Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
Ahojte , rada by som sa k Vám pridala . Nechodím sem často ale vždy keď som tu Vás čítam , nechcela som sa pridávať keď nemám čas no určite sa raz za čas ukážem .
ahojte kocky... tak som vas konecne teraz docitala, od piatku som tu neocakavane nebola. V piatok som sa vybrala prvykrat na Antolsku do poradne a vratila som sa domov dnes :D:D Rovno si ma tam nechali kvoli tlaku. Hrozili ze preeklampsia a podobne, a nedali si povedat, ze mi zomrel otec, mam stres a navyse syndrom bieleho plasta 🙂 Takze sup hore na 5.poschodie na rizikove. Samozrejme tlak sa mi ustalil behom pol hodiny, ale to uz som bola prijata, vsak ano 🙂 Nastastie sa nic potvrdilo, drobcek aj maminka su v poriadku, biochemia super, moc super, krv super, ziadna preeklampsia nehrozi. A od piatku sa mam hlasit na rizikovej poradni a uvidime, ze co dalej. Akurat, ze mi dali lieky na tlak, nech ho nemam taky kolisavy a bolo 🙂 Ale kazdy den som bola na pasoch a je uzasne pocut ten tlkot toho maleho zivotika v mojom brusku 🙂
@krhlicka: ma to aspon jednu vyhodu, ze som si obkukala ako to na antolskej vyzera a musim povedat, ze super 🙂 izby ciste, sestricky bombove, lekari takisto, tak dufam, ze to tak bude aj na 3. a 4.poschodi, kde je porodnica a sestonedelie... Aj som si nasla lekarku, ktoru si asi zazmluvnim, tak uvidime. ona ma v piatok prijimala a strasne sme si sadli. takze ked uz mam dat niekomu prachy, tak nech viem, ze ma pozna a ze teraz ma uz noeodflakne 🙂
@sofiel123 vitaj, kludnes sa pridaj, miesta je tu dost 😀 konecne nejaky chlap v auguste pribudne, aspon nam tu vyrovna skore 🙂
@susanq som rada, ze vam vsetko dobre dopadlo. to je hrozne, raz prides do nemocnice a uz ta z nej nepustia 😒
@ka3n videla som v spravach, je to velmi smutne, ale podla mna by taketo reportaze do sprav ani nemali davat 🙄
@susanq ahoj, som rada, ze ste s babatkom v poriadku 🙂
a dakujem za povzbudzujuce info, Antolska je dobra volba, pevne v to verim.
Ak ti sadla lekarka, to je fajn. Ja som zatial nemala z nikoho pocit, ze
by som mala k nemu vacsiu doveru ako k inemu lekarovi. Ale to bude asi tym,
ze na poradnu idem uz buduci tyzden v poradi k 3. lekarovi..
@miriam001 🙂 mne stuple nepomahaju..Veru nedaj sa, nech mas klud, ze je babatko v poriadku. Tiez idem na utz zajtra, dnes som sa im nedovolala.
I tak musim ist na odber krvi kvoli Epi, tak si tam sadnem. Nech uz je to akokolvek, snad to
nedorozumenie dobre dopadne a nebude to naozaj stvrtok...
inak kocky, nebolo vam dnes nejak divne? ja sa vacsinou citim fajn, ale uz druhy den sa mi od rana zle dycha, je mi tak na odpadnutie. a to ani nie su take horucavy ako minuly tyzden. to mi nic nebolo. neviem, ci je to zlym tlakom alebo cim. pocko je take, akoby mala kazdu chvilu prist burka a nakoniec z toho nic neni, maximalne poprsi 3 minuty ☹
nam zacal tyzden velmi narocne, vcera masaz, dnes kadernicka... tazky zivot na materskej 🙂 zajtra rande s kamoskami na teraske (ja mam 3 tyzdne do terminu, oni dve rodia o 2 tyzdne, takze sa tam budeme mrochnit jak take 3 hrosice, to bude pohlad pre bohov 😅 )
dnes este doniesol ujo kurier Via pohariky od Aventu na uskladnenie odsateho mliecka, pripadne neskor na nejake kasicky a pod... v lekarni som este kupila prazdny teglik na masticku do porodnice, to mi odporucila jedna PA, vraj pre babatka zarabaju masticku na zadocek, tak je fajn si doniest nejaky vlastny kelimok, aby som si nemusela poziciavat. no proste rozmyslam uz nad kazdou blbostou, co by sa este tak hodilo dokupit 🙂
Ahojte mamicky 🙂 Tak ja som sa dnes doktorovala od 12 do 16 :-/ No poviem Vam aj na kona to je vela. Ale nastastie vsetko dobre dopadlo 🙂 Pri mojej Dr. ma islo porazit, lebo objednana som bola na 12 a dnu som sa dostala o 12.45, aj to sestricka vzala dnu 4 zeny a mne povedala, ze este musim cakat, lebo som posladna v obj. knihe. No potom ju asi osvietilo a zavolala ma dnu, s tym, ze tym pacientkam povedala, ze ja uz mam termin, a oni boli take chapave 🙂 Dr. sa so mnou rozlucila, popriala vela stastia a uvidime sa az po sestonedeli. Tak sme isli do porodnice (na moje pracovisko), a to uz bolo prijemnejsie 🙂 Citila som sa ako doma, ved tam robim, tak aspon jedna vyhoda. Natocili mi CTG, s panom doktorom sme sa dohodli, ako dalej a spokojnucka som isla domov. Dr. ide na dovolenku, ale sme sa dohodli, ze kym tu nebude, tak ja nic vystrajat nebudem, ze ho pekne pockame 🙂 TAk o tyzden vo stvrtok idem na dalsie CTG, potom este jedno a ked bude vsetko v poriadku, tak 8.8. sa opat stretneme s mojim dokym a budeme riesit situaciu 🙂
TAkze dnes som pochodila velmi dobre, ale ta horucava ma uplne znicila :-/ TAkze idem zalahnut a spat. A este, aby som nezabudla, Dr. mi kazal brat Magnezko do konca jula, potom ho vysadit a predpisal mi NO spu. Beriete ju niektora?? To je proti tvrdnutiu bruska.
TAk pekny vecer 🙂
@ka3n máme presne rovnaké pocity :(
@gabika84 MNE SA TAK ISTO TAžKO DýCHA,,,,a ,mám také návali tepla chodim sa 2-3 krát sprchovat ale ta čo dobre je na 5 min :/
Ahojte kočky normálne vám závidím že máte tak blízko k pôrodu ja sa cítim už jak zdechnutý mamut, ked sedím kríže bolia ked spím neviem sa skoro otáčať zo strany na stranu a ked vstanem ťahá sa mi bruško no hrôza dúfam že drobec je ok lebo v poslednej dobe sa toľko rozčuujem že až mala je jak 100 čertov strašne je vťahovačná a za všetko má hysáky podla mňa cíti že onedlho nebude ona NO 1. hm len aby nebola priveľmi žiarlivá 😒
včera som bola u kamošky má malého mesačného Dávidka tak som trocha praxovala :D ale už sa neviem dočkať Teuška joj je to už na zbláznenie takška do nemocky zbalená len z nej vyberiam odsávačku lebo mi to kamoška odporučila takže kočky čo idete rodiť cR 😒 nberte nič takéto zo sebou lebo veci zostávajú na izbe a nieže vám ich ukradnú človek nikdy nevie a nie je to lacná záležitosť 😒 po pôrode aj tak prídu pozrieť malé tak vtedy vám to donesú dnu 🙂 aj malého veci v ktorých príde domov z nemocnice sú už prichystané takže už len termín mi chýba ale to je ešte aspoň 4 týždne :( 🙂
inak u nás bolo včera tiež nesmierne teplo ani dchať som nevládala ale večer tu máme také búrky až sa bojím lebo som doma sama s malou mm pracuje a aj dnes prší a rachoce :/ ale aspoň nie je teplo a nebudem zdochýnať 😀
@miriam001 s tym UTZ na antolskej je to fakt hrozne ja som tam volala dnes a "mila" sestricka mi povedala ze oni maju plno ze mam ist inde napr. do Ruzinova alebo na Kramare... 😠
a pritom som bola naposledy na UTZ v 3Ott a to bol vraj maly mensi tak chcem vediet kolko vazi teraz
@janulienka89 aj ja som mala taki blbi zazitok,isla som sa prihlasit na kramare,a tam sestricka ze unas je to plne skuste niegde inde ☹ ,nakonjec ma zobrala,ved co mala 🙂
ahojte,aspon vjem ze som porjatku,vidim ze setki mame rovnake pociti,a taske dichanie 🙂
mna este okrem ineho zacalo trapit,ci mi neoteka plodova voda,na gatkach mam us par dni taki vodovi vytok,a kedze som po zapale predusiek,sa obavam ci som tim silnim kaslom nieco neposkodila,zajtra idem na ultrazvuk tak som zvedava co mi povedja,inac,ten porod sa nevjem dockat,a nekedi ma chita panika jak to setko zvladnem ☹
Dobré ránko kočky 🙂 Juuuuj, dnes sa dobre spalo....celú noc pršalo, a prší aj teraz....konečne lepší vzduch 🙂 ja už počítam pôrod na prstoch jednej ruky 😝 presne včera sme si s mm hovorili, že takto o týždeň to už budeme mať za sebou, a už budeme mať malinkú bábiku 🙂
@dadulajda no tak som sa informovala ohľadom tej materskej - po narodení bábätka pôjdeš buď ty, alebo nejaký rodinný príslušník na úrad práce, zoberieš si so sebou občiansky, rodný list malého + fotokópiu rodného listu, a tam ti vystavia nejaké potrebné papiere. Tiež sa ťa opýtajú, na aký účet chceš dostávať peniažky. + oni dajú ďalšie papiere na vyplnenie. Rodičovský príspevok je 190 eury + 20 eur rodinné prídavky + záleží od toho, ako ti škola vyplní papiere, a možno budeš dostávať rodinné aj na seba ako doteraz. Tak či tak, budú to riadne behačky a vybavovačky 😀
@dadulajda ahoj, vďaka za povzbudenie. Na internom to dopadlo dobre, veľmi príjemný lekár a povedal, že na to že som tehotná sú tie výsledky v poriadku. V tehotenstve sú prípustné úplne iné referenčné hodnoty. Takže konečne aj niečo dobre. Ja som už bola zúfalá, lebo ten cisársky som si ja vydupala a môj pôrodník chcel aby som si vybavila papier od ortopéda, že inak rodiť nemôžem - 2 to odmietli napísať a na interné som nabehla už 15.7. ale bez výsledkov krvi ( nenapadlo ma, že aj to treba 😀 ), takže som nič nevybavila a v nedeľu idem za pôrodníkom dohodnúť si termín, tak som už bola zúfalá. No bez toho papiera od ortopéda sa vraj zaobídem.
Problémy som mala pri prvom, posledné dva týždne tehotentva - hlavne vysoký tlak a robilo mi to problémy aj pri pôrode - syn sa narodil pridusený, takže sme si s nim užili a stále je s tým problém, pri dcérke neboli žiadne problémy. Teraz mám problémy s tlakom už vyše roka, preto radšej ten cisársky.
Mená sme vyberali tak, že synovi manžel, dcérke ja. Teraz zase ja vyberám, ale Linda sa rodine nepáči, tak sa asi budem opičiť tu po niektorých kočkách a bude Karin. Dá sa to aj pekne povedať, Karinka, Kajka. Už sa na ňu teším. Takže ešte nejaké 2 týždne. 😉 Inak Patrika chcel môj manžel, ale jeho brat ho predbehol a dal si Patríciu, tak to radšej zmenil. No vždy sa mu to meno páčilo.
@vanilashot toho vybavovania bude ešte viac - matrika, detský lekár, zdravotná poisťovňa ... nepamätám si všetko, behal manžel, ale bolo toho dosť. 😠
čítam, že vás včera morili horúčavy a ťažko sa vám dýchalo. U mňa je tuším všetko naopak, teplo mi tak nevadí ako keď prší. Od rána ma bolí hlava. ☹
@linda40 a mna zas brucho :(
@linda40 aj u nas bude Karinka 🙂
@ka3n aj ja,,,ale aj tak sa toho dňa bojím silno,,,už nech je utorok idem na poradňu ako to s nami je :/ lebo podla jej váhy sme už potom v 38t,,,tak už neviem čoho sa držať,,,taška napoli zabelená,,,len nemám este tie podprsenky kde si kupila?
@jankaamartin Ahojky, a ako ta boli brucho??? Tak ako pred mrchou? Lebo aj mna ..uz zopár dni tak pobolieva.
@jankaamartin viem, odkukala som to. Dúfam, že sa nehneváš. 😉

ahojte..nechcem vas strasit alebo nieco, ale mna posledne dni chyta strasna panika, depresia, emocie, plac..zacala som sa nejako velmi bat porodu a este pozrite co sa stalo v TT...kto tam rodi??
http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/krimi-a-nehody...