Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
Pekný den prajem, dufam že sa možem pridat 🙂 mam termin o týžden, teda 5.8 , tak sa nam to blíži 🙂 ...ako som tak citala posledne prispevky tak s tými opuchnutými nohami som mala tiež velký problem, boli ako balony, vecer prsty palili a už som naozaj ani slapky neobula :( ...no doktorka mi dala tabletky - Kalnormin a Hydrochlortiazid po pol tabletky každe rano, na neuverenie mi to pomohlo, dva dni každých desat minut na Wc ale odpuchla som, vaha sla dolu za 3 dni - 3,5kg, teraz je to už ok, papam ich už len každy druhý den. No a kyselina bola tiež problem, ale z vlastnej skusenosti viem poradit mineralku Fatru extra, ma zvýšený obsah mineralov, a super pomaha, teda aspon mne pomaha a dobre sa pije 🙂
@katka121 : kati, tyzden je este dlha doba na to, aby sa to preliecilo, podla mna to v pohode zvladnes. Lekar ti ale moc nepomoze, asi ti neda nejake ATB pokial je to len nadcha. Papaj vela ovocia, skus sa naparovat, daj si mozno jeden paralen na vypotenie, ak mas teplotu. Alebo nejake homeopatika? Kazdopadne to spomen, lebo ak mas v sebe nejaky zapal, tak ti moze vybehnut CRP a to je asi uz problem. Ale nie som lekar, tak fakt netusim. Liec sa, nech to coskoro prejde!
@petula239: vitaj Peti... fiiiha, asi to buduci tyzden spomeniem, ze som strasne naliata, ako vravim 3 kg za 5 dni hore a tie nohy, nech mi nieco daju, lebo mam termin az 17.8. a ked si predstavim, ze by som po svete este minimalne 3 tyzdne behala takato opuchnuta, je mi na zaplakanie... Tak ti drzim palce, nech vsetko dobre dopadne a dakujem za info, aspon sa mozem popytat u lekara. Ja som si totiz myslela, ze na to nic nedavaju...
dobré ránko mamičky,ta moja malinká mi dnes ale dáva kopance 🙂 ale nevadí,,,nech si este pokopka 🙂
Ahojte mamicky 🙂 Citam, ze riesite nohy a zahu. Mne nohy opuchali len ked bolo velmi horuco, teraz je to uplne v pohode. Je pravda, ze viac menej lezim, alebo sedim s vylozenymi nohami 😉 A co sa tyka palenia zahy... ☹ Boze moj, bojujem s tym kazdy den ☹ Uz mi je niekedy do zufania, muzicek mi nosi vodu z Bardejovskych kupelov, tak tato mi trosku pomaha. Uz mi ani jest nechuti, len po troske jem, lebo sa az bojim, ze zase ma bude palit ☹ Niekedy mam pocit, ze uz ma aj z vody pali... Ale uz to nejako vydrzim, pre moju lasocku v brusku vsetko 🙂
@jankaamartin Jani, to je dobre, ze kopka, horsie by bolo keby si ju necitila, tak si to uzivaj 🙂
Ahojte bambulky, taaaak ja sa opat hlasim, stale z nemocky. V stredu som bola na tej vzdycharni a na pasoch a zaznamenavali kontrakcie, ten stroj skakal 150/60 az 80 som len tak kukala! lebo jedna holka dostala vyvolavacku a jej to ukazovalo 120/ 20 a take cisla.. 😕 bola som na hodinu a hodina spanku.zas hodinu a tak..a ked ma vysetrili v noci a zistili, ze sa dalej neotvaram, dali mi nieco na ukludnenie, lebo to sa uz nedalo vydrzat! ☹ neskutocne bolesti krizov... 😢 rano mi zase robili pasy a dr.povedal ze sa dalej neotvaram a ani kontrakcie uz neboli tak ma dali na gyndu lezat. Tak cakaaame....vecer mi odisla hlienova zatka- jak som sa potesila ze v noci to bude!! 🙂 a niiiic...doteraz nemam bolesti tak ja neviem..kolko mozem byt bez zatky?? ci este ta inj.posobi ci co. A bola som na urologii, ze mam zapalenu oblicku, tak mi to rychlo liecia.A primar mi na vizite rano povedal,ze ak sa to nerozbehne zase same, bud.tyzden rodime. No a maleho som neska od stredy prvykrat citila kopnut! tak som sa skoro rozrevala od stastia ze je v poriadku.lebo predtym zvykol bubnovat o dusu 😎
A inak ku tym autosedackam...ja nebudem brat z nemocky. ja to mam krizom cez mesto a fizlov prinajhorsom ukecame. Sak to male krehke stvorenie, co si hlavicku nevie drzat a pchat na tych 10.minut do vajca netreba podla mna. 🙂 ved v zavinovcacke bude spevnene a v kociku ked bude priputany sa mu nema co stat.nepojdeme predsa 130tkou! 😝 😅
@zuzanka169 a do kt. nemocnice pojdes rodit? lebo v TRNAVE to chodi takto isto ako pises.
@jankaamartin isto zober autosedačku...ja som tiež bola za vaničku z kočíka, ale rýchlo som zmenila názor, hlavne kvoli bezpečnosti a s vajíčkom bude a je lepšia manipulácia..
U nás to bolo tak, že sme mali vájičko cca do 8 mesiacov, potom sme kupili sedacku od 9kg do 25kg, ktoru teraz malý ešte používa, ale o rok ju bude potreobať Karin, kt. bude mať cca 9 mesiacov a muž chcel teda pre mlaeho potom už iba podsedak, ale ja som bola vyslovene proti a chcem sedačku od cca 15kg do 36 kg..lebo si neviem predstavit, ked pojdeme na dovcu alebo na dlhsiu cestu ako by malemu lietala hlava keby zaspal /a to zaspi, lebo je este maly/ v podsedaku..takze u nás je prvoradá vždy autosedačka.
@dadulajda ahoj, hlavne, ze si ty a maly v poriadku 🙂
vsak on sa vypyta na svet, ked sa mu bude chciet.
Musi to byt narocne travit cas v nemocke a cakat, co bude.
Nejaku knihu by ti mohol muzik priniest, nech trosku zmenis myslienky.
Pekne oddychuj, nie ako ja - blazniva. Rozhodla som sa,
ze idem malovat stolik, ktory ma plnit ulohu prebalovacieho
pultiku. Nechcela som ziaden specialny kupovat, a stolik mame po starkej a je super.
Taka som plna energie, ze aj mala skace v brusku 🙂
historka z dnesneho dna:
tri tehotne gracie v nemenovanej restauracii v nemenovanom nakupnom centre v Trencine. jedna z nich ma termin o 10 dni, zvysne dve zajtra 😲 bavia sa samozrejme o tom, ake to asi bude, ked to na ne uz realne pride. jedna (ta s najvacsim bruchom a krckom skratenym na 1 cm) sa zodvihne a ospravedlni, ze jej treba na WC. prichadza mierne rozklepana, vraj z nej nieco vytieklo, je to cire, riedke a bolo toho ovela viac ako zvycajne. Na hlien ani zatku to teda nevyzera. co vraj robit. jedna navrhuje, ze by hadam mohli teda aj zaplatit a pomaly ist. chvilu o tom este diskutuju, dve "chytrolinky" jej vravia, nech sa neboji, ak je to vraj plodova voda, nebyva to zvycajne liter naraz (ako v americkych filmoch), vraj moze pred nastupom kontrakcii po troske odtekat aj niekolko hodin.
zaver pribehu: "aha, tak ok, tak si teda este objednajme!" 😀 😀 😀
@ka3n tak planujem do Galanty....
@ikusa11 no ja som sa uz bala......ale ved by trebalo posledny mesiac kazdy tyzden nie? ale to je uz jedno nejak to zvladneme....a meno uz mate vybrate pre malinku????
@lien_ka dakujem uz som si myslela ze ten moj doky je ....... ale nevadi
@ka3n http://www.mybaby.sk/autosedacky-2/autosedacka-... ja som pozerala túto cenovo v pohode a aj značka je dobrá lebo teraz máme túto http://www.kociky-vydeko.sk/coneco-zenit a som s ňou veľmi spokojná 🙂
@zuzulik5 dakujem, 😉 ujo dr. dneska zahlasil, ze mi musia dat magnezium kvoli tej zapalenej oblicke-aby to lepsie islo von, lebo rozsiruje cievy. No tak mi tym predlzi cakanie o dalsi den minimalne.no neni zlaty??? 🙄 😖 aj ty chces ist rodit do nr? jeeej to si prva koho som tu nasla 😝 😀
@dadulajda Boooože, takto ťa nechajú vytrápiť beťári jedni 😖 Ale hlavné je, aby ste s malinkým boli v poriadku...ja som už myslela, že to máš za sebou 😀 Hej aj ja idem rodiť do NR, tak to tam pekne okukaj 🙂 Ja som zase celú noc nespala, trašnú kyselinu mám a už som zúúúúúfalá, potom chodím cez deň "hore nohami"...tieto naše deťúrence nám dávajú teda zabrať 😅 Tak sa držkaj a čakám na info, že si už šťastná mamička 😎
@ka3n aj ja mam pocit ze oteka aj mne pomali,ale mozno je to len pocit,ked som bola u gin som mu to hovorila,ze vraj nech si dam vlozku,a ze oni to vedja zistit,ale zrovna mne netecje ked mam vlozku,aked idem do poradne,pohibi citim,monitor je porjatku,tak nebudem stresuvat,aj ked som zhanala po lekarnach,taku vodicku k tora to vje odhadnut ci je to ozaj plodova voda na gatkach,ale nie je to nigde dostat,tak dufam ze je setko ok,a buduci tizden sa to hadam rozbehne 🙂
Ahojte baby, od rana som mala poslickov, vzdy do 30 min., potom 20 min.,
ale od 17 je klud 🙂 menim polohy, tepla sprcha a pohoda.
Aj taky lenivy den je dnes, len sa presusam...sedim, lezim, spim.
Vcera som bola ako raketa, stolik je uz namalovany, latkovky poprate,
este ich musim upratat, takze mam co robit 😀
ahojte, pekny vecer zelam
@zuzanka169 asi by sa malo kazdy tyzden,ale moja doktorka ide na dovolenku,pride 11teho,takze keby daco mozem jej volat aj skor.a keby sa nahodou este skor pred tym nieco zomlelo,tak mam cislo na dalsiu doktorku.nasa babulka sa bude volat nelka,chceli sme najskor terezku,ale nakoniec sme sa po dohode s nasou prvorodenou simonkou rozhodli,ze bude mala nelka.
@linda40 🙂 rozkaz ..drahá 🙂)

Ahojte kocky - na buduci stvrtok mam ist na sekciu (cisársky) a už 3. deň bojujem s otrasnou nádchou. Neviem co robit, zatial len cajickujem a nasadila som si Bioparox - moj lekar ja na dovolenke..... a teraz neviem ci to mam nahlasit na gnekológovi alebo normálne nastúpiť v stredu do nemocnice..... Som z toho smutná - dúfam že mi to nespadne na priedušky - kasľať s rozrezaným bruchom - to by bola katastrofa.. ☹