ani ja tomu moc nerozumiem, ale hlavne je ze sa to moze podarit hoci kedy 🙂) tak sa treba snazit furt a furt a furt 🙂) drzkam palce 🙂
@katik1 no ja by som ti moc nemala radit tiez sa snazime uz rok, ale jedno viem isto, kym budu slzicky nebude babo!!!, ja som velmi uputana myslienko, ze chceme babo a dostavam za z toho uz mesiace, ale v poslednej dobe to funkguje, aj sem na konika som prestala chodievat, len sem tam mrknem naproti tomu co bolo predtym...a takto pevne verim, ze sa mi podari prestat a na to mysliet a verit, ze raz sa to podari, vtedy sa to az podari....to ti potvrdi kazda mamicka! vela stastia!
@dadak ja ani neviem kedy mam ovulacne dni, vobec a ani som sa to este nepokusala zistit, teda okrem vypoctov co som nasla nejake testy na onternete ale vies, ze presne to aj tak nik nevie. Kedy sa zacnete vy snazilkovat? my asi koncom augusta a priebehu septembra, ja sa uz tak tesim presne aj na tie krivky ako ich spominas 😎 Ale mas to lepsie lebo uz mas dve deti a vies co mozes ocakavat narozdiel odomna ale preto sa aj nato tesim, na tie hnusne ale zaroven krasne priznaky a ten pocit, ze vo mne rastie novy zivot juj :P
alenka_ela máš pravdu, ja som si to tiež tento posledný cyklus uvedomila, že to takto nejde. Bola som už taká upriamená na bábo, že moje posledné mesiace sa zmenili na výpočty, sledovanie samej seba a moje myšlienky boli len bábo, bábo, bábo .... Až prišiel jeden den, kedy mi manžel oznámil, že mojej kamarátke sa narodil chlapček a ja som na neho začala hrozne kričať, že a čo má byť ked ma dieťa čo sa mám z toho ... a kričala som na neho a potom som plakala .... a povedala som jednoducho A DOSŤ. Prispievalo však k tomu aj veľmi moje okolie, v robote mali v kuse blbé narážky, ktoré sa vkuse točili okolo tehotnosti, kamaráti sa vkuse vypytovali a moja svokra, napriek tomu že môj manžel jej zakázal o tom predomnou hovoriť, začala pre istotu mleť o tom ako ma ten dieťatko a aj onen, a rozplývala sa nad tým. ,,Fakt mi to pomohlo!" Bol to hrozný tlak a ja som sa cítila ako neplodná krava ... No ale ako som povedala už bolo toho dosť. Na otázku o bábatku odpovedám tak, že vôbec neodpovedám. Naplánovali sme si s manželom celé leto kam pôjdeme a zamestnala som sa prípravou stretávky zo strednej a mám kopu plánov na leto, čo sa týka práce okolo domu. A takto sa mi to na moje prekvapenie konečne uvolnila mysel. A tiež sa snažím určitým ľudom vyhýbať ako sa len dá a naviac času trávim s manželom. On sa nepýta a vie kedy sa môže o tom rozprávať. Takže tak pomaličky sa mi darí nemyslieť, a tiež už nenavštevujem stránky ako otehotnieť, iba tak trochu modrého koníka 😉
@katik1 no super, dobre robis, ja som presne to iste cely rok po svadbe pocuvala, ale to je normalne, treba sa stym zmierit, ludi to bude stale zaujimat, ze preco nemate babo, su zvedavi....no treba si vzdy najst nejaku vyhovorku, ja nastastie chodim do skoly tak mam, ale nie kazdy to zhltne, niektori vedia, ze sa nam zatial nedari, ini nie, no co uz, ved je to jedno, raz to isto pride, ved ked chce, kazdy ma dieta, a uz je jedno akym sposobom, existuje ich milion 🙂 nevesame hlavu a uzivame si 🙂) drzkaj sa!
@katik1 ahoj....ja ti chcem len napisat ze mam presne take pocity ako ty a citim s tebou,pretoze viem ake to je,tiez sa nam nedari a nedari a tiez same reci a uz nemam na to odpoved,len teraz je taka blba doba ze clovek ktory to nezazil ani nahodou nevie ako to citime!....tiez som uz prestala na to mysliet a podarilo sa ale zasa to bolo mimomaternicove a tak zasa sklamanie,bolest a plac,len trpime ale myslim ze o to viac si to vsetko budeme vazit a verim ze raz sa dockame!!!tiez som sa vela krat pytala "preco" no dr mal vela odpovedi,moze to sposobovat vela muzskych hormonov,genetika,stitna zlaza,nadvaha,prehnana stihlost,nepriechodnost vajcovodov,caste zapaly a podobne......ja som isla po vyse pol roka ku gyn s tym ze sa nam nedari,len ma vysetril a odisla som domov a tak som isla k inemu,ten bol velmi snazivy a zistil mi par problemov a tak chodim k nemu!....ale hned som povedala ze sa snazime uz vyse roka,vies oni nemusia vediet a aj tak kym sa vsetko rozbehne je to uz aj rok!!! prajem ti vela stastia aby si sa dockala vytuzeneho drobceka!!! 😉
Tak ja som vcera vecer dostala mrchu. Dokonca o 5 dni skor, co sa mi nikdy nestalo...
@sweetlemon :-/, do kelu...a nemas ju trochu inaksiu? myslim tmavsiu...bo to este predsa nemusi nic znamenat, ja viem ze pri prvom, som mala tiez ale bola kratsia a nie taka cervena...neboj, zaciname s tou bazalkou, co povies?
@dadak no ja ti neviem, myslim, ze je to uplne normalna mrcha, len prisla vynimocne skoro. To ale moze byt sposobene psychikou. A aj brusko ma boli ako vzdy. No...sice ma to nepotesilo, ale nevesiam hlavu a skusime to s tym meranim teda. A kedy mam zacat? Po skonceni mrchy?
@sweetlemon ked chces v ustach, tak kludne zacni aj odo dnes...aspon uvidis, ci nahodou ovulku nemas cez mrchu, vraj aj to sa stava...dnes uz asi nestihnes, ale zajtra rano sa zobud pri teplomery...😀 tuj tuj tuj
no, dnes to fakt nestiham uz urobit po prebudeni 🙂 sice cely den som v posteli, ale uz som urobila nejaky ten pohyb a aj som nieco do seba natlacila. ale teraz som si len tak skusobne odmerala a mam 36,8, takze asi taka normalka cez mrchu. no inak asi si budem merat v ustach, nech mozem pocas celeho cyklu. a inak registrovala som sa na
http://www.fertilityfriend.com/ttc/index.php
tak skusim si to tam zaznacovat. musim sa s tym ale naucit robit, lebo je tam kooopa veci na zaznacovanie 🙂

@milagros ovulacia znamena plodne dni 🙂 myslim ze su to tri dni ☹ iba ☹