Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@ikusa11 no ved to ☹ pribrala som 8-9 kg iba. spravili sa mi aj zhora na zadku, ale to mi je tak jedno, tam sa mi spravili uz v puberte a omnoho viac, to neriesim. ale to brucho ma teda mrzi. ono to nie je (zatial) take hrozne, ale predsa. ved uvidim, ako mi bude blednut ta jazva. ak by som sa neskor rozhodla trebars pre laser, rovno by som dala aj strie odstranit 😝
@ikusa11 farba je fialová -iryso
zajtra poradňa držte prsty aby bolo dobre,lebo naposeldy som sa už otvarala :/ ale nevravela,že by to bolo zle tak neviem,,,,
Ahojte kočky ako sa máte ?
žeby ste všetky rodili baby ? 😕 😀
@jankaamartin aj ja mam zajtra poradnu..no kiez by som uz bola otvorena a musela mat surno cisarsky 🙂
@gabika84 ja zatial ziadne nove strie,len tie pubertalne na bokoch,ani pri prvej sa mi neurobiil a to som vtedy pribrala skoro 20kil 😕 ,tak dufam,ze ani teraz sa uz neurobia.vela babam sa vraj spravia az po porode,tak tomu nerozumiem,to si asi na to brusko velke poriadne nevidia a az potom si ich vsimnu asi.
a inak ostatne baby,ako ste na tom z vahou?vraj sa v deviatom mesiaci moze aj trochu schudnut,no tak to by som bola rada,ja by som uz nerada isla este hore 😖
joj kočky ja si už dám zablokovať bazár aby som tam nevedela chodiť 😀 zas som našla krásnu Supermanovskú súpravičku pre malého dúfam že sa mi kočka ozve lebo minule som čakala týždeň a kočka nič 😒 pritom bola taká krásna hm škoda 😔
no baby, fakt je tu nejako mrtvo :D dajte o sebe vediet, ako na tom ste, nech mame najnovsie info. Hlavne vy, ktore mate uz na male s terminom :D a vy, cerstve mamicky sa tiez ozvite, ake mate zlaticka, ci papkaju, ci spinkaju, ci mate dost mliecka.
Ja zajtra idem na poradnu k doktorke, ktoru si zazmluvnim, mala dovcu a uz sa chcem dohodnut, ze co dalej. Ci cisar, co odporuca internistka, alebo spontanny porod. Uz sa mi zda vsetko hrozne, hrozne dlho. Noci su pre mna doslovne nocnou morou, dnes ma tak bolela panva, nohy, ta vystrelujuca bolest, to je hrozne, nic nenaspim. Normalne mam strach, ci je to uz normalne 😝 Navyse mi manzel tvrdi, ze som zacala hrozne chrapat :( chudacik :D A kym sa postavim z postele, tak si stihnem dvakrat cvrknut, pretoze cez to brucho a tu bolest, kym to rozchodim, tak mam fakt problem dojst na zachod :D manzel ten uz fakt zo mna nemoze, stale by ma len ofukoval, ze toto nerob, sadni si, oddychuj, ale ked ja neobsedim! naivne si myslim, ze cim viac fyzickej aktivity, tym rychlejsie pozeniem drobca von :D no uvidime zajtra, ako na tom som... tak sa drzte...
a este sa vratim k tej vcerajsej otazke. Aky je to pocit mat poslickov? Opiste mi to pls niekto. Aby som vedela, ked to pride, lebo mna stale niekde nieco taha, picha, svrbi a podobne, ale nejak tomu nevenujem pozornost :D a vobec, ako by ste vedeli, ze pridu kontrakcie? bez toho, aby odisla plodovka? asi to fakt poznam, ze? :D ale co ked budem jedna z tych stastnych, ze ma iba krize bolia, akokeby nic a bum, zrazu na 5 prstov otvorena? :D
@susanq tiez planujeme robit doma vyzivu, ale bez nejakeho specialneho receptu. Staci dat len osupane jablka do hrnca, co na najdrobnejsie pokrajat, pripadne nastruhat, podliat troskou vody, len tak aby sa zakrylo dno (ak su nastruhane a pustili stavu , tak netreba) a dusit, obcas pomiesat. Mozes dat par lyzic cukru, ale vsetko zalezi od jablcok, ci su sladke alebo kyslejsie. Priblizne na 1 kg ovocia cca 4-5 pol . lyz. cukru. Ked to vsetko zhustne, len plnis do poharov a das vysterilizovat. Mozes pridat aj ine ovocie, marhule, alebo hrusky. Najlepsie je take trosku prezrete, lebo je sladsie a nemusis davat vela cukru. Ja si este pomaham domacou pekarnickou, ovocie najprv dam do nej, pouzivam program jam, vojde tam cca 1 kg ovocia, Vsetko sami tam pekne rozvari a nemusim stat pri sporaku, potom uz len prelejem do hrnca, spolu s cukrom a necham zhustnut.
My dnes inak ok, maleho citim, tak sa tesim a po takmer 3 tyzdnoch dnes necitim bolest v krizoch, normalne uz nezvyk... 😵 A konecne dnes oddychujem, lebo vikend som mala nabity, este aj vcera navsteva, lebo manzel mal narodky. Tak dnes relax a len tak sa ponevieram po byte...
@ka3n ....ako ste dopadli na poradni?
takže dnes sme boli v poradni, vsetko OK, ale mala je zase KP 🙂, potom som este behala po predoperačných vyšetreniach ,aj zajtra idem a termin CR je 16.8..a 15teho idem lezat.
Tak ja uz som od dnes ozajstna augustova mamicka 🙂 dnes o 3.36 sa nam narodila Zoya s mierami 50 cm a 3320 g. Velmi sa z nej teSime. Vy baby sa drzte 🙂
ahojte mamičky tak dnes som bola na poradni a povedala som dr,že chcem amt vybavenú aj pedu tak ma poslala na aro vyšetrenie ale ta tam mi nič nerobili vám niečo robili?a nechápem ja osm chcela tu čo sa dáva ako na cisársky čo je napoli umrtvené ale vás režu a on mi tam vysvetloval za epi tak nechapem to je to iste alebo čo?už som s toho niejkao mimo može mi niekto poradiť?a vy si dávate?ja len pre prípad nudze ak by trebalo inak nie,,,lebo dr vravela.že ak nepojdem na to aro tak mi ju dať potom nemožu,,,no a platit som este neplatila zaplatím jak budem mat cestu na poradňu čiže o týždeň v stredu ak neporodím skor 🙂
@edita84 a to spinálka sa pichá ako epi?
@majush GRATULUJEMMMMM 🙂
@majush Srdečne blahoželám a prajem veľa zdravíčka obom 🙂
@jankaamartin: Jani, epiduralna analgeza, alebo PEDA alebo skratene EPI sa vyuziva pri spontannom porode, ak si chce mamicka ulahcit porod. Do chrbta ti pichnu hadicku, do ktorej ti budu davat oblbovaky na utlmenie bolesti. Mozes normalne chodit, budes si citit nohy atd. Tu o nej najdes viac. http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=134.
Spinalna anestezia sa uz vyuziva pri operacnych zakrokoch, ako je napriklad planovany cisarsky rez, cize si od pol pasa dole "uspata" a tym padom necitis nic.
Spinálna anestézia
Moderné spôsoby anestézie zahŕňajú aj tzv. spinálnu anestéziu, pri ktorej ide vlastne o miestne znecitlivenie (lokálna anestézia). Pri tomto spôsobe anestéziolog podá injekčnú látku na znecitlivenie (anestetikum) do blízkosti nervových pletení. Najčastejšie v krížovej oblasti a tým zabezpečí znecitlivenie tela od pupka dole. Počas operácie je možné s pacientom normálne komunikovať, alebo na jeho požiadanie podať liek na navodenie ľahkého spánku. Určitou požiadavkou pri tomto spôsobe anestézie je, že po operácii sa od pacienta vyžaduje 12 – 14 hod. pokoj na lôžku.
Ja som si epiduralku uz zaplatila, ale dufam, ze ju nevyuzijem, nechcem ju vyuzit, chcem rodit bez toho.
My sme dnes boli na CTG, malinke bolo zo zaciatku nejake prispate, no potom sa to rozbehlo, zacalo sa vrtiet, prevalovat... Hned bola lepsia krivka 🙂 Dalsiu poradnu mame 8.8. a to uz tu bude moj doky, tak sa tesim.
@majjka1985: Maji, ako sa citis, kedze si moja spolubojovnicka s rovnakym terminom? 🙂
@susanq Dakujem za opytanie, no nie je to prave najlepsie, ale nestazujem si. Jeden den mi je lepsie, druhy zase horsie. Obcas mam tie kramove bolesti, ked su neznesitelne, tak si dam No spu a prejde to. No uz druhy den hnackujem 😖, tak neviem co to ma znamenat. Presuny mam dost pomale, a vstavanie z postele, tak to je horor. Kym zdvihnem to tazisko 😀 Najradsej by som bola, keby som toho 8.8. prisla a pan doktor by zahlasil, ze ideme rodit alebo sekat, aby som to uz mala za sebou. Neviem si predstavit, ze by som mala prenasat do 42 tt.
A ty ako?? Budes mat sekciu?

@martinka211 ja mám 10.8 termin podla poslednej menštruácie a 11.8 podla ultrazvuku...