icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

krhlicka
8. júl 2011

@gabika84 aj ja by som prijala dazd 🙄 v Ba je tak vselijako, som ako mechom udreta...
Inak mi hrozilo, ze sa vyskytnem u vas v TN, kedze nas kamosi prehovarali na chalupu.
A vraj aby som nestresovala, ze tam mate vybornych porodnikov 😎
Tak dufam, ze chytis toho najlepsieho, empatickeho pohodaka so stipkou humoru, nech
mate aj trosku veselo 😀

gabika84
8. júl 2011

@krhlicka neviem ci su aj dobri, ale pravdou je, ze vsetci vyzeraju ako z ordinacie v ruzovej zahrade 😀 neviem, ci na nich niekde konkurz robili alebo co 😝 dakujem, dufam, ze chytim nejakeho v pohode. lebo ja som vtipkovala este aj na operacnom stole, ale nikto iny sa tam okrem mna nechytal. si museli o mne mysliet, ze mam asi o koliesko menej 😅

katarina6
8. júl 2011

@atanusa
@gabika84
@krhlicka

NO tak to ste ma ukludnili trochu 🙂))
Atanusa, takze vravis ze potom si este prenasala? 😉)) hehe.... no uvidime teda ako to pojde.....
Ja este nechcem rodit, mam vela prace co musim dokoncit.... takze este by som potrebovala ten mesiac na dokoncenie, a takisto manzel bude prec najblizsie, tak to fakt nechcem bez neho rodit 🙂..... nech si to aj on pekne uzije......
tak snad to este vydrzi tie 3 tyzdne.... diky za ukludnenie 🙂.

jankaamartin
8. júl 2011

@katarina6 myslíš za to novorodienatko?ako pytala som sa dr a ona vravela,že to je bezpečné nemám sa báť lebo aj v nemocnici by mi to davali,,,tak ja beriem celé tehotenstvo lieky na alergiu ak nezoberiem tak sa dusím,,,brala som dva spreje ale teraz už len jeden,,,čo som mala robiť?alergologička vravela,že horšie by bolo pre malé keby som nebrala,lebo by sa jej pľúcka neoxisličovali,a to by bolo horšie ak čo?bojímmm sa a velmi aby bola malinká v poriadku a modlím sa každý večer :(

krhlicka
8. júl 2011

@gabika84 🙂 ale coby, to je praveze na tebe sympaticke. Aj ked ide do tuheho, troska humoru neuskodi!
Napr. na mojho lekara som tu na MK citala vselijake mozne reakcie, nie velmi lichotive.
Ma povedzme ,,svojsky" humor. Ale mne vyhovuje a nakoniec mi ta dvojka so sestrickou bude aj chybat. Uvediem priklad:no co tolko fucite, sup sup na tu kozu! a ja mu na to, co mam robit, ked som rano prehltla cely melon, skuste si to niekedy a uvidime ako vam to pojde 😀 tak sme sa narehotali. Ked si clovek urobi srandu sam zo seba, co by nie. Je to lepsie ako byt stuhnuty od strachu 😝

gabika84
8. júl 2011

@katarina6 jasne ze este nebudes rodit. so predsa vami nenechame predbehnut 😀

gabika84
8. júl 2011

@krhlicka "no co tolko fucite, sup sup na tu kozu! a ja mu na to, co mam robit, ked som rano prehltla cely melon, skuste si to niekedy a uvidime ako vam to pojde " 😀 😀 😀 tak to je fakt nejaky vtipalek, to by som si aj ja s nim rozumela...
za mnou prisla pred operaciou anesteziologicka, ze aku formu uspatia chcem (to mi prislo ako dost dobra tragikomedia sa toto pytat pacientky, hlavne tehotnej) tak som jej povedala ze neviem, ale skusime dat hlasovat publikum a ked nie, tak priatela na telefone 😀 ale niekto sa nesmial, tak neviem 😅

dadulajda
8. júl 2011

Ahojte baby, ja sem v poslednom case vobec nestiham chodit ale citlaa som, ze riesite presne to, to trapi aj mna, strasne bolesti pri chodzi, pri otacani a prechadzky??? - LUXUS!!! ja len lezim a uz mam prelezany cely chrbat a aj boky a ked som naboku, tak mam take tvrde brucho, ze orechy by sa on dali rozbijat 😀 😉 Tento tyzden mi na poradni povedal dr.ze mam "spotrebovany krcok maternice" to znamena, ze maly je uz nachystany v panve a vlastne ja co som este na prst otvorena, tak to je uz posledna prekazka predtym, aby sa maly pustil rooovno dolu-a von. Takze mam nakazane prisne lezanie, so zdvihnutym zadkom 🙂 Uz sa bojim aj kakat, ci ho nevytlacim. 😅 😝 Ale povedal mi ze ked budem lezat, tento tyzden to este nebude...co ma ukludnil. Tiez je kopec veci, co som chcela este stihnut...baby taka otazka: vy ste kefovali kocik ked ste ho kupili?? ja sa bojim ze uz bude od prachu.mam ho totiz uz od Vianoc 😅 😅 a neviem ci to nemam nejak poprat tie potahy. aj na autosedacke. Inak dneska som sa skoro zadusila ked som bola vonku, obcas si idem sadnut na lavicku, lebo ma uz ide slahnut z tej mojej izby. Tak som moooc zvedava, ako budem v takom teple rodit. A tipujem to fakt tak na buduci tyzden...ked ma omrzi lezat, uz aj pojde. ☹ A inak kamoska pred tyzdnom rodila a hovorila ze kazda druha rodi s vakuom a tie ostatne cez cisarsky.. 😖 neviem co sa to v tejto nitre porobilo.asi rodia privelke deti 😒

gabika84
8. júl 2011

@dadulajda neboj nic, vsetko bude ok. mozno sa budes rychlejsie otvarat. a toto teplo mozno sposobi, ze bude "tam dole" klzkejsie 😉 no v dnesnej dobe ked porodis spontanne, tak si skor za tu divnu, ze ziadne komplikacie... a ty sa uz chystas rodit? to je hrozne ake su tie maminy dnes sutazive, zase dalsia, co ma chce predbehnut 😀 😀 nieze sa nam sem potom budes chodit vysmievat, ze ake sme tucne 😝 😀

edita84
8. júl 2011

@dadulajda ahoj ja tiež mám kočík už dlho v pivnici dnes som oprala poťah na vaničke ale na autosedačke ho prať asi nebudem tú le trocha očistím 🙂

inak dnes som bola nakupovať malému čo chýbalo najmä kozmetiku dm sa otešilo z tej sumy 🙂 aj do nemocky som si pokúpila zopár vecí ale chýbajú mi ešte podrprdy blee to nerada kupujem :/ ale spravila som si veľkú radosť lebo sme napoli s babinou kúpili nádherný kolotoš FP rainforest mám ho v albume a je krásny až závidím malému hehe

no ale som strašne moc unavená nohy ma bolia a driek inak všetko ok

miriam001
8. júl 2011

@krhlicka Ahoj, chcela by som sa spytat ohladom tej epiduralky. Ja mam termin 5.11., tento tyzden som sa bola prvy krat hlasit na Antolskej, ujal sa ma nejaky dr. Kostolny, ale zatial mi nikto ziadnu epi neponukal. Mam sa na to spytat sama doktora alebo aky je proces ohladom tychto veci? Dakujem velmi pekne za radu. Miriam

ka3n
8. júl 2011

ahotje aj ja sa mam super, da sa povedat, cele dni sice beham okolo maleho, ale dost ma to bavi 🙂 lebo sa len a len kúpeme v bazéniku doma a zivot na RD je super..tak si to uzivam "kym mi tu nevrieskaju dvaja"..

Malá kope ako šalená, ale ked sem-tam prestane, tak hned spozorniem a najradsej by som utekala v tom momente na pohotovost...este stale sme otocene KP, asi to tak uz ostane, v nedelu este poperiem perinky, zbalim tasku / vy uz mate/ a porod sa moze zacat 🙂

atanusa
8. júl 2011

@katarina6 este par viet na vysvetlenie - bolesti, ktore opisuju ostatne tehulky - ako napr. bolesti lonovych kosti, bolest krizov, podbruska pri otacani, vstavani , po cviceni ci inej fyzickej namahe su uplne normalne na konci tehotenstva. Bolest, ktoru som mala ja bola ostra, vystrelujuca pri kazdom kroku, vstavani zo sedu do stoja a pod. a nepomahal mi na nu ani odpocinok (bolo to v decembri a ja som mala obrovsky problem s obuvanim a vyzuvanim ciziem - nastastie mi pomahali starsie deti 😉 . Ako nahle bolest zacala, tak v podstate zo dna na den ustupila. A inak myslim, ze ak sa neotvaras, tak sa predcasneho porodu obavat nemusis. Drzim palce.

krhlicka
9. júl 2011

@miriam001 ahoj, na Antolskej dostane mamicka epidural jedine vtedy, ak absolvuje poucenie o epi este pred
porodom a ma ju aj zaplatenu. Poucenie o Epi byva kazdu stredu na Antolskej o 14. Ale preistotu by som sa informovala, ked pojdes na dalsiu poradnu. Medzi dokladmi, potrebnymi do porodnice je treba mat aj doklad o zaplateni Epi. vela stastia a spokojne tehulkovanie zelam 🙂

dadulajda
9. júl 2011

@gabika84 ahoj, no to dufam ze to pojde rychlo. lebo asi budem moc moc kricat ☹ 😒 a mne je to vlastne aj jedno ci to bude cisarsky, ci normal. Potom ich budem len prosit vyberte ho uz zo mna. 😅 A neboj sa nebudem sa vam vysmievat, len vas detailne informujem o tom nasom vykone tam 😉 🙂
@edita84 ja to newem napchat do pracky, uz som to skusala, ale bojim sa, ze sa zlomi. a rucne kefovat, to bude teda haluz...zas ma bude brucho boliet 😝 a ja sa chodim tiez kazdy den pozerat do maleho postielky, co by som mu este kupila 😀 uz je tu dlho prazdna... ☹ no este musime vydrzat...

mimikett
9. júl 2011

Ahojte maminky, nebola som tu par dni a vidim, ze pisete o sto sest, tak teraz docitavam ako diva 🙂 Vcera sme boli prvy-krat v porodnici, robili nam CTG. Malinka uz ma 2780 gramov, som pozerala ako puk, ze ako nam rychlo rastie. Ved ale musim uznat, ze aj moje bruseno vyzera ako keby som zjedla minimalne desatkilovy melon 😀 Este tak pred dvoma tyzdnami som si hovorila ake mam fajn brusko - take akurat a zrazu hup 😕 . Inak neviem ci aj vam sa to stava, ale s rastucim bruskom je stale viac tych co sa mi prihovavaraju- s tetou na poste sme ako storocne kamaratky. Tak si to v tichosti vychutnavam 😵
Doktora co som chcela mat pri porode ma mat prvy augustovy tyzden dovolenku. Hoci mam termin na prvy den druheho augustoveho tyzdna kedy by mal byt spat, mam takeho tucha, ze babo sa vypyta na svet prvy augustovy tyzden. Takze to nakoniec nechame asi cele na nahodu. Ja mam z personalu trnavskej porodnice tak ci tak dobry dojem a aj kamosky co rodili teraz v juny nemali s nicim problem....
Ako si tak citam, ake mate niektore problemy v tehu, som rada, ze moje tehu prebieha zatial bez problemov. Musim si zaklopat. Drzim nam vsetkym moc palceky nech to vklude vydrzime a porodime zdravucke babatka 😉

romea
9. júl 2011

@mimikett ahojky, prepáčte že vám sem skáčem som zo súkromnej témy august 2011, prispievala som na začiatku ale čítam vás stále. Aj my sme boli včera na pásoch. Som tiež z TT, možno sme sa aj videli. Bola som v pôrodnici od 9-tej do 10:30 a v predtermínovej poradni bol dr. Hlávek, tiež sa mi zdal personál milý aj sme sa dohodli že budem chodiť už len k nim do poradne, nemusím behať s výsledkami svojmu gynekologovi. Aj nás pomeral, aj keď nemusel. Som objednaná na budúci piatok a ty? možno sa stretneme 🙂

mimikett
9. júl 2011

@romea Ahoj, ja tiez nakuknem aj sem aj do sukromnej 😉 Myslim, ze sme sa minuli, my prisli okolo tej pol-jedenastej. Ja som bola u pana doktora Deckova. Mam este jednu poradnu u svojho gynekolaga buduci piatok, budu mi robit este nejake testy a potom uz len do nemocnice. Ja mam prist znovu v nedelu buduci tyzden- cudny termin, ale co uz 😝

romea
9. júl 2011

@mimikett v nedeľu? a si si ho zazmluvňovala? som naňho počula v poslednej dobe len samé chvály.

mimikett
9. júl 2011

No v nedelu, ma sluzbu takze v nedelu. Mne ho doporucila krsna, ktora robi na novorodeneckom oddeleni - predcasne narodene deticky. Ale teraz ani sama neviem ci si ho idem zazmluvnit alebo nie, kedze ma mat v case mojho porodu dovolenku 😨 Uvidime ako to bude prebiehat....

miriam001
9. júl 2011

@krhlicka ahoj, dakujem pekne, pojdem sa tam v stredu informovat ohladom toho. dalsiu poradnu mam az v piatok a bojim sa, aby sa to nahodou nespustilo skor 🙂. pekny den prajem

miriam001
9. júl 2011

@krhlicka boze, akurat pozeram, co som tam napisala ze termin 5.11. samozrejme, som myslela 05.08 😀 . ahoj

jankaamartin
9. júl 2011

to je horúco :/

dadulajda
9. júl 2011

@mimikett ahoj, bola si na poradni v nemocke?? to akoze na gyn prijme uz?? 😕 mna moj dr. zatial nikam neposielal... a v stredu mam ist normalne ku nemu. Ani pasy mi este nerobili a to som na rizikovom...no tak som zvedava ci sa to aj tu tak robi. 😒

gabika84
9. júl 2011

@jankaamartin aj ja sa dnes potim jak kon v kufri 🙄

krhlicka
9. júl 2011

@miriam001 5.11. 🙂 napadlo mi, ze to bude asi 8smicka.
Ja sa tiez chystam, ale az o dva tyzdne. Inak pre mna je hrozne, ze nemam konkretny termin poradne.
Tooooolko ambulancii, lekarov a terminov je v nemocke na vyber, ze sa neviem rozhodnut, ktory den sa mi chce
ist na poradnu 😀 hrozna som.
krasny den zelam aj tebe a pokladiku v brusku

miriam001
9. júl 2011

@krhlicka no ja som tam bola tento tyzden prvy krat, poslala ma tam moja na rizikove kvoli vysokemu tlaku, a 2 hodiny si ma posuvali z dveri do dveri. az vo 4. dverach sa ma ujala jedna doktorka, myslim, ze sa volala Dubcakova, kazala mi prist o 2 dni, to tam bol zase nejaky mudr. kostolny a ten mi povedal ze o tyzden mam prist. to som tiez zvedava kto tam bude 🙂 A nie je to neskoro ist na to poucenie o epiduralke az o 2 tyzdne?

krhlicka
9. júl 2011

@miriam001 fiha tak to som nemilo prekvapena ☹ a preco si ta posuvali, ak sa smiem spytat?
ja som si predstavovala, ze sadnem pred ambulanciu vybraneho lekara, ked ma prenatalnu poradnu a
proste si pockam. Ake posuvanie ☹
O 2 tyzdne preto, lebo sa mi tam nechce ist tento tyzden 2x 😀 Tu dalsiu stredu by som sla aj na poradnu aj na poucenie.

miriam001
9. júl 2011

@krhlicka no, viacmenej ma nechceli zobrat, ze tam mali vela ludi, tak ma vzdy odporucili na ine dvere, dalsie zastupovali, lebo je cas dovoleniek, potom zase ze mam skusit o dvere dalej, aj ked som sa chcela objednat, tak tam bola taka popletena sestricka, ktora ma radsej posunula o dvere dalej a ked som zaklopala na tie štvrté, tak som povedala doktorke, ze uz som z toho zufala, ze som tam prvy krat, neviem, kam mam ist, nikto ma nechce vysetrit a tak sa ma ujala 🙂 teraz zacinaju dovolenky, takze kazdy zastupuje kazdeho a vzdy je tam plna chodba tehotnych zien. tiez rozmyslam, ze pojdem asi az na tu dalsiu stredu na epi, tuto stredu ma byt este horuco a to radsej ani z domu nevychadzam...

krhlicka
9. júl 2011

@miriam001 jaaaj tie dovolenky ☹ si zlata, dakujem za info, aspon viem aka je
aktualna situacia. Urcite si v pondelok rano zavolam, kto ma sluzbu. Chcela som ist omrknut konkretneho lekara. Ale ak nebude mat sluzbu, mozem ist aj iny den omrknut dalsieho 😀 Musim si vytvorit nejaky harmonogram 😎Uvazujem nad zazmluvnenim lekara, ale samozrejme chcem ich vidiet a zazit, dalsia vec je, ci zrovna nebudu na dovolenke. Mozno nakoniec nezazmluvnim a bude. Pod tu dalsiu stredu, stretneme sa, kedze zaciatok je o 14 😀