icon

2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?

evulilik
24. jún 2010

Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???

domkalaky
19. júl 2011

@milagros 😀 😀 😀 a ved aj snaha sa ceni 🙂

milagros
19. júl 2011

@domkalaky 😀 ved to dufam...ale to mam zatial len tak podomacky slovnik....mozno zachvilu aj muza domotam ....lebo on po madarsky vie....aj v robote sa tak bavia..tak len dufam ze nejaka ta moja komolina sa naneho nenalepi lebo to by si potom v robote spravil trapas 😀

domkalaky
19. júl 2011

😀 😀 xiii, to si viem predstavit ako by si ho doberali, ale zas aj ti, co vacsinou rozpravaju po madarsky sa zadari dobra perlicka po slovensky 😀 takze je to vzajomne, ale aspon sa clovek nasmeje 🙂

jafnka
19. júl 2011

@raza čauko 🙂 v práci to je celkom fajn, robím na ubytku na intráku, ktorý poskytuje v lete ubytovanie pre každého, ale akosi v poslednej dobe chodia samé individuá. človeku niekedy až rozum zastáva... a ty si teraz v akej fáze čakania - na ovu či na testík?
@milagros dáky dlhý cyklus, nie? berieš aj nejaké tabl? zatiaľ ovu nebola, ale tak hádam na seba nenechá dlho čakať
@elebe držím palce aby to bolo to najväčšie šťastie aké ťa môže stretnúť - zdravučké bábatko

mima01
19. júl 2011

@ewca99 ja som cvicila s trenerom...ta svadba uz bola len taka ceresnicka. Uz som sa necitila dobre taka rozkysnuta, tak som sa odhodlala, vrazila do toho prachy a ono to naozaj malo efekt...ale vravim, prestala som dodrziavat jedalnicek a cvicenie mi proste nestacilo, tak som to supla spat...hehe, a na kupalisko chodim tak isto ako ty, vzdy si musim povedat, ze sice vyzeram hrozne, ale su na tom aj horsie, tak nemam robit cecky a pekne vyliezt na slnko, ze opalena budem vyzerat lepsie 😀 😀 😀 Ja som chodila na strednu oproti na OA 🙂 Pocuj, a ked si chodila na stavebnu, uz si zazila krcmarika? 😕 😀
Ja solinky moc nemusim, som rada, ze som odtial vypadla, ale zase niektore tie casti a panelaky su veeeelmi slusne a byva sa v nich dobre. Poznam par takych vchodov, kde to nie je ako v gete.

mima01
19. júl 2011

inak ahojte baby, som vas ani nepozdravila....bleeee, som rada, ze som doma. Ten moj sef, to je kus vola, adrenalin mi uspesne dviha zase od zaciatku tyzdna. Ale hovorim si, vydrz, uz to mozno nebude dlho trvat 🙂 Ja sa drzim hore, ale uz zacinam mat mrchovske pocity, tak dufam, ze to ma len matu tie tehu 😀 http://www.fertilityfriend.com/home/351ff5

ewca99
19. júl 2011

@mima01 no ja som mala tiež dohľad ale teraz už nemám ani chuť z roboty prídem zničená a znechutená a som rada že som, navarím a to je pomaly večer...je to tam nanič...Tak sa utešujem že sú aj baby čo su viac pri sebe tak radšej nerieším...
čo sa týka Krčmarika neviem ale nemám pocit, že tam už bol ale je to možné len mňa neučil... 🙂
No aj som na Solinkách necelé dva roky tak zatiaľ sa to dá a sme hneď z kraja tak to je nie je také hrozné, sme rovno pri tom domove dôchodcov...
a dúfam že sa ti to v robote ukludní a tiež že to máš už tie príznaky tehu 😉

bbarboraa
19. júl 2011

@domkalaky no ja koncin medicinu takze od septembra uz idem do 6rocnik... tak si to chceme zariadit ze v maji koncim a v juli by sme chceli mimi 🙂 a ja tiez este nedopujem ale ked sa hned nezadari hned neco predpisem xixixiixxiix

ewca99
19. júl 2011

ahojte chcem sa opýtať či môžem užívať femi kvapky pri vitamínoch acidofolan?a sú predajné aj bez recepta?

raza
19. júl 2011

@jafnka ahoj. ja si pamätám, kde robíš 😉 ja som ešte le tesne po mrche a úprimne- dúfam, že môj mm nebude dnes taký unavený, lebo tento mesiac nemienim nechať nič na náhodu, ovulka-neovulka, minimálne každý druhý deň až do mrchy 😀 😀

luka03
19. júl 2011

Ahojte!
Ja som dnes utahana ako kon, asi si pojdem lahnut, mm aj tak nie je doma a sama si to babo neurobim, tak pojdem spat - naberat sily na dalsie snazilkovanie 🙂
@bbarboraa @mima01 ja som pred tym, nez sme sa zacali snazit 1.x pekne schudla - cvicila som a normalne som jedla (vsetko akurat vsetko s mierou 🙂 ) a na zaciatku tehu som mala 54 kg. Pred porodom som mala 70 ale to islo skoro cele hned dole lenze za ten rok a stvrt sa to nejako na mna nabalilo. Ale to zato, ze zerem same blbosti, Kamilke sice vyvaram ale na seba akosi zabudam a tak to riesim vzdy tym, co je po ruke a co je rychle (pribinacik, horalka, banan...) no proste hruuuuza. Tak sa snazim trosku to korigovat ale ked ja tak nerada variiiim ☹
@elebe zeby mal tvoj priatel nejakeho tusaka? 😉 Tak nech ma len pravdu!
@raza pekne snazilkovanie, nech sa drobec pekne uhniezdi, ved kde by mu bolo lepsie, ze? 🙂

jafnka
19. júl 2011

@raza ja som to len pripomenula lebo väčšinou sú tu ubytovaní študáci vš, ale mám pocit, že niektorí majú horko-ťažko skončenú základnú školu podľa toho ako sa správajú a jednajú. strach a hrôza
tak tak len ho pekne znič 🙂 však potom už bude mať trochu pauzu tých 9 mesiacov 🙂

milagros
19. júl 2011

@jafnka no keby bol dlhy cyklus este dajme tomu...lebo moja ms ma vlastny rozum a nenecha si rozkazovat 😠 ....ved v maji som zacala s meranim a to som mala cyklus 50dni a v juny 20dnovy takzie v priemere 35dnovy takze si holka mršina asi mysli ze pohoda 😅 ...ale nejak mi toto pripada ako anovulak....

elebe
20. júl 2011

ahojky kočky....ďakujem ste zlaté 😵 😵 ja dnes rovnako http://www.fertilityfriend.com/home/3552c8
v piatok skúsim testík,to budem 10DPO tak uvidím či niečo ukáže 😝

bbarboraa
20. júl 2011

dobrovolne nemocenske vybavene wuaaaaaaaaaaaaaa 🙂 a od dnes je som mna ina zena xixixi pripravujuca sa na bejby... ooooo jak sa tesim je to realita wuaaaaaaaa tralalla som happy 😀

domkalaky
20. júl 2011

@bbarboraa no teda, tak to respekt pred tou medicinou 😉 a aky presne odbor? no to mate super naplanovane...a sikovno si si vybavila nemocenske 😉

domkalaky
20. júl 2011

ahojte babulky, co mate nove? ja mam pocit,ze uz mi zacina riadne hrabat 😀 uz sa len neviem dockat 28......ma mi dojst mrcha 😠 , tak som zvedava 😕 ....tak dam tomu nejakych desat dni a pojde sa tesovat 😅 .inak pekny vecer 😉

jafnka
20. júl 2011

@milagros zatiaľ si ovu ešte ozaj nemala, ale čo nebolo môže byť 🙂

bbarboraa
20. júl 2011

@domkalaky pri nastupe do skoly som si vybrala smer vseobecny(ptm je este zubarina) a az po skonceni skoly sa vybera specializacia ktore je po dalsich 5.rokoch ukoncena atestacnou skuskou...a chcem robit gyndu... 🙂 noo mame to vymyslene.. v maji 2012 posledna statnica, v juni 2012 svadba, v juli 2012 porod.. xixix nasich asi porazi ale neva 😀 ..len dufam ze budem mat potom dobre tehotenstvo, ziadne rizikove... snad sme to neprekombinovali xixixix 🙂 ale tak nas zivot, ne? 🙂 ty ako skolu studujes? no a od zajtra zacinam aj brat calibrum baby plan, najprv take lacnesie vitaminky a ked sa votrelcek potvrdi prejdem na femibion...ty beries neco?

domkalaky
20. júl 2011

@bbarboraa no teda, ze gynekologia... 🙂 to je pekne, ja som kedysi chcela byt veterinarka,ale nedokazala by som pichnut injenkciu,ani nikoho rezat 😅 .....podla mna to mate pekne vymyslene, len si netreba pripustat stresy zo statnic a svadba je prijemny bonbonik 🙂.....ja studujem jednoodborovu filozofiu,akurat nastupujem do 5.rocnika a tym koncim 😎 no ja som bola u gynekologa a povedal mi nech si vyberiem femibion 800,ale skoro mi oci vypadli,ked som ho isla platit...uz ozaj nevedia, co maju za to pytat 😖
my uz sa s drahym snazime,no a uz len cakam ci mi pride mrcha..no ak nie a podarilo by sa, tak potom by sme mali majove mimi,akurat na statnice 😀

bbarboraa
20. júl 2011

@domkalaky no ja som povodne nechcela babatko cez skolu, ze stresy a tak ale objavila som v sebe ze ja sa vobec nestresujem :D tak ideme do toho .. ja statnicujem cely rok 2011/2012... no ja som ten femibion nechcela brat hned lebo peniazkov nemame nazvys a teraz setrime jak blazni 🙂 a este neviem ako sa zadari...tak zacneme takto...no teraz je to strasny biznis ale co rodicia neurobia pre svoje deti, ze? aj ty platis dobrovolne poistenie?

domkalaky
20. júl 2011

no tak to si stastny clovek, ked nestresujes 😀 aj my sa teraz snazime setrit,na svadbu a xceli by sme si teraz skusit nejako vybavit hypoteku,ale to je na dlhe lakte....a uprimne aj mna ta cena zarazila,ale presne ako pises, ze co by sme nespravili pre zdravie dietatka,ale tiez sa kuknem na ine vitaminky. neplatim si,ale ako si zacala o tom pisat, tak sa priznam, ze som kukala nejake vecicky ohlade tohgo na nete a zacinam nad tym rozmyslat...kolko budes platit?

bbarboraa
20. júl 2011

@domkalaky ja si myslim ze sa to na 1000000% oplati... lebo inak nebudes mat narok na matersku iba na rodicovske co je cca 190e... predpokladam ze si este neodpracovala min 270 dni ze? takze ten narok nemas... preto si aj ja platim to dobrovolne bude to sice az 50e (co je maximum, a musis to platit min 270 dni teda 9 mesiacov) a splu to bude tych 450e.. len potom budem 28 tyzdnov dostavat cez 600e... cize uz tou 1.materskou sa ty to vrati...a to si myslim ze je neporovnatelne oproti tomu co by som dotala.. ved to je ako cely plat...je ta ale to ze proste musis splnit platenie tych 9 mesiacov(a plati to 2roky) tak preto to platime radcej 3 mesiace dopredu...keby sa male napr.narodilo predcasne alebo tak(lebo inak ti narok nevznika) ..proste si to nastuduj a urcite to vyuzi...

domkalaky
20. júl 2011

ahaaaa, no tak asi budem musiet pokukat,lebo to uz je o niecom inom.....a aj si to super v skratke vysvetlila 🙂 vidim, ze pekne rozmyslas dopredu a zodpovedne 🙂 ale uprimne nikto koho poznam mi nepovedal o tejto moznosti, mozno boli rovnako laici ako ja v tomto 😅 . Vy sa zacnete snazit po lete o mimi ? 😕

bbarboraa
20. júl 2011

@domkalaky no aj ja som o tom nevedela len mi to raz spomenula buduca svokra ze nejaka jej znama...blabla 😀 potom som to pokuka a volba bola jasna... my sa zacneme snazit od oktobra alebo koncom septembra...aby bolo julove alebo koncom juna... este by som ta chcela poprosit aby si ma oznacovala ked patri spravicka mne aby sa mi to zvyraznili, oki? 🙂 a teda vy uz sa snazite?? ako dlho, ci 1.mesiac? tak budem drzat paste nech sa to podari 🙂 a uz sa tesim jak si budeme potom ukazovat tu na MK pupkate fotky lol.. som rada ze sa ti ta info pred tym zdala celkom dobra a v skratke vysvetlena lebo ked som si to potom precitala, zdalo sa mi ze som to napisala jak tatar :🙂

domkalaky
20. júl 2011

@bbarboraa juuj prepac s tym oznacovanim, som nova a akosi nato zabudam,ale ja do toho dojdem 😅 no kolko veci sa tu ja naucim, esteze som sa sem prihlasila, lebo ja som si myslela, ze to je len pre mamulky a ono je tu kopa aj snaziliek, tak ma to povzbudilo 😀 no my sa snazime od decembra, takze to tahame 7. mesiac ☹ ...len drahy ja kamionista, tak snazilkovanie je znacne obmedzene,ale ked sme spolu, tak si to uzivame a len dufame 🙂...no ja mam nejake divne pocity v podbrusku uz treti den, trosinku ma zacali boliet prsia, a citlivejsie bradavky,ale to podla mna mi uz hrabe 😀 😀 😀 tak cakam ci mi dojde mrcha 😠 ,alebo co bude 😅 .... a inak s tym pisanim, ja radsej po sebe necitam,lebo by som potom uz asi neodpisala.....klepem tak,ako mi behaju myslienky 😅 tak ak sa nepochopime, satci sa opytat 😝 ...uuuuu, inak aj ja sa tesim uz na tehu fotecky, tie bruska su neuveritelne krasne 🙂

bbarboraa
20. júl 2011

@domkalaky nee sak pohoda preto som ta iba upozornila... my s drahym uz spolu rok byvame, minuly rok sme si robili u nasich podkrovie tak chvalabohu toto mame vybavene, a sme spolu kazdy den xixixi ale zatial sa este chranime nie velmi spolahlivou metodou 😉 ... a ktym divnym pocitom, ja som taka paranoidna uz az no... snad nemusim pisat o tom ze uz cca 4 mesiace si robim tehu testy lebo sa mi nejako 2 mesiace posunul cyklus na 40?? :D a potom sa vratil na 30 dnovy no proste cele zle(normalne som bola vzdy jak hodinky 28 dnovy doobeda) tak som testovala jak zerava a minula skoro milion korun xixixix.. musim behnut na preventivku a nechat skontrolovat podvozok 😀 .. teraz som si a zacala merat bazalnu teplotku nech viem kedy mam ovulku... a aby som neskrachovala tak od nejakej holky som si objednala lacne ovulacne a tehot.testy (iba po 40centov)-su to len tie papieriky... no snad budu dobre 🙂

domkalaky
20. júl 2011

@bbarboraa xixi, no to si uzasne napisala som sa skerila na monitor 😀 😀 😀 😀 😀 .... skontrolovat podvozok 😀...inak aj v poslednej dobe som nejako moc testovala a mamina mi hovori, ze mam zvolnit troska tempo,lebo tie testiky nie su zrovna najlacnejsie a tak som sa trocha ukrotila 😅 ale aj tak si neviem pomoct a stale rozmyslam, ze aky to je pocit , ci budem vediet skor, ze som tehotna, nez si spravim testik a aby nestacilo, tak ku obkukavam bazariky- kociky a tak...ale ja sa stale obhajujem aj pred sebou, ze mi tak sisi z toho, ze vela kamaratok mali majove mimi, este aj svagrinka porodila teraz v maji 😀 a ja tiez idem konecne prvykrat merat bazalnu teplotu,ale xcem sa do toho pustit vlastne od 1.8...a....28.7 by som mala dostat mrsinku, tak som ozaj zvedava 😕

domkalaky
20. júl 2011

@bbarboraa utekam pomaly...ta prijemny vecer a vidime sa tu 😉 papa

mima01
20. júl 2011

Caute babule. Tak ja hlasim zle spravy, zacina sa mi mrcha pustat ☹ Taku depku som chytila, ze dovidenia...nejak som si ani nepripustala, ze by to tento mesiac nevyslo, a hlavne ked som videla ten moj "ukazkovy" graf. No naco mi to je, ked aj tak ta svina krvava pride 😖 Jaaaaj, plakat sa mi da 😢
@domkalaky @bbarboraa inak, baby, ja si dnp platim uz vyse roka. Zacala som skor, lebo chcem ist hned ako sa podari babo na PN. Je to super vec, len pozor....nasi skveli politici chystaju od noveho roka zase zmeny a chcu to zrusit. Zase maju skvele napady, retardi. Dufam, ze to nakoniec zostane a nic sa rusit nebude, lebo ak si to zbytocne uz tolko mesiacov platim, tak ma porazi. Ja by som teraz mala uz aj PN vysoku, cca 630 eur, matersku cca 670 alebo kolko to je presne, a da sa to potom aj pocas OCR vyuzit 😉