Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@vanilashot ahoj moja, no hej riesila som to uz aj tu na MK, musim najst tie temy a poslem ti linky...neviem ako si si to ty zariadila, ze ci ostavas na dennom, alebo individualnom, alebo chces externe, vraj aj natom zalezi. No ale so spoluziackou co sme na UKFke tak nam vraveli na studijnom, ze mozeme si napisat denne a dohodneme sa na katedre, ze nemusime chodit do skoly. Na socialke niekedy tetky za okienkom vymyslaju, ale nedaj sa nahovorit len tak na daco. Neviem ci mas narok na matersku, ja urcite nemam, tak co som si zatial zistila ze mam narok na rodicovsky prispevok, pridavky, kocikove(to je to jednorazove cez 600ecok daco) a este aj socialne stipko zo skoly, kedze niesom vydata. Ale treba sa pokukat po nete, idem ti najst tie temy a tam su linky... 😉 🙂 🙂
A ozaj z toho svagra si nic nerob, ja som napr.svagrinej ukazovala ako sme spravilil malemu izbicku a ona mi len bez slova vratila fotak ze "hmm" tak zavidi-lebo ona nema mimco ca chcela by. A uz som pocula od priatela, ako sa budu uricite tesiit a ked sa narodi postoj zmenia a budu ho natahovat...doteraz sa ma nikto z jeho rodiny nespytal ani trapne"ako sa mate" nieto mu daco kupit a ja im ho mam dat nech ho natahuju??? sak potom uvidia...ukazem im ho na 20m cez sklo!! 😠 nedaj sa vytocit debilnymi poznamkami. Budes mat svojho milacika domka kazducky dnik a budes sa moct nanho divat hodiny a predsa mangel moze robit fotky aj ked male umyvaju a robia mu prehliadku. 😉 🙂 bude to dobre a budeme ti setky zavidiet ze tak skoro uvidis ten krasny uzlicek! 🙂 🙂
@vanilashot skus tu: https://www.modrykonik.sk/forum/paragrafy/socialne-stipendium-2/
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/studujuce-matky-narok-na-ake-prispevky/
V tom druhom su dobre linky dalej...ale skus ist cez Paragrafy tu na MK mozno sa docitas daco noveho 🙂 (pak informuj ked bude daco zaujimave) 😉
Ahoj kočky čítam že sa dohadujete o CR no je nás tu dosť ale nevadí hlavné je že naši drobci sa dostanú von 😀 ja idem budúci týždeň na poradňu tak pevne dúfam že mi doki už stanový presný termín 🙂 ja sa nebojím CR len sa bojím toho ked už malý bude vonku aby plakal a aby bolo všetko ako má byť no z toho mám nočné mory 😒
dnes sme boli s malou u zubárky malá bola šikovná dali jej dole zubný kameň a mne prezrela zúbky mám jeden kaz ale počká to až po pôrode mi ho spraví 😀
no a išli sme pešo a konec strašne ma boleli kríže a už aj brucho ťahá takže už žiadne prechádzky max tu po sídlisku 😀
@mimikett tak hladaj dalej a ked nenajdes poslem ti jednu postou 😀
@barborkam ani ja som o tom nepocula. mozno som pre niekoho krkavcia matka, ale ja na to uz od zaciatku tehu kaslem. takze pekne papame orechy, cokoladku, plesnove syry, med, citrusy a pod... nech si drobec zvyka 😎
@krhlicka s tym zazmluvnenim je to na tebe. ale ja osobne by som 250 E ( 😕 😨 😕 ) za to nedala. teda urcite nie v statnej nemocnici a cloveku, ktoreho poriadne ani nepoznam. som si na 90% ista, ze ten pristup doktora o moc iny nebude. a keby aj trochu, urcite nic, co by stalo za taku sumu. tolko by som bola ochotna zaplatit mozno porodnej asistenke (ak by u nas take boli), ktora by bola pri mne od prvych kontrakcii az po 6nedelie, davala mi masaz pocas kontra, hovorila ako si ulavit od bolesti, ako dychat, ako dojcit a pod. ale urcite nie lekarovi, ktory sa pride na teba 2krat pozriet, potom povie zatlacte a o 20 minut ho uz nevidis...
@gabika84 no ako bolo na poradni?hybaj s novinkami von a jednu vineu poprosim poslat 😎
ja sa tiez nijako neobmedzujem, pekne papam, co mi chuti 😀
Mas uplnu pravdu, presne tak nad tymto uvazujem aj ja, preco dat tolko penazi niekomu,
koho uvidim sotva 2 krat. Ak by sa o mna staral prikladne cele tehu, tak zvazim, ale takto nie.
@edita84 noo takze mame po kontrole a biometrii a dopadlo to presne ako som vravela (ze ved mi to tym lekarom dnes nandame 😎 ) vsetko nam pekne narastlo, doktor bol spokojny 🙂 je sice mensia, ale vazne som dokimu povedala, ze na velkosti nezalezi 😀 😀 sice nie je asi taka velka ako ine baba v tomto termine, ale on chcel skor zistit, ci za tie dva tyzdne porastie (teda ci sa rast uplne nezastavi). som mu vravela, ze jasne ze narastla, ved som pribrala za 2 tyzdne skoro 2 kila, poctivo jedla aj masko aj cokoladky... s vaznou tvarou mi povedal, ze to na to predsa nemusi mat vplyv (asi si o mne fakt myslel, ze som na hlavu padnuta 😅 ) a povedal, ze ked uz nic, aspon som sa dobre najedla 🙂 pytala som sa na orientacnu hmotnost- prosim pekne 2700 g (!!!), cize za 2 tyzdne o 500 g viac. 😕
takisto vsak potvrdil, ze to nie je presne, ze ak by to meral niekto iny, vysledky by mohli byt ine, ak by som si tam lahla o 20 minut neskor, vraj by tiez mohol namerat nieco ine.... tak ale hlavne ze su teraz konecne spokojni 😠 ak je spokojny doktor, som spokojna aj ja, lebo viem, ze nam uz konecne daju do konca porodu pokoj 😝
@krhlicka ja nechodim na kontroly do nemocky, tym padom este zo mna pasavca nespravili 😝
no a s tou vineu- co som zasielkova sluzba? 😀 ale ked dobehnete do TN, tak platim- aj tri rundy 😀
no za 250E este aby prisiel k tebe po porode povysavat a navarit 😀 😀 ja tiez nemam zazmluvneneho doktora, ako som spominala, u nas v TN sa to uz ani neda. ale aj keby sa dalo, bolo by mi to jedno... viem, ze ziaden z nich tam nie je nejaky masiar, aby som sa musela bat...
@edita84 😀 nie z melonu nepriberas ty, iba babatko 😀 ja si este dnes vecer teda dam 😎
inak kamoske dnes robili ten zatazovy test. normalne lezala na koze, sledovana CTGckom, pichli do infuzky oxytocin, ktory jej takmer hodinu vyvolaval kontrakcie ☹ babatko sa nich samozrejme vyprdlo a vobec si ich nevsimalo. presne tak, ako sme cakali. proste este nebolo prichystane ist von, v brusku mu je dobre a hotovo. ma este min. 2 tyzdne na to aby narastlo (mozno aj o pol kila ako moja babika). po hodine test ukoncili, akoze ok. uplna zbytocnost 😠 ale chvalabohu, ze to tak dopadlo...
@gabika84 sikulka Bella, som rada, ze pekne rastie a veru mate pokoj.
Nase parametre neviem, dam vediet v stredu. No ja vyzeram akoby som zhltla
10 kg melon 😀 take mam brusko ako velky melon. Tiez ich pojedam vo velkom,
by sa mi zisla melonova plantaz teraz. Od nedele dojedam posledne zvysky 6kg melonu.
Ten miesam s nektarinkami, hroznom a marhulkami...sa divim, ze to moj zaludok zvlada.
A k tomu slivkove pivo a zatial pohoda 😀
Zasielkova sluzba, tak pridi do Ba, tu ta pocka slivkove pivo na teraske a nealkoholicka kava 😎
@martinka211 no moj dr sa do toho moc nezenie. on chce skor cakat do augusta.
Baby, dnes ideme ku mojej Dr. a potom do nemocnice za gynekologom, pri ktorom budem rodit. Drzte palce, ozvem sa ako sme dopadli 🙂 Pekny dnik Vam prajem 😎
@dadulajda netráp sa blbými rečami. U nás sa ani moja vlastná mama neteší z ďalšieho vnúčaťa, ani raz sa ma neopýtala či niečo nepotrebujem, alebo či nepotrebujem s niečim pomôcť. A ešte som včera dostala vynadané, lebo sme neskočili aj s manželom do pozoru, keď ona chcela ísť kosiť trávu na záhradu. ☹ A už ma upozornila, že nemám s ňou počítať, že mi pomôže s dieťaťom. Zato svokra sa mi zase pchá do domu, chce sa ku nám nasťahovať, že sa bude starať o malú. To sa mi tiež nepáči. Takže ako pri prvých dvoch zase si radšej zaplatím cudzích ľudí. 😠
kočky držte palce, dnes idem na predoperačné vyšetrenie k cisárskemu. Výsledky krvi mám špatné, tak neviem, čo z toho bude. V nedeľu má lekár aj mne povedať termín. Ale už aby to bolo, už nemôžem spávať, dnes som bola hodinu hore, čo ma príšerne bolelo v boku brucha. A chodiť už tiež moc nevládzem, ešte tento týždeň mám ísť na gyndu, potom na prietoky a k lekárovi v nemocke. Dúfam, že budúci toho už bude menej.
@linda40 ahoj, drzim palce na vysetreniach. A ked ta uz takto pekne sleduju, myslim ze sa nema co zle stat. 😉 Urcite to nepotesi ked vies, ze nejake vysledky niesu dobre. Hlavne sa nicoho neboj a nestresuj, ved si to uz 2x zazila. 🙂 A pri tych prvych to bolo vzdy v poriadku? Rodila si klasicky? (inak Roland je krasne meno...moj byvaly bol, ineho som nikdy ani nestretla a najradsej som ho oslovovala menom) chichi. 😅 😝
A je to vzdy blbe ked sa takto rodina zachova...ale mangel sa urcite tesi a aj Bianca bude mat zivu babiku tak ti radi pomozu. 🙂 Budes doma na materskej s malou? ci musis do prace?
Moja mama zase chce ostat doma a skratit si pracovny cas a neviem co...a ja to nepotrebujem vobec, ked som povedala ze obcas by mi postrazili kamosky maleho, kym budem na prednaske tu hodinku skoro z koze vyskocila..takze viem co je to na jednej strane aj odbijat prehnanu starostlivost. Ale este ze existuju kluce od dveri a zamky! 😀 😀
Kocky toto je celkom "mile" ja by som asi zosalela..... http://www.topky.sk/cl/11/1278097/V-Ikea-zmizlo...
Dobre ranko baby 😀 pri nas zatepluju barak a tak spanie je take nijake, kedze
zacinaju vrtat, buchat a kricat po sebe o 6:00. Asi tam hodim nejaky granat.
Ale aspon 2 hodky som este pospala do mojho oblubeneho casu vstavania.
Dnes neplanujem okrem zehlenia ziadne aktivity a pochodzky, kedze zajtra ich mam az az.
Vcera som muzovi vysvetlovala moj zajtrajsi plan:odber krvi, potom ultrazvuk,
po nom pojdem na poradnu, potom po vysledky z krvi a nakoniec poucenie o epi a
jej platba. Ale som sa vytesila, aka som planovacka 😎 Na to mi hovori:,, No a nebola si
na poradni dnes"? tehu demencia ako vysita 🙂ale vsak co, isla by som preistotu aj 2x...
@miriam001 ahojky to fakt ti nerobili ultrazvuk?ci kokso,,,mne ho robí na každučkej jednej poradni
@jankaamartin no vsak to, ze uz sa zacinam aj bat, ci je vsetko ok, nastastie si malá robí dost casto diskoteky, tak sa upokojujem ze je vsetko v poriadku. ale ani netusim ze kolko vazi, ako je otocena a podobne veci. na poslednej poradni v nemocnici som upozornila na to, ze som uz davno nebola na utz, tak mi napisala doporucenie. na Antolskej je jeden utz na vsetky gynek. ordinacie, tak uz v piatok ma sestricka odbila s tym, ze ma na cely tyzden dopredu obsadene. no zajtra si tam idem sadnut a ani sa odtial nepohnem kym mi nepovedia, ze je vsetko v poriadku.

Ahojte 🙂 tak aj u mna to vyzera na planovany cisarsky.....v piatok sa dozviem termin kedy?Idem do rizikovej poradne a kedze malinka je stale KP tak nas to neminie ☹
@zuzca80 mame rovnaky termin porodu tak som zvedava kedy daju tebe termin na sekciu a kedy mne 😉