icon

Aprílovky 2016

reni1512
14. aug 2015

🙂 všetkyyyyy sem 🙂 nech sa spoločne radujeme!

Aprílovky 2016
priora
14. apr 2016

@katuliena82 no dufam ze tam nabehnes uz posledny krat 🙂 drzim palce

lujzamisko
14. apr 2016

@katuliena82 tak možno ešte dneska alebo zajtra pôjdeš 😀😀 tak teším sa stebou dnes sme boli na príprave k pôrodu sprevádzanie

lujzamisko
14. apr 2016

@priora tak super . My už konečne s predporodneho kurzu ideme. Som nejedla a tteraz sme na obed išli tak sa mi hlava točila . Snáď do terminu budeme pekne aj my už mať drobca

katuliena82
14. apr 2016

@lujzamisko my sme nikde neboli...predporodna príprava u môjho muža bude, ak sa stihne oholiť 😂 snáď nebude stresovat. Aké to bolo?

priora
14. apr 2016

Ja som sa ani nespytala ci treba ten kurz ked mi povedala ze pojdem asi cisarskym.,, ze aj tak tam nemoze byt.,, ale naposledy som len platilA

katuliena82
14. apr 2016

@priora v Rk nie je treba kurz, len sa platí 20€ za účasť blízkej osoby

lujzamisko
14. apr 2016

@katuliena82 viem že ani napríklad ako ide priora na Antolsku netreba ten kurz ale kramare si to vyžadujú normálne mi dala pečiatku to knižky že to máme za sebou aj papiere musel podpisovať aj náš do takej veľkej knihy zapisovala. No najprv vysvetľovala že kedy máme ísť do porodnice že nech sa hneď nelakame. Potom že pošle každej na mail presný rozpis. Vysvetľovala čo všetko si človek môže zaplatiť . Nadštandard a tak. A potom hovorila čo nás čaká keď už prídeme do nemocnice. A začala vysvetľovať tie pôrodné doby kde bude otecko sedieť čo je dobré aby robil q čo zas nie . Nech si na chystá aj nervy že ženy poviedka bars čo 😀😀😀😀. A že keď malého budú vyšetrovať že otecko všetko pozoruje potom mu ho na chystajú aby fotil . A že tým že sú baby friendly nemocnicatak hneď keď sa malý narodnarodí dajú ho na mňa pokiaľ budeme obaja V poriadku. A že keď bude otecko chcieť prestrihne. A potom že tie 2 hod po otecko môže mať malého pri sebe alebo na maminke a môže táto fotiť a take že čo ho čaká a neminie 😀😀😀😀😀

lujzamisko
14. apr 2016

@priora tam u vás netreba to aj kolega mi vravel. Ale napríklad aj ty čo rodia V inej nemocnici dosli tam na predpripravu lebo tá je zadarmo a robia ju aj pre tých čo nechcú len tam. Vraj chlap je pripraveny a neni sú prekvapený. Aj nám hovorila ako kedy dýchať. Keď sa doktory dohovoru medzi sebou čo čo znamená že keď hovoria napríklad že bránka ešte potrebuje a take slangy ich. 😀 . Tak som rada že to máme za sebou . Však dnes mi aj známa volala nerodila si v noci že keď sú búrky ženy rodia som sa smiala. A aj tá doktorka to povedala že býva to vtedy plnšie 😀😀

katuliena82
14. apr 2016

@lujzamisko wow...toto tu nemame.

lujzamisko
14. apr 2016

@katuliena82 ako nebolo to zlé . Viem viac čo robiť kedy prečo to urobia prečo to povedia 😀😀😀😀 lebo ako prvorodicka som poviem to úprimne úplne vysra..... čoma cčaká a teraz aspoň viem čo mi budú robiť 😀

priora
14. apr 2016

Takbtovsi mala celkom fajnbze to aj tebe daco dalo 🙂

enusamt
14. apr 2016

ahojte aprílovky 🙂 ja do tejto skupiny nepatrím, ak mi doktorka potvrdí, tak ja budem patriť ku decembrovkám 🙂
no som tu, lebo by som vás chcela trošku využiť. vzhľadom na to, že už máte finále za sebou/čoskoro pred sebou, tak by som sa chcela spýtať či sú niektoré, čo robili na rizikovom pracovisku... pokiaľ ste sa v prých týždňoch dozvedeli, že ste tehu, tak ste si vypýtali hneď potvrdenie do práce kvoli tomu riziku? alebo ste počkali do konca trimestra?
spravila som si totiž včera a dnes testy a na oboch vyšli pekné dve čiarky.. podľa výpočtov, by som mohla byť cca v 4tt... čo je ešte skoro... tak som si povedala, že dva týždne počkám... no potom som si uvedomila kde pracujem a dostala som strach.. pracujem totiž pri maliaroch... síce nemaľujem s nimi a tak, ale s farbami som denne v kontakte, s liehom a riedidlom.. a s fúrou prachu, kedže pracovná hala..a máme tam miestnosť, kde sa väčšinou schádzame. a pracujem so samými chlapmi a všetci sú fajčiari, tak to ma hlavne trápi ako sa vyhnúť tomu smradu, keďže inde nemôžem byť a oni odmietajú ísť von. myslíte, že kvôli tomu môžem ísť aj teraz v pondelok ku doktorke na potvrdenie, aby som mohla ukázať v práci a poprípade upraviť pracovnú náplň?
alebo to beriem až moc vážne a nemusím sa báť dôsledkov práce?

prepáčte za sloh, ale stručnejšie som to nevedela 😀

lujzamisko
15. apr 2016

@priora bola som prekvapená ale dalo . Aspoň niečo viem viac. A hovorila nám aj s tou epi a o zazmluvneni si doktora . Ja idem bez epi ani si ju pre istotu neplatim nič. Dúfam že to bude dobré lebo veľa čo som čítala čo rodili so a bez tak že radšej už bez .

lujzamisko
15. apr 2016

@enusamt ja som pracovala V sklade a presunuli ma hneď ja som išla k doktorke dala mi papier pre zamestnavatela . Lebo ja som mala pozíciu že som zastupovala sklad dispečing všetko . Tak potom som už len bola na iných miestach. Podľa zákona ti zamestnávateľ musí nájsť pozíciu vhodnú tvojmu stavu. A keď ti povie že klesás na plate tak si požiada s o vyrovnanie o na

debora16
15. apr 2016

Juj baby aj vás už ťahá tak bruško ,už.aby to bolo za nami

enusamt
15. apr 2016

ahojte, môžem sa opýtať? je to u každej tehuľky tak, že keď sa to tehotenstvo "rozbehne" naporiadok, tak sa prejavia aj chute? nemyslím len zvláštne chute, ale celkovo väčšia/veľká chuť do jedla...
a kedy vlastne sa to prejaví? v druhom, treťom mesiaci? 🙂

enusamt
15. apr 2016

@lujzamisko ďakujem 🙂 tak uvidím v pondelok, čo mi povie a napíše doktorka

priora
15. apr 2016

@enusamt ja som pracovala v obchode to znamena rano, poobede, nocne.,, mala som na zodpovednost prevadzku a do toho samozrejme vykladala razke veci zdvihala denno denne krabice cez 20kg ziadna sranda.,, nadriadena spravny vlovek vedela som ze ma nevyhodi povedala som jej na rovinu ze som v tom nech ma setri trochu a nech mi zrusi nocne ( pokial jej neonesem aspon papiere) a bolo v poho 🙂 zabijalo ma rano vstavat o 3,30 a ked som mala poobedne o 19 som zaspavala medzi regalmi a to doslova 🙂 potom som mala papiere a bola som v kancli ( praca nie pre mna) aj tak som sa musela natahovat svtazkymi vecami tak po 20tt som ostala doma.,, uz som fakt nevladala a doma este maly syn.,, lekarka nemala problem ma vypisat ( sak by skusila) pri tych oenazoch co tam clovek nechal

priora
15. apr 2016

@debora16 ja uz ani na bruchu teda bok a brucho ci na panvovej kosti (boze ako sa to vola 🙂) nemozem spat a spim uplne na boku a celu noc som nespala tak ma to vkuse bolelo.,, A komplet cely spodok ma boli a vlastne vsetko 🙂 ale uz iba chvilu konecne "finishujeme" 🙂

priora
15. apr 2016

@lujzamisko ja som mala zaplatenu aj orvykrat a nestihli hlavne ze potom som este 8 hodin umierala od bolesti.,, a teraz tiez zaplatim a uvidim od situacie ci dat ci nedat.,, ak ma teda nedajj rezAt na stol

lujzamisko
15. apr 2016

@priora mne do teraz len všetkovV poriadku máme to dobre. Tak že snáď všetko tak aj bude. 😀😀 a boli ta už dajako zo spodu mňa len picha keď chodím . Teraz som sa úplne zrgcala neviem s čoho q picha má dole. ☹

lujzamisko
15. apr 2016

@debora16 tak spat už mi dajako nejde neviem vôbec cez deň spat a V noci sa budim WC

priora
15. apr 2016

@lujzamisko mna boli cely spodok od 4-5 mesiaca a lekarka ze maternica sa roztahuje ale to by ma bolelo pod bruchom ale mna nizsie taha ja to ani vysvetlit neviem. Ked sedim a chcem prelozit nohu tak bolest alebo ked sa prehadzujem tak bolest.,, nezjedla si nieco? Mi sme u svojry na vikend 70 km od ba tak hadam sa nic nestane, chcela som si posledny krat "oddychnut" 🙂 sa staea o maleho.,,, svagrina ma vybalila ked som bola na poradni upratala a navarila.,, sa staraju viac ako moja vlastna rodina

priora
15. apr 2016

@lujzamisko mna inac dneska krize boleli uz aj na dotyk to uz je aka kava teda

priora
15. apr 2016

@enusamt co sa tyka mojich chuti to bolo tak ze v obidvoch tehu chute halusky s vajcom alebo co obsahovalo halusky, knedlu a potom krupicna kasa a puding to viem jest stale 🙂) a teraz mzsim vkuse jest cokoladove jogurty dake.,,

lujzamisko
15. apr 2016

@priora ja V noci sa budim na bolesť keď sa točím V posteli. Praveze ešte obed so mňa vyšiel teraz čo som jedla kks o 14 ale dnes má už raz aj prehnalo tak dúfam že nebudem chorá . Môj sa zľakol že či to neprislo. 😀 len ma picha dole ako neboli .Snáďdo rana budem ready . Ja ssom si všimla že mi padlo bruško nižšie . Ale tak len teraz som začala 39 tak snáď ešte mám času

priora
15. apr 2016

@lujzamisko no ani nehovor a hlavne ked sa clovek toci 20 krat za noc :( mna minule tiez prehanalo v noci a este na dalsi den a ok a to davnejsie a tiez som nevedela ze s coho., ja to dako nevidim hovorim ze mam cely cas pocit ze ho mam nizko.,,

katuliena82
16. apr 2016

@lujzamisko a nejdes uz rodit?... 🙂)))

katuliena82
16. apr 2016

@lujzamisko zeny vracaju a prehana ich pred porodom, posobenie prostaglandinov. Podla mna ides rodit. Drzim palceee!!!

enusamt
16. apr 2016

@priora tak to jasné, že si sa musela inak zariadiť. ja by som si toto nevedela predstaviť. takýto systém .. a hlavne, keby naplno vypukli príznaky 🙂