Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
a dnes si spievame: " uz len 22 dni, prosim nezabudni, ze sa krati, plynie ako voda, neviem kto mi dodaaaa odvahu....... ouououuuuuuuu zostalo niekolko dniiiiii" 😀 😀
inak kocky, posledny tyzden mam pocit, ze chudnem. mozno budem do terminu ako modelka 😀 ale nie, je to len opticky klam, ked kuknem zhora. brusko mi uz nerastie tak dopredu, zplostilo sa, asi uz zacalo trosku padat dolu. spozorovali ste nieco podobne?
@gabika84 ja si to zaspievam o 3 dni 🙂 ale rada aj teraz, aby som ta povzbudila, dobre bude.
To bude taky porod, ze na cerveny diplom!a moj dufam tiez, aj ked som flakacka v poslednej dobe.
Trenujem leda tak dychanie do bruska, ked mi tvrdne, krasne a rychlo sa potom uvolni. A este stahovanie konecnika, tak blbo napisane, ale podla porodnej asistentky je to prevencia pred natrhnutim sa pri porode.
Ja ti neviem, ake mam to brucho, ale uz velmi nerastie. Zato mi chuti vsetko mozne. Licne kosti sa mi davno stratili...
Taku gulatu tvaricku a kucharske rucicky som este nemala 😀
@krhlicka jasne ze porod zvladneme na 1tku 😉 ja som sa prave vratila z Panta Rhei, pribudla mi dalsia knizka s nazvom: Aktivni porod. strucny pruvodce prirozenym porodem. 🙂 a este jedna- Prve krocky zivotom. (to je taka ta kde sa zapisuje kedy, kde, ako sa babo narodilo, jeho prve slova, krociky, pramienok vlasov, fotecky a podobne blbiny 😅 asi mi tie hormony vazne udieraju na mozog 😝
Dobra sprava- v potravinach Terno som objavila spominanu ruzovu Vineu, v 1,5l flaske. stala tusim 99 centov. no nekup to 🙂 uz sa nou nalievam. teraz utekam upiect kolacik, to mam taku nedelnu tradiciu 🙂 pekny zvysok vikendu zelam vsetkym maminam 🙂
mamičky chcem sa spýtať dostala som od zdr.sestričky taký leták,že čo si doniesť do porodnice a enchápem tejto vete : jednorázové absorbčné podložky do postele to je akože čooooooooooooooooooo?
@gabika84 Gabi mne včera jedna kamoška povedala,že bruško mám este vyskoko že to este potiahnem tak sa teším lebo som este nezačala 9 mesiac,,,ale dr mi povedala,že to bude skor,,,tak sa už týždeň obávam porodu :/ hoc zároveň sa teším,,,no zmiešané pocity a mimochodom ja som tiež schudla 3kg,,,takže moja váha sa zvýšila tým pádom len 5 kg,,,ale aj tak som bola dost pri sebe :( pekný dníček ešte
@krhlicka ahojky ako sa máte?
@jankaamartin neboj, este potiahnete, mate este casu dost 😉 treba mysliet pozitivne a neverit doktorom vsetko co hovoria... tie podlozky vyzeraju takto: http://shop.tehotka.sk/tovar/41-Hygienicka_podl... su to jednorazove podlozky, ktore sa pouzivaju napr. pri leziacich pacientoch. podla mna je to dobra vec, hlavne na tie prve dni, aby si si nezaspinila postelne pradlo 😉 lebo neviem ako u vas, v nasej porodke som zistila, ze sa zrovna do pravidelnej vymeny pradla moc nehrnu 😒 ak by si ich nahodou aj nevyuzila, mozes neskor pouzit ako prebalovaciu podlozku pre mimi, su totiz nepremokave 😉
zajtra sa chystame na sono- biometriu, drzte palce nech mame dobre vysledky, snad malinka narastla. pretoze ak nebude splnat tie ich hlupe tabulkove normy, budu nas tlacit do zatazoveho testu, a to pre moju princeznu rozhodne odmietam ☹ vyvolavat predcasne kontrakcie, to moze napadnut iba nasich doktorov 😠 zajtra budem teda vysvetlovat doktorovi, ze "na velkosti nezalezi a ze aj maly gasparko vie spravit velke divadlo" 😀 😀
@gabika84 pocuj ja chapem ze my mame rovnaky den porodu...ale mat uz rovnake myslienky??? 😕 😀 "este 22 dni" si spievam cely den a nejde mi to z hlavy...musim sa spytat otca ci neni sanca mat nejaku "stratenu sestru" v TN... 😀 😝 a o tej biometrii som ani ja nepocula..to co je zac?? 😕
inak ja som sa dozvedela, ze u nas v NR sa nerobia predbezne ani pasy a nechodi sa ani do nemocky pred porodom a dostala som taku odpoved ze " keby tam mala ist kazda zena na rizikovom tak by to tam bolo preplnene" akoze to je odpoved!coo??? 😠 som nevedela v soku co tej sestricke odpoviem! ale tak ako je to na SVK so zdravotnictvom vsetci vieme.... 🤐
@jankaamartin ahoj Janulka, dakujeme, mame sa dobre 🙂
kocky vy si tu pisete,ze ste pochudli, to sa o mne neda povedat.
Chuti mi az az. Kedze sme dnes mali mat navstevu, vymyslela som
tolko dobrot, nakoniec neprisli a tak ich musim jest sama 😀
Na to vypila asi liter kofoly, ajajajaj muz ma zjazdil, ze je to vela a stopol
mi prisun 😒
Ja si beriem do porodnice 5 ks podloziek, presne take iste ako link, co dala Gabi.
A babulky, jasne,ze vydrzite!Ved Karinka sa ma v brusku dobre, davas na nu pozor a ma
spokojnu maminku 🙂
@gabika84 my ideme zajtra na poradnu, tak budem na vas mysliet 😀
Urcite princezna podrastla a je spokojna v brusku, ved robis pre to maximum 🙂
Tiez som zatial nepocula o zatazovych testoch. Vyvolavanie kontrakcii, fuha, to vobec neznie dobre.
Drzim palce, daj potom vediet ako krasne Bela podrastla. Ozaj stale je v brusku mala Izabela, ci?
@krhlicka no to dufam, ze je v brusku mala Izabela 😀 keby tam bol niekto iny, to by som asi odpadla 😀
tie zatazove testy- robia sa pomocou oxytocinu a teda sa umelo vyvolaju kontrakcie a dietatko sa pri tom sleduje, ze ako to zvlada. ak by vykazovalo napr. moc vysoku srdcovu cinnost a pod., umelo vyvolaju porod, resp. to moze skoncit aj cisarskym ☹ a ked to babo zvlada dobre, tak s tym prestanu a akoze nic sa nestalo 😠 neviem na co je to dobre..je to len stres pre matku a predstavte si, ze sa spokojne plahocite u maminky v brusku a zrazu sa vas odtial snazi niekto vypudit- no proste otrasne!!! 😠 lekari to beru tak, ze vraj ak babatku uz teraz nie je v brusku dobre (rozumej napr. velkostou bruska zaostava podla tabuliek), tak ze vonku mu bude lepsie. a radsej porodia napr. 2200 g babo, akoby mu dopriali dalsie 3 tyzdne v brusku, kde by to mozno este dobehlo. radsej ho vonku napichaju nejakymi hormonmi. ja si myslim, ze maternica je najlepsie miesto pre rast babatka, ze mu nie je nikde tak dobre ako tam. ak su zle vysledky, oni to prisudzuju tomu, ze asi nie je babo dostatocne vyzivovane. ale ved to, ci to este placenta zvlada, sa predsa urcuje pomocou prietokov! a ak su prietoky dobre, tak nechapem, preco sa musia robit nejake hlupe testy a pod.
ale tak snad nas to obide a doktorom to zajtra s Bellou nandame 😝
@edita84 dakujeme 😉 na sone som bola na zaciatku 36.tt teda 35+0 a to mala cca 2200 g. doki vravel ze je to vsak orientacne v tomto stadiu, plus minus 2 tyzdne. jej miery vychadzali o 11 dni menej. takze sme boli este "v norme" ale aj ta ma objednal na kontrolne sono o 2 tyzdne neskor (teda zajtra, na zaciatku 38.tt)
na druhej strane vravel, ze vsak kazda mamina nemusi porodit 4 kg dieta. s tym suhlasim. ale pre istotu dufam, ze pribrala, aby boli nasi lekari spokojni a nezacali vymyslat hluposti 😒
@emily3 dakujem 🙂 presne tak aj myslim ze zbytocne stresuju ☹ myslim, ze babatko je uz v tomto stadiu dobre vyvinute, ale ja chcem porod v termine, ziadne vyvolavacky a pod. a ked porod vyvolaju takymto mensim babam, tak poporode inkubator, atd...
@gabika84 no veru nemusí a aj tak ked dobre viem košky zvyknú byť o niečo menšie ako chlapci nie? ved známej tiež hovorili pred pôrodom že malý bude mať aspoň 4kg a nakoniec mal "len" 3,30 kg a aj to úplne stačí vytlačiť no nie? inak aj mne sleduje doki malého ako priberá lebo mne Beja začala po 35 tt chudnúť tak teraz na to dáva doki pozor ale podla mňa nebude problém lebo už teraz je dosť veľký v 33 tt mal 2300 g tak som zvedavá že v 35 tt koľko bude mať 🙂
ale ja verim, ze vsetko dobre dopadne. ved aj dneska som papala aj jogurtik, aj masko, aj cokoladku a zaliala som to asi 2 kg melonu- ked sa z tohoto nerastie, tak uz neviem z coho 😝
@edita84 no to je ine, ked babatko zacne chudnut, tomu rozumiem, ze lekari v takom pripade necakaju. teraz som tusim v julovkach citala, ze jednej kocke vraveli, ze aka je malinka a chudunka, ze babo bude mat tak 2,5 kg najviac. ked sa narodilo malo 3180g. aj moj doki vravel, ze co vsetko mu uz ohladom merani hovorili a nakoniec to dopadlo uplne inac. tak teo bude mozno pekny macik nakoniec 🙂
@gabika84 ja mam dve dievcata, tie mali 3kg ked sa narodila a ta druha sa cel cas tvarila ze je o tyzden mensia, nakoniec sa narodila o 9dni skor a mala 3kg...chalani mali 3660g a3740g..a teraz to tiez vyzera ze je o tyzden mensie, ale dr. nerobil z toho ziadnu traumu a teraz som nebola este na ltrazvuku idem az o tyzden...ak stihnem... tak ti drzim palce aby mala nebola mala 😉 a narodila sa vtedy ked bude na to pripravena...
dakujem kocky, aj vam dobru noc, zajtra sa ozveme, ako sme dopadli 😉
ahojte maminky a buduce maminky 😉 chcela by som sa k vam pridat.ja mam termin 24 augusta,ale neviem ci to do vtedy este potiahneme.zvysuju sa mi protilatky z 1:8 na 1:16.v utorok idem znova na krv tak uvidim ci sa to znovu pohlo alebo sa ta hladina drzi.neviete nahodou niektora,ze aka moze byt max hladina aby sa nemusel vyvolavat porod skor?strasne nekludny pocit mam uz z tohto tehotenstva ☹
Tak ja som dnes volala do porodnice do TT aby som sa objednala na tie poradne co sa tam chodi mesiac dopredu a zenska ze to uz v TT nie je, ze mam prist rovno na porod, ze je to uz zrusene a poradna je iba pre rizikove pacientky..tak ja pozeram ako debil a v prvom momente ma napadlo, "ze a kedy mi naplanujete cisarsky " sa pytam a ona "moja zlata, tak ste mali povedat, ze ste rizikova 🙂"....tak este idem teraz na vyter z posvy v stredu k svojmu a potom ma obj. na 2.8, to budem v ukoncenom 37tt do poradne a to bude asi jedina, lebo potom mi uz naplanuju cisarsky..
Len nechapem preco, su tam uz neni klasicke poradne, co sa chodi cca mesiac dopredu, mne sa to zda byt trosku na hlavu postavene..
@ka3n ahojky, ja som z TT, je to tak, že do poradne chodia len rizikové pacientky, alebo keď tam prídeš prvý krát na CTG vyšetrenie (to ťa odošle tvôj doktor, musíš sa tam objednať a potom ťa pozrie aj služby konajúci lekár v tej poradni a ten rozhodne, či budeš chodiť k nim alebo ťa každý týždeň bude odosielať tvôj doktor na pásy), je to tak, lebo majú veľa rodičiek a nestíhali by to. Každú chvíľu to menia podľa stavu rodičiek. Tak mi to vysvetlil môj doktor. Ja som tam bola 2x a dohodli sme sa s jedným lekárom ktorý mal akurát službu, že ak chcem môžem chodiť tam k nemu a nemusím pendlovať hore dole z nemocnice na polikliniku. Záleží aj od nich. Ale teba určite zoberú 🙂

@krhlicka tiez si myslim, ze su to fajn problemy 🙂 jasne ze nejes, ved mas zakazane 😀