icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

krhlicka
20. júl 2011

@jankaamartin nepovedala som nic, lebo som zostala zaskocena z toho spravania.
@janulienka89 Sama som nemilo prekvapena ☹ dufam ze toto nie je u nej bezne, aj keby mala
jeden zly den za druhym..

adaka
20. júl 2011

tak ja som bola dnes v poradni, od budúceho týždňa idem chodiť na pásy, krčok že mám zmäknutý tak keď mi padne bruško že hocikedy môžem ísť, už mi začali aj tie falošné kontrakcie, teším sa už by som to mala rada za sebou strašne zle sa mi chodí mám dole v brušku bolesti... 😉

barborkam
20. júl 2011

@miriam001
@katarina6 odvovodnil nam to viacmenej tak, ze babatku sa teraz dotvara imunitny system a je dobre, aby sme sa takymto alergenom vyhli uz aspon tie 2 tyzdne pred porodom...ja to viacmenej beriem s nadhladom a tiez si doprajem teraz vsetky dobroty, ktorych sa potom budem musiet na dlhsiu dobu vzdat.. 😒 ma to troska zaskocilo, tak preto som sa pytala, ci ste uz o niecom takom poculi..
@krhlicka ano, bol u nas.. 😀

dadulajda
20. júl 2011

@katarina6 ahoj, dakujem za radu 🙂 no len my potrebujeme este malemu napisat priezvisko otca a pritom musi byt teda aj on na matrike, takze aj tak s nim bude treba tam ist. Ale hovorila som mamine a tu socialku by mi vybavila ona. 🙂 No a zdravotnu karticku malemu musim do kolkych dni ist vybavit, to prosim ta nevies? lebo ho chcem dat do tej poistovne kde som ja, takze tam ja potrebujem ist. Ale hadam tyzden po porode uz budem schopna aspon to obehat. 😉

dadulajda
20. júl 2011

@adaka ahoj, tak jasne ze by sme to mali radi uz za sebou, ta uplne chapem!! 😉 😝 ja som na tom tak isto uz mesiac. Kazdy tyzden ma strasia, ze nebudete lezat, idete!lebo som otvorena a aj maly je dole... no a neska mi dr. povedal na sone ze toto v juli nebude!! ☹ tak mi zobral radost, tiez som uz chcela mat skorsie po tom. 😒 Tak drzim palce nech si Risko vyberie spravny cas 🙂

micurka
20. júl 2011

ahojte augustovky... ja by som sa k vám tiež rada pridala... mám termín 10.augusta, no uvidíme čo z toho bude. Tušim pociťujem falošné kontrakcie, ale zatial neviem, či je to ono - som prvorodička... tak ťažko popísať čo cítim. Aké sú tie falošné kontrakcie? Držte sa, držím vám palce!

mimikett
21. júl 2011

Dobre ranko mamicky, ako sa dnes mate? Ked pozriem von oknom, tak to nie je nic moc- zamracene, dazd. Vidim to tak, ze dnes budem pekne doma lenosit 😎 .
@jankaamartin neviem povedat, ci tie kojenecke podprsenky su naozaj az take potrebne, myslim ze aspon jednu si kup a uvidis ci sa ti zapaci alebo nie. Ja som zvyknuta nosit jemne vystuzene podprsenky, ktore davaju pekny tvar prsiam, ale teraz ked som doma a viac lenosim je mi pohodlne v tych nevystuzenych kojeneckych podprsenkach- su fajn a nikde netlacia. A navyse mi ich nebude az tak luto, ked sa zaspinia od mliecka 😀 Jednu som si zadovazila aj vystuzenu kojenecku, ale ta bola pekne draha - skoro som odpadla v obchode ked som platila. Tu budem vyuzivat, ked pojdeme niekam mimo domu, aby som pekne vyzerala 😉
@dadulajda, @adaka baby, nebojte ked sa tym nasim pokladom zaziada, tak nam urcite daju vediet. Ja by som bola rada ak by sme s babatkom vydrzali na zaciatok augusta, ale neviem neviem. Od soboty sa vo mne akosi vsetko meni.... Tri dni neustale tvrdnutie bruska, v utorok mi odisla hlienova zatka. Takze som si naordinovala kludovy rezim doma. Zajtra idem na kontrolu a som zvedava, c mi ujo doktor povie 😝
@micurka Ahoj, vitaj medzi nami. Ja som tiez prvordicka, tak ti nepomozem ako rozoznat falosne kontrakcie, no verim, ze ked to na nas pride, budeme vediet, ze je to tu 🙂

micurka
21. júl 2011

Dakujem za pekné privítanie. No dúfam aj ja, že to rozoznáme. Ja som už taká zvedavá va moju malinkúúúúú!!!!! Som netrpezlivá, precitlivelá ... ked pozerám fotky novorodencov tuto na koníku - normálne som dojatá a slzičky mi tečú od radosti... asi som sa zbláznila. Krásny dník Vám prajem.

dadulajda
21. júl 2011

@micurka Ahoj, aj ja ta vitam 🙂 tiez som prvorodicka 😉 a neboj sa kontrakcii, myslim ze tie sa prehliadnut nebudu dat 😀 Mala si nejaku predporodnu pripravu? ja som mala, ale aj tak neviem co mam presne ocakavat..tak ako s prvymi pohybmi babatka. 😅 Ale casom to asi pochopime ze treba tasku zobrat do ruky a ist 😀 Kde chces rodit uz vies? ja som bola kuk v nitrianskej nemocke a pojdem tam...ja to mam ale 6km cez mesto takze asi preto 😉

@mimikett ahoj, no hej aj tu prsi a myslim ze inak to ani nebude dnes. Ale ako sa mi dobre pozeralo rano na tych ludi co sa ponahlali do auta a do prace a ja kukam z okna v deke a vyskrnam sa im! 😀 idem si dat cajicek a budem asi ciitat vsetko kde je napisane babatko.... 😅

majjka1985
21. júl 2011

Ahojte 🙂 Mne je dnes velmi cudne :-/ Celu noc som bojovala na WCku, krce v zaludku, hnacky, na zvracanie... No a teraz som taka otapena, vsetko mam v krku, ja neviem, co to ma byt. Stale mi je horuco, oblieva ma pot... Idem si ja lahnut. Prajem Vam pekny dnik 🙂

sofiel123
21. júl 2011

@mimikett vitaj 😉
Falošné kontrakcie sa objavujú pri zvýšení fyzickej námahe , napríklad ak kráčate rýchlejšie ako obvikle niečo tažke zdvihnete alebo po pohlavnom styku .... Charakterizuje ich stvrdnutie bruška, ktoré môže ale nemusí byť sprevádzané aj bolesťou . Bruško na niekoľko sekúnd stvrdne a potom sa sťah uvoľní. Takto sa to môže opakovať niekoľkokrát a v rôznych časových intervaloch. Falošné kontrakcie nebývajú pravidelné ....
Ale ak máte pocit , že máte falošné kontrakcie skúste sa trošku prejsť, dať si sprchu alebo kúpeľ, niečo si zajesť. Falošné kontrakcie po tejto aktivite z pravidla prestanú 😉

jankaamartin
21. júl 2011

ahojte baby mne je akosi už druhý deň čudne,,,no neviem neviem či to vydržíme :/

miriam001
21. júl 2011

@mimikett tak ti zavidim, ze ti uz odtiekla tá zátka...

linda40
21. júl 2011

@dadulajda v Topoľčanoch si vraj môžeš vybrať ako chceš rodiť- v akej polohe, dá sa aj do vody.

mimikett
21. júl 2011

@miriam001 Preco??? 😅 😅 😅

miriam001
21. júl 2011

@mimikett lebo to budes mat uz za chvilk za sebou 🙂

katka_grac
21. júl 2011

ahojte, baby co mate termin zaciatkom augusta, aj vam sa uz babo posunulo dole a pocitujete tlak na panve? alebo tak nejak, akoby uz babo bolo uplne dolu? 😕

dadulajda
21. júl 2011

@linda40 ahoj, viem, chcela som najskor...ale potom ma nasi prehovorili, ze aby som isla do NR a priatel so mnou nechcel ist do vody a tak...no ale na druhykrat asi vyskusam vanu. 😉 A este tam nemaju odd.pre problematickych novorod. a mne hrozi od 7.mes. predcasny, tak som to nechcela riskovat, aby ho potom vrtulnikom museli prenasat alebo co. A este vraj v Prievidzi zatvorili porodnicu (nase uzasne zdravotnictvo) tak TO maju totalne plne.... ty chces rodit v TO?

mimikett
21. júl 2011

@miriam001 no vidis a ja by som najradsej vydrzala do toho augusta 😀 Tatinko julovy (17.7. ), maminka julova ( 26.7. ) a vela vela clenov v nasej rodine tiez. Aspon jednu vynimku by sme mohli mat 🙂
Ked som si citala na nete tak pisu, ze porod moze nastat o niekolko hodin, ale aj dni. Niektore maminky rodili aj po dvoch, dokonca troch tyzdnov.

miriam001
21. júl 2011

@mimikett moja svagrina rodila do 2 dni, jej segra do tyzdna, ale aspon uz mas nejaku tu "predzvest" porodu 🙂. ja by som tiez chcela pockat do augusta, ale uz nevladzem a rada by som to mala za sebou... hlavne, ked je taketo pocasie ako teraz 🙂

linda40
21. júl 2011

@dadulajda áno, ja budem rodiť v Topoľčanoch. Nemocnicu mali zavrieť v Partizánskom, ale dopočula som sa, že ešte funguje a ten nátresk je asi všade. Ja som už 2 x rodila v Topoľčanoch a bola som tam spokojná, až na problém pri prvom, ale za to nemôže nemocnica, ale možno jedna blbá lekárka, ktorá mala reagovať rýchlejšie. A potom sme boli na tom rizikovom v Nitre. Malého previezli sanitkou a ešte v sanitke mu dávali moju krv. Toto rizikové majú v Nitre fakt na úrovni, ale nemali ešte v nemocnici vymenené okná za plastové a vo febuári bolo na izbách hrozne. No snáď si to už dali do poriadku a teraz Ti tam aj tak zima nebude.😀 Inak vtedy, pred 10 rokmi bol zase nejaký babyboom v Nitre. Ženy, čo už prenášali posielali domov, nemali ich kam dať. Aj ja som sa za malým dostala po protekcii, najskôr tvrdili, že pre mňa nemajú miesto.

linda40
21. júl 2011

@dadulajda presnejšie, to oddelenie pre problematických novorodencom sa volalo oddelenie patologických novorodencov. Vždy, keď som si to prečítala, tak mi prebehol mráz po chrbte.

janulienka89
21. júl 2011

@katka_grac ahoj, ja tiez pocitujem uz tlak na panve hlavne ked chodim, niekedy mam pocit ze maly zachvilu zomna vypadne 😝

katka_grac
21. júl 2011

@janulienka89 a je to nejaka predzvest bliziaceho sa porodu? ci je to normalne? 😅

janulienka89
21. júl 2011

@katka_grac podla mna je to uz normalne ak uz hlavicka nalieha 😉

linda40
21. júl 2011

@mimikett to som blbá, rodila som už 2 krát, ale ja som nijakú zátku nezbadala. Mne odtiekla rovno plodová voda a potom behom cca štvrť hodiny začali kontrakcie. Ale u mňa býva všetko nejak naopak. Pred koncom pôrodu mávajú ženy takú triašku a mňa triaslo pri prvom hneď na začiatku, ešte sa ma lekárka opýtala, že čo to robím, ako keby som to robila naschváľ.😠

linda40
21. júl 2011

@janulienka89 ten tlak cítim aj ja, aj som otvorená na prst, ale vraj to tak ešte môže vydržať dlho.

mimikett
21. júl 2011

@miriam001 necham sa prekvapit 🙂 Velmi sa uz tesim na babatko, no na druhej strane si to neviem predstavit ake to bude, ked ten maly uzlicek uz budeme mat doma. Spolieham sa na instinkt...

janulienka89
21. júl 2011

@linda40 to viem ale mohol by sa trosku skor vypytat na svet 😅

linda40
21. júl 2011

@jankaamartin a ako čudne ti je? Bolí ťa niečo?