2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?
Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???
marecek1....ano už máme,manžel včera cely nedočkavy sa hrnul do toho,tak som mu pomohla🙂a dnes idem darčeky niektore začat balit,budem mat už pokoj🙂Už sa na ne len pozerat a čakat,kedy ich naši blizki otvoria,no a to male deti sa tešia 100-nasobne viac ako my 😀
@wildluccia34 Joooj kdeze, ja mam este tento tyzden kopu roboty, cez vikend dojsu nasi tak dokupim este a buduci tyzden budem balit, chystat, zdobit, piect a vsetko 😅
kukucg....Tak to máš každy den riadne nabity,ja nejdem piect,kedže sme len sami dvaja a to by sa mi neoplatilo,len upečiem medovniky a asi linecke a dala som objednat krabicu velku plnených vianočných koláčikov🙂Tak ma to vyjde aj lacnejšie ako vypekat neviem kolko druhov...Ale na balenie sa už teším,len škoda,že si nemožem zabalit aj tie svoje,som zvedava čo manžel vymyslel tento rok 😉 Ale hlavne aby sme boli všetci zdravučkí...
@wildluccia34 No to mam ale vsak ja uz som zvyknuta 😅 nam pridu cez vikend nasi tak aj mama mi nieco prinesie ale vascinou asi taky zaklad suche popecene a ja so simim bdeme cez tyzden lepit kremikami a oblievta cokoladou a zdobit medovnicky a tak 😵 😵 cez vikedn spravime aj stromcek uz sa moc moc tesim 🙂
Nemozes si veru svoje zabalit to by nebolo prekvapko 😝 aj mne ttento roka MM nieco tajne chysta a aj pre maleho a za ten svet nechce poevadt co 😀
@kukucg No ked my ženy sme take zvedave,čo?Aspon ja určite,povedal mi,že dostanem krááásny darček,lebo si zalužim,a aj mi dakoval,že čakame drobca,tak je veelmi rad,však to ubehne raz-dva a už bude aj po vianociach,aj ked snehu ešte nikde a to dost povedat na Oravu:D
@wildluccia34 No ani nevrav MM je kazdy den nastavty ze to vobec nevyzera na vianoce, ze je teplo a ziadny sneh, ten by najradsej siel niekam na severny pol tusim 😅 no ale vsak to nie len v BA pred dvoma rokmi sme boli u nasich a na stedry den prsalo 😠 ale mozno medzi sviatkami pojdeme na chatu tak aspon tam by mohol byt sniezik 🙂
@kukucg No aj my ideme na chatu 😉 Ale na Silvestra,budeme tam 3 dni,teším sa,aj ked nebudem pit,ale za to im všetko popapam🙂A kde sa chystate na chatu?Tak manžel je na taku riadnu zimu,hej?
kukucg...ináč moja idem sa ta ešte opytat,vravela som mojej ženskej,že už som doma,nerobkam,ale či by ma aj tak nevypisala,kedže si platim DNP,tak ma hned vypisala(zatial na tyžden)a bola som si to zaniest na socialku,som im povedala,že už mám zalatených 270 dni a či by som už nemohla poberat matersku,nevieš či sa to da?Mne v tej socialke povedali,že to pošlu a daju mi vediet do mesiaca,či mi to schvalili,alebo nie,či tam treba niečo doplatit...
@wildluccia34 juj moja matersku mozes poberat myslim az 6-8 tyzdov pre porodom, max, teraz by si mohla ist na PN a netusim ci by to nejak ovplyvnilo vysku materskej tomuto sa uz moc nerozumiem priznam sa 😒 skus ca popytat tu na MK v teme o DNP
@wildluccia34 Ano ved aj my tam asi budeme silestrovat, sli by sme medzi sviatkami a vratili sa po silvestri, cize tak na tyzden cca, ale to este uvidime, chalani by mali urcite radost, a hlavne ak tam bude sneh, tak dufam ze bude, je to v jarabine to je nedaleko starej lubovne, a isto by sme sa zastavili aj v poprade a tatrach po ceste 😵
@kukucg Ahaa,no lebo kamaratka je tiež tehotná a je v 4.mesiaci a už pobera matersku,ale nebola som s nou dlho,tak som sa jej nepytala....však uvidim,čo mi pride,ake rozhodnutie...lebo mne vraveli,že ak mám 270 dni zaplatenách,tak by som to mohla už poberat
@kukucg No my ideme do Tatier🙂Tak možno sa aj uvidime 😉 No tak vám bude suuper veru a tam teda snehu určite bude
@wildluccia34 moja ja teda neviem, a nemohli to byt mozno nejake ine davky?? lebo matreska je proste davka ktora sa poskytuje od 6-8 tyzdov pred porodom po dobu 34tyzdov....
tu mas so stranky SP:
nárok na materské vzniká
od začiatku šiesteho týždňa pred očakávaným dňom pôrodu určeným lekárom, najskôr od začiatku ôsmeho týždňa pred týmto dňom, a ak pôrod nastal skôr, odo dňa pôrodu
z ochrannej lehoty iba od začiatku šiesteho týždňa pred očakávaným dňom pôrodu alebo odo dňa pôrodu, ak nastal skôr
nárok na materské zaniká
spravidla uplynutím 34 týždňov od vzniku nároku
aj po uplynutí 34. týždňa od vzniku nároku
najdlhšie 37 týždňov od vzniku nároku na materské, ak je poistenkyňa osamelá
najdlhšie 43 týždňov od vzniku nároku na materské, ak poistenkyňa porodila zároveň dve alebo viac detí a aspoň o dve z narodených detí sa stará
do konca 14. týždňa od vzniku nároku, ak sa narodilo mŕtve dieťa
ak dieťa zomrelo v období trvania nároku na materské, nárok trvá do konca druhého týždňa odo dňa úmrtia dieťaťa, nie dlhšie ako do konca 34., príp. 43. týždňa, od vzniku nároku na materské (nie kratšie ako 14 týždňov)
obdobie nároku na materské poistenkyne, ktorá dieťa porodila, nesmie byť kratšie ako 14 týždňov od vzniku nároku na materské a nesmie zaniknúť pred uplynutím šiestich týždňov odo dňa pôrodu
inému poistencovi odo dňa prevzatia dieťaťa do starostlivosti do uplynutia
28. týždňa od vzniku nároku na materské
v prípade, ak je osamelý do uplynutia 31. týždňa
ak prevzal iný poistenec do starostlivosti dve alebo viac detí, do uplynutia 37. týždňa od vzniku nároku na materské
fyzická osoba, ktorej zaniklo nemocenské poistenie v období tehotenstva, má nárok na materské od začiatku šiesteho týždňa pred očakávaným dňom pôrodu určeným lekárom alebo odo dňa pôrodu, ak porodila skôr, ak jej trvala ochranná lehota ku dňu začiatku šiesteho týždňa pred očakávaným dňom pôrodu určeným lekárom alebo skutočným dňom pôrodu
@wildluccia34 Hihi no mozno hej to by bolo fajn 😉 Dufam ze bude lebo drahy ma novy snowboard a maly dostane lyze pod stromcek 😵 😵 a ja sa spolieham ze mi nebudu treba 😵 😵
@wildluccia34 nie ja mam dostat az 26.12 ale na stedry vecer skusim.... ☹
ahoj dievčata chcem sa vás spytat mam taky silný prisvitny vytok a mi to aj dost vadi je to v tehotenstve bežné alebo mam radsej ist k lekarke? ďakujem za radu
wildluccia34 tak to ma tesi ze uz mas knizku aj moja segra dostala az v nejakom 10-12tt takze gratulujeeeeeem 😉 drzkate sa a davaj si na seba pozor ... aj my uz mame stromcek a nejake drobne darceky, kedze si v januari ideme dat robit kuchynsku linku tak setrime, nejdeme si kupovat nic moc len nejake spodne pradlo a ponozky vsak viete 😀 ako zakazdym..tak hlavne preto dufam ze budu aj // 😅
ahojte dievčence. ste toho popísali 🙂 čo máte nové? ja ešte stále len špiním tak do hneda (asi stará krv či čo) už piaty deň, mrcha sa mi vôbec nespustila... a to som si dala aj červené vínko, že nech sa už konečne rozbehne a ona nič...
@kukucg bola by som radšej keby už konečne prišla a aby aj rýchlo skončila a my sme mohli zamiesiť 🙂
a čo ty ? teplota sa drží hore? som kukla tvoj grafík a ak bola ovu vtedy kedy ti ju vyznačilo tak ste sa podľa mňa celkom pekne trafili lebo podľa mňa je najlepšie mať sexik deň pred ovu aby ostali už len tí lepší a odolnejší plavci 😀
No ja som takmer presvedcena ze bola ovu tak na prelome 15-16 DC takze ano, vystihli, len vies aj ked trafis ovu vobec nie je zarucene ze sa to cele podarilo a trochu ma hnevaju tie ovu testy 😒 no nic uvidime buduci tyzden 🙂
Ty to mas ale trochu zvlastne teda 😒 mala si vlastne ovu, ci co sa ti deje??
@kukucg z testov si nič nerob, hladina LH v tele sa počas cyklu mení a ty môžeš mať stále na teste slabšiu alebo silnejšiu čiarku. a úplne pozitívny testík ani nemusíš vystihnúť lebo ti môže LH veľmi rýchlo stúpnuť a hneď aj klesnúť. preto píšu, že pozitívny je aj keď je čiarka silnejšia a aj keď je "len" rovnaká ako kontrolná. a tiež záleží od citlivosti testov. ja som ich len chcela skúsiť aby som si zažila ten pocit vidieť // aj keď ešte nie tie víťazné 🙂 ešte mi jeden ostal tak ten ešte potom použijem, ale ďalšie už kupovať nebudem
ja som teraz ovu zjavne ani nemala 😠 od 23DC špiním a ešte 25DC som mala teplotu 36,4, čiže takú ako predtým... takže psycho...

@wildluccia34 už máš nazdobený? ja som tiež rozmýšľala, že ho cez víkend nazdobíme, malý by už chcel (v škôlke už zdobili), ale nakoniec sme s ním boli v kine + na vianočných nákupoch, tak sme už nestíhali, ale chcela by som vo štvrtok, budem s malým doma, tak budeme zdobiť, sa tešíííím aj ja.