Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
ahojte baby, ak sa mozem pridat aj ja svojim nazorom, tak co sa tyka oblecenia, tiez prevazne bodynka a polodupky, pripadne opalovacky. uvidime od pocasia. na noc v zavinovacke, ale cez den, ak bude teplo, tak len tak navolno, nech sa vetra, aby sme nemali potnicky... a co sa tyka kozmetiky, tak na zaciatok len tri veci : jemne detske mydlo, olivovy olej a osvedceny sudocrem a samozrejme cista voda. nic viac nekupujem, je to zbytocne a navyse plne chemie, to potom ked bude trosku babo starsie a pokozka nebude taka senzibilna. a na potom sa nam osvedcila nivea, ale mali sme vela veci aj z dm. ale ako sa hovori je to o skusani. niekomu sadne to inemu ono.
a k tej predkozke, ja mam sice babu, ale u nas v rodine boli vsetko chalani, a kazdemu sme predkozku stahovali od narodenia....predsa len sa tam zhromazduju spinky, tak len tak jemne stiahnut a oplachnut.
🙂
@mishusha : jasne, ze mozes, ba priam musis :D cim viac nazorov, o to lepsie sa pripravim/e 🙂 a od vas ako uz skusenych mamiciek je rada o to cennejsia!
a co pripadne robit v noci, ak drobec nebude chciet zavinovacku? viem, ze niektore babatka v tom nechcu spinkat. No a navyse, babatko sa na noc nema prikryvat som pocula, aby na seba nieco nestiahlo. takze iba poriadne obliect do tepleho pyzamka?
@susanq ja som pri malej pouzivala spaci vak... to je vec na nezaplatenie.... aj ked prve dva mesiace bola v zavinovacke, lebo som sa bala aby si nezlezala hlavicku, tak sme polohovali, ale potom sup do overaliku a do spacieho vaku...neodkope sa, a ma volnost pohybu pre nozky, aby neboli koliky.... 🙂
@mishusha : cize napriklad nieco taketo? http://www.obchodny.sk/product/spaci-vak-martin...
no ja sa dnes dozviem kopec veci, sup sem s infoskami :D
Dobre ranko mamky 🙂som si citala strany do zadu a dakujem za tipy na obliekanie v lete.
Tiez nam na predporodnej priprave spominla porodna asistentka, ze babatko je vhodne obliect tak ako seba plus jedna vrstva navyse. Teda bodynko s dlhym rukavikom, mozno trojstvrtky dupky alebo opalovacky na to, ponozky a na von tenku ciapocku. Ja budem brat na von este tenucku bambusovu plienku, alebo tenku decku.
Premyslam nad tym, ci zo zaciatku treba aj na von balit babo do zavinocky, aj ked bude teplo?
Alebo ju zabalim a potom v kociku vybalim, nech lezka na zavinke, co myslite?
@susanq tak to sa mozno stretneme, kedy mas termin? ja 11 .8., od vcera presne 8 tyzdnov
🙂
@susanq tvoj kocik vyzera velmi pevne, a urcite vela vydrzi! 😉 A aku farbu kupujete toho sportaku? Tu zelenu?
@edita84 kamaratka ma sestru dermatologicku, a povedala ze Johnson&Johnson nie je dobra kozmetika pre deti, priam ju oznacila za najhorsiu..... Odporucila Weleda kozmetiku, ale najlepsie je aj tak voda a obyc. mydlo pre dieta - co najmenej chemie.....
ja som prvorodicka, takze neviem presne rezim dna babatka 🙂, ale urcite budem kupat kazdy den pred spanim, ak sa bude cez den potit, tak aj viac krat - no len tak s vodou bez samponu, urcite to nechcem prilis prehnat s tou kozmetikou, zo zaciatku je ta pokozka velmi senzitivna, a myslim ze to netreba nejako agresivne drat kozmetikou....
Von chodit budem podla pocasia - ak budu prilis horka tak len rano a navecer...... No uplne od zac. asi nie, aby nechytila mala nejake virusy zo vzduchu, tak neviem mozno po 2 tyzdnoch, po mesiaci.... netusim....
@katarina6 hej v tom máš pravdu ale každému babatku je dobré niečo iné, srenzitívna to je ja to viem najlepšie malá bola skoro mesiac na neonatologii v NZ tak tam nám všetko podrobne vysvetlovali 🙂 a výrobky pre deti sú pre ne no nie? ja som žiadne zlé skúsenosti nemala :D kúpať každý deň sa ani neodporúča no ale každá maminka vie čo je najlepšie pre mimi no nie? 😀
no a čo sa týka tých vírusov je najhoršie čo môžeš spraviť neísť mesiac nikde s mimi to nehovorím aby ste hnes išli do nákupnch stredísk to nie ale na prechádzky hej ved to dieťatko si od začiatku musí zvykať na prostredie známa neprímala návštevy do dvoch mesiacov ako sa jej narodil malý a čo z toho mala nič len zníženú imunitu :/
@susanq my sa zariadujeme aj do leta aj do zimy.Dupky aj polodupky, body s dlhým rukávikom ale aj s krátkym. ja mám tiež dilemu,ako ju obliecť,no ale uvidíme podla počasia. nebudem ju velmi prehrievať..ak bude velmi teplo, dám jej len bodynky a prekryjem tenkou deckou alebo plienkou. I ked máme termín koncom augusta.... no na poslednom uzv v centre mi povedali, že už o 6 týždnov možem čakať porod, bo malá je na svoj gestačný vek skoro o dva ýtždne väčšia 😉
@susanq @edita84 ja teda neviem, ale u nás hlásia celý august obrovské horúčavy, takže to vidím na body a len prehodiť plienku, vôbec nechcem drobca prehrievať, ja by som už aj teraz najradšej nahá chodila, aké sú horúčavy.... takže body, to je tá +1 vrstva ku mne 😀 no a na spanie mám tiež spací vak, a dlhé pyžamko, to si myslím, že stačí, veď uvidíme. Bude to krásna metóda pokus - omyl, lebo u nás ešte bábatka nie sú, budeme mať prvé a nemám ani nikoho, kto by mi poradil. Ale tiež začínam byť nervózna, ako to všetko zvládneme...Taká neistota - budem dobrá mama? no, ved to všetky poznáme....ale už nech je to tu, veľmi sa teším
Baby, tie baby vaky a aj velmi vela veci do vybavicky si mozete najlacnejsie kupit z Ikey, ja tam velmi vela kupujem, aj do postielky textil, aj mi mama nieco sije z krasnych latok, a vsetko tam maju omnoho lacnejsie nez v tych detskych obchodoch, aj ten babyvak je tam najlacnejsi za 9,90 Eur, to nenajdete nikde, ja som si kupovala tiez tam:
http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/0016...
http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/5016...
http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/8015...
http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/9013...
@susanq dakujeme 🙂 kazdpopadne my budeme trochu "ina" rodinka, ale hlavne je, ze sa vsetci uz na malu moc tesia. 😉 co sa tyka obliekania, myslim, ze na to rychlo prideme praxou (pokus-omyl) tiez som proti prehrievaniu deticiek (myslim, ze nie vzdy plati teoria -jedna vrstva naviac, hlavne ak je velmi teplo). uvidime podla pocasia. kupat babo sa chystam kazdy den, ale takisto kozmetiky pouzivat iba minimalne. ja som si objednala par vyrobkov od firmy Eone. je to prirodna kozmetika. napr planujem davat tento olej do vody pri kupani http://www.klingacik.sk/detail/626/delfinek-det... a potom uz mimi neolejovat/nenatierat nicim. zatial nechcem pouzivat ziadnu z komercnych znaciek pre babatka, ak budem nieco dokupovat, urcite aby to bolo neparfemovane a pod.
vcera sme boli s malou zurovat 🙂 teda party bola pre nu 😀 rozhodla som sa zorganizovat party, ktoru v amerike volaju "Baby Shower". samozrejme v takych mensich rozmeroch. prisli kamosky z TN, spoluziacky z vysky.. bolo fajn. na druhy den som sa citila, akoby som mala kocovinu 😀 zeby to bolo z toho ceresnoveho detskeho sampanskeho?? 😝 dostali sme rozne pekne vecicky (dobre ze som nekupovala ziadne hracky, hrkalky a pod. predtym) baby tipovali aky termin, o kolkej sa mala narodi a s akymi mierami, tak som zvedava, ktora to nakoniec vyhra 🙂 taketo "party" sa mi inak pacia, urcite lepsie ako robit ich po, to si neviem predstavit.... jasne ze sa bude kazdy chciet prist pozriet na babo, ale to len tak na chvilku. pokial som este v takomto stave (moj tato by povedal- "este nie celkom na rosypanie" 😀 ), mohli sme s kamoskami spolu stravit takmer cely vikend 🙂
@kiwinka21 mne ani nejde tak o ten cisársky, ale chcem si dať urobiť sterilizáciu. Tri deti a štyridsiatka na krku je už dosť. Hormonálna antikoncepcia mi nerobí dobre. A inak, pri prvom pôrode som mala také problémy, nechcem tu strašiť, verím, že to, čo som zažila ja, zažila možno jedna z tisícky. Druhý bol v pohode, keby viem, že aj teraz to bude také, tak sa nebojím, ale 2. pôrod bol po 14 mesiacoch, ktovie, či by to tak bolo aj teraz po 9 rokoch. 🙂
@juventik nemám ešte veľkosť, či váhu bábätka zapísanú v tehot. knižke, to bolo len také sono mimo poradia u lekára u ktorého chcem rodiť, on len pozrie a nepíše nič. Na riadne sono idem 17.6., tak som veľmi zvedavá. Termín pôrodu môj lekár nezvykne meniť, ale už som 2 deti porodila 2 týždne pred termínom, tak aj teraz tak počítam. A valibuk by mala byť po kom - po manželovi ( 196 cm, 140 kg ). 😀
@edita84 na sťahovanie predkožky ti poradím len toľko, že sa to nesmie zanedbať. Náš syn pri tom vždy hrozne plakal, tak nám ho bolo ľúto a niekedy sme mu to radšej nerobili. Neviem, či to bola chyba, alebo už u narodenia mal predkožku nejakú menšiu, ale ako 6 ročnému mu museli robiť obriezku. Takže určite to robiť treba, a ak by s tým boli problémy, radšej navšívte urológa a čím skôr, detská lekárka nevie všetko. Ľutujem, že sme tam aj mi nešli skôr, mohli sme mu ušetriť veľa bolesti. No odvtedy je všetko OK a už na to aj zabudol.
Ahojte baby, tak dnes som lovila v Tescu bodynka, kedze maju dodnes akciu na vsetko oblecko ich
znacky. Malicko som sklamana, pre babatka nic moc vyber...Same bodynka s kratkym rukavom a
,,reprezentativne kusy" oblecka 😎 sa rovnaju cenam inych znaciek. Ale ak mate vacsie deticky, pre ne tam bolo veci a veci a naozaj fesnych.
Potrebovala som hlavne pyzamka na noc ...tie som nasla v pohode. Ale bodynka s dlhym rukavom bieda.
Budem musiet popozerat inde. Chcem totiz take so zapinanim vpredu z boku, nech nemusim prevliekat
vsetko cez hlavicku. Vahala som nad trickami s dlhym rukavom ...a tu prisla dilema. O az 3 mesiace nevynosime, 6 az 9 je este zima a neviem ako by som ich vyuzila. Tak som chcela, ze vezmem 9 az 12. Vysledok: hotova maturita, nakoniec som tricka nevzala. Nevadiiii, takych este bude 🙂
Tak tu je skusenost prvorodicky - lamy 😀

@gmartina
@edita84 : cize date nejake bodynko a na to dupky alebo polodupky, je tak? Ale predpokladam, ze zo zaciatku, prvy mesiac dajme tomu bodynko s dlhym rukavikom? alebo aspon s trojstvrtovym? kym sa babatko aklimatizuje? a na noc asi pyzamko normalne s dlhym rukavikom, vsak? pod to sa dava aj bodynko alebo uz nie? :D vcera som totizto zacala triedit vecicky a vobec netusim, ze ako to moje male skvrnatko budem obliekat :D inak nepatrim medzi stresmenov, ale normalne zacinam panikarit, ze ako sa o to male stvorenie postaram :D asi to poznate, vsak? vobec nepochybujem, ze to s manzelom a s maminkou po ruke zvladneme, ale poznate ten pocit, ked kracate do neznama!
o kozmetike som tiez pocula, ze babylove, DM, tak vyskusame, kedze je to aj cenovo pristupne, pripadne podla toho, ci nebude mat malinky ekzemik, kedze s manzelom sme obaja alergici a dokonca mame aj atopicky ekzem :( takze ak to chuda po nas zdedi, tak asi nejaku specialnu z lekarne, uvidime...
co sa tyka predkozky, tak som citala fakt vselico a je to vraj 50 : 50, kazda maminka robi podla uvazenia a kazdy lekar povie inak! fakt na hlavu, by sa snad mohli ujednotit, nie? :D a ja to zacinam intenzivne vnimat, kedze cakame chlapceka, kazdopadne sa poradim s pediatrickou, pripadne sesternicou, ktora ma 1,5 rocneho chlapceka...