icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

krhlicka
13. júl 2011

@gabika84 🙂 to vy mate v TN lekarov ako z ruzovej zahrady! sa ti to hovori.
Ja si myslim, ze na Antolskej je vacsina lekarov dobra, ale furt vo mne hloda
vymyselny cervicek,ze chcela by som mat pri porode dokiho, ktoreho poznam.
Najradsej toho mojho, bol porodnikom na Antolskej, ale uz k porodom nechodi.
Takze baby, co budete mat pri porode svojich lekarov, zavidim v dobrom 😝

krhlicka
13. júl 2011

Inak baby, dnes som hotova ako loksa. Od rana sme s maminou triedili vecicky do komody.
Ani som netusila, aka to bude fuska. Na niektorych vecickach chyba velkost, tak
budem vytahovat a skusat. Potom som triedila a fotila vecicky, co mame pozicane od
kamosiek. Tie este musim poprat a pozehlit. Este ma caka ,,kopa zabavy". Som stastna, ze mam
taku super maminu - hotovu raketu, co mi pomaha 🙂 Jaj a to mi este pride zasielka latkovych plienok, ktore musim poprat.Esteze mam 2 nove susaky na pradlo, inak sa asi zblaznim😀
vy uz ste s vybavickou hotove?

dadulajda
13. júl 2011

@juventik ahoj, gratulujem k prvemu- predcasnemu augustovemu chlapovi!! 😉 teda teraz uz julovemu. Ale maly ma celkom dobru tu vahu, tak urcite to bude v pohode. Vela deticiek sa narodi skor a potom su uplne zdravi.(aj moja sesterka,takze som to videla v rodine) Len to ze si ho nemozes povarovat ked sa ti ziada, to je urcite tazke. ☹ Mne hrozil predcasny v 7. mesiaci-zacala som sa otvarat. a to mal moj maly 1080g...strasne som plakala...bola som 2 tyzdne v nemocke, strasne som sa bala. 😢 Takze si viem predstavit co si si asi prezila. Dokonca som si nasla na nete fotky takych skoronarodenych deticiek, aby som vedela prezit ten stres, ked ho uvidim este "nedokonceneho" 😅 Takze budem na vas mysliet a maly Adamko nech je skoro domka s maminkou 🙂 🙂 🙂
@vanilashot ahojky, co to citam?? takto ti skratili tehulkovanie?? no sa o to postarala slecinka! 😉 Tak pekne nas teda predbehnes a to som sa tesila ze tu medzi prvymi budem s Gabi vyskat ked sme na prvy tyzden augustovy.. 😠 Ale tak nech ste hlavne v poriadku a mala nech je zdravucka. 🙂 🙂
@edita84 pekna fotka maminka 😉 sa cudujem ze ti este spravili-aj zavidim..lebo aj ja som chcela a dr.ma odbil, ze to by ste uz nic nevideli, to je uz velke...preco si myslite ze sa 3D robi v 25.tt. mudrlant!! 😠 😠 Ale myslim ze ta vaha neni taka zla, my sme tiez bojovali s vahou, ale v 8.mes.som to nabrala a teraz ma maly skoro 3500g. ( neska som bola na poradni aj ja) 🙂 takze si uzi este posledne nakupy-aj ked v tomto teple by sa asi lepsie uzivalo niekde pri bazeniku. Ja tiez chodim von akurat ked idem na balkon. 😀 😀 a co ides este kupovat? ake plienky chces davat? je tam vari lepsie tesco ako v NR? zeby som toho mojho nahovorila na nakupy??chi chi 😉 😉

mimikett
13. júl 2011

@jankaamartin a nie je mozne ze uz si v 37.tyzdni? A neboj ked porodis skor ako si povodne mala nic sa nestane, ved babatko je uz dost velke 😉

edita84
13. júl 2011

@dadulajda no ideme do Nových Zámkov lebo v Komárne tesco nie je len v madarsku a tam nemajú taký výbe a + budúca krstná žije teraz v nz tak k nim ideme aj grilovať dúfam že nebude tak veľmi teplo. malému musím kúpiť už len bodyčká s dlhým rukávom, nejaké ponožky a súpravy a ešte čo s mi zapáči hehe ale ocino ma určite bude brzdiť :D
@krhlicka dakujem no dúfame že malý bude takto krásne priberať aj nadalej síce je mi už ťažko s touto mojou váhou lebo za posledné 3 týždne som pribrala 3 kg a už sa mi dosť ťažko ide hore na 3 poschodie 🙄 😝 no ale zvládneme to nejak 😀

vanilashot
13. júl 2011

@dadulajda Ahoj moja, no veru, predbehnem vás....ale zostanem tu s vami v augustovkách, predsa len, poznáme sa od začiatku 🙂 Dnes sa budúca prababka a budúca babka zložili, a dostala som od nich krásny zelený baldachýn aj s hniezdom. veeeelmi som sa mu potešila. Už som si ho aj naaranžovala do postielky, je fakt krásny, tylový. Som zvedavá, ako mm zareaguje, keď to zbadá. 🙂 Nejaký začína byť precitlivelý ako sa blíži termín pôrodu. 🙂 dokonca dnes aj povysával a poumýval podlahu kým som prišla z praxe.
@juventik gratulujem k bábätku. Prajem veľa síl a zdravíčka. 🙂

jankaamartin
13. júl 2011

@mimikett neviem ale podla výpočtu mam dobre vypočítané,,,tak neviem,,,len viem,že mi raz dr týždeň odobrala :/

ka3n
13. júl 2011

@krhlicka co ides kupit v lekarni pre babo a seba??

ja som sa uz zbalila, ale zda sa mi, ze mam toho nejako malo, zupan si neberiem.

katka121
14. júl 2011

Ahojte, práve som skončila zaujímavý rozhovor s jedným dlhoročným obchodným partnerom firmy kde pracujem - je z Izraela. Pýtal sa ma kedy sa vraciam do práce - a ja s čiernym svedomím že o 6 mesiacov - pretože keď toto vravím vo svojom okolí dostáva sa mi len odsudzujúcich reakcií prvoplánových mamičiek, že ako to môžem, ... každá správna mama má byť 3 roky doma..... no tak ja som sa už zmierila s tým že ja som asi tá zlá mama. Jeho reakcia bola - tak dlho? to prečo? u nich všetky ženy pracujú a materská je 6 týždňov a šup do práce...... nechápal ako môže byť niekto doma 3 roky. Nuž iný kraj iný mrav..... Trochu ma ukľudnil, lebo som si začínala myslieť že som nenormálna krkavčia mater..... nuž ale doba je hnusná, prídeš o dobrú prácu a nová sa hľadá len ťažko. Ja tiež pochádzam z generácie jasličkových detí a nezdá sa mi, že by to na mne zanechalo stopy, alebo že by som svoju mamu menej zbožňovala za to, že ma v 6 mesiacoch nechala opatrovateľke a šla do práce.
To len tak mimo tému som sa Vám chcela vyžalovať.....

krhlicka
14. júl 2011

@ka3n pre babo rybilkovu mast na ritku, kozmeticky olivovy olej, lieh na pupcek a mne chyba lanolinova mast na bradavky. Chcelm ich mazat este pred porodom 🙂
plus sa mi zda, ze by sa mi zisli este 2 jednorazovky gatky, 3ks mam a 2 podlozky pod odomna, 3ks tiez mam.
a este sacky na odsate mlieko.
No teda, malo toho nie je 😒

krhlicka
14. júl 2011

@katka121 aj vo Francuzsku je to 6 tyzdnov. Mne sa to zda velmi kratky cas, aspon 6 mesiacov je podstatne dlhsia doba.

jankaamartin
14. júl 2011

@ka3n ja este zbalená niesom,,,chystám sa niekdy v nedelu,že sa pobalim,,,este mi treba dokupit podprsenku,vložky do podpr.,papuče,župan mám len taký teplý ta neviem či to može byt,,no a malej prichystat vecičky,,,a to dávate do cestovnej tašky?či ako?

jankaamartin
14. júl 2011

mamičky bolý vás niektorú brucho?mna už štvrtý deň,,,hlavne v noci,,,dr povedala,,,že to je s počasia,,,,

krhlicka
14. júl 2011

@jankaamartin ahoj Janulka, ja sa balim do cestovnej tasky. Tam budu veci, ktore nepotrebujem pri porode.
Zvlast malu tasku mam na dokumenty a prirucne veci, ktore mi bude treba pri porode.
Zatial vsak nie som zbalena. Ja som taky pripad. Dnes som planovala vo velkom zehlit, ale idem ku kamoske
na obed, aby som bola s nou a jej krpcom. Poobede pridem grogy a z balenia a zehlenia
nebude zase nic 😀
Aku bolest bruska mas namysli?taku ako ked sa prejes, alebo taku tu predmenstruacnu?
Ja mavam take jemne pichania v podbrusku ako pred menzesom. Ale nic bolestive to nie je.

gabika84
14. júl 2011

@jankaamartin ahoj, ja balim do kufra, pride mi to take skladnejsie, prehladnejsie a kedze ma kolieska, aj lahsie na presuvanie sa. brusko pobolieva iba trosku, ako pred ms, a tiez zacalo castejsie tvrdnut...
@krhlicka vcera som si bola este zacvicit a v ramci diskusie som sa pytala na EPI. zase som zistila, ze iny kraj-iny mrav. u nas to nemusis ani vopred nahlasovat, ani podstupit ziadne vysetrenia ci poucenia, ani dopredu zaplatit... vraj ked sa pre EPI rozhodnes, proste si ju na sale vypytas. odoberu krv na test na zrazanlivost, musis mat pravidelnu porodnu cinnost, a musis byt otvorena min na 3 idealne vsak aspon na 5 cm. plati sa az po porode. to je vsetko. ja teda planujem porod bez EPI, ale clovek nikdy nevie, co sa bude diat, tak som sa preistotu informovala.
tiez som sa dnes chcela ist aspon prejst do mesta, ale to teplo ma odradza 😒

jankaamartin
14. júl 2011

@krhlicka taku pichavu,,,predmestruačnu,,,a este k tomu akokeby som mala stále plný močový mechur,,,strašne ma talčí,,,cez den ma aj 15krát zabolý,,,a v noci to je hroznéééééé,,,

jankaamartin
14. júl 2011

@gabika84 teraz neviem či este možem brat to magnezko či nie,,,kedže mi pocedala dr,že to može prist hocikedy,lebo malinká ma už vyspelost na 37t,,,,

susanq
14. júl 2011

vidim, ze sa tu uz vsetky poctivo balite :D sakra, ja to stale odkladam a odkladam a stale premyslam, ze co vlastne do tej nemocnice. Stale neviem, ci budem cisarom kvoli tlaku a nadvahe alebo budem prirodzene, takze to je mozno dovod mojho vahania... Zda sa mi blbost so sebou tahat kopec veci, kedze pri porode toho vela nepotrebujete, o babo sa vam snad postaraju, co sa tyka vybavicky a kozmetiky, nie? Takze vlastne iba veci pre seba?

ako sa vam inac dari? co takto robievate cele dni, ked ste uz na materskej, pripadne ako my s gabikou, ktore materskujeme uz od zaciatku tehu :D

susanq
14. júl 2011

@jankaamartin : janulka, toto musis riesit s lekarom. najzodpovednejsie ti povie vzdy lekar, my mozeme dat len laicku radu 🙂 pokial ale viem ja, od 36.tyzdna by sa magnezko brat nemalo. ja si ale davam kazdy den jednu tabletku magne B6, mam to ako prevenciu proti migrenam a klasickym boleniam hlavy. Ale zajtra idem na poradnu, takze sa opytam lekarky tak ci tak a mala by si sa aj ty 🙂

@gabika84: inac toto ani ja nechapem. Robia tu s nami v BA take caviky, ze mi to az ide na nervy. Ako keby som ja mala chut tu lietat v horku po nemocnici a este pol hodinu niekde sediet na nejakom pouceni o EPI. Tiez som rozhodnuta rodit bez nej, koniec koncov mi ju mozno kvoli nadvahe a migrenam ani nebudu chciet dat, ale poucenie musim absolvovat a zaplatit dopredu takisto. Proste jedno velke Kocurkovo 🙂 dost, ze stav nasich nemocnic je otrasny, starostlivost nulova, tak tu s nami este cvicia ako keby sme to aj bez toho v tomto poslednom mesiaci nemali tazke... smradi :D

gabika84
14. júl 2011

@jankaamartin ohladom tej bolesti, moj doktor by na to povedal: "a co cakate? ved ste tehotna!" 😀 vcera nam porodna sestra vravela, magnezko vysadit 2-3 tyzdne pred terminom. ja beriem jedno magneB6 rano, buduci tyzden sa chystam vysadit.
@susanq ved je cas dovoleniek, treba balit, vsetci okolo balia kufre, co som od nich horsia? 😀
pre babatko balim iba: balik plienok, vatove tycinky, vlhcene utierky a vraj je dobry aj prazdny kelimok na zarabanu masticku, co ti daju na novorodeneckom. to je vsetko. ostatne daju tam. a potom si necham od nasich priniest veci na oblecenie, ked budeme odchadzat.
a co robim cele dni?- potim sa 😀
okrem toho zajdem obcas do mesta na kavicku s kamoskami, raz za tyzden do materskeho centra na cvicenie pre tehu, pripadne nejaku prednasku, na prehliadku k dokimu, na sono, k zubarovi a pod.. buduci tyzden na masaz noziciek a ku kadernicke. tento tyzden som este davala hodiny anglictiny, ale ludia uz zacinaju chodit na dovolenky, tak sa aj trosku tesim, ze uz nemusim ucit 🙂 v podstate nerobim nic moc, ale zeby som sa uplne nudila sa povedat neda.
strasne by som chcela ist na kupko, ale asi tomu uz odolam a nepojdem. jednak si nemyslim, ze je dobre nechat brusko prazit na slnku, jednak sa bojim, aby som ku koncu este nejaku infekciu nechytila. a dost podstatny dovod je, ze aj tak sa uz nezmestim do ziadnych plaviek co mam 😅 uz vydrzime, mozno si spravime dovolenku v zime, uz aj s malou 🙂
vcera som na cviceni ukoristila DVDcko o dojceni, tak idem kukat 🙂

ka3n
14. júl 2011

@krhlicka no ja ziadne take veci ako pises neberem a ani kupovat nebudem, ani pri malom nebolo treba, akurat ten lieh, ale to kupim neskor..
a tie sacky na odsate mlieko tak to som este ani nepocula.

ka3n
14. júl 2011

@gabika84 ja som rodila v trnavskej nemocnici a tam neboli treba ani vatove tycinky, nic..ked sa babo islo kupat vsetko mali oni na oddeleni, ja akurat berem cumlik, lieh na pupok a asi by som mala zobra svoju ciapocku alebo dve, a oblecko neberiem.

gabika84
14. júl 2011

@ka3n no ja beriem presne to, co som pisala predtym, pretoze je to priamo na zozname, ktory mam z nasej porodnice. teda to od mamiciek u nas vyzaduju. lieh mam tiez kupeny, budeme pouzivat doma, tam nam vraj daju.
ja mam to stastie, ze byvam 5 minut od porodnice, takze keby mi bolo nieco treba, mamina prinesie raketovou rychlostou 😀

miriam001
14. júl 2011

@susanq ahoj, sorry, ze sa do toho miesam, ja som bola na pouceni o Epi vcera a bola som velmi rada, ze som sa tam dokopala. prednasku robila velmi mila dr., ta vysvetlila vsetko a odpovedala na otazky hlavne na zaklade svojich skusenosti a nie ze kto co povedal. Dozvies sa kde sa picha, akou ihlou, preco, naco je to dobre, ako prebieha porod s epi a bez, aky to ma vplyv na dieta i teba, kedy prist do nemocnice a tak podobne. ja si porod bez epi neviem predstavit. moja nocna mora prave je, ze mi ju nestihnu pichnut, ale ako vravela aj dr, aj co pocuvam od bab, co rodili, odbremeni ta to od bolesti o 50-70%. tiez som sa bala porodu, ale po vcerajsej prednaske som omnoho kludnejsia. sice to stoji 150E, ale myslim, ze za tie peniaze to naozaj stoji...

susanq
14. júl 2011

@miriam001 : kludne sa miesaj, kazdy nazor je dobry 🙂 ja som len narazala na to, ze u nas v BA musime ist na poucenie predtym, musi sa platit vopred a ked nie, tak ti ju uz nepichnu. Preco niekde inde mimo BA nemusia mamicky toto absolvovat? 🙂 ja na poucenie o EPI urcite pojdem, beriem to ako poistku, ale musim povedat, ze uz som si to nastudovala, nie len teda od "jedna babka povedala" a bojim sa viac ako bolesti. Bolest celkom dobre znasam, som na nu zvyknuta, takze uvidim, ci bude hrdinka aj potom :D

miriam001
14. júl 2011

@susanq inak to je pravda, ze nas takto prehanaju, keby vcera nemam auto, tiez tam v tom teple nejdem 🙂. ale ako sa mi tam velmi nechcelo, tak som bola milo prekvapena z tej prednasky na druhej strane... ja zase taka hrdinka nie som, dala by som si pichnut aj heroin aby som necitila tie bolestive kontrakcie 🙂.

romea
14. júl 2011

@jankaamartin ja som bola minulý týždeň v pôrodnici na poradni prvý krát a pýtala som sa doktora, či mám brať ešte magnézko (magne B6) lebo som ho chcela vysadiť, povedal mi že ešte môžem, nie ale už veľa, jednu max.dve tabletky (je to dobré aj na placentu a prietoky a tlak). Zajtra idem opäť do poradne a opýtam sa ho, ale asi ho už vysadím po ukončení toho t.týždňa

dadulajda
14. júl 2011

@vanilashot tak to uz je co povedat, ja som nepocula zeby chlap dobrovolne vysaval!! 😀 my sme zase neska pozerali Krok za krokom a Carol je tiez tehotna, tak boli na poradni s Frankom,ale moc sa mu nechcelo. a ten moj sa v nom tak videl...no uplne sa rozplyval ze aj on to nema rad, ale ze co teda nespravi pre mna!! no smiat som sa musela...na sone bol so mnou raz. 😉 a to mas super ze ti doniesli takto a paci sa, lebo ja som zakazala kupovat, bo sa bojim zeby sa mi to nepacilo..takze si kupujem sama 🙂 ale je to mile ze sa tesi aj prababka 😀

@katka121 ahoj, ja si myslim ze pokial si to ty uvedomujes, ze ake to je odist od dietata a dokazes sa s tym vyrovnat, je to ok. Nie kazdy si moze dovolit byt doma 3 roky, aj ked voci tym detom je to sice krasne...ale ani ja sa necitim nejak "poskodena" zato, ze som chodila do jasiel...naopak, moju najlepsiu kamosku co mam doteraz som stretla uz v jaslickach a pozname sa cely zivot. je to aj na nieco dobre. A myslim si ze si urcite budes vychutnavat kazdu chvilu co budes s malou. Ked vidim niektore tie matky, co su len doma a potom reaguju podrazdene na deti ked daco spravia, tak si myslim ze im by sa praveze hodilo obcas asi robit aj daco ine ako len okolo decka behat. Ale zase on by sa nemal chvalit ze u nich su zeny len 6 tyzdnov doma a hovorit to ako "vyhodu" ze maju taku kratku matersku..verim ze si mnohe aj poplacu.... my to mame na rozhodnuti sa matky a je to lepsie si myslim. 🙂 ....to ja len tak som musela reagovat. 🙂

krhlicka
14. júl 2011

@ka3n ved ani ja neberiem vsetky tie veci do nemocky 😉
to som len napisala moj nakupny plan v lekarni.
@gabika84 prave som prisla z pochodzky v meste, uz po kratkom chodeni mi zacalo tvrdnut brusko,
tak uz toho vela nenachodim. Palec hore za tvoje cvicenie, ty sa tusim pripravujes velmi svedomito!
Konecne sa v Ba pocasie umudrilo, mozno aj sprchne. Pofukuje prijemny vetrik, idealne pocko premna.
@susang to je neskutocne ake pravidla su tu v Ba...vsetko platit dopredu, splnit nejake podmienky. Tiez mi to prekaza. A co robim cele dni?Na MD som 13 den, zeby som oddychovala sa neda povedat. Nastastie dobre spim, niekedy aj do 11 😀 Potom sa preberam take 2 hodinky a poobede bud vyrazim niekam do mesta, alebo trosku upratujem. Niekedy mam vsak take dni, ze nemam chut nikam ist a nerobim vobec nic 😎
Akurat medzi tymto vsetkym si citam knihy, to je moj najoblubenejsi oddych 🙂

krhlicka
14. júl 2011

@miriam001 super, uz to mas za sebou, ja idem buducu stredu. Akurat naprt som to vymyslela s ultrazvukom, ten mam na osmu rano a to poucenie je o 14?ak sa ta mozem spytat, kam treba ist?dakujem za info