Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@gmartina Ahoj 🙂 Tak to je ulne "uzastny" pristup k tehotnej zene!!! Ja nemam slov 🤐 Prajem vsetko dobre, nech aspon v nemocnici sa o Teba patricne postaraju 🙂
@majjka1985 aj ja mam pozitívny nález na streptokoka, ale žiadne ATB sa nepredpisujú, pichnú Ti ich až pred pôrodom vnútrožilne, ja už som ho mala aj počas tehotenstva (cca. po 20. TT) a dali mi nejaké namiešané globule...
@majush Ale ty mas asi toho zlateho, co? Tak toho ja neviem, ci mam, lebo este len vcera mi brala vyter. Ked mas zlateho, tak to ano, to sa pred porodom podavaju ATB, aby sa babo nenakazilo pri prechode porodnymi cestami.
@majjka1985 áno, mam streptokoka s označením HSB. vôbec ma to neprekvapilo, lebo na mna sa počas tehotenstva všetko nalepilo 😖 bola by som prekvapená, keby kultivácia nebola pozitívna 😢
Dobre ranko baby, my sme dnes spali ako pancata. Nejaka som grogy, nie a nie sa zobudit. Zato krpana kopka jedna radost a este aj stikuta pokladik 😀
@gmartina Matka to ma mrzi, treba lekara a sestricku piskripnut, ze sa necitis dobre. Necakala by som a rovno by som tam napochodovala.
Obavam sa, ze co nemusia, neriesia. Ak sa zena nestazuje, tak je vsetko v poriadku a hotovo.
Ja som bola vzdy na poradni usmiata, na nic som sa nestazovala a tak sa aj riesilo.
Ked som povedala, ze asi mam kvasinky, mavlo sa rukou, ze to nic.
Uz tyzden volam do ambulancie kvoli vysledkom kultivacie. Dnes som sa dovolala a to iste co u teba:mame hrozny frmol, doktor to ma u seba...Aspon som sa spytala, ci mam kultivaciu v poriadku, lebo uz buduci tyzden idem na poradnu do porodnice a tam to treba. Odpoved:odber na streptokoka negativny, nic ine a mam si prist po papier v pondelok. Ale tak meskaju len tyzden, co s nimi.
Baby nie je mi jasne, to kultivaciou zistuju len pritomnost streptokoka?nezistili by aj kvasinky, ci ine ,,mile veci". Len aby som vedela, na co sa este pytat. Lebo raz dva mi strcia len papier do ruky a nedozviem sa nic ☹
@susanq To sa nevylucuje, moja mama prenasala prve dieta skoro 2 tyzdne chudina. Ja poprosim ziadne prenasanie, pekne do terminku nech je mala na svete.
Planujem omrknut dvoch lekarov vramci poradni a ak nebudu volni, sa mi to vyriesi same 🙂Este som sa ta chcela spytat na Epi?Moj lekar mi neodporuca pouzit EPI, tak uz bol aj napad, ze skoda penazi, radsej zazmluvnit. Na druhej strane vela rodickam EPI pomohla pocas porodu a dali by si znovu. Uvazujem,ze pojdem na poucenie, zaplatim a bud pouzijem alebo nie.
Moj lekar bol porodnik na Antolskej a patri zrovna medzi protiEpinovych...
Ahojte maminky 🙂
No a sme doma z poradne...Všetko v poriadku, malinkej pekne bije srdiečko, zatiaľ nevieme, či sa otočila, pozrú nás na budúci týždeň, rovnako nás čaká aj odber na streptokoka. Už sa veľmi tešíme. 🙂
@krhlicka to je super, ze dobre spite, nie je nad to. ja by som spala stale (skoro ako v 1. trimestri). obcas sa budim na to, ked mala kope, ale nejak mi to neprekaza. vacsinou zmenim polohu a ona o chvilu znovu zaspi so mnou. riadim sa tym, ze sa treba vyspat teraz, potom sa uz asi moc nevyspime 😖
ten ster sa podla mna robi iba na streptokoka. nic ine sa pri tom asi nezistuje. ja som mavala pred par rokmi problemy s kvasinkami, nemohla som sa ich zbavit, stale sa to vracalo. u mna to bolo ciastocne zo stresu, ale co naozaj pomohlo bolo preliecenie partnera. na to vela ludi zabuda. u chlapov sa to vacsinou az tak neprejavi ako u zien, ale je to tam. takze ten moj dostal Canesten s tym ze: " milacik a tymto sa budes teraz vzdy aspon raz denne po sprche natierat" 🙂 a pomohlo. no a zial treba tiez obmedzit sladke (co ale urcite vies 😉 ) aj ked povedat tehotnej "ziadna cokolada" je dost krute 😀
@gmartina to je teda fakt "skvely" pristup. moze ta tesit, ze uz budes chodit do nemocky. a po narodeni babatka by som snad zacala premyslat nad zmenou doktora 😒
ahojte mamičky ako sa máte?verím,že je všetko ok!!!!!!!!
hiii, dnes je 8meho!!! 😲 bojim bojim, tesim tesim 🙂 ☹ 😕 😨 😅 😝
@gabika84 😀 veru konecne spime, vsak to aj trvalo 8 mesiacov...
myslim, ze spanok sa mi zlepsil aj kvoli tomu, ze malicka je dolu hlavou a necha ma spat ako chcem ja.
Uz nerobi kung fu zakazdym, ked nespim na lavom boku.
Ach jaj, ako moj lekar...nezerte cokoladu, sladke sprostosti a dobre bude 😎toto som si vypocula na kazdej poradni,
ked som spomenula kvasinky!
Zdielam tvoje pocity....myka mi ritou, ked si spomeniem na porod a zaroven sa tesim, ze uvidim nasu krpanu nazivo 😀 Reprodukujem zelanie mojej milej kolegynky Lubky: nech porodis rychlo a lahko, zdrave a dobre dieta! 🙂
@jankaamartin najlepsie Janulka, este stale som v pyzame 🙂 obed v brusku a nechystam sa robit vobec ale vobec nic. Iba vegeeeet 😀
A vy ako babulky, ako sa citis?
Ahojte dievcata,
no ja sa mam od soboty strasne.... robila som ako kazdu sobotu dlhsiu vychadzku s kamoskou, a tentokrat mi mala uplne padla dole, strasne ma tlacila na vajecniky, a bohuzial sa to nezmenilo do dnes.... Vobec nemozem chodit, je pre mna kazdy krok velmi bolestivy v podbrusku, akakolvek zmena polohy zo sedu do stoja, alebo z lahu do sedu a stoja, alebo kracanie mi robi neskutocne bolesti, ked kracam viac - aj vo vagine ma pichne - tie kontrakcie ci co, takisto na kostrc mi tlaci, to je tiez znak toho ze sa tlaci von...... Klby pri panve ma strasne bolia pri krokoch.... dychanie tiez tazke..... a v noci ked spim, tak pri otacani neskutocne bolesti - musim jednoducho pouzivat brusne svaly pri otacani, a ked mi mala na nich doslovne visi, tak to strasne boli.......
Myslela som ze uz aj porodim...... vcera sa to trosku zlepsilo rano, ale poobede zasa to iste.... a teraz tiez.....
Takze je velmi pochybujem ze moja mala mi vydrzi este mesiac.... budem rada ked sa udrzi 3 tyzdne....
mam aj akoby menstruacne bolesti, mala ma 2,65kg (35tt), takze 3kg ma za tyzden za dva 😀.... a potom neviem ci este vydrzi dlhsie sa tlacit v brusku.....
Neviem ci toto je normalny stav pocas celeho 9.mes.tt, ak ano, tak ok, budem rada, ked mala fakt vydrzi do augusta 🙂..... aby som nemusela ist do fora Juloviek 😀DD.....
No zrejme takyto stav nema ziadna vas ako tak citam.... ☹..... asi mi to fakt pride skor.......
@krhlicka na 8 mesiac veľmi dobre,,,len ma už začína chytať panyka,,,s porodu a hlavne s toho pobytu v nemocnici :( čo ak....stále tá istá otázka,,,neviem sa rozhodnúť pre aký porod,,,mám panický strach s normalneho :(
@katarina6 ja mám takýto stav už asi od 5 mesiaca,začalo to vtedy ako som sedela v traktory,,,šalená 🙂 malá mi spadla úplne dole a nezmenilo sa to ani teraz,hoc nemám takéto bolesti každý deň no na dlhú prechádzku by som určite nešla,bola som rada ak som mohla dosjt aspoň do záhrady na čerešňe,teraz to je lepšie,ale aj tak ma malá kopká častejšie do vaječníkov a to je fakt sakramneská bolesť,,,a tú bolesť akona kramy mám už tiež dlho,dr mi povedala,že to je od prechladnutia ako som zberala vod s podlahy,čo nám prasklo 200l akvarko no a ja hneď šup šup do práce v bosích nohách som zberala s plavajucej podlahy studenú vodu,,,stalo sa to o druhej ráno :/ a neberieš magnezium?mne to pomáha
@gabika84 máme rovnaké pocity 🙂 len ja to mám podľa výpočtu o troška ďalej :/ ale to nevadí starch je ten istý 🙂
@jankaamartin
Jani, tak to si ma trochu ukludnila 🙂 ked ty si v takomto stave od 5.mes., tak to dufam aj ja este mesiac potiahnem.... 🙂..... Magnezium neberiem ani nechcem... pocula som ze detickam po narodeni sa od toho trasu ruky a telicko, ze je to humus a blbost..... bud to pisali tu baby vo fore, alebo v inom fore na inom webe.....
@katarina6 neviem lebo ja ked ho neberiem tak ma bolý dosť veľmi to bruško,,,aj dr som sa pýtala,či to neubližuje a ona že mám si byť istá,že nie,,,že to dva týž.pred porodom mi ho vysadí,,,ja beriem magnerot či ako sa to volá,,,dva krát denne po jednej tabletke,mala som brať 3x ale mám s toho nizky tlak :/ neboj zvládneme to!!!
@jankaamartin
ano aj to som pocula ze to znizuje tlak, a to by mi teda zrovna nepomohlo, ja mavam tiez nizky tlak... takze by som to fakt nechcela.....
a citala si neziaduce ucinky na tom listocku od toho magnezia? co tam pisu?
Ja sa snazim co najmenej brat liekov, aj ked som chora, jem cesnak, cibulu, a pomaha mi to.... viem ze na vsetko sa neda len prirodne liecit..... a asi by som robila to iste co ty, kebyze to mam od 5.mes.... to by bolo prilis skoro keby islo babo von......
Ano, No musime to zvladnut! 🙂
@katarina6 ahoj, tiez cakam babo (uz stvrte) v auguste, tak som si citala tvoj prispevok. Podobny problem s bolestou pri chodzi - a vlastne pri akomkolvek pohybe som mala pri tretom tehotenstve. Ked som v 36. tyzdni odchadzala z poslednej poradne u mojej gynekologicky cela stastna, ze babo sa uz konecne otocilo hlavickou dole, zacitila som cestou po schodoch tlak v panve a potom uz len strasnu bolest, vystrelujucu do podbruska a krizov. Ako mi povedala moja doktorka, hlavicka mi klesla do panvy a pritlacila na nejaky nerv. Tieto bolesti som mala cca 3 tyzdne, bolo to hrozne, cez den som to vzdy trochu "rozchodila", ale definitivne mi presli az cca 10 dni pred porodom. Tiez som dufala, ze porodim skor, ale nakoniec som rodila az 4 dni po termine... (ale ja som par dni prenasala vsetky svoje deti - nejako sa im - potvorkam, nechcelo ist von). Zelam ti, aby tie tvoje bolesti trvali kratsie, resp. aby cim skor presli. A pekny zvysok tehotenstva...
@katarina6 taketo stavy mam po namahe, ked precenim svoje sily.
Dlhsie trate uz nechodim peso, neskutocne mi potom tvrdne brucho, picha v podbrusku...
A rano bolia chodidla zospodu ajajajaj.
Tak len pekne oddychuj, spinkaj, lezkaj, citaj, relaxuj a uvidis bude lepsie.
Ja mam napr. dnes uplne oddychovy den, 2 dni za sebou som lietala kade tade a dnes
si telo pyta odpocinok 😀
ahojte kočky chcem sa spytat, ci niekto nepozoruje zrychlene dychanie a busenie srdca aj ked je v totalnom klude...trebars aj v noci sa na to budim......
@katarina6 ahoj katuska. neboj, nie si v tom sama. ja som to tu uz kedysi spominala, ako ma to tam dole cele boli. takisto ked vstavam zo sedu/lahu, citim sa jak trafena hus 😝 musim to vzdy rozchodit... a mala tiez zacala tlacit na vajecniky. aspon viem, ze nielen u mna. ja som sa toho zlakla, pretoze ten jeden mi v 24. tt operovali, tak som sa bala, ake bolesti ma zase cakaju 😒 ale zatial (3x klop na drevo) sa to da zniest. boli to pri otacani v noci ako si spominala a pod. tiez si niekedy myslim, ze ten tlak nie je normalny, potom si poviem- ved pockaj, si myslis, ze mala pojde o chvilu von, v skutocnosti budes este prenasat 🙂
a tak ako povedala krhlicka- pohnut z miesta sa nemozem hlavne po zvysenej aktivite (napr. cvicenie, dlhsia chodza a pod.) vtedy sa to zhorsuje a boli to este dva dni po... uz sa asi naozaj netreba premahat 😉
@krhlicka aj tie chodidla ma tak bolievaju, akoby som celu noc prehyrila na 10cm opatkoch 😀
a pocuj, ked uz s tou cokoladou a sladkym nepocuvas doktora, tak by si si mala vstupit do svedomia kvoli mne. 🙂 vies preco? lebo ja som si kvoli tebe vcera kupila medzizubne kefky 😀 a tolko krvi, co som vecer pri cisteni vypluvala, som uz davno nevidela 😨
@gabika84 😀 to je ake mile, dakujem!posnazim sa, mam otvorenu velku cokinu uz od pondelka a zatial
som zlupla len par tabuliek. Odstrasuje ma palenie zahy 😉
Len pekne cisti, ja som bola na tom rovnako, postupne to prejde a dasienka budu v siedmom nebi od takej starostlivosti 😉 A este k tomu bonus - bude menej kazov 😝
Inak baby na julovkach 2011 uz frcia porody vo velkom, som nakukla,
co asi budeme riesit niektore ani nie o mesiac 🙂

ahojte..dlhšie som sa neozvala, mala som nejaké problémy, no snád už bude len lepšie. Chcela som sa len trochu posťažovať, ako som dopadla na poradni...a odkázať všetkým, že ak máte dobrého doktora, tak sa ho držte. Prišla som na poradňu - po celú dobu tam nikto nebol, len neviem prečo mi sestra aj doktor opakovali asi 10krat, že nestihaju. No ako keby som si ja vymyslela termín poradne. No, takže sa mi podarilo schudnúť (takže mám +5 kg od začiatku), mám vysoký tlak a nestihalo sa tak, že mi nikto neskontroloval ani moč. A čo mám napísane v preukaze? úplne iná váha (samozrejme, že vyššia), tlak sa radšej nezapísal (ak nie je dobry, tak to tam predsa nezapíšu) a moč mám vraj v poriadku. Drobca som nevidela, vzhľadom na to, že mi je stále zle (prečo inak by som chudla), ruky mám stŕpnuté tak, že nevládzem chytiť do ruk drobné veci - ale doktor to nerieši, lebo nestíha...Bože, dufam,že je drobec v poriadku. V pondelok idem ešte naposledy k nemu a potom už do pôrodnice - aj u nás sa chodí od 36 týždňa do pôrodnice. Chvalabohu, už sa nemôžem dočkať, lebo mám fakt obavy. No...takže tak, dúfam ,že vy sa máte dobre a drobcovia počúvajú...