icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

timka156
1. júl 2011

@gabika84 Ved práve, tiež som sa dočítala, že to môže byt zápal alebo infekcia močovyýh ciest. Ja len dúfam, že to nebude mat vplyv na bábo. A vďaka za reakciu 🙂

krhlicka
1. júl 2011

@timka156 ahoj, mne robili komplet rozbor mocu naposledy pri glukozovom teste a tiez mi vysli plusove leukocyty.
Lekar mi povedal, ze v tehotenstve je bezne, ze ich hodnota je zvysena oproti normalu - mala som hodnotu 11.
Cize este v tolerenacii pocas tehotenstva. Mozno preto to tvoj lekar neriesil. Ani moj mi nic nepovdel, iba ked som sa spytala, ci je vsetko v poriadku, tak mi vysvetlil vsetky hodnoty.
pekny den zelam a myslim, ze mozes byt pokojna, ak by to bolo vazne, urcite by ta nenechal len tak odist 🙂

timka156
1. júl 2011

@krhlicka dakujem, tak snad mas pravdu 🙂 Ved práve, tiez si to hovorim, ze lekar by ma len tak domov neposlal.

gabika84
1. júl 2011

a takto nejak uz vyzerame 🙂

mimikett
2. júl 2011

@gabika84 super obrazok... a presne tam hore dostavam kopanceky od mojho drobca 😉

krhlicka
2. júl 2011

Dobre ranko maminky, veru aj mne to sedi podla obrazka 🙂 dnes rano mi mala vystrcila nozicku,
take je to mile! a uz ma hodnu chvilu stikutku, babulka mala, casto stika.
Od dnes zacinam znovu uzivat zelezo, posledny krvny obraz ukazal nizku hodnotu...
v I. trimestry som ho chvilu uzivala a hrozne zapekalo ☹
Maminky, ktore este uzivate zelezo?
pekny dnik zelam a spokojne babatka v bruskach 🙂

vtom
2. júl 2011

@krhlicka aj ja som uzivala zelezo- aktiferin. teraz ho neberiem , lebo v najblizsej poradni mi chce pozriet drka krvny obraz a ked nebude dobry tak zase zelezo

dadulajda
2. júl 2011

@krhlicka dobre raanko 😉 ja som si tiez nasla pasticky a nozicky presne na tych miestach kde do ma kopka 😀 ale ked teraz vidim aky je tam naskladany, ani sa necudujem, ze tolko vystraja 🙂 ten moj krpec mi da m ozno tak na 2 hod.denne pokoj, inak ho stale citim.a ked sa hybem hned sa zobudi.to bude aktivne mimino 😖

Baby vyzera to tak, ze coskoro sa uvidime s mojim drobcom...bola som u dr.lebo mam uz tyzden krce v spodnej casti brucha, chceli ma zase nechat v nemocke, ale ja hovorim ze magne berem aj doma tak co.a do nemocky to mam 10 minut. Maly uz poriadne tlaci na spodok panvy a uz tyzden mam take silne kontrakcie aj s bolestou ze porod bude uz len formalita 😒 musela som zrusit slavnost promocii, pojdem si pre diplom na jesen,co uz. ale kazdy den ked sa zobudim tak len dufam ze dnes to nebude..vraj kazducky jeden den je pre maleho dolezity. A dr.mi hovoril, ze mam slabe svaly spodneho bruska a kedze vela lezim, ze su uz ochabnute a nevladzu maleho nosit. Rozmyslam zacat curat do bazanta lebo cesta na wc je prechadzka na polhodinu. ☹ dufam ze vy ste zdravucki a malicki su spokojni. 🙂 🙂

gabika84
2. júl 2011

@krhlicka aj ja uzivam zelezo- sorbifer, ale kedze sa vravi, ze zapeka, tak si ho uz davam len kazdy druhy den 😅
@dadulajda zeby si to mala za sebou skor? ale ved neboj, aj keby, to uz by nebolo take hrozne, keby sa babo narodilo v 36.- 37. tt. samozrejme lepsie, keby este ostalo v brusku. nikdy nevies, mozno budes este prenasat 😀
inak ja uz par dni tiez citim taku mensiu bolest v podbrusku, ako pri menzese, ale zatial slabsiu. z toho vyplyva, ze telo sa pomalicky chysta na porod a ja z toho zacinam byt nervozna. ziadna panika, ale obcas si to tak uvedomim a akoby som tomu ani verit nechcela, ze budem mamou 😕 a ked si pozriem obrazky, ako brusko vyzera v 35. tt, tak nemozem uverit, ze ved mam v brusku uz normalne dieta!! 😨 a stale nechapem, ako sa tam moze zmestit 🙂
samozrejme v ramci pripravy na porod uz jak trhla zacinam pit malinikovy a alchemilkovy caj, dnes som kupila lanove semienka (ak ma niekto v plane uzivat, odporucam DM drogeriu, predavaju ich tam uz aj drvene) a od buduceho tyzdna sa chystam cvicit s epi-no, plus masaz hradze asi. esteze sa mozem vykecat tu, s niektorymi vecami uz ani moju mamu nezatazujem, lebo by len krutila hlavou, ci som normalna 😅

lenadka
2. júl 2011

xixi baby omylom som vam sem vtrhla, chodim do augustoviek 2010 😀 uz sa to tu zachvilu rozbehne, u nas v teme uz niektore deticky co nepockali na august budu mat o tyzden rok 😵 drzim palce, rychle porody a zdrave babatka 😵

krhlicka
2. júl 2011

@lenadka 🙂 dakujeme za povzbudenie, dobre si zabludila
zelame spokojne maminkovanie a zdrave deticky!

krhlicka
2. júl 2011

@gabika84 😉 to zelezo!ja som ho tiez uzivala pomenej, ale teraz musim poctivo 1x denne, doktor zdoraznil, ze ho treba. Nic to, vydrzim 😎

Baby po hodinovom vareni mam nohy tazke ako slon, brusko tvrdne...aspon ze ten obed chuti.
Tiez vam tvrdne pri dlhsom stati na nozkach?
Uz som taka nemotorna a neskutocne leniva....nic sa mi nechce robit. Puotrebovala by som upratovacku, kucharku a
este k tomu niekoho, kto za mna poriesi zvysok vybavicky. Az mi stoja dupkom vlasy....ved nemam manikuru pre malu, vanicku, odsavacku soplikov, podbradniky, madrac do postielky, plachticky....trosku panikarim 🙄
Baby dobre ste spravili,ze uz mate nachystane 😀

krhlicka
2. júl 2011

@dadulajda 🙂 drzim palceky, nech drobcek obyva brusko co najdlhsie!
Ved lepsie mu uz nikdy nebude, len nech si tam uziva, kym moze 😀
Viacere kamosky lekari strasili s predcanym a nakoniec este prenasali.
Uvidis, vsetko bude v poriadku, asi sa mi to lahko hovori, ale ver tomu!

gabika84
2. júl 2011

@krhlicka ja som minule 5 hodin varila a piekla a nakonci dna som bola uplne hotova 😒 netreba to prehanat. teraz uz len kavicku/cajik a nejaky dezert po dobrom obede, nozky hore a hotovo! a o vecicky co este nemas sa neboj. staci jedna dobra stranka, mas to za pol hodku vsetko v kosiku a ujo kurier donesie az domov 😉

jankaamartin
2. júl 2011

ahojte baby farbite si vlasy?neviem či mám alebo nie,,, poradte :/

mojdend
2. júl 2011

@jankaamartin Ahoj, ja som sa pytala mojej tety, ona je gynekologicka, ci si mozem farbit a ona mi povedala, ze vela bab si farbi, ze to hlavne skodi na zaciatku tehu, ale teraz na konci je to uz ok, samozrejme povedz kadernikovi, ze si tehulka a nech ti da bezamoniakovu farbu. a okrem toho, nech ti nedava farbu uplne na korienky. 😉

gabika84
2. júl 2011

@jankaamartin jasne, ze farbim 😎 smelo do toho. ved nech nejak po porode vyzerame 😀

mojdend
2. júl 2011

baby, mozte mi prosim poradit nejaky poporodny pas. a co je lepsie, nohavicky alebo pas? mne sa logicky zda pas, kedze nohavicky menis kazdy den a na to si dam pas a hotovo, inak by som si tych stahovacich musela kupit viac. viete poradit nejaky konkretny typ pasu, ktory kupit? a z ktorej stranky to z netu objednat? dakujem.

jankaamartin
2. júl 2011

@mojdend ale ked ja si farbím sama :(

linda40
2. júl 2011

@krhlicka nestresuj, ani ja ešte nemám všetko. Prinajhoršom nech sa aj manžel potrápi. My sme sa natrápili dosť.
Ja som už aspoň v práci skončila, ale doma je roboty dosť. A ešte aj v záhradke pracujem. 😉

linda40
2. júl 2011

@dadulajda mne do knižky zubár zapísal, ale asi to netreba. Aspoň môjho gynekológa to vôbec nezaujíma.

linda40
2. júl 2011

@jankaamartin aj ja si farbím sama, ale neviem či je to tým tehotenstvom, nejako mi naposledy tá farba nechytila. Tak to tiež ešte chcem stihnúť do pôrodu znovu. 🙂

lucia1974
2. júl 2011

ahojte tehulky
ja som tu nova a rada by som sa pridala. rodit budem koncom augusta na kramaroch. budeme mat sasenku a aj napriek obavam ako to vsetko zvladnem sa tesime. chodi niekto ku dokt. Kleskenovi?

krhlicka
2. júl 2011

@linda40 ja si tu stazujem a ty mas 2 deticky, ktore ta zamestnavaju az az.
Mas pravdu, ziadne stresy, ak nestihnem pokupit do porodu, kupim neskor, co bude treba 🙂
Mozno tak predidem nakupu zbytocnosti 😝
Inak moj maznel nema velmi tusa, co take babatko potrebuje.
Len sa divi, s cim vsetkym prichadzam domov.

jankaamartin
3. júl 2011

ahojte mamičky ako sa máte?a čo drobci?mňa dnes akosi bolý hlava asi s toho počasia :/

krhlicka
3. júl 2011

@lucia1974 🙂 vitaj medzi nami, ja sa chystam na Antolsku.
Od buduceho tyzdna zacinam chodit na poradnu tam a planujem omrknut
niekolkych lekarov kvoli zazmluvneniu. Snad nebudu vsetci dovolenkovat v mojom termine 😉
Obavy mame asi vsetky, ale urcite to zvladneme!
tak spokojne tehulkovanie zelam

krhlicka
3. júl 2011

@jankaamartin ahoj Janulka, veru pocasie je dnes vselijake.
Vstala som o pol deviatej a o hodinku som si znovu lahla a potiahla
spanok az do 12🙂som zvedava, co budem robit v noci...

gabika84
3. júl 2011

no dnes je to fakt otras 😒 ja som bola dohodnuta s kamaratmi z Anglicka na dnes na namestie na terasku, na jahodovy pohar s vanilkovou zmrzlinkou po obede, ale vidim, ze budeme musiet plany prehodnit. budu mat so sebou svoju 6 mesacnu babiku, takze ziadna zmrzlinka asi nebude a budeme sa musiet niekam zasit ☹
moja krpana zaspala asi o 1nej v noci a zobudila sa cca az o 12tej (ja som tiez vstavala o pol 11tej 😅 ) dovtedy ani nemukla, neprebrala ju ani sprcha, az ked sa podaval obed 😀

jankaamartin
3. júl 2011

@gabika84 a malinká ti v noci spinká?mne celú noc zobudiť ju musím až ja ráno 🙂

gabika84
3. júl 2011

@jankaamartin no ako kedy. niekedy sa rozhodne kopcovat aj v noci. ale ja byvam dlho hore (cca do 1nej), tak dovtedy so mnou potiahne a potom spolu spime az do 1Otej. som strasne zvedava, ako bude spavat, ked sa narodi. vraj si tie navyky vytvara uz teraz. vraj matky co chodia neskoro spat maju baba, ktore sa musia vecer dlho uspavat, ale rano buvaju a deti matiek, ktore chodia spat skoro, sa zase budia skoro rano. tak si vyber, co je lepsie 🙂