2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?
Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???
@bbarboraa tak fajn nech ti ten sen veru vyjde aspon ta pri porode nebudu moct klamat lebo budes vediet co a ako.
asi ta nepotesim ale presne tak...........ja si platim od maja 2010 z maximalneho VZ co je nejakych cca1100eur a keby som trebars isla na matersku do 31.12.2011 tak mi vypocitaju matersku : za 8mesiacov je to VZ 8800eur deleno 12mesiacov je 733eur a z toho 60percent je 440eur ,cize by som dostavala matersku 440eur,ale keby som isla 1.1.2012 tak mi rataju z 2011 cize za 12mesiacov je to VZ 13200eur deleno 12mes.je 1100 a z toho 60percent je ta max.materska 660eur /ale to je cisto len dobrovolne....ked si mala predtym aj zamestnanie co i len mesiac ze sa ti platilo aj povinne odvody tak to je plus, ale nikdy ta to nepusti nad ten maximalny VZ co je cca 1100eur na mesiac z coho sa da odvod zaplatit..tak to len tak v skratke
@domkalaky jasnee to len informacne som dala aby sa necakalo ze ked zaplatim 270dni z maxima tak ze aj maximalnu matersku bude dostavat.....lebo je sice ze musi byt 270dni zaplatenych ale materska sa rata z roku predchadzajucemu roku naroku na materske...cize ked sa ide na matersku v 2011 materska sa pocita zo zaplatenych odvodov z roku 2010, to samozrejme neplati ked trebars v january2011 si zacnes platit a v oktobri 2011 ides na matersku ....a tak uz sa to da potom cca vypocitat materska
ahojte vsetky , snad som tu spravne,prave som vyplnila uz druhu ziadost na IVF, ta prva bola v ISCARE odkial som presla po neuspesno IUI a nielen preto sem .Patrim k dr.Drabekovi, ktoreho som si nahodne vybrala a chcem sa spytat na Vase nazory na neho.
@bbarboraa no ono ti tazko poradit lebo ani srnka netusi co tejto vlade vzkrsne v hlavach...bohvie co uzakonia od januara ....ale asi by som to nechala tak a platila dalej...ved keby sa vam aj zadarilo mimi tak stale tych 350 je lepsich ako 190 rodicak a zas to dobrovolne sa ti vztahuje aj na PNku keby si nedajboze ochorela .....a aj ked zaplatis viac este stale sa to oplati
ahojte. dnes som pravdepodobne 8DPO (podľa hlienu). od cca 5DPO ma vždy keď som sa trochu viac vystrela alebo ležala na chrbte niečo dosť intenzívne ťahalo v podbrušku. ale včera v noci sa našej fenke niečo nepáčilo a začala brutálne štekať, ja som sa zobudila a dosť som sa zľakla. a dnes ma už nič nikde neťahá. žeby sa tam niečo predtým dialo ale to preľaknutie to zastavilo. alebo sa už aj ja radím medzi tie, ktoré si dokážu vsugerovať všetko možné? ako bol by to zázrak keby sa teraz po tom jednom raze podarilo aj napriek tomu, že všetky okolnosti sú proti, ale človek akosi vždy podvedome dúfa...
Ahojky baby, jsem tu nová, tak pokud vám to nebude vadit, přidám se do vašich řad 🙂 . Přeju všem snažilkám, ať se to podaří 😉
@jafnka ahoj. Človek nikdy nevie, aj jeden krát stačí a môže to víjsť... podvedome dúfame všetci.. držím päste, aby to vyšlo tak, ako si praješ. viem, že berieš lieky, to by si ich potom vysadila basta, nie? kedy máš dostať mrchu ?
ja mám zas nervy, lebo včera som chcela snažilkovať a môj muž stáole rozprával, aký je unavený 😠 😠 😠 a potom zaspal.. ja viem, že má ťažkú robotu a že môžem začať aj ja, ale keď ti niekto chrápe za ušami, aj chuť ťa prejde 😠 normálne mám teraz nervy. ja som totiž chcela pre istotu každý druhý deň, aby sme nič nezmeškali.. božeeee, ono je to asi trápne, ale normálne mám úplne debilnú náladu ☹ ☹
@milagros ahoj. žijem a pracujem na slovensku. tak sa teda pýtam : ak aj začnem platiť, otehotniem napríklad po 3 mesiacoch a pôjdem hneď na PN, tak to platí? stačí doplatiť do 9 mesiacov? alebo na to, aby som mohla ísť na PN, treba platiť aj niečo iné, zvlášť?
neviem, či som to dobre napísal, či ma pochopíš, myslím, že takto písaním sa to nedá, že to skôr ústne.. 😒
@jafnka no podvedomie robi vela, ale aj nase tela dokazu vselico, takze mozno ti to vyslo na tu prvu supu 😉 a poznam x pripadov, ked otehotneli, no a okolnosti boli tiez biedne 🙂 tak drzim prsteky 😉 a inak aj sa si nahovaram, uz par dni mam divne pocity, pichaju ma vajecniky, podbrusko je nejake zvlastne a drahy vravi, ze mi narastli prsia 😀 😀 😀 ,ale ja som pribrala nejake to kilecko, tak ktovie, mrcha dojde 28.7.tak som zvedava 😅
@raza čauko. mrcha by mala dojsť pondelok alebo utorok. však uvidím... ale tak ja som aj tak povedala, že sa zadarí v októbri 🙂
to mu musíš povedať, že sa chceš len pritúliť a pomaznošiť, nie milovať a keď sa začnete túliť tak sa mu potom bude možno chcieť aj viac 🙂 prípadne mu sprav masáž celého tela na uvoľnenie... alebo sa na neho vrhni ráno keď je ešte pri plnej sile 🙂
@jafnka no tak potom som zvedava na teba, dufam, ze napises " a som v tom "😉 ,no ja som si to nevsimla, to povedal on a ja si myslim, ze je to tym, ze som trocha pribrala, tak uvidime...no a ja som sa sekla, som si kukla menstruacny kalendar a mrcha mi dojde ako tebe pondelok,al.utorok- neviem co mam s tym 28. dnom 😒 .....ale nemusela by nam dojst 😅 len, uz mam svrbia ruky na testik,ale pockam 😀 ak by meskala, tak som nastupena v lekarni 😀
@jafnka ani október nie je na zahodenie 😉
no, s tým túlením by to šlo 😉 ale to raňajšie milovanie v našom prípade je vylúčené. do roboty chodí na siedmu a vstáva tak okolo trištvrte na sedem. skôr ho nezobudím, a keď aj , tak je hooodne mrzutý 🙄
no nič, asi idem do vane, nachystám sa, dnes ideme na týždeň na chatu, ale nenavarím, som sa rozhodla hrať trochu urazenú, ale nie moc, len tak 😉 a večer sa pritúlim, či už bude chcieť,,alebo nie 😀
šak zas ja nemámproblém ho ukecať, keď chcem 😅
keď si to tak teraz čítam, čo píšem, tak to vyznieva, ako by môj muž nikdy nechcel... ale zdanie klame 😅
@domkalaky ahojky, snažíme se asi 3 měsíce, doktorka mi udělala nějaké předtěhotenské vyšetření (pro mě to bylo překvapení, byla moc pečlivá), tak prý je vše o.k. Takže doufám, že se časem to mimčo podaří. 🙂 Myslím, že momentálně se na nezdaru podílí ve velké míře stres. Jak dlouho zkoušíte vy?

@milagros moj drahy zas nevie po madarsky,ale prizvuk ma statocny a kazdy na neho ide po madarsky a potom sa cuduje ze nevie 😀 😀 😀