2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?
Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???
@barushkaaam
@kukucg ale ano... uz sme sa bavili o tom. su to hlavne financne problemy. ale on si vzdy najde nieco, preco nie... prv to bolo, ze sa musime prv zobrat, potom ze musime mat byvanie a a a a
@hula ja to viem hlavne podla hlienu, ale moze to byt vselico niektore baby bolia vajecnik, alebo prsia, mozes si merat bazalnu teplotu alebo si urobit ovulacne testy. Ale ste len na zaciatku, tak to podla mna neries zatial a ak mas pravidelnu MS tak to skusajte tak zhruba v polovici alebo teda tesne pred polovicou cyklu 😉
@kukucg dakujem za prianie 🙂 tiez ti prajem nech sa skoro zadari 😉
@hula ja som si zrovna tento mesiac zacala presne zapisovat cyklus (doteraz som si vzdy pamatala len datum posledneho menzesu 😀 ). Ovu zistis napriklad podla hlienu...v tom najplodnejsom obdobi je tahavy a ciry....pripomina vajecny bielok. Tak to je akurat ten spravny cas robit babo 😀 Teda aspon co ja viem...baby vyvedte ma z omylu, ked tu trepem nejake blbosti 😀
inak ja by som tiez potrebovala poradit od skusenejsich zenusiek....ja mam ovu zrovna dneska a priatel je zrovna na sluzobke ☹ takze najblizsie sa mozeme pokusit az zajtra vecer, aj to bohvie kedy pride....mozem to este stihnut otehotniet, ci az v dalsom cykle?
@barushkaaam dakujem 😉 ja sa iba zotavujem po kyrete lebo sme prisli o babo v 11tt takze musime cakat tak dva cykly aspon a potom uvidime ci sa zadari 🙂 verim ze ano 🙂
@kukucg viem, citala som na tvojom profile, co sa stalo...je mi to moc luto ☹
@barushkaaam aj mne.... boli to velmi a asi aj bude, moc mi chyba, ale mam doma jeneho certika tak sa snazim a uz je to omnoho lepsie... a snazim sa mysliet na to ze sa nam to dufam coskoro podari znova 😉 a ze to aj dotiahneme do konca 🙂
@barushkaaam ahoj 🙂 super, že si sa pridala do tejto témy 🙂 s tou ovuláciou: ak ste sa milovali aj pred ňou, tak si nič nepremeškala, spermie "vydržia" 2-3 dni myslím, a okrem toho, osobne poznám kočky, ktoré otehotneli úplne mimo ovulácie, prvé dni po menštruácii. určite je super, keď človek využije to najpriaznivejšie obdobie, ale podariť sa dá aj mimo tohto dňa D.
@red_kika ahoj, aj kamarátka mala tento problém, manžel nechcel a nechcel, potom už aj chcel, stále mal niečo: rozbiehal firmu, takže financie, riešili bývanie, bývali u jeho rodičov + prerábali, + chcel si užiť život, no milión dôvodov prečo nie. ona mala zasa milión prečo áno. nakoniec boli spolu na dovolenke a tam sa jej ho podarilo ukecať, predsa len more, slnko, kopec času, žiadny stres, chlap zmäkol, a bábätko sa im zadarilo už tam, čo bolo super, možno by už o mesiac doma začal vymýšľať.
nie je to ktoviečo, keď chlap nechce, má dojem, že je nútiš, že je to nasilu, potom to môže prísť aj k tomu, že keď budú problémy, tak: "ty si chcela dieťa", ale zasa na druhej strane: žene tikajú biologické hodiny, a sama viem, čo so mňou túžba po dieťatku robí 🙂 takže dúfam, že nájdeš nejaký spôsob, ako ho presvedčiť, budem držať palce, aby sa ti to podarilo.
@red_kika ahojky, ja som mala tento problem asi rok...najprv tvrdil, ze uz si ma vie predstavit s bruskom, vie si ma predstavit ako matku, hladkal ma po brusku a tak. ked som bola z tychto reci dostatocne namotana a chcela to aj zrealizovat, tak povedal, ze coskoro. tak som kazdy mesiac cakala, kedy to "coskoro" bude. asi po roku, kedy som uz nevedela, ako ho donutit, "to" jedneho dna nechal vo mne 🙂 takze odvtedy sa snazime. medzitym ale asi 2x este povedal, ze najprv by sme mali postavit dom a podobne, ze este nic nemame. aj ked byvat mame kde...proste mal take stavy, ktore su asi prirodzene chlapske. tiez som mala chut ho niecim udriet 😀 pri tych zmenach nazorov, ale nejak som to vydrzala a tak sa uz par mesiacov tvari, ze v pohode dieta prijme. ale nemozem povedat, ze by kazdy mesiac cakal, kedy to uz nedostanem, vobec to nepreziva akoby na to vyslovene cakal...takze ziadny recept neexistuje, jedine, co mozeme, je cakat, kedy dostanu rozum 😀 😀 drzim palce, aby to u vas bolo uz coskoro 🙂
tak ja som spala v tych ponozkach, ale aj tak som sa rano zobudila na to, ze mam studene nohy, bola mi hrozna zima a tak vyzeraju aj moje teploty...takze nizko sa este nedrzali. nastastie pichanie uz prestalo, takze prechladnuta asi nie som. uz len dufat, ze coskoro zakuria, inak asi zmrznem :( neviem, neviem, ci tento mesiac bude uspesny, nemam ten pocit 😒
http://www.fertilityfriend.com/home/35e429
@sweetlemon no u nas uz kurili, teda aj teraz su trosku teple riadiatory ale inak zima je aj mne stale, uz som aj cizmy vytiahla 😀 Inak do tych teplot sa nejak nevyznam 😒 ale ty si si robila aj ovu test tento mesiac, ci nie?? 😉 mozno sa zadarilo, nezufaj predcasne 🙂
Inak poznam vela parov ktory mali takyto problem, neviem ci vas to potesi ale pri druhom je to uz oooovela lepsie, mam pocit ze to uz sa tak neboja a nie je to taka zmena 😅 😅 😀
ahojte, len nahodou som nasla tuto temu a vlastne som vas dozadu necitala ale chcem sa pripojit pokial mozem...tiez planujeme babo, ak sa podari este tento rok...my uz jedneho drobca mame a chceli by sme surodenca 😉 Zacala som si platit v auguste DNP tak este 1-2 mesiace cakame 🙂
@kukucg ja poznám aj prípady, kedy sa do toho nechce žene, pokiaľ už majú jedno dieťa a rozmýšľajú o druhom - pokiaľ bol veľký rozdiel medzi tým prvým a druhým, to prvé je už samostatné, nie je s ním už toľko starostí (kŕmenie, prebaľovanie..., samo sa zahrá), takže rodičia už majú "veget", a tak sa niekedy ani ženám nechce komplet nabúrať zabehnutý systém, s ktorým sú všetci spokojní (predstava, že zmenia tie pokojné noci, počas ktorých sa venujú len sebe a manželovi občas za noci, kedy sa moc nevyspia, lebo si malý drobček neprestajne vyžaduje ich pozornosť).
tak možno aj s týmto má partner redkiky problém, že sa mu nechce z jeho už fajn zabehnutého života (robí si čo chce, kedy chce, ako chce) ísť do niečoho, čo veľa ľudí opisuje ako náročné obdobie života - i keď samozrejme krásne.
@marecek1 no ano mozno hej, ked su uz deti odrastene a je klud tak to ano, chlapi su pohodlne stvorenia 😅 😅 ale v tomto niekedy aj zeny, lebo poznam par kde by muz chcel druhe a zena ani pocut.. maju okolo 40tky a takmer 5 rocneho syna...
Ked tak na tym rozmyslam, aj my uz mame relativne pohode, kedze ma maly 4 a pol, ale babo moc chceme obaja, aspon teda sa MM tak tvari ze chce 😅 😅
@marecek1 hmmm.. s tou dovolenkou by som to mozno aj ja riesila (mali sme ist na wellnes vikend akurat pocas plodnych dni, ale sme to museli zrusit)... a kedze staviame dom, tak nemame ani cas chodit na nejake dlhe dovolenky ...... takze mi nic ine neostava len byt doma,ale ako ho k tomu dostat, to fakt neviem.
@sweetlemon sak my sme to uz raz, dva krat tiez tak mali, ze "to" ostalo 😎 ale nikdy to nebolo take ze ano ideme na to.
Baby ja to nechám na osud ale už mi z toho pekne začína hrabať.... 😲
Ahojte babeny takže dnes som si urobila tretí test a už je na nom pekne vidieť druhú čiarku, aj som fotila idem to dať do kompu a dám sem tak potom chcem vaše názory
😉 🙂
Baby a už by som sa mohla aj k lekárovi ozvať či je ešte čas? HM poradte
@02katka03 ano pozerala som, je to tam super 😉 kedy si mala mat MS?? Neviem ale este je cas asi, ja som sice bola asi tri dni po tom ako mi vynechala mrcha ale bolo vidno len vysoku sliznicu a maly tienik, podla mna mozes kludne pockat dva tri tyzdne... pri Simonkovi som bola asi az po mesiaci, len ma vysetrila ze ano maternica zvacsena, ani sono a potom az v 12tt na vsetky vysetrenia, sono a odbery a bolo to tak super 🙂 teraz som tam behala kazde tri tyzdne a ako nam to dopadlo 😒

bože daj aby ano ja uz sa neviem dockat a inak baby akoze to ako zistite kedy mamete ovulaciu ci?ja som troska nezasvetena ...:( ☹