icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

jankaamartin
30. júl 2011

Ahojte mamičky ako sa dnes máte??????

gabika84
30. júl 2011

@krhlicka no neporodila este chuda- pisala asi o hodinu na to, ze to bol asi plany poplach, lebo potom sa uz nic nedialo 🙂 a to jej doktori vraveli, ze do vikendu to uz bude. tieto baby uz poznaju asi vsetky babske recepty na vyvolanie porodu. sa z nich len smejem. takze si objednavaju stylom: "dam si tonic, pozri, maju aj grepovy!! grep a tonic, to je super kombinacia!" casnik sa ospravedlnil, ze grepovy uz nemaju. a aky mate? "obycajny, alebo zazvorovy." obe sa na seba nadsene pozreli: "zazvorovy- paraaada" casnik ich pochopil a dodal, ze ked chcu, moze im napustit este teplu vanu k tomu a naliat 2 deci cerveneho. 😀 😀
takze poslickovia sa zintenzivnuju- parada. 😉 zaujimavy pocit vsak? clovek sa na jednej strane aj tesi, na druhej si vravi, ze uz by to tvrdnutie a bolest v podbrusku mohli aj prejst 😀
ja som dnesnu sobotu stravila pecenim torty (sa na nu tesiiiim- kavovo-rumova, idealna kombinacia pre tehotnu 😀, ale je tam aj kokos, marcipan, atd.- ze jamajska 😎 ) a potom som na 2 hodinky vytiahla mojho tata na zraz Mustangov, ktory sa konal v TN. az nam tak srdiecka plesali pri pohladoch na tie auta. cely cas som sa malej ospravedlnovala, ze na hlucnejsie miesto som ju vziat asi nemohla, ale snad sa to na nej nijak psychicky nepodpise 😅

gabika84
30. júl 2011

@jankaamartin ahoj janulka. my sa mame dobre, co vy s princeznou? dnes tu bolo asi trochu mrtvo- ako vzdy cez vikend...

krhlicka
30. júl 2011

@gabika84 akcna zena 😀 to vyzera na pekny den aj s autozrazom, moze byt!
ja naopak cely den knedlim doma, ale vobec mi to nevadi. Akcny den som mala vcera.
Dnes som vstala o 9tej, navarila som a o 11 som znovu zalahla a vstala o 13:30 😀
Takze tak skoro dnes nezaspim...
Nevadi, osviezim si trosku porodnu literaturu. Uz som zabudla ako treba dychat.
@jankaamatrin cau jani, no ja som pisala, ze dnes bol trening na porod...celkom pravidelni poslickovia, ale z nicoho nic ustali. a vy ako s malickou?

ka3n
30. júl 2011

@edita84 🙂 tu zenith mame teraz aj my, spokojna som vazne je super a to chodime aj na dlhe cesty casto..ten link co si dala na coneco sedacku, tak je pekna,no to sa budem rozhodovat na rok, ked sa bude kupovat ,ale isto ju musim priamo v obchode skusit a kupit..nie cez net.

gabika84
30. júl 2011

@krhlicka akcna ako akcna. po prichode domov som zaspala a zobudila sa o hodinu a pol s tym, ze som nevedela ani kto som, kde som.. 🙂 ked sa jeden den unavim, som schopna spat aj 12 hodin vkuse 😝 hor sa do citania, tiez mam este jednu knizku doma o porode, len aby som ju stihla precitat 🙂

gabika84
30. júl 2011

39. tt

edita84
31. júl 2011

@ka3n jéj fakt ju máte? u mňa spkojnosť 100% a ani ja by som sedačku cez net nekúpila to som hodila link len ako príklad máme tu v KN super baby shop kde chodím takéto veci nakupovať, potom o rok pôjdem kuknúť či majú takéto alebo skočíme do madarska sú tam fajn ceny

jankaamartin
31. júl 2011

@gabika84 ale ujde to,,,len sa mi horšie dýcha niekdy,neviem prečo,,,

jankaamartin
31. júl 2011

@krhlicka celkom ok,len to dýchanie ma trápi,,,ale myslím že na to že sme v 9 mesiaci je to super,už sa nám to blíži baby 🙂

gabika84
31. júl 2011

@jankaamartin dychavicnost mavam aj ja casto. hlavne ked je tak divno pred burkou. mna teraz najviac trapi puchnuce koncatiny, v noci som sa zobudila a ani som nemohla poriadne prsty na dlani vystriet. skusim dnes k malinikovemu a alchemilkovemu caju pridat este jeden sypany cajik, taky ocistno-urologicky. myslim, ze uz v skutocnosti na vahe nepriberam, ale vsetko je to ta zadrziavana voda. ☹ dnes som mala napr. o kilo viac ako pred 2 dnami... co je podla mna nezmysel..
@krhlicka inak story z nakupneho centra nebola uplne planym poplachom. mala Ela sa narodila dnes o 8:45 rano 😀, cize asi 36 hodin po...

susanq
31. júl 2011

@gabika84 : gabi, ja mam od stredy od poradne plus 5 kg, takze mi nieco hovor. Opuchnuta som ako po dopichani celeho roju vciel :( zajtra musim zbehnut do poradne, pretoze to je hroza. 5 kg hore? to je uz podla mna riadna klada... nohy a ruky mam take, ze dovidenia, prsty neviem ohnut, nohy ma az bolia. Manzel mi robi masaze, vykladam nozky, cvicim s nimi a nic :(

krhlicka
31. júl 2011

@jankaamartin @gabika84
Caute baby, no ja som si v noci uz nahovarala, ze to pride...krize ma boleli jak svina, poslickovia chodili.
Ale krasne som zaspala, zobudila som sa iba 2x. A dnes ako som vstala o 11 😀 zo mna vytiekla cira tekutinka, asi pol deci pred cikanim.
Ale inak sa nic nedeje. Brucho stvrdlo odvtedy 2x, inak pohoda.
Gabi ja som ako balon, za tyzden som na poradni diktovala vahu o 2,5 kg viac, co sa mi tiez zda somarina.
Zadrziavame vodu, znak bliziaceho sa porodu 😀

gabika84
31. júl 2011

@susanq fiiha, no to je teda riadne. a ja sa tu stazujem. to by mozno nebolo zle riesit nejakymi tabletami na odvodnenie. ja sa chystam v utorok znovu na masaz po tyzdni, aspon ta mi skvelo zabera na nozky, aj ked efekt pretrvava mozno tak 3 dni... ale kto vie ako by som vyzerala bez nej..
a mozno aj nejaky urologicky caj vyskusat (po konzultacii), ani jedna z bylin, ktora je v tom mojom sypanom, nie je v tehu zakazana.

gabika84
31. júl 2011

@krhlicka cira tekutina, vidis, tak to zacalo aj s tou mojou kamoskou. takze dievka, prorokujem, ze o dva dni rodiiiiis 😀

krhlicka
31. júl 2011

@gabika84 diki Brona 🙂 a riesila to kamoska pred porodom s nejakym lekarom, ci to bola naozaj plodovka?
Najdolezitejsie je, aby nebolo babatko ohrozene.
Porodna asistentka nam spominala, ze ak odtecie plodovka a do hodky nebudu kontrakcie, mame sa vybrat
do nemocky. Ale mne sa tam nechceeee. Citim sa fajn, ziadne bolesti, pohodicka. Len brucho tvrdne, ale nepravidelne.

gabika84
31. júl 2011

@krhlicka neni zac 😎 jak to mohla riesit, ked sme boli na kave 😀 aj ked sme boli take zvedave, vraj ten temesvariho test sa da kupit aj v lekarni, tak sme chvilu rozmyslali. ale neboj, plodovej vody je vela, takze to co z teba vytieklo urcite nebolo vsetko a keby to bola plodovka, vytekala by stale, postupne, to sa len tak nezastavi. u tej kamosky to nakoniec tiez nebolo ono, pretoze jej ju nakoniec v nemocnici prepichavali 😉

zuzanka169
31. júl 2011

@ikusa11 aj podla mna by sa malo chodit kazdy tyzden no moj lekar tiez ma dovolenku tak asi preto a mne neponukol ziadneho lekara keby nieco bolo aj som sa ho nato pytalaa a ze mam rovno do nemocky ist....mate pekne meno vybrate 🙂

ka3n
31. júl 2011

@edita84 ano tu istu, ale zelenu...a spokojnost vysoka isto.

jankaamartin
31. júl 2011

Baby vám nerobí problém cestovať po cestách kde je viac jám?u mna to je strašné,práve sme sa vrátili s návštevy a šli sme cestou tu u nas na východe akože normálka cesty totálne rozbite no myslela som,že porodím,,,a este jedna otázočka v čom chcete mat malinké v perinke či zavinačke?

edita84
31. júl 2011

@jankaamartin jáj ani nehovor o cestách je to hrôza najmä ked šoférujem ja 😒 ja mám len perinky mne sa zvinovačky volajako nepozdávajú

majjka1985
31. júl 2011

@jankaamartin Ja ked idem autom, tak sa drzim dveri ako kliest, aby to len so mnou nehadzalo, lebo tiez mi to nerobi velmi dobre 🙂
A co sa tyka zavinovacky, ci perinky... Ja budem balit do zavinovacky, ktoru mi usila moja maminka. Je taka speci, presne ako mame my na oddeleni. Babatko je v nej pevne a mas istotu, ze nevypadne 🙂

dadulajda
31. júl 2011

@krhlicka ahoj, no ako stolik? uz namalovany? mala sa asi kusok nafetovala, nebola potom akcna?? 😝 😀 Ja som si dala doniest aj knihu aj laptop,ale nic ma ani nebavi.cele odd.pomaly husti do maleho nech sa uz spameta, ze si z nas uz dost utahoval! 😀 a co ty si tymi poslickami? uz si sa aj tesila, ze to bude za tebou, co?
😉 takto ta dobehla mala jak aj mna krpci jedni... 😅
@zuzulik5 ahoj, a neskusala si na tu zahu mliecko? mne vzdy zabralo...ovocie mi robi strasnu kyselinu a ked lezim, no hruza 😖 a cakam ze maly sa tak ddo stvrtku spamata, lebo ak nie mamicka uz bude zla! 😠 zacnem fakt behat po schodoch! 😀

edita84
31. júl 2011

@dadulajda joj no poviem ti nezávidím byť v nemocke len tak a čakať na príchod Pánka no akože na čo ešte čaká? 😀

krhlicka
31. júl 2011

@dadulajda jej ahoj, to ti verim, ze ta ,,exkluzivny pobyt" v nemocke nebavi a to cakanie 🙄
Cakaju na spontanny porod, ci co ti vlastne povedali?alebo ta len pozoruju?
Drzim palce, nech sa krpec cim skor prihlasi na svet spontanne a uz nech nevymysla! Aj ked dobre
mu je u mamky v brusku.
Nasa krpana bezo zmeny. Rano odtieklo nieco cire, co mohla byt plodovka alebo aj vytok, alebo
aj moc... Cakala som, co sa bude diat, ale okrem obvykleho tvrdnutia brucha a zopar nepravidelnych poslickov
- nic 🙄
Samozrejme som ako diva studovala postupny odtok plodovej vody, co ak by predsa. A potom som sa rozhodla,ze budem cakat, co sa bude diat dalej.
Aj mne robi ovocko hroznu kyselinu, ale co narobim, ked mi tak chutiiii. Mliecko pomoze na chvilu a ked vas pali zaha v noci, treba si zvysit spanie pod hlavou, aspon mne to pomaha.
A tie schody vraj zaberaju, kamoska bola v den porodu na Slavine, tam je schodov habadej. Doobeda prechadzka s muzom a vecer uz aj isli do porodky 🙂

zuzulik5
31. júl 2011

@dadulajda No mliečko kedysi zaberalo, ale posledné týždne radšej nedávam, nakoľko som sa už pár-krát z neho pogrckala a to doslova od hlavy až po päty 😖 Jem iba ryžové chlebíky, pijem fatru - ale nič moc. Nezaberá ani vyšší vankúš, iba keď sa posadím a to som už pár nocí presedela 😒 Budem držať palce, aby bol malý čo najskôr vonku - beťár jeden 😀 Moja malá zatiaľ vyzerá, že je jej dobre, ale dohováram jej, aby sa už pomalinky pripravovala, lebo ja už meliem z posledného...vo štvrtok idem k dokimu, tak som veeeľmi zvedavá. Tak sa držkaj ... 😉

edita84
1. aug 2011

Ahoj kočky ako sa máte? ja som cez weekend bola jak mechom udretá ale asi ani dnes to nebude inak 😖 dnes idem do nemocky za primárom odovzdať výmenný lístok na CR dúfam že ma nebude vyšetrovať ani nič iné lebo beriem zo sebou malú nemám ju kde dať 😒 a dúfam že nebude veľa ludí to neznášam 😠

ikusa11
1. aug 2011

@jankaamartin ahoj,ja mam len zavinovacky,perinku nechystam,prva bola v perinke len v porodnici a doma ani raz.

ikusa11
1. aug 2011

@zuzulik5 iba ryzove chlebiky a fatru???uf,tak to ti nezavidim,ale aspon uz nepriberies 😝 to by sa aj mne hodilo,ja som sa za posledne dni rozjedla a hlavne sladke,mnaaaam

zuzulik5
1. aug 2011

@ikusa11 No to mám iba na kyselinu, ja by som jedla, že až....ale dávam si pozor, vylúčila som sladké, papriku, rajčiny, mliečne veci - to všetko mi robí zle... 😠 Ale priberať ešte priberám, už sa mi zadržiava voda v tele, nohy mi zase puchnú - koniec tehotenstva znanemá pre mňa horor ☹