icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

gabika84
24. jún 2011

@linda40 prepac (teraz nic osobne) mne pride tento postup hrozny. pridem- vyholit-klistyr-vyvolavacka-prepichneme plodovu vodu-hlavne rychlo, nech mozem ist o 12tej na obed 😒

vanilashot
24. jún 2011

@krhlicka 🙂 môj muž sa chystá na splav na budúci víkend...tiež len tak od piatku do nedele...idú splavovať hron...už teraz sa teší ako malé dieťa 🙂

susanq
24. jún 2011

@gabika84 : tiez by som sa rada vyhla tomu, aby mi vyvolavali porod. Kazda jedna kocka, ktorej museli porod vyvolavat, aspon co ja viem a poznam, tak to bolo take rychle, ze sa kazda jedna potrhala ako fras, pretoze to potom ide tak rychlo, ze lekar ani nestihne zareagovat s pripadnym nastrihom. Ale mozem sa mylit... Ja teda dufam, ze nas to kazdu minie, a ze budeme mat porody co najrychlejsie za sebou, ale pokial to nebude nutne, chcem sa vyvolavacke vyhnut.

jankaamartin: zdravotnictvo je vsade rovnake, ci v michalovciach alebo v novych zamkoch alebo v banskej bystrici. Ak chodis uz od zaciatku k svojej porodnicke, v poriadku, daj jej peniaze, je to tvoje rozhodnutie. Ale pamataj, ze odrodit ta je jej povinnost aj bez mastneho uplatku. Bezne zazmluvnenie lekara stoji 230 €, je na tebe, ci sa k tomu priblizis, ci to prekrocis alebo date podla svojich financnych moznosti. my tiez budeme zazmluvnovat, ale oficialne a aj to len preto, lebo v bratislave su neuveritelne prepchate nemocnice a ja sa chcem vyhnut tomu, aby som bola niekde na izbe so 4 dalsimi mamickami, rada by som sa dostala na nadstandard, kedze sa viac bojim toho pobytu v nemocnici, ako samotneho porodu :( a keby ta moznost nebola, necham si tie peniaze radsej pre maleho drobca, nie je to podla mna malo a v dnesnej neistej dobe pomoze aj to.

abriela
24. jún 2011

6 dni mi vyvolavali porod - 4 davky postimor, alebo nieco take, 5 nasobna davka oxytocin, roztahovacie capiky napichane do krcka maternice - a ziadne otvaranie nic take 🙂.
Kocky drzim vam palce, nech to prebehne rychlo a hlavne uspesne.

vanilashot
24. jún 2011

baby, chcem sa vás spýtať, už žiadnu z vás netrápia nevoľnosti??? ja som nejako v poslednej dobe začala zase vracať... 😒 je to tak raz denne, väčšinou opäť ráno. Som z toho zúfalá, lebo ma to úplne vyčerpáva, k tomu aj toto teplo,,,,no paráda proste... 😒

abriela
24. jún 2011

Kočky ked som bola v nemocnici, jedna kocka tam mala DULU - profesionalna asistentka k porodu. Vraj je to perfekne, masirovala jej nohy a porod bol ovela lespi ako ked rodila po prvy krat. Vtedy jej pukli cievky v ociach a bolo to vraj strasne.

susanq
24. jún 2011

@abriela : joj, neplas nas :D chce to pozitivne spravy, lebo vsetky utecieme :D
@vanilashot : no ja od polky piateho mesiaca zeriem doslova, lebo dovtedy som mala problem v sebe vobec nieco udrzat. mozno by mi zase bodlo take dvojtyzdnove vrackanie :D kazdopadne normalne to uz nie je, nezjedla si nieco zle? alebo nemas nadmernu kyselinu?

abriela
24. jún 2011

@susanq Nechcem sposobovat stresy, ved som patrila medzi vas 🙂. Dulu radim aj ked ako sa k nej dostat veru neviem

vanilashot
24. jún 2011

@susanq ja ti neviem, zlé som určite nič nezjedla...dokonca včera to bolo také, že som si až cvrkla.... ☹ mne bývalo zle do šiesteho mesiaca, potom bol kľud a teraz to začalo znovu. K doktorke mám ísť až 8.7. 😒

gabika84
24. jún 2011

@abriela dakujeme 🙂 ja zelam coskoro krasneho zdraveho drobceka v brusku, aby bola mamina znovu stastna a spokojna 😉

nad dulou som premyslala aj ja, ale nakoniec to islo nejak dostratena... skor ju asi planujem kontaktovat po porode, ako laktacnu poradkynu. tie cievky v ociach pukaju casto, ako prevenciu treba mat pri tlaceni zatvorene oci 😉
@vanilashot nie si jedina 🙂 mne sa to tiez minule stalo. nevracala som sice, lebo som to rozdychala. u mna to ale bolo sposobene pazravostou (rozumej, po miske pukancov) 😀 som sa zlakla, ze snad nebudem opat vracat na konci tehu! doslo mi, ze je to sposobene (teda v mojom pripade) nadmernym zatazenim zaludka, hlavne ked som pred tym dlhsie nejedla. cize castejsie a mensie porcie jedla by to mohli spravit 😉

susanq
24. jún 2011

@vanilashot : este ma napadlo, ze mne byva zle z calibrum mami, ked ho zjem nalacno, co uz nerobim :D ale kym som prisla na to, z coho mi este tak mesiac dozadu byvalo raz za dva tyzdne blbe, tak to bola hotova patracia akcia ala Mulder a Scullyova 🙂 ak mas pocit, ze mas rozhaseny zaludok, gynekologicka ti s tym nepomoze, to skor obvodak... ale prave som sa docitala, ze ku koncu tehu je to celkom bezne u niektorych mamiciek, ked uz babatko tlaci na zaludok, hlavne, ked je obratene hlavickou dole a nozickami tlaci na zaludok. a ako velmi ti byva zle? pravidelne? iba rano? potom to prejde?

sladjana
24. jún 2011

@susanq No ja iba tolko ze mne porod vivolavali,a trval 17h,kontrakcije strasne iba neslo sa mi otvorit ☹
tak dufam ze toto druhe babo pojde pekne same na svet bez natlaku 🙂 a vyvolavacjek ved sa ju us nevjeme dockat..

sladjana
24. jún 2011

@vanilashot chudatko,to sa natrapis,ja nastastje takito problem nemam,ale som pocula ze na taketo nevolnosti pomaha sulimka,mineralna voda,tak mozes viskusat.

sladjana
24. jún 2011

@gabika84 ja mam problem pri cisteni si zubov,us ma par krat naplo ze vecera isla von 😅 ale od tedi sa snazim jemne,decentne okolo tich zadnich zubov 😅 😅

vanilashot
24. jún 2011

@susanq ráno sa normálne naraňajkujem, napijem, a cca o pol hodinu je to vonku. Zo začiatku tehu to bývalo každý deň, potom mi to asi v šiestom mesiaci skončilo, a teraz to začína znovu. Nie je to pravidelne každý deň, ale napr. tento týždeň je to už 3-krát. Bábo sa hýbe, kopcuje, zjavne sa mu to nepáči....ale asi máš pravdu s tým tlačením na žalúdok...len pri poslednej kontrole mi povedala doktorka, že je zle otočené...tak sa možno už udomácnilo hlavičkou dolu...

vanilashot
24. jún 2011

@sladjana veru asi aj vyskúšam.... 🙂 ďakujem za radu... 🙂

linda40
24. jún 2011

@jankaamartin to ešte netuším.

linda40
24. jún 2011

@gabika84 ja sa nesťažujem, lepšie ako pri prvom keď som sa trápila celú noc a potom totálne vyčerpaná som mala tlačiť. ☹

linda40
24. jún 2011

@vanilashot nevraciam, ale ja mám zase zo všetkého kyselinu. Pri prvom mi sestrička v nemocnici povedala, že budem mať vlasaté dieťa, že vtedy je kyselina. Ale to je určite povera. Vlasaté som mala obidve a toto by už muselo mať vrkoče. 🙂

linda40
24. jún 2011

@sladjana a ja musím 2 krát denne kloktať po liekoch. Tiež na z toho napína. Ale nevraciam, vydržím to.

mishusha
24. jún 2011

@bambulkaj1 mne je to v podstate tiez jedno, okrem hrusku 😖 su vsetci v pohode... ja idem ale sekciou, takze to nie je az taky problem, ale hrusku by som nerada aj tak. ja som prvu rodila pri ondrejkovi a klobuk dolu, velmi prijemny doktor. 🙂

jankaamartin
24. jún 2011

@susanq máš pravdu peniaze by sa zišli niet ich an rozhadzovanie,ale čo ked to tu tak chodí my sme to nezačali,aj ja sa bojím viac toho pobytu v nemocnici jak porodu 🙂

dadulajda
24. jún 2011

@mimikett jeej no tak uz sme 3 co ja viem 🙂 bude to zabava. a taky pekny datum by to bol...len nech su presni a nenatahuju nas dlhsie. 😉 🙂

dadulajda
24. jún 2011

@gabika84 a to cim nafukujes ten balonik?? nam na priprave hovorila, ze hradzu staci si masirovat a natahovanim uvolnovat. hlavne po kupani,ked je pokozka jemnejsia. a ja mam pocit ze to aj pomaha.je pruznejsia.

Baby ako viete, ze uz prisli prave kontrakcie a ma sa ist do nemocky?? ja som neska chytila silne tvrdnutie brucha a aj ked som lezala vyse hodiny, neprechadzalo to. A do toho prislo silne pichanie naspodu brucha, potom po bokoch, bolo mi na vracanie a proste vsetko mozne. Krize ma tak boleli, ze som sa ledva zvalila na bok a to som sa hned musela otocit, lebo ma pichal zlcnik, asi sa tam maly navazil, takze naspat..a to s tym stvrdnutym bruchom vobec nebola sranda.Takze jedina poloha, ako som vydrzala bola na lavom boku a aj to stale tvrdlo brucho a maly do toho chcel kopat, no neznesitelna bolest!! a opakovalo sa to vsetko v nejakych intervaloch, ani som to nemala silu pocita a sledovat. A uplne pecka bola, ze som bola sama doma, reku co teraz! 😖 po 4 hodinach mi je lepsie a prisla som vas sem kuknut, ale zase mi hrozne tvrdne a tam dole akoby ma boli alebo tlaci alebo co. tak si idem lahnut... to su poslickovia alebo co mam robit??? v stredu sme boli u dr. a vsetko bolo ok... 😒

gabika84
24. jún 2011

@dadulajda nafukujes druhym balonikom s ventilom (taky ako maju stare tlakomery). no kontrakcie zvacsa neodidu, mali by sa vracat v coraz kratsich intervaloch. to podla mna zistis. keby ti ale takto bolestivo tvrdlo brusko aj nadalej, nic za to nedas, behni radsej do nemocky/ na pohotovost...
dnes prisiel mi prisli dalsie vecicky pre babatko. chudak ujo mi to musel hore vynosit nadvakrat. postielka, matrac, vsetky tie perinky, plachty, mantinely a pod.. cakala som na brata, mal mi postielku zmontovat, ale zase meska, tak som si ju zmontovala sama (editka ma inspirovala 🙂 ) s polskym navodom- no sranda to bola veru. som proste technicky typ- len neviem po kom 😀

bambulkaj1
25. jún 2011

@mishusha Tak tak, tiež som myslela na neho...veď uvidíme..bývaš priamo v RK či v okolí?

mishusha
25. jún 2011

z okolia blizkeho 🙂 ved sa mozno aj stretneme v porodnici...

gabika84
25. jún 2011

tak dnes uz mame ozehlene, postielka je nachystana 🙂
este nam chyba moskytiera, kedze dodavatel omylom namiesto nej zaslal maly baldachyn ☹

gabika84
25. jún 2011

inak musim pozalovat na moju krpanu. tieto dva dni mi sposobuje stresy ☹ este predvcerom tak kopala a mrvila sa, v noci ma budila aj 3krat. uz dve noci je ticho a cez den tiez cuci jak pena. vcera som si vravela, ze ked sa nezacne hybat, zajdem na pohotovost. dnes som zatial pohyby citila tak 4 krat, aj to velmi slabucko. ziadne kopance ako predtym, len sa trosku zamrvi a to je vsetko. ale aj tak mi vzdy odlahne, ze da o sebe vediet. v takomto stadiu je to vraj uz bezne, ze sa babo menej hybe, ale prekvapi to (hlavne ked sa tak udeje zo dna na deň) mate niektora podobnu skusenost, zeby sa babo malo hybalo par dni??

asi citi, ze ju ohovaram, lebo som si teraz prilozila ruku hore na brusko, tak velkodusne a lenivo pohla nozickou 🙂

dadulajda
25. jún 2011

@gabika84 ahoj, tak to je super ze uz si nachystala vsetko, aj my uz mame od minuleho vikendu tak sa chodim divat do postielky. 🙂 zatial v nej mam plysaka a trenujem vytahovanie mimca von! 😀 😀 a citala som, ze tie nase babatka uz maju taky rezim ako novonarodene, takze vacsinu dna spia. preto sa menej hybu a v noci nas to moze budit. Ja toho mojho krpca zase musim klamat ze je noc, leb do mna tak bubnuje, ze ma z toho branica a zlcnik boli hocikedy. 😖 tak si davam cez brucho deku nech ma tmu a dycham nahlas, to ho upokojuje. Mysli si ze je noc a da pokoj.heh 🙂 🙂