icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

majjka1985
15. jún 2011

Ahojte 🙂 Chcem pridat moju skusenost s kozmetikou pre babatka... Pracujem na novorodencekom oddeleni a kupanie babatiek patri k nasej kazdodenej cinnosti, nechcem tu robit reklamu, ani nic podobne, ale mne sa zdaju najlepšie výrobky znacky Johnsons, na kupkanie Johnson & Johnson BABY KÚPEĽ TELO AJ VLÁSKY a potom natriet JOHNSONS baby mlieko Soothing Naturals. Deticky to velmi dobre znasaju a takmer vobec na to nemaju alergicke reakcie.

jankaamartin
15. jún 2011

ahojte mamičky berie niektorá s vás každý deň 3 x magnerot?500mg?

krhlicka
15. jún 2011

@vanilashot pilne vcielky, uz len babatko chyba🙂tiez gratulujem k uspesnemu dokonceniu prerabky a uz len relax a vylozit nozky!
@gabika84 ti kurieri maju nieco do seba 😝 skoda, ze po plienky musim ist na postu 😠
zasielka rovno domov od usmiatetho kuriera by sa zisla!
indianska babicka 😀 a aku satku si nakoniec vybrala?
ja si hovorim zasa tahitska matka, tak mi ovisaju kozy k pupku az hruza, bez podprdy ani na krok ☹
Poobede idem fucat na pieskovu plaz, vylozit nozky a trosku prevetrat dietky kamosiek 🙂
predpokladam, ze domov pridem zmorena, ale nech, aspon sa spolocensky prevetrame s babulkou a omrkneme
nadejnych napadnikov v kocikoch 😝
krasny den zelam

gabika84
15. jún 2011

@krhlicka mne prisli plienocky (teda vacsina) domov kurierom, pretoze ten balik mal cca 10 kg. bol hrozne tazky, take velke baliky nenechavaju na poste, ale maju na to najatu kuriersku firmu. tak som bola rada, pretoze to by som teda nezdvihla 😕 aj vy uz omrkavate napadnikov? ja som si tiez uz jedneho modrookeho "zajednala" u znamej 😀 mal prave narodky- 1 rok 😎
satku som vybrala tu elasticku liliputi na ktoru som ti posielala link. neviem ktory vzor kamoska vybrala. bolo jej luto, ze nestihla prist do baby party co sme mali, povedala mi len, ze mam cakat kuriera 🙂 ked pride, urcite dam foto do albumu.
prajem pekny den na plaaazi (cize prijemne lazo-plazo) 🙂

p.s.: pred chvilkou som prechadzala okolo zrkadla, mam pocit, ze brucho mi rastie rychlostou 3 cm za hodinu 😕 😲

mishusha
15. jún 2011

@jankaamartin no ja sice neberiem to co ty, ale asi to bude to iste, dr. mi nakazala tiez 3x denne magnezium 500

jankaamartin
15. jún 2011

@mishusha a berieš ho pravidelne?lebo ja mám obavy prečo na letáku pišu že v posledných mesiacoch tehotenstva može vyvolať svalovú slabosť novorodenca,,,,,čo to znamená?????????????

mishusha
15. jún 2011

@jankaamartin no beriem pravidelne, lebo inak mi tvrdne moc brusko... ale netusim co to je svalova slabost... skus mrknut tu na tuto diskusiu, akurat ju citam
https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/do-kedy-je-bezpecne-uzivat-magnezium-v-tehotenstve/

mishusha
15. jún 2011

@jankaamartin takze nic moc sa tam nepisalo, len dokedy brat...ale skus sa opytat dr. no nemyslim, ze by to predpisovali takto pausalne kazdej tehulke skoro, keby to malo fakt nejake vedlajsie ucinky

smazja
15. jún 2011

Čaute baby, dlho som nepísala 🙂 no akos a máte? pozerám že pekne tehulkujete ako sa má 😀 inak má tu nejaká problém, že bude pravdepodobne rodiť skôr?
Ja si práve oddychujem v Prahe, kedže máme v byte stále polostavbu a už som nemala síl tam byť...... 😖 ale 2.7. sa vydávam, tak mal ultimátum drahý, že sa to musí dokončiť dovtedy inak si ho nevezmem 😀 tak maká jak šrób 😀
Inak to tú pelveolýzu čo mám- je to vlastne odvápňovanie panvového spoju...spony.......takže to ma bolí viac a viac, tak sa "teším" čo bude ku koncu...uvidíme 😖 ale neberiem to tragicky zatial 🙂

@jankaamartin beriem tiež ale dilino v lekárni sa pomýlila dal mi 250 a ja som si to nevšimla tak beriem viac.....a neberiem ho pravidelne lebo som nezodpovedná v tomto.... no ale o tej svalovej slabosti som veru nepočula......

jankaamartin
15. jún 2011

ja už ani sama neviem čo mi je,,,dva dni sa mi zle dýchalo a mala som zvýšený puls,a od včera pozorujem to tvrdnutie,už mám zo všetkého strach,čo myslíte bude to preto,že som nebrala magnezium 3x za den ale len raz?

krhlicka
15. jún 2011

@jankaamartin @mishusha ahojte baby, mne moj doki povedal, ze staci jeden krat za den sumiva tableta 250. Ja ho pijem kvoli krcom v lytkach. Tvrdnutie bruska je od 30 tyzdna prirodzene, maternica sa trenuje na porod. Beriem to tak prirodzene.Ale pravda je,ze mi brusko tvrdne najviac 5x za den. Neviem ako casto tvrdne vam, mozno podla toho doki stanovuje davky magnezka. Janulka nemyslim si, ze by doktor predpisal davku, ktora by mohla ublizit babatku 😉

mima1311
15. jún 2011

@jankaamartin Ja beriem magnezko 3 x 2 denne .... 😒

mishusha
15. jún 2011

@jankaamartin
@krhlicka no mne zacalo brucho tvrdnut uz okolo 24tt, a ked som bola na poslednej kontrole, tak sa mi aj krcok zacal skracovat... preto zvysila davky magnezia a nariadila prisny klud. nakolko mne v tej dobre tvrdlo brucho aj 10x denne 😒 po zvyseni davky sa to unormalnilo, a teraz len vecer citim, ked nelezim poriadne a beham okolo malej.
@jankaamartin moze to byt, ze to brusko ti castejsie tvrdne pre to magnezium... ber poctivo ako ti dr. nakazal. ale co sa tyka toho dychania a pulzu, to si daj radsej vysetrit... pre istotu...neboj nebude to nic, urcite len zvacsujucou sa zatazou a bliziacim sa terminom, ale pre tvoj dobry pocit... 🙂

jankaamartin
15. jún 2011

@krhlicka ked sa sa tak bojím tych tabletok,,,, :(

jankaamartin
15. jún 2011

@mima1311 a tiež si mala niejaké problémy?

jankaamartin
15. jún 2011

@mishusha už beriem !a budem brat,,,aj 3x denne,,,len nech je dobre mojmu bábatku krásnemu 🙂

mima1311
15. jún 2011

mam problemi odzaciatku ,som stale PN ...otehotnela som mesiac po potrate ,potom som spinila ,zacala krvacat ,mala autonehodu a potom mi velmi skoro zacalo tvrdnut brucho a uz pred dvoma tyzdnami sa mi skoro spustil porod ,este ze sa to samo zastavilo ...mala som bolesti uz co 15 minut ...tak len verit ze vydrzim este daky tyzden ...

mima1311
15. jún 2011

@jankaamartin mam problemi odzaciatku ,som stale PN ...otehotnela som mesiac po potrate ,potom som spinila ,zacala krvacat ,mala autonehodu a potom mi velmi skoro zacalo tvrdnut brucho a uz pred dvoma tyzdnami sa mi skoro spustil porod ,este ze sa to samo zastavilo ...mala som bolesti uz co 15 minut ...tak len verit ze vydrzim este daky tyzden ...

jankaamartin
15. jún 2011

@mima1311 no vidíš a ja sa lutujem?su aj horšie prípady mamičiek ja viem len keby ten strach nebol taky velky,chceme pre tých našich drobcov len to najlepšie však?

mima1311
15. jún 2011

@jankaamartin Jasne ze sa bojime ,hlavne nech su babenka zdrave ,teraz je im ale najlepsie este v brusku ....tiez to magnezko uzivam ako pride ,zabudam ,ale ked pocitujem problem ,hned si spomeniem 😉

jankaamartin
15. jún 2011

@mima1311 AJ JA TAK,ale od dnes ho budem brat pravidelne!!!!

mishusha
15. jún 2011

@jankaamartin
@mima1311 ja som ho tiez zabudala brat, ale potom som si tak nejako zvykla vzdy po ranajkach, po obede a pred spanim... a odvtedy beriem pravidelne.... konecne mam rezim 😀

gabika84
15. jún 2011

@jankaamartin magnezko ber pravidelne janulka, potom ho budes musiet par tyzdnov pred porodom aj tak vysadit. ale pre babatko je najdolezitejsie, ak je mamina stastna, spokojna, vyrovnana!! takze ziadne strachy. hovor si ze vsetko prebieha tak ako ma, ze sa deje len to najlepsie pre teba a tvoje mimi. skus trochu relaxovat, alebo meditovat s babatkom. lazkaj si, pusti peknu hudbu a intenzivne mysli len a len na vasu princeznu. na to aka bude dokonala a ako uz bude o chvilu s vami 😉

dadulajda
15. jún 2011

@mima1311
@jankaamartin caute kocky, aj ja ho beriem 3x denne ale ja mam pocit ze uz som nan odolna alebo co. ja ho mam od vtedy co som bola v tom 7 mes. v nemocke. A brucho mi teraz tvrdne tolkokrat, ze niekedy normalne mozem ratat to, kedy tvrde nie je..aj teraz ked sedim, hned mi stvrdne. alebo kazde rano ked sa zobudim, alebo aj uprostred noci, stale je tvrde... a dokonca mi staci, ze sa z chrbata odocim na bok a je tvrde ako kamen a maly akoby vystupil dopredu mimo mna, niekedy sa divam ci chce cez pupok vyliezt ci co 😖 A o slabosti mi nikto nehovoril nic no tej moj maly asi uz zuri ked sa mu to tam vsetko stiahne a vtedy zacne kopcovat a to boli do tych stiahnutych svalov. Neska som chcela ist uz do poradne mimo objednania lebo vcera sa mi pustili kontrakcite na 4 hodiny a uz som si myslela ze vazne pojdeme do nemocky....ale to bude asi aj tym ze izbu uz tyzden prerabam. Ale ked uz ani to lezanie nepomaha??? vam hej?? ☹

jankaamartin
15. jún 2011

@dadulajda aj mne tak dnes tvrdne celý deň,až sa to bojím v piatok povedať doktorké :( isto ma hned posle do nemocnice :(

jankaamartin
15. jún 2011

@gabika84 asi to vyskúšam,,,tak sa bojím :(

jankaamartin
15. jún 2011

@mishusha šak aj ja som to takto brala ale poradili mi kamošky že načo ti hi brat ked ta nič nebolí zbytočne davas do seba tolko tabletiek atd....druhýkrat ich nebudem počuvat !!!!

smazja
15. jún 2011

Ja magnezko berem len raz za deň.....ráno.....a inak baby prosím vás to ako spoznám tvrdnutie brucha? ja somt o asi ešte nemala....ale dnes som sa nejak zhaluzila na niečom ale neviem či to bolo tvrdnutie alebo čo to bolo....
A ešte sa chcem opýtať...už cítite aj že časti telíčka bábatka? lebo ja niektoré hej.... 🙂 hlavičku alebo riťku 🙂 a chrbátik rozoznám....a samo nožičky ručičky...len neviem čo je čo presne.... 😀 Ale som z toho nadšená 🙂

adaka
16. jún 2011

Ahojte tak ja som bola včera na sone a potešili ma , všetko je OK, bude to chlapec, váži 1480g, BPD:80mm, FL:56mm, HC:283mm, som 29+4tt (termín 22.8.2011)a už je dole hlavičkou, muž bol so mnou tak je nadšený už sa nevieme s dcérkami dočkať , strašne ma pobolieva spodok brucha -to bude asi tým že tlačí hlavičkou a už sa mi aj horšie šoféruje keďže má nožičky hore a tlačí ma tam, a o kŕčoch ani nevravím mám ich asi všade držím palce pá

susanq
16. jún 2011

@adaka : tak gratulujem, je super, ze mame dalsieho chlapa do party :D chlapci su ale sikovni, aj moj je uz otoceny 2 tyzdne hlavickou dole, takze musime si tych nasich netopierikov pochvalit. Ked soferujem, zacne vyvadzat, asi z neho bude nejaky Michael schumacher, lebo v aute fakt zacne vzdy vyvadzat, akoby si chcel sadnut sam za volant :D