icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

linda40
20. júl 2011

@jankaamartin ja nakoniec pôjdem do nemocky asi len s jednou podrsenkou na dojčenie a ostatné obyčajné. Neviem nikde zohnať. Inak, kým tú dojčenskú rozopneš, vytiahneš aj vrchom. 😉

linda40
20. júl 2011

dnes mám v horoskope, že by som mala prestať poučovať a dávať "múdre rady ". Radšej už vypínam počítač. 😀

miriam001
20. júl 2011

@janulienka89 no presne tak. ale ked mas odporucanie od nejakeho doktora, tak ta nemoze posielat do inej dnemocnice predsa... som zvedava ako dopadnem ja - teda ak sa mi tam vobec bude chciet ist. tu sestricku poznam, je to moja byvala suseda, mala malého syna, ktory jej vypadol z okna a zabil sa, odvtedy je tak trosku "vysinuta". mne tiez povedala, ze má plno na celý týzden, ale tiez by som rada vedela kolko moja mala vazi a ako je vlastne otocena...

janulienka89
20. júl 2011

@miriam001 to fakt? tak to mi je luto 😢
mne dala DR. Hammerova lekarsku spravu a tam mam napisane doplnit USG- biometria a prietoky c. d. 24 a dnes som tam teda volala a vraj ma nemoze zobrat...
potom daj vediet ako si dopadla ci ta zobrala, ty si neni teda tiez objednana len tam prides a budes cakat ci ta vezme?

miriam001
20. júl 2011

@janulienka89 mne dala hammerova to iste. bola som tam v piatok ze sa idem objednat na utz, sestricka povedala, ze ma plno ale ze si mozem pockat. ale trvalo to dlho, tak som sla domov a v pondelok som tam volala, ze mam odporucanie od dr. hammerovej a chcem sa objednat a sestricka povedala, ze hammerova ordinuje v stredu, ze mam prist v stredu ...??? nechapem, ale nevadi....len mi povedala do telefonu, ze do 11:50 ma objednavky, ale nerozumiem, preco ma potom neobjednala na neskor...no vobec sa mi tam nechce ako pozeram von z okna, ale dufam, ze tak sa nebude chciet viacerym a zoberie ma 🙂

janulienka89
20. júl 2011

@miriam001 ja mam ist v utorok na kontrolne odbery na c. 27 a potom do poradne, myslis ze ked tam budem cakat tak ma zoberie?

miriam001
20. júl 2011

@janulienka89 ja si myslim, ze ano, ja sa odvolam na sestricku, ze mi kazala prist....ona si to pamatat nebude...ja som uz bola na poradni 3x v nemocnici a vzdy ma poslali na ine dvere k inemu dr. 🙂

janulienka89
20. júl 2011

@miriam001 tak ja to risknem, snad ma zoberie 😅

miriam001
20. júl 2011

@janulienka89 maju otvorene do pol3, tak si myslim, ze by mali...

krhlicka
20. júl 2011

@janulienka89 @miriam001 UTZ na Antolskej ☹
Akurat som sa odtial vratila. Sestricka dopletena, mne napisala na papierik zajtrajsi termin.
Nastastie som si dobre pamatala, ze sme sa bavili o strede a veruze ma mala v diary
na dnes. Nejake mamicky, co sa prisli objednat odbila s tym, ze jul je uz plny. A to prosim pekne
v juli rodia! Takze baby nedajte sa odbit!

krhlicka
20. júl 2011

Baby zase raz sa mi potvrdilo, ze mozno nasim lekarom nechyba odbornost, ale
zato o emaptii, ludskosti a pristupe k pacientovi nechyruju. Cest vynimkam, hlavne starsim lekarom, ktori maju skvely nadhlad.Tak dnesny ultrazvuk odbavila lekarka ako stroj. Taka som bola zaskocena tym pristupom, ze som sa zabudla pozriet na malicku. Prikazy tipu:,,nohavice, gatky do polky stehien" vy neviete co je to dopolky stehien?" Ked som sa na nieco spytala, odpoved:,,to bolo co za otazku"?
toto je asi inovacny pristup na medicine!
Niektore pisete, ze ste sa bali, ze su babatka male...nuz mne dnes MUDr. povedala, ako chcem
porodit, ze mala je uz teraz velka. Podla knizky som 36 plus 6 dni. Miery malej zodpovedaju 38 plus 3.
Teraz ma 3600g... Lekarka sa spytala, kto je moj lekar a ze neodhadol dlzku tehu. Tym padom su vsetky predchadzajuce merania a screeningy nepresne. Ked jej sestricka
obratom povedala meno, sklapla. Ucil ju totiz na fakulte a zaucal v porodnici.
A to nehovorim o tom, ze sa so mnou bavila ako s nejakou soplanou a dobre ma vystrasila.
Baby, dufam, ze toto uz viac nezazijem ☹

jankaamartin
20. júl 2011

@timka156 presne :/

jankaamartin
20. júl 2011

@linda40 ALE NIE VOBEC čO SI

jankaamartin
20. júl 2011

Moja Karinka je v brušku dnes nejaká nepokojná len kope a kope nevládzem ani chodit,ani sediet no nič,,,a tie návali tepla no hrozné,,, ☹

evvkaa
20. júl 2011

@jankaamartin ja to prezivam tiez keby tie kopance tak neboleli a to teplo nevravim na odpadnutie

miriam001
20. júl 2011

@krhlicka
@janulienka89 aj som tam bola, aj som sa hned na opatku otocila. ja ťapa som si zle pozrela otvaracie hodiny a dnes tam mali do 12:30. prisla som tam 12:20 a to tam cakalo asi este 8-9 zien, tak reku to ma nezoberie aj keby ju pekne poprosim 🙂. pojdem este skusit vo stvrtok rano a ked nie, tak ja uz neviem....

miriam001
20. júl 2011

@krhlicka no to nemyslis vazne! som normalne rada, ze som tam dnes ani nesla a po tomto tvojom maili tam ani nemam chut ist. a co to bolo za otazku ze ako chces porodit? to akoze si mozes vybrat ci cisarsky alebo normalny porod, za to, ze malá je velká? z tohto som maximalne znechutena a radsej si asi zaplatim utz niekde inde ako ist k takejto doktorke. kto to bol prosim ta?

gabika84
20. júl 2011

@krhlicka no teda, to je mi luto co zazivate v BA ☹ a na utz musite chodit do nemocky? nie je v BA nejaka sukromna utz ambulancia, ktora robi cez poistovnu? zeby stacil len odporucaci od doktora? tu v TN chodim prave do takej, kde robia 3D, klasicky utz gynekologicky pripadne jeden den je urceny pre urologickych pacientov.. staci iba listok od dokiho, nedoplacam nikdy nic. iba ak chcem konzultaciu, ci fotky.
mimochodom, nohavice ani gatky si do pol stehien teda nedavam. 😕 iba vyhrniem tricko a tu gumu z nohavic ohrniem na boky... a tu hmotnost babatka si napriek MUDr(lantke) nevsimaj. od kedy sa urcuje v tomto stadiu tehu termin porodu podla vahy???? to je pekna hlupost. ta odchylka moze byt skutocne aj pol kila... jaaj to nase zdravotnictvo 😠

miriam001
20. júl 2011

@gabika84 neviem, ci tu je nejaka sukromna utz ambulancia, ale uz podla toho slova "sukromna" to tu v Ba zadarmo veru nebude 🙂. ja som este rozmyslala, ze pojdem k svojej gynekologicke na utz, ale aj u tej by som musela zaplatit 15E za utz "na vyziadanie" podla jej cennika...

ka3n
20. júl 2011

@jankaamartin myslis kojenecke??? ja som kupila v TT volam to ze pod stlpami, lebo je tam taky bytovy textil a zaroven tam maju aj slovenske veci, aj pre deti a super vyber..spodne pradlo, pancusky, ponozky, kojenecke veci.

susanq
20. júl 2011

@miriam001
@krhlicka: tiez by som rada vedela, ktora lekarka ta takto uzasne vysetrila. Ak nechces verejne, kludne napis sukromnu spravu. Aby som sa jej teda pripadne vyhla :D

inak je to ako z ineho sveta, ja som zazila uplne iny pristup :( v piatok rano som dobehla do poradne na antolsku, bola som prva v poradi, lekarka sa ma pytala na komplet rodinnu anamnezu, ako sa citim, ako prezivam tehotenstvo, stravila som tam fakt pol hodinu, plus citlive vysetrenie, ludsky pristup, perfektna sestricka... No a boli take starostlive, ze si ma tam rovno aj nechali, ale to je vedlajsie :D Rozhodne vravela, ze nechce nic zanedbat, ze tlak je svina a moze sposobit rozne problemy... Skoda, ze je to asi take individualne, ze na koho natrafis a ked natrafis na nejakeho vola, tak sa to s tebou vezie. Jedna kocka isla k nemenovanemu uzasnemu odbornikovi, ze bude super, no a jeho prva otazka bola: Kolko ste preboha pribrali? ved ste hrozne tucna! Ked mi to hovorila, skoro som odpadla z noh...

dadulajda
20. júl 2011

@vanilashot ahoj, no viem ze musim najskor RL vybavit a potom socialku...len ja nemam trvaly pobyt v NR takze to bude pre nas uzasny vylet, s drahym a s malym sa trepat 70km do dediny, kde mam trvaly, aby mi dali aj maleho RL na matrike a hned tam je aj socialka... 😉 Ale tam ma mamina nastastie znamu, takze nam povedala ze jej mame len zaklopat a da nam vsetko aj formulare 🙂 tak nastastie aspon tam sa nebudeme zdrzovat. Len dufam ze nebudu mat vtedy nasi "spoluobcania" nejake somariny na srdci, lebo odpadnem v tolkom smrade a ked ma zobere skor este ma tam zmlatia! 😖 A ty mas narok na materske? ja stale rozmyslam ci nemam dat na niekoho ineho starostlivost...ze ako to dokopy vyjde. 😒
@linda40 ahoj, som rada ze to mate za sebou a ten cisarak bude v pohode. 😉 Neviem co by s tym mal ortoped, ze aby ti on urcoval polohu pri porode...To uz aj ja si mozem narokovat polohu ked som mala zlomeny chrbat. Ja sa praveze bojim, ze mne povedia takto tu lezte a tlacte! A ja by som chcela kvocat, alebo nejak inak, len nie na tom chrbte, lebo ma hrozne bolieva...akoze maju v porodnici kreslo, ale aj tam musim byt dozadu opreta. Videla som jeden kraaasny dokument, ako baba rodila na 4 a klacala...a to by bolo daco pre mna....aaach...normalne krasny zazitok z porodu!! 😀 😝 😅 ...no nato si by som si na SVK musela asi velmi priplatit nejaku sukromnu kliniku, alebo ist rodit do ineho statu! 😀 😉
@krhlicka ahojky, no citam ze si mala uzasny utz. Akoze to je neskutocne ako ti ona moze povedat ze je nieco blba otazka??? 😠 😠 Za toto nemam rada zeny gynekologicky a celkovo je mi to prirodzenejsie, ked to riesim s chlapom. A vy si tam neviete dohodnut stale toho isteho dr? lebo napr. mna na sono objednava vzdy len ked je tam ten moj...a nemusim chodit do ziadnej sukromnej a platit zato. 😒 Ale kasli na takych ludi, ju nastvalo daco ine, tak sa potrebovala na niekom vyzurit alebo co... moj dr. raz menil sestricku, vtedy ako som prisla z nemocky a si zoebr, ze ja som lezala vystrcena na koze a on ma vysetroval a ona nabehla do ambulancie a skrykla na mna ze "a vy ste neboli na glukozovom teste"????? ja som ostala total sokovana, pristupom, tonom, no komplet...a potom som jej povedala naspat ze "sak to mam v sprave z nemocky ze mi tam robili! tak si to tam pozrite a uz som vam povedala ze mi prepiste tie vysledky aj do tehu karty!!!" fuu...vies s akym stiahnutym chvostom sa vracala?? niektore asi toto potrebuju... 😉 😉

katarina6
20. júl 2011

@dadulajda ak pojdes k notarovi s tvojou mamou a splnomocnis ju na vybavovanie tehotenskych veci a papierovaciek suvisiacich s narodenim tvojho dietata, tak na tu matriku pre vybavenie RL staci ked pojde tvoja mama spolu s tym splnomocnenim, a legalne vybavi vsetko za teba. Prip. teraz si mozes od matriky vypytat tlaciva co bude treba podpisat, mama ti ich posle postou, donesie, a mozes ich vopred podpisat, vypisat, a ostatne vypise matrikarka, alebo tvoja mama. Dolezite je, aby mama prisla k tebe teraz do Nitry, isli ste spolu k notarovi, vopred si napiste to splnomocnenie, pred notarom podpiste, on vam to overi, a potom s tym mama pojde ti vybavit RL. Takisto mama za teba moze vybavit vsetky veci ohladne socialky..... je to normalna legalna cesta.....

krhlicka
20. júl 2011

@miriam001 hm prave Hammerova, asi mala dnes zly den ☹
to ma mrzi, ze si nic nevybavila, ale urcite sa objednaj, lebo je to tam jeden
velky chaos.

katka_grac
20. júl 2011

@ka3n no ja sa po tom co som to videla bojim uz uplne... moja prva tiez isla cisarskym a dr. sa teraz ku koncu zacal vyjadrovat ze by druha mohla ist aj prirodzenou cestou, no neviem neviem kedze prvy porod bol vyvolavany, nepostupujuci zakonceny sekciou... 😒

krhlicka
20. júl 2011

Baby dakujem vam za podporu, ste skvele 🙂
Uz sa citim podstatne lepsie, trosku som si poplakala. Ale hovorim si, ze nenecham si pokazit posledne dni s bruskom!A hlavne nie kvoli babulke v nom, ktora to vsetko preziva so mnou.

K pripadu v TT: vsetci su zlaknuti...na dnesnej prednaske o EPI bola jedna mamicka, ktora caka druhe dieta.
Prve rodila sekciou. Pytala sa na citlivost pripadnej rany na maternici po EPI. Anesteziologicka
okamzite odpovedala, ze po pripade v TT si momentalne ziaden lekar nezoberie na seba riziko, ze
bude rodit po sekcii spontanne a tym padom je pre nu EPI bezpredmetna.

jankaamartin
20. júl 2011

Baby a to musia byt tie kojenecké podprsenky?nemožu byt riadne?

jankaamartin
20. júl 2011

@krhlicka AKO TO FAKT?NO JA MAM DR ŽENU A SOM S NOU VELMI SPOKOJNÁ NO Ta ja by som jeje dala a povedala svoje,,,,ku mne je moja dr velmi milá,usmievavá,,,takže baby nehádžme všetke do jedenho mecha,,,,ale tak toto by naštvalo aj mna!!!a prečo si jej dačo nepovedla?

janulienka89
20. júl 2011

ja som bola s DR. Hammerovou velmi spokojna bola strasne mila 😵

majjka1985
20. júl 2011

Baby, beriete niektora tbl. No Spa??