Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@dadulajda 🙂 aj ja som to dnes pozerala 🙂 zaspomínala som si, aké to bolo, keď som aj ja prvýkrát videla našu princeznú 🙂 No musím ho pochváliť, mangel je fakt teraz mimoriadne pozorný 🙂 aj dnes mi doniesol asi 5 kg melón...priznám sa, že začínam mať obavy, že malá vylezie a bude vyzerať ako veľký melón 🙂 toľko ich teraz jem 🙂 A čo sa týka toho baldachýnu, oni vedeli, po akom moje srdiečko piští....takže sa presne trafili do môjho vkusu 🙂
juuuuuj, baby, toto teplo je hroznééééé....ale konečne už aj ja nebudem nič robiť, prax mi dnes skončila, takže si môžem plne užívať posledné dni pred pôrodom 🙂
Baby ďakujem,ale dne som ho už vysadila aj ja,,,bojím sa o Karinku tak radšej to nebudem preháňať dosť,že beriem Alvesco od alergii,,,
@vanilashot Tak presne tuto vetu som dnes povedala aj ja. Že naša maličká, bude vyzerať ako melón. Ja ich jem teraz taktiež na kilá 🙂 Príjemné osvieženie v týchto horúcich dňoch 🙂))
Dobre rano zienky 🙂 Ja uz nespim od pol piatej... Dnes mam narodeniny a moj muzik ma tak krasne rano prekvapil, ze uz ani nezaspim 🙂 Kupil mi, teda nam krasny fotak, aby sme si mohli fotit nasu babiku 🙂 Juuuj, ako sa ja tesim a to nie len z darceku, ale aj z toho akeho mam dobreho muzika 🙂
A inak vcera som volala gyn. a vysledok vyteru, tak vsetko mam dobre, uz tam dole nemam ziadne zvieratka, tak som rada, ze nebudem musiet brat ATB pred porodom.
Prajem Vam krasny dnik 🙂
Ahojte vsetky tehulky aj uz jedna maminka ....som vas docitavala pol hodinu , co som mala zameskane od minuleho tyzdna .... 🙂
Ja som sa vcera vratila z nemocnice 😒 takze ak niektore este tasku zbalenu nemate tak sup -sup dotoho , ja som ju uz potrebovala , aj ked na babo si este pockam, podarilo sa ho troska zdrzat ...
Ja som sa v sobotu citila tak divotvorne , ale nic zas strasne , sla som v poho spat a o 2 hej som sa zobudila na pocit na wc ,, este ze som sa zobudila 😀 ,, to by bolooooo, tak ma prehnalo az strach , do rana som nemohla spat , same krce v nohach a tak som sa len posulkavala po dome , pomedzi vsetkymi tymi kopami vriec a krabic , totiz este stale nemame prerobene ani vsetko prestahovane 😠 ..rano som musela zas na wc a zas poriedcie a od 7 mej som uz veru pocitala rozostupy medzi krcmi a bolestami 😢 bolo to co kazdych 20 a potom uz 15 minut ...dostala som triasku , bolo mi fakt otrasne a kedze som ani do seba nic nemohla dostat co sa tyka jedla ani pitia a sa to kratilo a nam cesta trva zhruba do pol hodiny do porodnice , manzel sa rozhodol ze ideme a hotovo ...sice som bojovala ze nie , aj som si lahla , ze to prtejde , ale zlate oci ...o 10 sme vyrazili a pred 11 som uz bola na porodnej sale kde so mnou zacali nacvicovat , bolesti aj cestou v aute ...mne sa to ale aj tak nezdalo este na porod , no ale pre istotu som sa dala prehovorit . Prehnalo ma este treti x a to uz ani fakt neviem ze z coho , som bola total vycistena a prazdna .
Na porodnom sale ma hodili na ctg a to im ukazalo vysoku cinnost srdiecka babatka , okolo 180 , ale kontrakcie ustupili , uz boli len 2 x do hodiny ...pichli mi infuzku a stale merali ctg ... pomaly sa to dostavalo do normalu aj ked daky naznak kontrakcii este pristroj zaznamenal , len asi najväcsi sok nastal ked mi dali teplomer a ja 38,2 a za hodinu 38,5 , uz priam horucka a stale stupala , pozerala ma , som vraj na clanok otvorena a brana je uz na palec , s naliehanim hlavicky ...bolo uz 14 hodin a tak ma prehodili na izbu , kde so mnou dalej cvicili az do vecera , tlak , moc , krv ...ja horucky ktore nie a nie zrazit , zacala som stazka dychat . strasna bolest na prsiach , tak volali primara z interneho , tocili mi ekg , same vysetrenia ...som bola zmorena ako z porodu ...konecne teplota ustupila na 37,5 ale vecer opät brutalna zimnica , som v tej triaske ani zvoncekom sestricku privolat nemohla , tak to zacalo nanovo , to som uz mala 5 infuzii , nanovo ma prehnalo a to som uz od minuleho dna nic v ustach nemala a bol vecer , nastala dehydratacia , nizky tlak a pri vysledkoch z krvy , ktore boli pri nastupe do nemocnice sa zacalo splhat crp z povodnych 11 na 20 , potom na 40 a nakoniec uz na 60 a tak mi nasadili antibiotika ...boli z toho vsetci zacudovani , ja ani prechladnuta , ani kasel , ani nekychala ....nic ....teplota do rana klesla na 35 a tak aj ostala , dokonca som mala aj 34,7 😀 ...ctg mi tocili 3 x denne ale uz bolo upravene ...v nemocnici som bola do stvrtka a top ma az skoro na moj plac pustili , stale ze zajtra a zajtra ...crp kleslo opät na 11 , ale zas pri poslednom vcerajsom merani ctg , kde bola cinnost maternice vzdy okolo 10-15 , tak mi naraz zacali vyskakovat hodnoty nad 40 , takze kontrakcie opät sa zacali ozyvat ...a od vcerajska uz aj citim skoro neustalu bolest podbruska ...tak snad este aspon 2 tyzdne dako vydrzim ...teraz idem ku gyn . na kontrolu aj na zmeskanu poradnu ...som zvedava co mi na to povie ....
A ozaj , merali mi aj prietoky a tie vraj Ok , a drobec mal minuly tyzden 3 kg , co sa mi zas az tak vela nezda ....
Tak vam vsetkym drzim palce a snad tu este budem moct popismenkovat dajaky cas s vami ..
Este som zabudla , ked som vcera cakala na prepustaciu spravu , akurat zbierali babenka a pristavila vozik sestricka akurat pri mne a bolo na nom krasnych vonavuckych 7 babatiek , take boli vsetky prenadherne 🙂 uz aby som aj ja mala ....ono pocut ten plac babätiek z izieb a vidiet ako ich mamicky pestuju a ja nic , bol dost blby 😖
@katka121 nič si z toho nerob, nie si zlá mama. Ja som tiež pri prvom šla do práce hneď po MD, pri druhej po roku a pol, lebo som už mala doma 2 deti do 3 rokov a platiť opatrovateľku 2 deťom, toľko som ani nezarobila. 😀 Tak som si počkala, kým mi aspoň jedno vezmú do škôlky. Jasle u nán nie sú. Teraz ani netuším, kedy sa vrátim do práce. Ale plánujem tak rok aj čosi. Aby som ešte budúce prázdniny bola s deťmi doma. No a uvidím, či zoženiem niekoho k malej.
@majjka1985 všetko najlepšie k tým narodeninám, hlavne veľa zdravia tebe aj malej bábike. 😵
@gabika84 to máš šťastie, že bývaš tak blízko pôrodnice. Ja to mám tak 45 minút, a keby ma to chytilo neplánovane, kým by som dostala manžela z roboty a kým by sme tam došli .... no neviem. Pri treťom to už môže byť dosť rýchle. A to manžel robí aj kde nie je signál a niekedy sa ozve aj po 2 hodinách, že čo som chcela. Tak dúfam, že to lekár dobre naplánuje. Mne to tak lepšie vyhovuje.
@majjka1985 Prajem Ti všetko len to naj k dnešným narodeninám, ..nech ste všetci zdravučkí, najmä vaše malinké, ktoré čo chvílu pribudne do Vašej rodinky 🙂))
@dadulajda Máš úplnú pravdu, od malého som šla po roku - dostala som na výber - buď nastúpiš do práce alebo si nájdeme náhradu - tak sme zmobolizovali celú rodinu, celé mesiace sme mali naplánované kde a s kým malý bude, kedy ktorá babka ide k lekárovi, kedy s ním na očkovanie - skrátka všetko - a dalo sa to v poho zvládnuť - len treba chcieť. A moje postrehy? Na začiatku mi aj bolo ľúto, ale potom som pochopila, že som na tej materskej podľala akémusi sterotypu a každý deň som len čakala kedy príde manžel so slovami - už si ho vezi ty ja som hotová (malý bol super aktívne hlučné dieťa) a naopak keď som šla do práce ako keby som si začala všetko dianie okolo malého viac všímať, keď som prišla z práce snažila som sa mu max. venovať - akoby intenzívnejšie som sa snažila vnímať všetky novinky a mám na toto obdobie akosi viac pozitívnych spomienok...... asi tým, že som sa bála že niečo zmeškám som sa moc moc snažila všetko intenzívne vnímať ..... to zrazu bolo super.
Priznám sa že som skôr racionálny typ matky, niektoré maminy materskú priam zbožňujú a moc ich baví všetko okolo, neustále porovnávajú svoje ratolesti s inými, a sú prehnane starostlivé - ja žiaľ nie som ten typ a po pol roku som už mala plné zuby debát o tom ktoré dieťa je šikovnejšie a ktoré už ochutnalo tvaroh....... a znášať udivené pohľady ostatných mamičiek len preto, že my sme tvaroh ešte neochutnali..... 😒
@majjka1985 Vsetko najlepsie, hlavne pohodovy porod, zdravie tebe aj babatku!
a potom tatino nech foti o dusu😀
@majjka1985 vsetko najlepsie mamina 🙂
@mima1311 noo teda. to uz si mala teda pekny nacvik. 😕 hlavne, ze vsetko dobre dopadlo, drzim palecek, nech este vydrzite, a ak nie, aj tak dobre. male uz je urcite pekne vyvinute, vaha tiez ok, tak na co cakat (ak to pride same). na druhej strane si mala dobru exkurziu po porodnici, no nie? tiez som sa nevedela vynadivat ked viezli babatka na kojenie 🙂 🙂 🙂
my sme sa akurat vratili z poradne. tlak 120/80, moc v poriadku, vysledky steru- mykoza ziadna, streptokok negativny, porodne cesty uzavrete, hlavicka je este vysoko. som vravela sestricke, ze jasne, ze mam take vysledky, lebo ja som si povedala, ze do konca tehu uz ziadna drama (uz sme si toho prezili dost) a teraz uz bude vsetko len idealne. 🙂 sa smiala, ze tak to mam potom dobre zariadene 🙂 doktorovi som oznamila, ze rodit sa este nechystam, akoby som mohla, ved ma teraz 2 tyzdne dovolenku 🙂 som povedala, ze este pridem do poradne, ked sa vrati...
mala je stale v brusku, akcia srdca 140/min. od vcera vecera sa zase neozvala, esteze ju popocuval, uz som si myslela, ze sa niekam odstahovala 😀 kiez by to babatko tak buvalo aj po narodeni...
prajem vsetkym maminam prijemne ochladenie (v pripade vychodneho Slovenska- nebojte, aj vy sa zajtra dockate 😉 )
@gabika84 tak dufam,že to dojde až k nám so okresu Sobraniec :D hoc nerobí mi tá zima dobre na bruško ale ta tršička by sa mohlo schladiť,,,ups a mamina so sestrou ideu ráno do Maďarska kto vie ako bude tam :/
@majjka1985 KRÁSNE NARODENINY TI PRAJEM !!!nech ste zdravučkí
@linda40
@timka156
@krhlicka
@gabika84
@jankaamartin DAKUJEM VAM VELMI PEKNE 😉
@gabika84 🙂 len tak dalej kocky!nasa krpana sa dnes hlasi sem - tam. Asi je meteosenzitivna ako ja.
Kedze v tomto pocasi sa mi najlepsie chrni 😀
Konecne k nam dorazila postielka od kamosky Karinky, ktora uz ma sice 7 rokov, ale spinkala
na nej iba u starkych, tak je ako nova. Uz len poskladat a naplnit.
tak pekny den zelam kocky, pokial sa balite, periete, ci zehlite...tak rychly finis prajem 😉
Ahojte baby, ako tehulkujete? ja sa idem z toho tepla zblaznit! ☹ v noci nemozem pravidelne zaspat do 2 a vcerajsia noc bola uplne fantasticka...vecer sme grilovali a asi som toho moc pojedla, tak mi bolo do pol 4 na vracanie. 😝 A este ku tomu mam desnu nadchu,takze som poriadne dychat nemohla. No proste sila!! ale potom som pozerala jeden film, bolo to natocene v 2010 a vola sa to Babies... je to naadherny dokument o 4 detickach, od ich narodenia az po nejaky 18.mesiac. Ked sa ku nemu naahodou dostanete urcite si to pozrite! 🙂 je to porovnanie vychovy deti v San Franciscu- belosko, potom v Mongolsku, v Tokiu-maly japonec a potom v Afrike- cernosko v kmeni. Tak prvy chodil ten cernosko a maly japonec mal svoj vlastny fotak uz kociku ako polrocny. 😕 ale su to krasne zabery ako tie deti objavuju svet. Tak ma to znova presvedcilo, ake to bude krasne, ked ich budeme drzat v naruci a ze tieto tepla a tie bolesti-krize, brusko, migreny, tlak....ze to zato stoji!! 😉 Ked sa zo sna usmievaju, alebo ked sa postavia na nohy a citia ako hrdinovia, ze co velkeho zvladli... 😅 🙂 🙂 🙂
ahojte baby, neviete nahodou poradit naco je to magnezium 500 vlaste dobre? ked som sa otvarala v 22tt, tak mi nakazali brat 2 tablety denne a teraz ked mi v 36tt "nahodou" 2x namerali vysoky tlak, tak mi naordinovali 6 tabliet denne, co sa mi zda uplne prehnana davka hlavne preto, ze ten tlak mi stupol len kvoli tomu, ze som sa rozculila. Dnes som bola na poradni a dr. povedala, ze na moj tyzden je to so mnou velmi slabe - ze tam nie je vobec naznak, ze by som sa otvarala. nie je to prave kvoli tomu magneziu? dakujem za radu
@romea dakujem za info. ja si meriam tlak 3x denne a mam ho idealny, o com som sa snazila presvedcit aj doktorku, ze to bola nahoda to ich meranie, preto mi je divne, ze mi aj tak predpisali taku vysoku davku. ziadne ine problemy nemam, tak snad nebude vadit, ked ich uz brat nebudem....
@miriam001 tebe ho naordinovali pravdepodobne kvoli tomu tlaku, upravuje srdcovu cinnost. s otvaranim nema nic spolocne (ja sa tiez neotvaram, termin mame skoro podobny). v tehu sa pouziva hlavne proti tvrdnutiu bruska, resp. predcasnym kontrakciam. 2-3 tyzdne pred terminom sa ma vysadit, pretoze vtedy su uz kontrakcie ziaduce (myslim tym aj tie predcasne, tzv. "poslickovia"). podla mna v tvojom pripade by uz nemuselo byt potrebne ho uzivat, kedze si v 38.tt, ale naozaj len za predpokladu, ze si si ista, ze mavas tlak v poriadku (keby si ho pravidelne merias) vysoky tlak v tehu totiz nie je ziadna sranda, ked neklasa, porod sa musi casto urychlene vyvolat.
@miriam001 tak skús brať len jednu tabletku denne (tá určite nezabráni otváraniu, to je malá dávka magnézia), ale ak by ti stúpol tlak treba ísť do pôrodnice. Ja si tiež merám ale mám zápästný a ten ukazuje trošku menej, pretože pred poradňou si vždy meriam a mám nízky a u doktora normálny a niekedy trošku vyšší, len neviem či to nieje syndrom bieleho plášťa, lebo keď mám ísť do poradne, vždy som nervozna ako napr. pred nejakými skúškami. Alebo jej vyskúšaj zavolať. Ja som sa pýtala na to minulý týždeň v pôrodnici a mi povedal, že jednu až 2 tabletky si môžem ešte dávať, ale tiež rozmýšlam že ich od budúceho týždňa vysadím a uvidím čo to spraví, ak by mi začal stúpať tlak, ak ich asi nasadím naspäť. A ešte mi povedal, že je to dobré pre placentu - na prietoky.
@gabika84
@romea dakujem baby. meriam si tlak 3x denne, aj si ho zapisujem a vzdy ukazujem doktorom. tiez mi napisala do papierov ze syndrom bieleho plasta, dnes mi znizila davku na 4tbl denne, ale aj tak sa mi to zda vela. len som bola zase taka vystresovana, ze ma to ani nenapadlo opytat sa. asi to znizim na tu 1 tabletu denne, nemyslim si, ze by to nejak uskodilo, praveze som niekde pocula, ze to magne by sa nemalo uz brat tesne pred porodom... dakujem za rady, pekny vecer prajem...
ahojte......baronka222 je už mamina malého Mateja..... 😀

@krhlicka ahoj, no som sa vcera premohla 🙂. ale nelutujem. "recepcny" ta tam zavedie, ale ak tam nebude, tak to je stale rovno na oddeleni ARO, bude tam sediet vela tehotnych tak to urcite zbadas 🙂. tak drzim palce