icon

2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?

evulilik
24. jún 2010

Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???

raza
9. júl 2011

@milagros som 19D, DPO neviem, netuším, kedy som mala ovu 😝
na nete som o tých tampónoch dnes zháňala info, ony sú napustené vazelínou a preto neprepustia žiadnu vodu, dnes som vyskúšala 🙂
@tinka6 až teraz sme prišli, bolo supeeeeer 😀 , poplávala som si, potom sme boli synovcovi gratulovať a potom opäť sami dvaja na pivko v meste na teraske . áááá , keby boi tie víkendy dlhšie 😵 😵

katik1
10. júl 2011

@tinka6 no vieš napríklad mne tá teplota nestúpa, drží sa 36,8. To by mala stúpať? Mne nestúpa a robila som ešte aj dnes testík a bol zase silnejší, tak hádam mi zajtra doktor len povie pozitívne správy 🙂 Ale býva mi aj zle a mrchu stále nič, teda aj doki povedal, že to nevyzerá tam dole, žeby mala prísť.. Testíky dám hneď ako mi potvrdí. Držím prštek

tinka6
10. júl 2011

@barbora84 tak podľa môjho názoru - a myslím si, že to isté by ti povedalo mnoho báb usilujúcich sa o bábätko - by si pre istotu mala robiť aspoň dve "zisťovania" plodných dní.. niekto si kontroluje krčok maternice, niekto hlien, niekto teplotu a teraz je v "móde" aj ten mikroskop.. čo sa mňa týka, ja si meriam teplotu a kúpila som si aj mikroskop, aby som mala istotu 😉 to papradie - ako som písala, praktické skúsenosti s tým ešte nemám bohvieaké, no udáva sa, že obraz BEZ papradia je v úplne neplodných dňoch - to znamená napr v dňoch tesne pred ms a po ms.. obraz s malym mnozstvom papradia sú tvoje relatívne plodné dni, čo znamená, že čoskoro sa ti uvoľní vajíčko a bude pripravené na oplodnenie.. a obraz, na ktorom je krásne vidieť iba papradie znamená, že u teba nastala ovulácia a je najvyšší čas na techtle mechtle 😀 podľa môjho názoru ti to čisté papradie vydrží cca 2 dni, pretože akonáhle sa ti zvýši teplota /deň po ovulácii/ tak si plodná ešte 2-3 dni.. od tretieho dňa večer až do nástupu ms si neplodná - čiže by si mala vidieť znova obraz č. 1 - bez papradia.. a ešte niečo - spávaj s manželom/priateľom každý druhý deň, spermie sú tak vyzretejšie a viac schopné oplodnenia.. a takisto sa odporúča spať s manželom 2 dni pred ovuláciou, v deň ovulácie a deň po ovulácii.. ovulácia je POSLEDNY den nizkych teplôt 😉 veľa šťastia

@raza uuzasny dnik to musel byt 😀 ja milujem taketo dni, my vcera na chatke cely den len dvojka, pogrilovali sme, poopalovali sa.. juuj bolo super. dnes nas caka to iste, ale so svokrovcami 😉

@katik1 no aj mne sa drží na 36.7. vtedy raz klesla, ale odvtedy sa drží hore, verím, že pojdem v tvojich šľapajách 😀 teším sa na testíky

milagros
10. júl 2011

@sweetlemon no asi ta sklamem ale minuly mesiac som dostala ms 20DC ale zas ovu som mala 8DC....tento mesiac som uz 16DC a ovu este nikde ale to bude asi aj tym ze ja mam ms jak se ji zlibi 😠

milagros
10. júl 2011

@lubinka13 no ja som si povedala ked sa do 3rokov nepodari idem adoptovat lebo to uz potom budem len starnut...a do 40tky sa mi nechce cakat

milagros
10. júl 2011

@raza nemas graf? je mozne ze si ovu este ani nemala

milagros
10. júl 2011

@tinka6 a ako velmi je spolahliva? a tie nahradne diody co stoja

milagros
10. júl 2011

@tinka6 a inak ty uz si tiez nieco kupila pre drobca?

tinka6
10. júl 2011

@milagros netusim ci sa vobec tie diodky daju vymienat, priatel vravel, ze to skusi, ked sa mi nahodou vybije, ale vsetko tam je zaliate ani neviem ako sa ta dioda vybera.. musis to brat ako taku "jednorazovku".. nestoji to vela, myslim si, ze sa oplati.. a zo stranky www.otehotnenie.sk ti v pripade reklamacie poslu obratom novy tester, skutocne velmi rychlo to vedia vybavit, su skveli..
ja som si este nic nekupila aj ked tuzba je ohromne velka.. ked ideme s priatelom do tesca na nakup, stale sa pristavim pri malych vecickach a obzeram.. take peknucke vecicky tam maju.. chcem si kupit capačky znacky puma, velmi sa mi pacia take male botasky 😀 krasne su.. a v bazari som nasla uplne ako nove za par eur.. ale este nic nemam.. pockam za //, objednam a prekvapim "tatka" 😀 listik v mene babatka uz je napisany par mesiacov 😀

barbora84
10. júl 2011

@tinka6 chcem sa spytat- teplotu si treba merat pod pazou, alebo v posve ci ako? viem len ze to treba robit kazdy den v tom istom case este pred vstanim z postele...

tinka6
10. júl 2011

juuuuuuuj ludia, tu sa rozprsalooo ☹ nase plany su fuc 😔 a mozme kysnut doma....

@barbora84 pod pazou v ziandom pripade 😀 bud v ustach pod jazykom, v posve, alebo v anale. ja si to meriam pod jazykom.. musis vsak stale na tom istom mieste

barbora84
10. júl 2011

@tinka6 vdaka za infosky. aj ja vidim tie usta ako najlepsiu alternativu 🙂 pouzivas ortutovy ci digitalny teplomer? ako dlho si uz sledujes plodne dni?

tinka6
10. júl 2011

@barbora84 mas pravdu, usta su takou "najcistejsou" alternativou.. pouzivam digitalny a meriam si to momentalne druhy mesiac .. sledovat tu krivku sa ozaj oplati.. prvy mesiac som mala takmer stale rovnaku teplotu 😨 neviem ako to je mozne.. mrkni album.. a teraz mam taketo teploty

http://www.fertilityfriend.com/ttc/chartgraph_m...

barbora84
10. júl 2011

@tinka6 nejak mi to nechce otvorit ten link, neviem preco..... to meranie teploty treba robit pocas celeho cyklu alebo hned po skonceni menstruacie? lebo ja som dnes 12 DC a neviem ci to ma v tomto cykle este vobec zmysel...

tinka6
10. júl 2011

@barbora84 skus si zacat merat uz teraz.. mozno si este nemala PD.. ja ich mavam az okolo 20.dňa DC 😉 a mozes kludne merat aj počas ms, ak chceš 🙂 niektoré holky mávajú PD počas mrchy...

barbora84
10. júl 2011

@tinka6 diky za info. vies, mam pocit ze tak strasne chcem otehotniet a sustredim sa na to, ze sa bojim ze sa to nepodari...dost kamaratiek otehotnelo hned v prvom mesiaci a to sa ani nesnazili o babatko, nemerali si teplotu, nesledovali sa a vyslo im to aj ked to vobec necakali ze by sa mohlo zadarit tak rychlo...

tinka6
10. júl 2011

@barbora84 NIKDY nemysli na neuspech 😉 sustred sa na otehotnenie celym svojim ja s USMEVOM NA PERACH a vyjde to skor alebo neskor.. len ziadny strach.. idem von, pa

raza
10. júl 2011

@milagros nie, nie, ja nemeriam, ale ak aj ovu nebola, nič nenechávame na náhodu, takže ovu by sme vystihli 😀

tinka6
10. júl 2011

kočky, toto sa oplati precitat ;)

http://www.bonella.cz/prubeh-tehotenstvi/prvni-...

sweetlemon
10. júl 2011

@milagros No hrozne, co nam tie hormony robia s telom. Som teraz 24DC a mrcha nic. Tak snad pride vtedy, kedy ma, najlepsie tak o 9 mesiacov 🙂 dnes som bola ale dost nervna, tak uvidim. A ty este nic? Myslim ovulku... Ved by sa uz patrilo 🙂 nemoze ist o ten anovulacny cykls?

sweetlemon
11. júl 2011

babeny, dnes mi stupla dost teplota (z 36,6 na 36,97), som teoreticky 3 dni do mrchy. myslite, ze by to mohlo byt sposobene teplom? tie grafy v lete sa asi budu pohybovat vo vyssich urovniach ako v zime, ci myslite, ze to neovplyvni tak moc? lebo potom to moze dost skakat. kolko dni pred mrchou vam klesne teplotka? inak ja mam hrozne skakaci graf, neviem, co si mam o nom mysliet.
a posledny tyzden mam dooooost velke zavrate, mam pocit na odpadnutie stale, najma v dopoludnajsich hodinach, na vecer je to lepsie... bud je to teplom alebo tehu 🙂 neviem sa dockat stvrtku, ci pride mrcha. ak nie, hned testnem, lebo mrcha nikdy neprisla neskor ako 28DC.

tinka6
11. júl 2011

@sweetlemon no ja sa prave dnes tiez dost divim, vystupila mi teplota a to mam den pred ms.... 😨 myslim si, ze to bude ovplyvnene aj tym teplom.. a mne tiez bolo zle par dni po ovulke, unava, bolest hlavy, krizov.. teraz do prestalo. aj tak by bolo este velmi skoro na "priznaky" pretoze priznaky ma zena az po zahniezdeni vajicka teda 10-12 dpo .. kolko si dpo?

tinka6
11. júl 2011

@sweetlemon pozri na moj graf http://www.fertilityfriend.com/home/2e8e73
k dnesku to mam takto a pritom som sa pred chvilou dozvedela ze aj pred ms zvykne vystupit teplota .. takze cakam .. ty to mas ako?

katik1
11. júl 2011

@tinka6
no tak dievčatá idem vám trochu oponovať, čo sa týka tých príznakov až po zahniezdení. Ja som mala príznaky ešte pred zahniezdením, v nedelu ma napínalo a bolo mi zle, bola som unavená, prsia naliaté, nálada podráždená, bolesť v podbrušku a zahniezďovať sa začalo v utorok večer ... To viem, lebo som mala v utorok večer na papieri trocha krvi. 🙂

tinka6
11. júl 2011

@katik1 jasne katka, ale nemozes vylucit, ci to suviselo s tehotenstvom, alebo s niecim inym.. to je to blbe, ze niekedy tie "tehu" priznaky su priznakom mrchy a niekedy naopak.. takze tu sa jednoducho neda protirecit.. tie skutocne priznaky tehu pridu az po zahniezdeni, nakolko az potom si babatko od teba cerpa vsetko potrebne na vyvoj

katik1
11. júl 2011

@sweetlemon no skús testík už 27 DC, ja som ho mala už pozitívny a cyklus mám 29 dnovy 🙂 A čo sa týka tej teploty, tak myslím, že to asi nebude teplom, mne teplo neovplynilo BT, mne ju ovplyvnilo tehu 😀 Tak prajem aby to bolo aj u teba tak. 😉 Ale samozrejme, každá máme iný organizmus, takže uvidíš sama ...pekný dník Držím pršteky

katik1
11. júl 2011

@tinka6 ved hej máš aj ty pravdu, jasné že to môže aj nemusí byť tehu. Ja sa nehádam, ja len z vlastnej skúsenosti hovorím, že zle mi bolo už pred uhniezdením. Ale každá sme iná, v každom prípade by som vám priala aby to bol príznak tehu. Nechcela som ťa nahnevať, prepáč.

tinka6
11. júl 2011

@katik1 mna nahnevat?? 😀 cosii, to nech ta netrapi, ved nazorov je X na jeden problem, takze to je uplne v poriadku.. jasne, ze moze ale nemusi ist o tehu a o tom hovorim.. 🙂 ale mozno som preto taky realista, lebo si nic nechcem nahovarat a necham vsetko na istotu.. 🙂 u mna sa najneskor do pozajtra rozhodne a dam vediet.. 😀 a dakujem ti 😵

katik1
11. júl 2011

@tinka6 Tak veľa šťastia, daj vedieť, budem na teba myslieť 😉

tinka6
11. júl 2011

@katik1 dakujem 😀