Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@krhlicka no ja mám také problemy s wc,,,každu hodinku behám :(
mamičky neviete niejakú tabletku od bolesti na zub?akosi ma začína rozbolievať :(
@jankaamartin paralen 500. a co najskor prehliadka u zubara 😉
@krhlicka : ja som hned vedela, ze sa nieco deje a ze maly sa asi toci alebo co... v pondelok doobeda tri tyzdne dozadu na sone som ho mala priecne, ale od pondelka vecera, az do stredy rana sa mi tak nehorazne vlnilo brucho, ze som mala pocit, ze mi z neho vyskoci normalne votrelec 4 a budeme mat o com natacat pokracovanie :D bolo to neuveritelne divadlo, skoro som umrela od smiechu :D v stredu som isla potom na prietoky a doktor, ze "tak malicky je uz dole hlavickou" a bolo vymalovane 🙂
@jankaamartin: http://www.buducamamicka.sk/index.php
tu som kupila perfektne kosele a aj podprdu na dojcenie 🙂
@majush ahoj 🙂 ja som tiez mala taky nazelenaly vytok niekedy okolo 20 tyzdna, Dr. mi dala tbl. do posvy, a hned to ustupilo. Dnes uz nemam ani zeleny, ani zlty, ale normalne biely, tak ja neviem, ci uz mi sibe, alebo co 😀 Ale aj tak idem dnes ku lekarke pre to tvrdnutie bruska, pre istotu 😉
@jankaamartin Inak Janka, ak Ti môžem poradiť, žiadne extra investície do pôrodničných nočných košieľ. S najväčšou pravdepodobnosťou sa Ti aj tak asi zničia krvou a inými dezinfekčnými vodičkami. No u nás sú predpísané 4 košele, tak priznávam s hanbou že 2 ks som si kúpila u číňana - ale v poho - čistá bavlna za 5 € jedna a keď sa mi tam zničia, aspoň mi nebude ľúto. Neviem ako to chodí v tvojej pôrodnici ale u nás Ti Tvoja rodina každý deň nejaké odnesie a prinášajú znova čisté..... rýchla rotácia - nech žije naše zdravotníctvo. U nás si máme priniesť aj jednorázové nohavičky - no to vôbec neviem čo je ... a predtým som to ani nepotrebovala.
sorry, ze vam sem skacem 😅 @jankaamartin ja som si objednavala odtialto http://www.mimibazar.sk/bazar.php?album=186860
ja som nezaspinila ani jednu nocnu koselu do konca ani tu co som mala pri porode 😉
@janulienka89 Je to možné, ja som zabudla že som mala cisársky - to je trocha iné a bola zima, takže košele dlhé.... v lete to bude iné....jednoduchšie....
@katka121 u nas davaju na porod nemocnicnu koselu, az po porode si obliekas svoju (ak chces). a tie nohavicky mam uz kupene, vraj su super, vsetky maminy chvalia. to su iba take sietkove, takze maximalne "dychaju", sluzia viacmenej iba na to, aby udrzali vlozku. u nas vyslovene ziadaju kvoli lepsiemu pristupu vzduchu/rychlejsiemu hojeniu bunicinove/porodnicke vlozky (nie alwaysky a spol.) a tieto jednorazove nohavicky. niektore maminy ich vraj pouzivali cele sestonedelie. oznacuju sa za jednorazove, ale daju sa aj preprat (aj v nemocke) a su za chvilocku suche.
neviem ako je to vo všetkých porodniciach ale asi aj v tej mojej sa dáva ich košeľa k porodu,je vraj o ničom,,treba si brat aj spony na pripnutie lebo je dost velka a všetko je v nej vidiet.O tých nohavičkách som este nepočula,neviem opytam sa ostatných mamičiek čo tam rodili ako,,,a vložky jednoznačne obyčajne ,,Lidie,,
Ahojte maminy 🙂 Vcera som predsa len bola pri mojej lekarke, vysetrila ma a ubezpecila, ze vsetko je v poriadku. Zvysila mi davky magnezia a na vytok mi dala tbl. a vzala vyter. Neskutocne sa mi ulavilo, ked viem, ze malinke je v poriadku. Pre istotu mi este raz urobila sono, tak som zase videla nasu babiku 🙂
Odporucila mi viac lezat a oddychovat, a to Magnezko mi asi fakt zabera, lebo uz ani necitim taky tlak pod rebrami, a brusko mi tvrdne uz len minimalne.
Inak citam, ze pisete o tych jednorazovych nohavickach, ja som si ich tiez objednala a zdaju sa mi velmi dobre na obdobie sestonedelia, tiez som si objednala porodnicke vlozky, myslim ze len za 1,50 Eur. Tak Vam prajem KRASNY SLNECNY DEN 😎
@gabika84 No to su mi novoty - keď som rodila pred 7 rokmi tak boli nohavicky zakazane.... pre lepšie hojenie ran - kazda lezela len tak a vetrala rany - a keď si sa chcela postaviť - tak vlozku nen lak medzi stehienka a ideš..... mne to šlo celkom OK lebo stehna mam riadne - ale chudšie kočky to mali horšie .....
@majjka1985 som rada,že všetko je ok,aj ja beriem magnezko ale už len dvakrát denne lebo mám už týž.nízky tlak,tak obed vynechávam,my ideme až v utorok,na poradňu ale už nech je ten utorok aby sme aj my boli pokojní,,,pá pekný dniček
@katka121 ono klasicke spodare su zakazane si myslim stale, ale tieto sietovane nohavky su fakt super, dychaju, netlacia, operies a su suche za chvilu. velmi prakticke. a ja si tiez pamatam (a to nie je tak davno) ako som tiez manevrovala s vlozkou na ostro 😀 a prave tieto sietovane nohavky to ulahcuju, nemusis trpnut, ze ju niekde cestou stratis.... 😝
Ahojte maminky 🙂
Konečne sme sa vrátili od svokrovcov. Od nedele sme tam gazdovali aj s mm, nakoľko oni išli na dva týždne na dovolenku. Žiadny signál na net, takže som rada, že konečne môžem s vami trošku popísať. Ja som si kupovala vložky v tescu, také ružové, popôrodnícke, odporučila mi ich jedna maminka, ktorá tam vyberala plienočky pre bábo. Vraj sú super. Tak uvidím, či to nebudú nejaké hrubé "matrace" 😀 Ako sa inak máte? Bábätká poslúchajú? to moje celkom hej, aj keď ma neskutočne tlačí pod rebrami na pravej strane. Normálne ma tá strana aj bolí. Predstavte si, už mám dojednaného aj pôrodníka, sused svokrovcov 🙂 Mladý, sympatický, a veľmi milý. Kecali sme cez záhradu, keď ma načapal ako sa napchávam malinami. 🙂 Mám o dva týždne za ním dobehnúť do pôrodnice, vraj mi všetko vysvetlí, poukazuje. Veľmi sa teším. 🙂 Prajem vám krásny rekordne teplý deň 🙂
@katka121 ked lezis urcite je idealne bez nohaviciek. ale ked musis chodit, pride navsteva a pod, tieto gatky su na to super. ja by som to tiez snad s vlozkou zvladla, ale snazila som sa predstavit si nejaku holku, co ma taku poraadnu medzeru medzi stehnami 😀
@vanilashot cize tvoj porodnik ta nenachytal na hruskach ale na malinach?? 😀 to je super..to sa mi v panelaku asi nestane...
@gabika84 no tak nejako...ale bol zlatý, pozeral mi na bruško, a vraj sa netreba ničoho báť, že budú robiť všetko pre to, aby sa nič nestalo ani mne ani malinkej 🙂
Ahoj kočky tak dnes sme boli na poradni a malý má už 1830 g čomu sa veľmi tešííííím a prravdepodobne bude na svete okolo 20 augusta hurrráááááá a inak z dola všetko oki neotváram sa 🙂
ahojte kocky, citam dnes same pekne spravy,
tak prispejem aj ja 🙂 uz mam listok na matersku jupiiii, od 1.7. sme s babulkou doma a uz budeme len relaxovat!
Dnes mame spolocensky ziadany den. Poobede som bola kocikovat nasho nadejneho napadnika a s jeho mamkou sme si dali slivkove pivko na terase, ale nealkoholicke samozrejme 🙂Potom som zbehla na jogu, poslednu v kurze, ale dobre padla. A maraton pokracuje stretkom v meste s kamoskami zo strednej na osmu.
Lietam ako jezibaba na metle 😀
zelam vam krasny vecer a pohodu s bruskami 🙂
@vanilashot 🙂 parada, ked sa dari, tak sa dari! mali ste aspon pekne dni na vzduchu a este ste zohnali sumneho doktora 😀
@krhlicka no teda, mas moj obdiv 🙂 mna dnes zmorilo uz len soferovanie a jeden nakup. aj som sa na cvicenie vykaslala ☹ bolo straasne teplo cely den, ja sa v druhej polovici dna zacinam citit ako maly hrosik a bojujem s pocitom "tazkych" noh 😖 na kazdy den si teda planujem iba jednu aktivitu 🙂 takze este 1 a pol tyzdna v praci? sa musis tesit.. prosim ta ako to vobec v tomto stave v praci zvladas?? esteraz- klobuk dole 😉 ja mam stretko s kamoskami zo strednej zajtra 😀
ahojte mamičky chcem sa spýtať koľko dáte dr k porodu??????ak dávate,,,,
@jankaamartin myslis ked si zazmluvnis doktora, alebo hociktoremu dokimu, ktory ta odrodi?? u nas si nemozes vybrat, kto ta bude rodit, proste bude to doktor, ktory ma zrovna sluzbu. a doktorovi urcite nedam nic, ja korupciu nepodporujem a vsetky mamicky by mali zacat mysliet a konat rovnako, pretoze takto to nikdy na Slovensku nevymizne. Privadzat deti na svet je naplnou ich prace, dostavaju predsa za to plat!! ktory rodic da v skole ucitelke obalku, za to ze dieta nauci novu latku?? a pediatrovi tiez dame obalku, ak vylieci nase dieta z kiahni? asi tazko. takze za mna odpoved jasna 😎
@krhlicka dakujem 🙂
@jankaamartin hm to je dobrá otázka :/ to zatial ani ja neviem ale asi to posúdime až po pôrode lebo peniaze sa dáme aj tak len po šestonedelí
Ahojte baby, my sme vcera boli na poradni a pan dr. nas kraaasne pochvaaalil!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 malemu robili prietokovy ultrazvuk a je v poriadku. Taky sum ako vlacik to bol som sa musela smiat 😉 ale co nas najviac potesilo, ze on posledneho mesiaca sme pribraliiii!!! takze uz mame 2,5 kileckaaa 😀 😀 😀 no maminka sa moooc snazila 🙂 nastastie sme to teda dobehli. Maly zato dostal hambac a nove gatusky 😉 😝
@gabika84 Otázka zazamluvnenia lekára je veľmi diskutabilná. Ja určite chcem rodiť len so svojím lekárom, inému neverím...... Toto je môj príbeh spred 7 rokov: Tehotenstvo super! OK. Absolvovala som predpôrodnú prípravu a tešila sa na spontánny pôrod - cítila som sa super - vôbec žiadne komplikácie. Na prietokoch, ktoré mi robili v 35. týždni mi môj lekár povedal, že sa mu niečo nepozdáva a mám radšej prísť o týždeň ešte raz.......
Keď sme prišli o týždeň povedal, že to nie je dobré a mám okamžite nastúpiť ležat do nemocnice. Večer za mnou prišiel do izby a povedal, že na druhý deň tam nie je, ale bude ma sledovať iný lekár. - nazvyme ho pán "V". A to bola bomba - ten mi pri vyšetrení prietokov vynadal, že tam nemám čo robiť, že mi nič nie je, že som protekčná panička a zaberám miesto iným...skrátka horor - a keby bolo na ňom tak okamžite idem domov. Na ďalší deň prišiel môj lekár, ktorý mi pri tom istom vyšetrení povedal, že sa to ešte zhoršilo a okamžite ideme na sál - cisársky- ani som nemohla mať epidurál - nebol čas - okamžite uspať a ide sa na to....... Malý bol po pôrode naštastie v poriadku - ale mal neskutočne fialovú hlavičku - neuveriteľná farba - aj sestričky sa čudovali že nechápu prečo je tak strašne fialový keď som ho vôbec netlačila - diagnóza znela amputovaná diastola a ...... to je jedno - hlavne že to dobre dopadlo. Podstatné je, že keby bol môj lekár pán "V" tak ma pošle domov a ja o pár dní rodím mŕtve dieťa. Na lekárovi veľmi záleží - je na jeho rozhodnutí čo s tebou spraví - takže ja to na náhodu určite nenechám..... viem že by to tak byť nemalo a Tvoj názor je z morálneho hľadiska ten správny, ale po tomto "zážitku" už nebudem riskovať . Smutné, ale je to tak.

@susanq a nočnu košelu si objednala cez aku stranku?