2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?
Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???
@milagros no ved aj toho sa bojim. sak sa ani na prvy sup nepodarilo a kludne sa to moze tahat aj pol roka, aj rok, ktovie. jednak neviem, co mu pomozu 2 mesiace a po druhe...vidi na mne, ze ma to dost zobralo a ze si velmi prajem uz nosit noveho cloviecika v brusku. hodiny mi tikaju jak blaznive 🙂 tak nechapem, co mu chodi v hlave. ale zas tlacit ho nechcem. nechcem, aby to bolo vyskemrane dieta. chcem, aby sme sa z dvoch ciarok tesili obaja najviac na svete. teda, asi by sa tesil, keby sa to aj teraz podarilo, ale vedela by som, ze som ho do toho dotlacila...a to nechcem :( musim si asi pockat...
@katik1 ahoj. z grafu BT zistíš kedy bola ovu len spätne, nezistíš to dopredu, najmä nie vtedy keď meriaš len prvý mesiac a ešte nevieš ako sa ti mení teplota v priebehu cyklu. ten graf je dobrý hlavne na to aby si vedela, že ti ovu vôbec prebieha. keď chceš vedieť dopredu kedy bude ovu tak na to sú lepšie ovu testy. keď už je skoro rovnako alebo rovnako silná alebo silnejšia druhá čiarka tak sa treba snažiť. ale najlepšie je to skombinovať ovu testy a meranie BT lebo niekedy sa stane, že ovu test je pozitívny, ale folik nepraskne a to potom uvidíš na grafe, že či teplota stúpne alebo nie
dúfam, že som to nenapísala moc zložito
@jafnka ahoj, byl mi delany hormonali profila byl mi zisten vyssi zvyseny prolaktina a stitna zlaza taky porouchana, tak mama prasiky a cekam ........ prekazka v babu ale je dost kruta, ty vedlejsi ucinky.....sila a to jsem to mela vcera prvni den, a mam to brat emsic...
co, jak jsi na tom?mechur uz ok?
@kukucg ahoj, no prvni prasek jsem si vzala vcera vecer a nastup ucinku byl hend v prvni pulhodine a to tim, ze se mi ucpal nos, tak sjem si dala kapky, ze to mam asi z klimy z auta....a po chvili ze taky tezke bricho, hrozne tezko, navaly horka....a po hodine jssem vyzvracela vse, co jsem stihla snist za odpoledne.☹no zle mi bolo moja.....uvidim dneska jak budu reagovat...☹
@strihalka juj, tak to nie je bohviečo, hádam ti to zaberie a bude dobre. moja mama mala problémy so štítnou a otehotnela so mnou úplne v poho, ale asi mala niečo iné ako ty a teraz už štítnu ani nemá (vybrali jej ju). ale ešte dobre, že ti to zistili tak skoro na začiatku snaženia, že si nečakala rok ako odporúča veľa doktorov. držím silno palce nech sa ti to čo najskôr upraví
a môj mechúr je o kúsok lepší tak dúfam, že do toho októbra už bude úplne ok, musí byť lebo potom ma to už ozaj naštve
@jafnka dik....no veru si myslim ze si zo mna na FF robia srandu alebo co 😝 ...ale takyto graf to neni bohvieco ked teplota len stupa lebo co som citala tak pred ovu by mala este klesnut ale ked ide furt iba hore 😠 ....no jelen som uz z toho....tak to mas frmol teraz....stavim sa ze nemas cas mysliet ani na to cikanie 🙂 a to mas robotku do konca leta ci aj dlhsie? a ty meras?
@sweetlemon tak urcite tlacit do toho nie je dobre /viem to z vlastnej skusenosti/ ... vsetka cest a slava mojmu trpezlivemu muzikovi ..... blba otazka ale si pisala ze noveho cloviecika? uz jedno babo mate? teraz kukam....si priamo zo Senca?
@milagros no ved...musim byt ako tvoj muzicek... trpezliva 🙂
a ta otazka...nieeeee, nemame babo, nemyslela som to tak 🙂 nie som priamo zo sc, hehe, teraz kukam, ze mam v profile okres senec 🙂 myslela som, ze tam davam len blizke mesto, nie okres 🙂 no byvam pri senci, ale vlastne okres taky ako ty 🙂 aj ked teraz skor v ba s drahym...zatial 🙂 ty budes asi ale byvat niekde v mojom okoli tusim... 🙂
@milagros s tou teplotou je to rôzne. mne najprv klesla, potom kúsok stúpla a až potom stúpla poriadne a bola ovu. ty meriaš len prvý cyklus poriadne od začiatku (ak sa nemýlim) takže sa ešte nedá povedať, či to máš čudne, hlavne, že ti stúpa. ja som prestala merať lebo tie tabletky mi to nejak rozhádzali a navyše sa mi podarilo pár krát vstať úplne mimo času kedy som zvykla merať tak som to nechala zatiaľ tak. robím len teraz v lete do polky septembra, potom si chcem nájsť niečo v mojom odbore (biochémia) a to už hádam budem mať aj ten mechúr ok
@dadak s tou teplotou je to rôzne, keď nemeriaš tak je ťažko povedať, či 36,8 málo alebo veľa. u niektorej je to teplota ešte pred ovu a u inej zase až po ovu. inak my teraz nesnažilkujeme lebo beriem také fuj tabletky na mechúr, ale pravdupovediac sme si minule pozor nedali 🙂
@jafnka
@sweetlemon
@milagros
tak dievcata robila som si test dnes znova a znova mi vysla taka uplne slabulinka druha ciarka ale az po 10 minutach...takze pochybujem ze prcko je v tele, to uz by mala byt silnejsia....asi je to fakt len oxidacia...ci ako sa to vola....a mrcha asi pride neskor......posielam vam pusy a nech sa buduci cyklus uz podariiii...nam vsetkym...
@jafnka nie nenapísala si to zložito, práve teraz som to všetko pochopila, Ďakujem. Tak ja mám aj tie ovu testy aj meriam. A zrovna včera mi vyšiel pekne pozitívny -14DC, tak som dnes trochu nevyspatá. 😀 Ach jaj keby to tak chcelo vyst. A tiež sa nám stala taká zvláštna vec. Tesne po tom ako sme sa dosnažili nám v izbe z ničoho nič zasvietil môj mobil. Manžel sa ma opýtal či sa mi vybila baterka. Ale nie tá bola nabitá. A tak čudne zhasínal, postupne zhasínali tlačítka jedno po druhom. Pozerali sme ako puci. ŽEBY NEJAKÉ ZNAMENIE Z HORA? 😕
@milagros ďakujem za radu, no ved uvidím ako to nakoniec dopadne, lebo robím aj ovu testy aj meriam. Tak to snáď pochopím. Práve máme dni snaženia, tak dúfam že to víde, a ked nie teraz tak nabudúce. Toto je prvý mesiac, čo na to myslím, ovela ovela menej ako posledný polrok. Konečne ma z toho nebolí hlava a nemám depresiu z toho ked vidím tehotnú ženu. Som ovela uvolnenejšia. Myslím na to iba ked si tu píšem a ked robím test a meriam BT, čo je asi tak 2-krát denne na 10 - 15 min. Čo je u mna veľký úspech. Predtým som na to myslela ešte aj ked som spala. A zo dna na den je to lepšie aj so psychikou. 😝
@sweetlemon a nebude to tak, že to na teba len tak zahral, aby ti trochu odlahčil psychiku, aby ste sa akože nesnažili a on sa vlastne aj bude snažiť? Vieš možno si myslí, že sa moc na to sústrediš a takto ti chce ulahčiť. A ty budeš v podvedomí v tom, že vlastne nemáš čo riešiť a šup možno práve v tedy to víde. To len tak polemizujem 😀
@katik1 no a vies co? nieco na tom asi bude 🙂 rozpravala som sa s nim, povedala som mu, ze vymysla a zas sa zacal vyhovarat na dovolenku, ze mi tam zle bude. a ze on nehovoril, ze sa nebudeme snazit aj tak. ze ved aj tak vzdy ostava vo mne a nemieni to zmenit. tak asi sa len blbo vyjadril...skor to asi chce nechat na mna, len mi chcel poradit. taaaaak mi odlahlo 🙂 jaj ti chlapi sa vyjadrovat nevedia 🙂 no takze dnes mi tusim skoncila koooonecne mrcha, tak sa pomalicky idem pripravovat na plodenie 😀
@dadak moja, to je fakt nejake divne. asi by si nemala na ten test ani pozerat po 5 minutach. je mi luto, ze ciarky hned nevyskocili na teba, teda najma ta druha. hlavne, ked ta tie prsia stale otravuju... no nic, pockaj uz na mrchu a az ked bude velmi meskat, tak otestuj. inak budes zarabat len na testy 🙂
a tiez drzim vsetkym prsteky, aby dalsi cyklus bol uspeny 🙂
inak premyslala som, zeby som si kupila tie ovu testy...niekto pisal, ze sa daju kupit aj lacnejsie, zrejme vacsie mnozstvo...neviete mi poradit, kde? dakujeeeeem
@sweetlemon no chlapi sa asi niekedy tazko vyjadruju...som rada ze sa zle vyjadril...hihi...takze neboj, asi fakt na to netreba mysliet a ono to pride sameee...no a kedze ti skoncila mrcha, tak tuj tuj tuj, nech sa to konecne podari...skusas tu teplotu? citam ze ides na tie ovu testy...tak to skus nejako skopcit a budes to mat istejsie...ja viem, je to otrava...ani mne sa to velmi nechce....ale ja uz len cakam na tu mrchu, nech pride, nech odide, ze idem merat...a mozno a mm bude v plodne dni doma...hihi...a kde sa inac chystate na dovolenku? a kedy?
@dadak dakujem 🙂 na tu teplotu som chcela ist, ale neviem uz kupit ortutovy a ten digitalny sa mi zda divny, tam mam vzdy ledva 36,00. Minule mi nameral 35,60...to akoze som uz napoly studena 🙂 proste o cely stupen menej ako na ortutovom. To je uz chore... takze kaslem na neho a kupim testiky. a budem ocikavat alebo co 🙂
no, to som citala, ze aj manzel mal plodne, to je super, treba ho skusit oplodnit, mozno to aj vynosi 😀 😀 😀
a ideme do turecka, v polke auguste. uz sa neviem dockat 🙂
@dadak no ja som mavala na zaciatku ked som si zacala merat dva tyzdne len 36,3 a 36,4 tak som myslela ze uz inu teplotu mat ani nebudem ale potom v druhom cykle to islo od 36,2 stale len hore a mala som aj 37,2 to bola zatial najvyssia ale myslim ze kazda mame iny organizmus a moze byt ze ty vyssiu mat nebudes....co som citala pre tehu je hlavne to ze ta lutealna /dufam ze som to dobre napisala/faza /vyssie teploty po ovu/ by mala trvat 12-16dni a ked trva 18 je to tehu
@sweetlemon moze byt....som okres GA ale smer na SC, a kam chodis dokimu,do BA?
@sweetlemon tak skus kupit bazalny teplomer tam je to na 2desat.miesta....ovu testy kupis aj cez net....a to s tym plodnym muzom sa mi paci....ako sa da zistit kedy ma muz plodne dni? 😀 😀 😀 to by bolo najspravodlivejsie jedno dieta aby porodila zena a druhe muz....preco si to vsetko mame odtocit my...no nie 😀 😀 😀 nestaci ze splacame kazdy mesiac to jablko 😀 😀 😀
@sweetlemon ahoj. čo sa týka tých ovu testov, tak ja som rovno v lekárni povedala, že chcem najlacnejšie a nech je čo najviac v balení. pretože tak ako aj pri všetkom ostatnom tu platíš len za značku. takže som si nakoniec kúpila Woman secret ,,RIGHT TIME" a stálo to 5,28. je ich tam 5. ale v každej lekárni samozrejme stoja inak, možno majú aj lacnejšie. ja som mala aj iné, aj lacnejšie, ale nepamätám si aké... toto viem len pret, lebo som našla na poličke na WCku prázdnu krabičku 😀
@sweetlemon no vidíš to sa musíš na to pozerať trochu mužskými očami, oni sa netrápia čo a ako to povedia, ako to kto pochopí, a hlavne oni tak ako to povedia presne tak to myslia, nič navyše nič menej. Proste ked je niečo hnedé, tak to je hnedé, a žiaden mahagon či biela káva. 😀 Takže ak povedal, že sa chce snažiť tak sa snažiť bude, len nechce aby si sa najbližšie dva mesiace stresovala, aby ste si užili dovolenku a potom sa ,,opäť do toho pustíte" . Inak ja som práve teraz tak na tom, že tiež si hovorím, že ved do dovolenky, sa ani nemusí podariť, aspoň si užijem leto, môžem sa kúpať, môžeme ísť na dovolenke na turistiku ale pozor si dávať nebudeme a ked sa podarí tak zmeníme jednoducho plány 🙂

@milagros ahoj 🙂 tak v robote máme pilno lebo robím na ubytovacom odd na intráku v mlynskej a teraz ku koncu semestra sa všetci odubytuvávajú, čo je cca 6 000 ľudí, a niektorí sa ubytuvávajú na leto. takže sa vôbec nenudím a robím aj cez víkendy... ale hlavne, že aspoň mám robotu. preto sa mi ani veľmi nedá sem písať, ale myslím na vás 🙂 kukla som ten tvoj graf a ja by som povedala, že ovu mohla byť toho 12-teho lebo aj minulý cyklus si mala teplotu 36,6 ako pred ovu teplotu, ale ruku do ohňa by som za to nedala