2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?
Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???
Baby, mozem sa vas opytat na jednu vec? je tu medzi vami taka, co 2 tyzdne pred mrchou ju bolelo brusko dolu, prsia sa zvacsili, a su bolestive a citili ste sa fakt tak inak, cudne...a hrozne vam chutilo jest, no a tyzden pred mrchou, co mna vacsinou bolieva brusko, tak uz vobec neboli, len prsia ma hrozne bolia a stale sa citim tak nejako divne...je mozne ze priznaky tehotenstva nie su? mrchu mam mat buduci tyzden...
@dadak dakujem za kompliment 🙂
ano, asi je nalepsie zacat od zaciatku cyklu. ja uz teda zacnem teraz a uvidime, ake blaznive krivky mi vyjdu 🙂
no s tymi priznakmi je to fakt rozne, lebo mna brusko zacina vzdy boliet max hodinu predtym ako pride mrcha. a teraz ma to pobolievalo aj 3 dni predtym. tak uz som myslela, ze by to mohli byt aj tie "ine" bolesti, lebo je fakt velmi skoro na to, aby som mrchu mala. a nic, predsa prisla. no a prsia ma bolia vzdy len do dna, kedy pride mrcha. a teraz ma bolia aj druhy den mrchy. takze tehotna mozes byt podla priznakov, ale aj nemusis, hm... v kazdom pripade ti budem silno drzat palceky a ostatne prstiky, aby si predsa bola 😉
@monyseq ahoj, mala som podkozny abces, co znamena zapalene stehy pri pupku, po 4 dnoch mi zistili pri gynekol.vysereni, ze mam pseudocystu medzi maternicou a crevami, velmi ma bolelo podbrusko, netusime odkial sa nabrala, vsak som bola v marci na preventivnej kontrole a nikto nic nevidel.....ci mi vznikla po operacii zlcnika, neviem....takze mam 2 operacie za sebou, pri druhej ma rezali....ale smad uz bude vsetko ok....ale strachy som mala riadne.....este to mam dole citlive, lebo ta pseudocysta tlacila na vajecniky a vznikol zapal....dufam, ze sa mi nikdy nevrati.....ale uz zacinam skusat jest normalnejsie jedla, mala som aj kavu s mliekom a v pohode. len sa citim plna a zaroven aj za chvilu hladna.... so snazenim musime pockat, kym sa upravi cyklus a ja sa dam dokopy....aj po fyzickej a psychickej stranke.....bolo to pre mna dost zle, ale pevne verim, ze vsetko bude v poriadku....a ze nemocnicu nebudem vidiet 40 rokov...iba porodnicu 🙂 ako sa mas ty? drzim palce pri babu....ja mam dcerku a strasne je zlata, zacala tak kecat, ze sa aj smejem.....
@katik1 @alenka_ela @pancuska veru druhych si netreba vsimat ...co koho do toho ze este nemate babo... a si predstavte ze mi sme mali svadbu v 2005 a babo tiez este nikde.....kazdy sa furt len na to vypytuje a babo kedy bude? a ja ze ked budem chciet,lebo sa bojim porodu a je vybavene a donedavna to tak aj bolo straasne som sa bala porodu a ze co ak v tehotenstve sa nieco stane....a ked som si tu precitala aj pribehy ked aj 2-3x potratili to by som asi ani neprezila.....ale v aprili sa nam v rodine narodilo babo a moje bio hodinky sa akosi zobudili.....
@pancuska ahoj. no, už je to chvalabohu za mnou a GPN Ružinov môžem len odporučiť. každému ich teraz chválim, pretože s takým skvelým prístupom som sa ešte nestreta. vôbec nebanujem, že som si vybrala súkromku a zaplatila si.. oplatilo sa. najviac sa mi rátalo, že doktor hneď po operácii vyšiel za mužom, zavolal ho dovnútra a všetko mu vysvetlil. potom šiel za mnou aby ukludnil aj mňa. 😉 tak, s ničím takým som sa ešte nestretla. keď som ležala v Nitre 2 hodiny na pooperačke, mm šiel šlak trafiť, pretože stále na chodbe čakal, nevedel, prečo som tam tak dlho.. ktokolvek z operačky vyšiel, nikto mu nebol ochotný povedať, čo je so mnou. dokonca mu tvrdili, že nevedia, na koho sa pýta.. debili... 😝
no a doktor, čo ma operoval povedal, že cystu vybral, aj s kúskom vaječníka, všetko vraj poriadne pokukal a malo by to byť ok. no a keď som si v piatok volala o výsledky a povedal, že všetko je super, neverila som vlastným ušiam. som sa ho normálne musela opýtať, či sa určite nepotvrdila ani tá endometrióza, lebo sa mi nechcelo veriť, že konečne sa nám začalo dariť. ale tfuj, tfuj, nechcem to zakríknuť, pretože , nám sa smola v posledných rokoch riadne lepila na päty 🙄 ale dúfam, že s tým už je koniec a že už konečne začneme normálne žiť a už ma to moje sprosté zdravie nesklame.. naj mužovi som povedala, že mám pocit, že už bude len a len lepšie 😉
v piatok mi už vybrali štychy a po mrche ideme na to 😉
@tatiana77 Ahoj, jej tak to muselo být hrozné, držím palce ať už je jen a jen dobře a si brzo fit 🙂 To ti moc závidím, že už máš doma princeznu, my pořád bezúspěchu a teď to na mě tak nějak blbě dolehlo, ale snažím se kvůli přítelovi být ok. Já to měla taky tak hned jsem se cítila najezená a za chvilku hladná, ale asi se mi po operaci zhoršila štítná žláza nebo co protože jsem první zhodila asi 5kg a potom 15kg nabrala a nemůžu se jich zbavit :( a to chodím 3x týdně cvičit asi i kvuli tomu se nám mimi nedaří :( přeju ti ať si brzo v pořádku a máte doma k princezně ještě jjednoho prcka... 😉
@dadak no tak ako na potvoru...dnes rano poctivo meriam a rozbijem teplomer...takze dnesok som domerala :( musim kupit dnes teplomer kurnik. sikovnost moja, neopustaj ma! 🙂
inak mrchu som mala 2 dni, vecer mi skoncila. ale mozno mi este zacne znovu, uvidime
@sweetlemon
@dadak baby vsimla som si ze idete merat bazalku, mozem sa opytat mate speci teplomer na bazalku alebo obycajny?? Dik 😉
@milagros no milagros, asi to je fakt o tých biologických hodinkách, ked raz začnú biť, tak sa tá túžba nedá potlačiť, aj ja som sa toho obávala, a ešte pár mesiacov po svadbe som hovorila ešte zatial nie, ale pred vianocami sa to celkom zmenilo a z mesiaca na mesiac je tá túžba silnejšia. 😒 A čo sa týka tých rečí už si to tak neberiem k srdcu.
@pancuska no ja tiež rozmýšlam, že ak sa tento mesiac nepodarí behnem k lekárovi, lebo robím v škole a budeme mať dva mesiace volnejšie, tak by som mala na to čas, a tiež tak rozmýšlam, že by som mu povedala, že sa snažíme niečo cez rok, lebo ved načo strácať čas, ved ak je všetko v poriadku tak si ešte do novembra počkám, že či sa podarí a ak povie, teda zistí ,že niečo nieje v poriadku, tak nech sa to rieši čím skôr. A aspoň budem vedieť na čom som. A podľa mna by mali doktori, teda ak si to nejaký manželský pár vyžiada, poskytnúť vyšetrenia, aby bol človek kludný. Ved do kelu načo si platíme tú zdravotnú, ved ja ju vôbec zatial nevyužívam. 😀
@kukucg ahojky, nie, ja mam normalny ortutovy teplomer, teda mala som, kedze som ho rozflakala 😀 da sa pouzit aj digitalny, ale ten je zevraj menej presny
@alenka_ela dakujem aj ty sa držkaj, a verím, že toto leto nám to všetkým víde 😉 a budeme sa gulaté fotiť pod vianočným stromčekom 😀
@dadak ahoj, no tak takéto priznáky som mala presne minulý mesiac, dva týždne pre MS ma bolelo dosť podbruško potom týžden zrazu nič, prsia ma tiež tak isto boleli a skončilo to mrchou. Tiež som robila nádeje, lebo mi bolo čudne, ale tak asi som si to pekne nahováral, a tak som si povedala že si takéto veci už nemienim všímať. Psychika je veľmi zaujímava vec, čo všetko si človek nahovorí, ked po niečom túži a dokonca sa tak začne aj cítiť. Dokonca sa niekde čítala, že bolo ženy ktoré tak chceli bábo, a vsugerovali si že sú tehotné, že im normálne začalo rásť brucho a mali tehotenské príznaky. Tak no neviem čo je na tom pravdy, ale pozor na psychiku! Ale samozrejme to vôbec nemusí byť tvoj prípad. Možno už ozaj čakáš babenko. 😉
Ahojte babulky 🙂 kam idete na dovolenku?
www.makaditours.sk
http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Makadi...
@sweetlemon no ja som tiez dva ortutove posledne pri upratovani rozflakla a uz taky nekupim tak ale digitalne moc nie presne aj ked som niekde videla digitalny presne na to urceny a tusim mal aj dve desatinne miesta ale neviem kde som ho videla uz ho neviem najst 😠
@katik1 to mas pravdu mne uz raz aj mrcha vyse tyzdna meskala tak uz radsej nic neriesim, psychika je velmi silna, az neuveritelne, aj to co hovoris je pravda, a aj naopak funguje poznam pripad jednej dievciny ktora babo nechcela a tak samu seba presvedcila ze tehotna nie je a tak ani v siedmom mesiaci nemala ziadne brucho, potom ale sa na to prislo, dostala sa do nemocky a po nejakej psychologickej intervencii a tak ked si to pripustila bruska jej asi za dva tyzdne do normalu narastlo, takze tak je to sila veru ale aj tak neviem na to nemysliet 😅
@sweetlemon ty kokso...to je znamenie...dva dni? to som mala aj pri prvom...juj....tak mozno ta tehotnost je tam...juj tak by som ti priala...neskusala si test? normalne sa tesim za teba...a myslim si, ze babatko ti uz plava v brusku a ono odhodilo ten teplomer...ze mamooooo, naco teplomer..ja som uz tu...a je mi dobre..:.-D
@katik1 tak ja praveze ani tie priznaky uz nemam..len prsia kus bolia...ale tento tyzden by mala dojst mrska...ked ma dojst, dufam, ze aspon dojde presne...hm....tak dost nahovarania asi, ze? 😀 ideme makat na babatku...kua ked s kym...mm robi vonku...to je to najhorsie, ze sa to ani naplanovat pri jeho praci neda...vzdy ked mam ovulku, co aspon citim, tak on je prec...myslis ze vymena manzela pomoze? hihi...srandujem...nedala by som ho...vy sa kolko snazite?
@kukucg staci obycajny...ale dobry je digitalny...ja mam od zepteru a fakt je fajn...ja mam inac tiez dostat mrchu za dva tri dni...len ktovie ci dojde...bo sice posledne tri mesiace ako hodinky, kazdych 31 dni, ale teraz nic necitim....inac zena ked je tehotna, tak citi presne to co pred mrchou, krize, brusko....prsia, takze mozno ani ten teplomer nebudes potrebovat..drzim palce...
@kukucg nuž ono sa to ani nedá, že úplne na to nemyslieť, to je nemožné, ak niekto chce bábo. Ale treba si dávať pozor, aby sa naš život nezmenil na sledovanie cyklu rátanie dní a sledovanie príznakov, ja som v tom stave už bola do minulého mesiaca, trvalo to pol roka a pekne ma z toho bolela hlava. Tento mesiac sa mi darí celkom pekne vypnúť, je to lepšie ako posledný pol rok a verím, že to bude lepšie. 🙂
@dadak mi sa snažíme tak intenzívne od novembra 2010. Presne tak dosť nahovárania. Veríme už len meškajúcej dvojtýždňovej mrche a pozitívnemu tehotenskému testu, to sú asi jediné príznaky ktoré sa nezhodujú s predmenštruačným syndrómom. 😀 No a treba teda naplánovať letnú dovolenku, ked budeš mať približne ovuláciu. 😀 Ja mám našťastie manžela k dispozícii, ale chudáčik, niekedy je pekne zničený z práce. Tak hádam aj nám dovolenka trochu pomôže 😵
@dadak dakujem si zlata, bodaj by si mala pravdu, ale zatial to beriem tak ze asi mrcha dojde, radsej budem prijemne prekvapena ako potom sklamana 😅 😅
@katik1 ja az tak nesledujem, ani BT nemeriam a tak, ja cca viem kedy mam ovu, teda ak sa nemylim, ale takto pred MS je to uz napinave a najhorsie je ze som teraz doma tak si nemam ani cim hlavu zamestanat aby som nemyslela na to 😒 ale budem sa snazim a ako vravis len meskajuca mrcha a tehu test 😀
@dadak jeeeeej, ty si zlatucka 🙂 dakujem pekne za podporu a prianie 🙂 no bodaj by si mala pravdu 🙂 dnes ma ale prestali trochu boliet prsia, takze neviem, neviem. ale teda musim priznat, ze v kutiku duse stale tajne dufam, ze tam vajicko stale plava 🙂 no len dufam, ze ta krv neznamenala nieco ine...horsie. pockam este den -dva a ked mrcha uz nepride, tak sa testnem. no aj teplotu mam pod 37, takze ak by vajko bolo chytene, asi by bola vyssia.
@kukucg ja som teplomer na to urceny zatial nevidela, ale je pravda, ze som taky ani nehladala 🙂 dnes pojdem kupit, tak zistim v lekarni
@katik1 verim, ze na dovolenke sa nieco podari. poznam vela parov, ktorym sa to na dovolenke podarilo 🙂 hlava aj telo su tam oddychnute a to je asi to hlavne, co vajicko potrebuje, aby ostalo pri maminke 🙂
@sweetlemon tak daj potom vediet 😉 a drzim palceky nech ti to dobre dopadne a nech mrcha nepride 😉
@kukucg dakujem krasne 🙂 dufam, ze sa podari 🙂 a ak nie, tak snad dalsi mesiac 🙂 a myslim na vas vsetkyyyyyyyy!!! 😵 😉 😉
@sweetlemon inac existuje jeden teplomer, cyclotest, vraj je super, a netreba ti robit ziadne grafy, a ono ti hned napise ci si ovu, ci malo ovu, alebo ci mas neplodne dni...ale vraj treba odsledovat aspon 5 cyklov, aby ti to potom vypocital...paci sa mi ta masinka...len ta cena...:-/
inac, brusko ta este boli? skus si urobit ten test, ale pockaj aspon take 4 dni...ak to vajicko tam je...budes to mat presnejsie...a idete niekde na dovolenku?

@sweetlemon
tak na tej fertilityfriend som zaregistrovana aj ja...ale zacinam az od mrsky...
ja sa inac citim tak cudne...hrozne som pribrala, prsia ma bolia, ale brucho od minuleho tyzdna vobec...co pred mrchou ma vzdy bolievalo kusok... ale zevraj aj ked je zena tehotna, tak ju brusko tak pobolieva ako pred mrchou...ja dufam, ze ked ma dojst, ze dojde aspon presne...ze nebude meskat. inak mas peknu fotecku...kocica si...
dievcata, ktore z vas momentalne cakaju este ze su za ovulkou, cakaju mrchu a stale dufaju, ze su tehotne... ake mate priznaky, pocity...