icon

2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?

evulilik
24. jún 2010

Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???

katkav
2. aug 2011

@foaji najlepsie je testovat v den menstruacie a z ranneho mocu, pretoze v nom je najvyssia koncentracia hcg, cez den je uz zriedena, tym, ze pijes a test ju nemusi zachytit.

safirah
2. aug 2011

Ahoj holky, můžu se k vám přidat?

foaji
2. aug 2011

@safirah Ahoj, můžeš. Myslím, že nikdo proti nebude 😀 Od kdy se snažíte? 😉

safirah
2. aug 2011

@foaji To jsem ráda 😀 No, antiko jsem vysadila v lednu, protože mi neseděla a dr. říkal, že mám buď vysadit nebo mi napíše silnější. Tu jsem ale nechtěla a ani mudr. to nedoporučoval. Takže jsem vysadila s tím, že rok se budeme chránit jinak od ledna 2012 se začneme snažit. Jenže jsem po vysazení začala mít problémy a ms dostávala jen po vyvolávačce agolutinu. Vzhledem k tomu nám dr. doporučil počkat půl roku a pak to začít řešit jsme se s manželem domluvili, že začneme už letos na podzim. No ale po prvním a zatím posledním úspěchu (přirozenou ms bez inj. na přelomu června a července) jsme na to vlítli hned 😀 Teď čekám na další ms. Tak doufám, že příjde.

sweetlemon
2. aug 2011

@foaji urcite testuj rano, vtedy je HCG najvyssie. no tak skus pockat este 2-3 dni, ale ked pozeram na dlzku tvojho cyklu, tak myslim, ze by to tam uz mohlo byt 🙂 teda snad 🙂 a kedy si mala ovulku?

@raza taaakze bola som u lekara. zistil mi ranku na krcku, tak cytologia. musim cakat 3 tyzdne. ale zrejme to bude len poradene zo sexiku. takze nic vazne, to sa tesim 🙂
akurat mi oznamil, ze mam maternicu otocenu dozadu. neviete, co to znamena? ci nie je problem s tehu?

no a samozrejme ma vysmial, ze co stresujem, ked sa snazime len 3 mesiace. ze mame sexovat najmenej rok. jeho slova: "jeeeezis baby, co vsetky stresujete?". a pritom som tam prisla s tym krvacanim, nie s tym, ze neviem otehotniet. najprv ma isiel presviedcat, ze to krvacanie je z ovulacie (som 10DPO), ale ze ked chcem, tak ma vysetri. no pristup jak hovado 😠 ked pride tehu, utekam tam po kartu a idem inde. nemam chut sa kukat, jak sa mi smeje do ksichtu a o vsetkom si mysli, ze to je normalne, "fakt to je prijemne".

foaji
2. aug 2011

@sweetlemon Ovulaci jsem měla 16DC. No zítra ráno asi zkusím ten testík, ale koukala jsem a ta mrcha, co jsem si koupila, má citlivost jen 25nějakých jednotek/ml, tak bůhví, jestli něco ukáže.. a lékárnu už nestihnu..
Koukám, že máš super pana gynekologa. Já bych od něj utíkala už teď!!

foaji
2. aug 2011

@safirah Moje tělo HA nesnášelo a nikdo mi samozřejmě nevěřil. Každý můj cyklus s HA probíhal tak, že 21 dní mi bylo brutálně špatně a celý noci jsem prozvracela. Těch 7 dní, kdy jsem měla pauzu mi bylo naprosto báječně. Vysvětluj to doktorům.. 🙄
A předtím, než jsi začala brát HA, jsi menstruaci dostávala normálně?
Taky je možné, že místo ms k Vám přiletí čáp 🙂

safirah
2. aug 2011

@foaji No před nasazením HA jsem sice měla trošku delší cykly (cca 35-38 dní) ale pravidelnou. První 2 roky s HA byli v pohodě, ms chodila na hodinu přesně a žádné nevplnosti, nebo bolesti hlavy neprobíhaly, po dvou letech ale začala být slabá a já jsem začala vždycky špinit i mimo ms. 😠 Tak jsem HA vyměnila za jinou a po půl roce to bylo to samé. 🙄 Naštěstí mám fajn dr. Říkal, že mám říct až se budeme chtít snažit naplno a bude ten problém dál přetrvávat a napíše mi nějaké tbl. Jinak čápa nebo vránu bychom uvítali otevřenou náručí 🙂 , ale myslím, že tento měsíc to ještě nebude. Žádné příznaky na sobě necítím. ☹

foaji
2. aug 2011

@safirah HA je prostě hnus, já bych ji už v životě nevzala!!! Naštěstí mi po jejím vysazení naskočila ms normálně, i když taky dost nepravidelně, což jsem ale měla i předtím. Tak to máš fakt dobrýho doktora, těch je bohužel velmi málo..Věřím, že se vám brzo zadaří a přeju Ti, aby ta ms chodila normálně dál.. když přišla jednou, musí přijít i podruhý 🙂

safirah
2. aug 2011

@foaji no taky jsem pevně rozhodnutá, že podruhé už do HA nepůjdu, jedině až po dětech. No snad příjde. Na další inj. se mi už nechce. 😒

raza
2. aug 2011

@sweetlemon aj moja sestra má nejak blbo otočenú maternicu, ženská jej vravela, že to môže mať vplyv na tehu, no má dve deti a obe sa jej podarili šup šup 😉
tak chvalabohu len ranka, sa teším, že všetko ok 😉

foaji
2. aug 2011

@safirah To Tě naprosto chápu!. Taky jsem se na ty injekce nachodila, ale pokaždý jsem u toho, já tele, zatla hýžďový sval a pak si nemohla 2 týdny sednout. Naposledy minulej měsíc 😀 A věř, že na další injekci už ani ty a ani já nepůjdeme 😉

foaji
3. aug 2011

Holky, tak jsem si přivstala a ráno testovala. Po uplynutí 1 minuty jsem šla odečíst výsledek...samozřejmě na mě koukala jen jedna čárka. No nechala jsem ho ještě ležet 5 minut, ať se snaží a pěkně všechno to hcg pochytá. Nic, holky. Tak jsem test dala pod světlo a všemožně natáčela.. pod určitým úhlem se tam rýsovala druhá čárečka. Ale to už asi moc objektivní výsledek nebude, co? 😕 Večer jsem začala trochu špinit, tak uvidíme jak to dopadne..

sweetlemon
3. aug 2011

@foaji hm...myslim, ze v takom DPO by uz mohol aj 25-kovy testik ukazat. ale ked tam bola druha ciarka po limite...ktovie. ja ked som testovala a pozerala aj po limite, tak nikdy sa mi nic neukazalo a natacala som na vsetky strany 🙂 tak este pockat 2-3 dni a ked nepride mrcha, testnut 10-kovym. budem na teba mysliet, nech to vyjdeeeeeee 🙂

@raza ja som teda vcera googlila a vygooglila som, ze s otehotnenim pri otocenej maternici by nemal byt problem, akurat kedze je to naopak, treba aj sexovat naopak 🙂 teda najlepsie odzadu 🙂 a po sexiku by som mala ostat lezat na bruchu. no darmo ja dviham nohy do nebies pri lezani na chrbte, ked mi to nejde tam, kam by som chcela 😀 takze dalsi cyklus viem, co mam robit 🙂
jaj a este tam bolo, ze sa odporuca zenam v tehu spavat na bruchu, aby sa maternica otocila naspat, kym sa babo zvacsi. a kedze taka otocena tlaci na nieco, tak je moznost vzniku zrastov, ktore ked sa neodstrania, tak moze hrozit potrat... no nastastie ja nie som az taka pesimistka a dufam, ze nic take mi nehrozi 🙂 ked to zvladli ine, zvladne to aj moja maternica 🙂
no a zrejme z toho mavam aj krvacanie pri styku, kedze krcok mam otoceny dopredu a zrejme to "trenie" ho zvykne trosku poskodit.

henrietad
Autor odpoveď zmazal
raza
3. aug 2011

@sweetlemon a zas som o niečo múdrejšia. to s tým otočeným sexom som už tuším počula aj ja, tak na tom asi niečo bude. tak sa mi to páči, ten tvoj pozitívny prístup, skúsim sa ním nakaziť aj ja, možno mi to opmôže 🙂

foaji
3. aug 2011

Holky, od včerejška mám nějaký hnědý výtok, prý by to mohlo být ze zahnizďování vajíčka, tak pevně věřím, že jo. Hnědým výtokem mi totiž začíná i mrcha.. Dnes jsem si byla v lékárně koupit ten těhotenský test s citlivostí 10mlU/ml. Lékárnice na mě koukala jak na exota, vůbec nevěděla, že můžou mít různý citlivosti. No, tak jsem jí to musela vysvětlit 😀

foaji
3. aug 2011

@henrietad Joo, určitě se to podaří i při takových cyklech, pokud při nich máš ovulku..já neměla, takže jsme se půl roku snažili naprosto zbytečně. Pak mi dr. doporučil Gynex..absolutně jsem mu nevěřila..jsou to nějaký bylinný kapky, ale asi fakt fungují 😀 Ovulace přišla a dneska ráno se objevila slabulililinká druhá čárka na testíku.. a to jsem ty kapičky brala ani ne 2 týdny!! Takže první, než se člověk začne snažit a má takovej cyklus, je zjistit ovulku 😉

sweetlemon
3. aug 2011

@raza ok, posielam ti nakazu pozitivneho myslenia!!!!!! a vlastne vsetkym snazilkaaaam 🙂 inak drahy sa uz na otoceny sexik tesi 😀 😀 😀

@foaji hehe, to ja mam skusenost, ze nevedeli, co je bazalny teplomer a bazalna teplota 🙂 este ze maju inteligentnych zakaznikov 🙂 a drzim silno prsteky, aby mrcha neprisla!!! a planujes teda testovat zajtra rano? ci vydrzis az o 2 dni? ja by som to nevydrzala 😀 😝

no ja som dnes tusim 11DPO, teplotka mierne stupla, ale aj tak iba na 36,69. a nemam ziadne tehu pocity, takze zrejme sa nepodarilo. tak trosku som dufala, ze na dovci uz mrchu nedostanem. no kedze ovulka bola skor, snad aj mrcha pride skor a na dovci mozeme snazilkovat 😀 inak mi vychadza presne na den odletu, hruuuuuza 😝

foaji
3. aug 2011

@sweetlemon Haha, vidím, že lékárny máme všude stejný. Já myslela, že tam pracují lidi, kteří tomu všemu rozumí, vždyť na to mají školy.. člověk se nestačí divit.. a pak tam od nich třeba chtěj radu, že 🙂)
Já si do včerejška též myslela, že nebudu těhotná a to jsem víc DPO než ty(už nevím kolik 🙂 ). Jediné, co mi bylo, tak ta teplota a vyrostly mi trochu prsa, heč : 😀 Až včera večer mi začlo docházet, že by to snad konečně mohlo být ono.. v 9h večer jsem si udělala nudle s mákem a pak fazole. Celou noc mi bylo na zvracení. Dnes jsem snídala i obědvala zase ty fazole. Na nic jiného nemám chuť 🤐 Uvidíš, třeba se ti zadařilo i tento cyklus! A pokud ne, tak dovolená to jistí 🙂) Vy se snažíte jak dlouho??

sweetlemon
3. aug 2011

@foaji no, ty si tusim ovela viac DPO ako ja a dufam, ze este veeeela dni budes...takych 9 mesiacov 🙂 a tebe narastli prsia? no tak to mi pripomina tehu cim dalej tym viac. este k tomu ta oblubena fazula 🙂 no super a kedy teda budes robit testik? podla mna to nevydrzis a rano testnes, co? 🙂
my sa snazime len 3. mesiac, myslela som, ze na prvy sup sa podari, citila som sa byt dostatocne zdrava a plodna, ale zistila som, ze to asi nie je len o tom 😀 😀 😀

sweetlemon
4. aug 2011

ja som dnes 12 DPO, nevydrzala som a urobila som si testik - digitalny clearblue. a take skarede minusko na mna vykuklo!!! 😠 tak budem mat mrchu na dovci, ale stiham tam asi aj ovulku, tak sa teskam 😀

dayanka
4. aug 2011

caute baby..kam sla tinka? 😉 😉

tinka6
4. aug 2011

@dayanka tinka prave prisla 😀 😀 😀 boli sme na predsvadobnej ceste a teraz mame dost velky predsvadobny frmol, takze mam malo casu sem chodit, ale stale nakuknem 🙂 ako? bola si u lekara?

safirah
4. aug 2011

@foaji držím pěstičky aby tak druhá čárečka jen sílila! U mě zatím pořád nic. Dávám tomu ještě týden a jdu k dr. Mám pocit, že tentokrát neproběhla ani ovulka. Vždycky jsem to spolehlivě poznala podle pobolívání v podbříšku ale tentokrát nic.

z.vrablova
4. aug 2011

@sweetlemon ... vcera som si zacala merat teplotu v ustach... tak vcerajsia teplota bola 36,4 a dnes 35,7... a to som 3x premerala, kym som vstala z postele... moze tak klesnut zo dna na den? Teplomer by mal byt poriadku,... ☹

raza
4. aug 2011

@foaji ahoj, tak v prvom rade gratulujeeeeem 😀 Chcela som sa spýtať, či si si kúpila tie kvapky v lekárni a kolko stáli? a načo presne sú?

sweetlemon
4. aug 2011

@z.vrablova nooo, teoreticky ano, zalezi na tom kolkaty DPO si? Ja tie meriam v ustach a myslim, ze je to ok. Hod sem grafik

sweetlemon
4. aug 2011

@tinka6 vitaj spat dovolenkarka, ako bolo? predpokladam, ze uzasne 🙂

ja som dnes na tom takto, testik negativny, priznaky skoro ziadne...takze uz nech sa mrcha spusti cim skor 🙂
http://www.fertilityfriend.com/home/35e429

foaji
4. aug 2011

Holky, tak myslím, že se to nepovedlo. Včera večer jsem ještě zvracela langoše, dnes ráno jsem už test ani nedělala. Dostala jsem to a mám otřesný bolesti!! Navíc mi klesla ta teplota, tak je to nejspíš konec. Každopádně mě to nabilo energií, optimismem a chutí pokračovat dál 😀 Myslím, že to může být tím, že jsem ten gynex nezačala brát hned první den cyklu, ale tak 4 dny před ovulací a tělo nemělo čas se připravit.. no další cyklus už takovou chybu neudělám 😀