icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

gabika84
25. jún 2011

@dadulajda fiiha, tak to by ma nenapadlo, ze sa da dieta takto prekabatit 😀

krhlicka
25. jún 2011

Ahojte baby, my si s krpanou uzivame rozmaznavanie u mojich rodicov 😉
dnes sme vo velkom grilovali, ale tolko som postavala pri grile, ze som hotova ako loksa.
Normalne ma to zmohlo.
@vanilashot ja sa tak prezieram hlavne od piatku, ze ma tiez rano naplo. A dnesny vecer som po vsetkom moznom aj nemoznom zaklincovala cokoladou a nakoniec bol melon. Zaludku sa to velmi nepaci a malej tiez nie, kope ako diva, hlavne do mechura.
@gabika84 to mi pripomina mna 🙂 vzdy, ked som sa rano zobudila, budila sa aj mala a hemzila sa. Asi pred mesiacom ziadne reakcie nic, tukala som na nu, hybala som sa, jedla cokoladu ako besna a ona nic. Zobudila som muza, ze co ked sa nieco deje, tak sme jej dohovarali a navela navela sa trosku povlnila. Priznam sa, ze som mala ozaj poriadny strach.
Teraz ma tiez svoje chvile, kedy je v domceku na slepacich nozkach ticho a potom zase uplne vlnobytie 😀 ani netusim ako je ulozena, kedze sa vlni kade tade, hlavne teraz vecer..ach jaj, kto tu pisal o tom, ze si babatka tvoria rezim uz pred narodenim? Mamicka moja, to sa mam na co tesit, vyzera to na nocne zurky 😀

susanq
26. jún 2011

@krhlicka : no keby to tak bolo, tak ja mam to najzlatsie dieta na svete :D cez den sa obcas prihlasi, ale to poriadne a celu nocku spinka az do rana :D

@gabika84: no ja mavam toto tak pravidelne raz za dva tyzdne. 2 dni takmer neviem, ze kopka, zacinam byt nervozna ako pes a ked uz uz som nachystana, ze zavolam lekarke alebo, ze sa tam vyberiem, tak si urobi v bruchu poriadny curbes a maminka sa zase ukludni 🙂 Inak som odpozorovala, ze sa mu najviac paci, ked lezim vo vani, v ruke mam knihu a citam! vtedy sa teda ozyva riadne! asi z neho bude bud plavecky sampion alebo slavny spisovatel :D

bambulkaj1
26. jún 2011

@dadulajda Nechcem ťa strašiť, lebo každé tehotenstvo je iné, ale ja som takéto kontrakcie a bolesti mala v 27.tt, pre istotu som večer skočila na pohotovosť a ostala som tam týždeň s dg. hroziaci predčasný pôrod - infúzky, magnézium a lieky proti kontrkaciám. Odvtedy som doma, kľudový režim... kontrakcie z počtu 10 denne ustúpili na cca 3-4, čo už beriem ako cvičné 😉 Ale môj dr. hovorí, že žiadna bolesť v tehotenstve nie je na mieste, takže ak by sa ti to opakovalo, určite nič nepokazíš, ak skočíš na pohotovosť, resp. k svojmu dr.

jankaamartin
26. jún 2011

Ahojte mamičky ako sa máte?dúfam,že je všetko v poriadku a naši drobčekovia počúajú,,,včera sme si kupili manželskú postel,tak velmi sa teším,že si už možeme dorobiť spálňu,aj postieľku už máme,len si chcem este objednať tu výplň do postielky tie také čačky 🙂 neviete poradiť niejakú super stránku?už som bola na mnohých len este kusam aj iné,,,hlavne nech tam je baldachýn to veľmi chcem,,,aj kočiarik už mám vypozeraný sa tešímmmmmm silno,,,,a v utorok ideme na poradňu,,,dúfam,že je všetko v poriadku,,,a Karinka je zdravučká 🙂

gabika84
26. jún 2011

@jankaamartin ahoj janulka, tu maju dobry vyber: http://www.pampyshop.com/katalog.php?typ=6597 vyberes si tam kolko dielnu sadu chces. ja som nakoniec objednala z tejto stranky, tuto: http://www.e-baby.sk/product/mega-sada-do-posti... je ich naozaj neurekom, popozeraj dnes a ked mozem poradit, buduci tyzden objednaj, ta moja mala dodaciu dobu 3 tyzdne a to mi este zabudli poslat baldachyn 😠 ale ty mas este predsa len trosku viac casu este ako ja 🙂

susanq
27. jún 2011

babulky, ake plienky budete pouzivat? ja som pocula, ze pampersky a huggies su najhorsie, ze najlepsie su DMkacke a plienky z Tesca, hoci nemaju ziadnu reklamu. Mamicky, vy co uz mate deticky, ake mate skusenosti? Dufam, ze sme to tu uz nerozoberali, ak ano, tak pardon, nejako mam v poslednej dobe problemy s pamatou :D

edita84
27. jún 2011

@susanq Ahoj podla mňa nie je prevda že pampersky sú zlé, ale ja sa chystám používať tie babylove z Dm tie sú fakt dobré aj u dcéry som ich používala Tesco sú tiež dobré a potom aj tie z Lidl sú super vydržali celú noc a neprešťala sa 🙂 ale z Billy tie Clever nám neboli dobré lebo sa malej zaparila pipinka a to hlavne v lete lebo sú dosť hrubé, jáj ani Happy plienky nie sú dobré a Albert z hypernovy sú ešte OK :D toľko moje poznatky :D

susanq
27. jún 2011

@edita84 : super, lebo sme si na zaciatok kupili babylove z DMky, tak som zvedava 🙂 kazdopadne je to asi individualne, uvidime, ze co bude, ale naozaj som pocula na babylove samu chvalu. Aj na vlhcene utierky, aj na plienky a aj na kozmetiku.

edita84
27. jún 2011

@susanq podla mňa si dobre kúpila aj ja sa chystám kúpiť babylove plienky aj vlhčené utierky kozmetiku plánujem johnson&jonson či jak sa to píše :D

susanq
27. jún 2011

@edita84 : uz sa tak tesim, nech uz je to tu :D ale drobec nech sa neponahla, lebo mam problem s 270 dnami poistenia. 06.07. nastupujem na matersku a 270 dni poistenia budem mat az niekedy koncom jula, tak dufam, ze malinky vydrzi v brusku az do terminu, aby som neprisla o matersku :( ked mi v socialnej poistovni zahlasili, ze mi zacnu matersku vyplacat az potom, ked sa babo narodi, tak si vravim super. Clovek plati 50 € mesacne poctivo kazdy mesiac a prachy dostanem mesiac po narodeni babatka. nebyt manzela, tak neviem, co robim ako slobodna mamina...

edita84
27. jún 2011

@susanq wau tak to ideš na tesnotku 🙂 no veru skladám klobúk pred maminkami čo sa rozhodli pre babatko aj ked sú sami tá almužna čo nám budú dávať je smiešna :/ no ale čo už nespravíme pre naše zlatíčka 🙂 jáj mne sa už snívalo o pôrode také to bolo pekné mať pri sebe malého tak sa na neho tešíme 🙂 ale nech si ešte počká v brušenku lebo ešte nič nemám kúpené pre seba do nemocky :/

susanq
27. jún 2011

@edita84 : no uprimne, mam pocit, ze tomu celkom dobre nerozumiem, lebo keby som porodila skor, tak sa mi praveze zapocitavaju mesiace este spred dvoch rokov, co som robila nie na zivnost. No ale uradnici hadam vedia, co robia, no... ked to vsetko dobre dopadne, tak budem dostavat maximalnu matersku, co je okolo 600 € a to uz nie je na zahodenie, takze si drzime palceky 🙂 a ak to nevyjde, tak sa nic nedeje, hlavne, ze budeme s drobcekom a manzelom vsetci zdravi. nejako vystacime, neboli by sme ani prvi, ani posledni.

a co vsetko budes brat do nemocky? budes sa riadit zoznamom alebo vlastnou skusenostou?

lienka1
27. jún 2011

Aj ja suhlasim s tym, ze Babylove su dobre, ja som ich kombinovala pri malom s Pamperskami. Jednorazovky teraz budem pouzival len prvy mesiac a potom budem latkovat 😉 .

edita84
27. jún 2011

@susanq no to je pekná suma :D
no asi sa budem riadiť zoznamom lebo ja si už ani nepamatám čo som brala pri malej bolo to už dávno :D

susanq
27. jún 2011

@lienka1 : juj, obdivujem mamicky, ktore idu latkovat 🙂 chapem, ze pre svet a nase zivotne prostredie je to setrnejsie, ale ked som mojej maminke spomenula, ze by som eventualne latkovala, tak sa trikrat prezehnala, a to je ateistka ako bejk, a povedala, ze ci mi hormony udieraju na gebulku :D ze budem rada, ked sa odbremenim od prania a podobne. Hoci je fakt, ze to nemam nastudovane, takze mozno uz latkovanie nie je take "tragicke", ako v minulosti.

ninan2
27. jún 2011

@susanq Ahoj, naozaj to uz nie je take tragicke ako v minulosti, plienky staci len oprat (spinave vydrzia bez ujmy v kosi 3 dni), peries ich normalne na 40-60C, potom sa uz len vysusia a poskladaju... zehlit netreba 🙂 A toto vsetko urcite v pohode zvladne aj manzel.
Takze ja ich pouzivam budem, naozaj maju kopec vyhod.
(nahodou mi vasa debata podla do okna, ja mam inak realny TP 2.8. 🙂)

katka121
27. jún 2011

@susanq No ja som dnes akurát študovala zoznam, ktorý má môj Dr. na dverách - že čo do pôrodnice v Ilave:
min. 5 x podložka pre chorých, vložky veľké bez krídielok, toal. papier, jednorázové nohavičky (tieto som minule nepotrebovala...) 4 uteráky, 4 nočné košele, plienky najmešia veľkosť, deka pre dieťa, rodný list, sobášny list, lieky ktoré berieš každodenne, župan, papučky a obuv do sprchy.... toto sú základné veci a ostatné je ne Tebe ....

mimikett
27. jún 2011

@katka121 Maja mama sa najprv cudovala, ked som jej ukazala, ze si budem brat do porodnice velku cestovnu tasku, ale ked som jej povedala co vsetko si musim zobrat uz jej to neprislo az tak cudne 😀 😀 😀

katka121
27. jún 2011

@susanq V tomto som s tebou, po predchádzajúcej skúsenosti viem na 100% že látkovať nebudem. Aj sa za to hanbím, že nie som ekologická...... ale si predstav že pri malom keď som kojila tak mal zdravú redšiu stolicu úplne do každej plienky... t.j. cca 9-11 plienok denne a keď balíš naširoko tak preciká dve naraz....... Nooo..... Budem mať na starosti domácnosť, manžela, druháčika, krúžky, tréningy..... takže budem v duchu vďačná vynálezcovi Pampersiek..... Navyše vo svojom okolí poznám dve mamičky kedysi odhodlané látkovať a za krátku dobu to vzdali......

susanq
27. jún 2011

@katka121 : a ake ma synator zaujmy? na ake kruzky a treningy chodi? Dufam, ze aj my synacika naplno vytazime, aby nemal cas na blbiny, lebo ked vidim tie dnesne deti, tak je mi do placu. Stale to len sedi za pocitacom, rodicia na nich nemaju cas, vsetka laska sa nahradza darcekmi a somarinami... aaaale, radsej nemysliet :D

lienka1
27. jún 2011

@susanq ja to robim aj hlavne kvoli pokozke mimca. Keby som vsetko o latkovani mala nastudovane aj pri Simim,idem do toho uz vtedy. Ked mal totiz zhruba rok a pol, v plienkovej oblasti sa mu urobili mokvajuce rany a nic mu na to nezaberalo,dokotorka uz sama nevedela co s tym...nakoniec skoncil na antibiotikach a tie rany mal az do masa a hrozne ho to bolelo. Nemohol pouzivat istu dobu plienky, nastastie bolo leto, tak doma chodil naostro a na noc som mu medzi nozky davala klasicke latkove plienky... Takze dufam,ze ked budeme latkovat pri druhom sa toto nezopakuje.

gabika84
27. jún 2011

@mimikett to je pravda. velmi vela veci treba. ja som uz na moj "augustovy all-inclusive pobyt" zbalena 😀 inak je to taka klasika, ze zbalit tasku, ja za seba by som odporucila radsej sa zbalit do mensieho kufra. niekomu sa to moze zdat divne, ale pekne poskladane veci v kufri su prehladnejsie a v pripade ze vas trebars stahuju z izby na izbu, resp. na sal a pod. je ovela jednoduchsie tahat po chodbe kufor na kolieskach, ako sa nadrapovat s taskou. nie vsade su take ochotne sestricky, co by ta aj zbalili a tasku odniesli 😉

susanq
27. jún 2011

@lienka1 : fuuuha a aj ste zistili, z coho to bolo? skusali ste inu znacku? castejsie to umyvat? tak to ma mrzi :( ale je super, ze sa vam to nakoniec podarilo prekonat.

lienka1
27. jún 2011

@susanq jednoznacne to bolo z plienok, skusali sme aj zmenu plienok, ale to uz mal v stadiu, ze zapareniny a uz nepomahalo nic, ani rozne kremy. Ked sa mu pluzgiere praskli vraj sa mu tam dostala infekcia a to malo rychly spad. Rany vyzerali ako take kratery, bolo to az do ziveho, mal posiatu celu ritku. Ked sme konecne nad infekciou vyhrali,museli sa mu hojit rany a to asi dva mesiace. Nastastie mu neostali velke jazvy,ale ked sa lepsie pozriem, tak vidim bledsie miesta na pokozke. No neprajem to nikomu zazit.

krhlicka
27. jún 2011

@susanq super, ze si to stihla s dobrovolnym nemocenskym, ja kym som som sa rozhybala, tak
som bola tehotna 🙂 Ale mam pocit, ze s tym robia na socialnej poistovni hrozne ofuky.
Vela mi poradili aj baby tu MK v teme dobrovolne nemocenske, cize bola som vyzbrojena infoskami.
Len v pobocke soc. poist., kde som bola sa tomu venovala ,,az"jedna pani, ktoru som 2x nezastihla....
ked som si na to spomenula, ze idem znovu, uz som bola tehotna.

Baby, vy ste ake super, uz aj nachystane tasky do porodnice!Ja este nemam ani veci, co dam do tasky, nie to
este pobalit sa 😒 Musim uz pomaly zacat!Od stvrtka nastup na matersku, mozem nakupovat 😀
Velmi sa tesim, ze uz sa nam kopi vybavicka, uz len poprat a poskladat do komody.
Jedine, co ma netesi je, ze som za tento mesiac skocila s vahou hore o 5kg, som sa tak rozozrala. Ale 5kg, to som sa musela poriadne posnazit. Zajtra na poradni bude sestricka prekvapena. Posledna vaha 70, teraz skoro 75 ☹
Ozaj baby, od kolkeho tyzdna pred porodom sa uz chodi na poradnu do porodnice?niesom si ista, ci zajtra nemam poslednu poradnu u mojho dokiho, to by som bola smutna, lebo su celkom dobra dvojka so sestrickou 😀

krhlicka
27. jún 2011

@gabika84 vdaka za tip Gabi, objednam si z pampy zavinky 🙂 Snad mi stihnu prist do porodu. Zatial maju najlepsie ceny a aj slusny vyber.
Postielku a aj sadu k nej si vybrala super a za zelenu davam 100 bodov.
My sme v sobotu dostali tri hniezda do postielky po nasom krsniatku a dnes som dostala funglaca hniezdo od svagrinej....nuz mozem striedat 😉 Dve necham u mami na postielku a dve si vezmem domov. Este mi treba tooolko veci, vivat internet, neviem ako by som inak stihala a vyberala...
pekny dnik zelam a pohladkaj krpanu v brusku 🙂

jankaamartin
27. jún 2011

zajtra nás čaká poradňa,,,držte prsty :/

krhlicka
27. jún 2011

@jankaamartin 🙂 aj my ideme na poradnu, budem na vas mysliet

ka3n
27. jún 2011

ahojte..mam taku otazocku, ste už zbalené do porodnice alebo máte aspon poprané a pochystané veci pre baby??