Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
ahojte, tak ja som bola dnes konecne na poradni u mojho dokiho (vratil sa dovolenky). sestricka na mna pozerala, ze "ja som myslela, ze uz ani nepridete, ze uz ste porodili" 🙂 a ja ze: "som vam vravela, ze sa este uvidime, ved mam este cas" a ona: "no ved 6teho mate termin" a ja na to: "6teho??? nie 8meho????" no kopec srandy proste. ja stale beriem 8meho, podla MS, ale v tehu knizke to uz mam prepisane podla prveho UTZ na 6teho 😕 takze tuto sobotu... ale ja uz som naprogramovana na pondelok, navyse 8.8. je pekny datum, princezna by sa kludne mohla narodit vtedy. aaale nemyslim si. som myslela, ze doki povie, ze som zavreta na vsetky zamky, a skoro tak aj bolo. otvorena iba na spicku prsta, ale ani to som necakala. vraj hrdlo je este nezrele, hlavicku malej vraj citil nad hrdlom... podla mna v podstate je to tak, ako ma byt. ved otvorit sa zena moze aj v priebehu par dni...
co sa tyka opuchov, nozicky mam vcelku dobre, vdaka lymfodrenazi na ktoru som chodila raz do tyzdna. mala som skor problem s prstami na rukach. dva dni som pila popri malinikovom aj taky urologicko-ocistny cajik (dve salky denne), k tomu vecer melon a vysledok je naozaj vidiet. clovek by az neveril. 😕 zacala som sa viac potit, v noci tak 4krat na WC, znovu vystriem a zatnem dlan... a vaha? predvcerom: 72,9 vcera: 72,2 a dnes 72.0kg. takmer kilo dole za 2 dni.. k dnesnemu dnu ( a dufam ze uz do konca tehu) mam na sebe takmer 9kg. som spokojna 😎
@susanq tych poslickov mavam uz cca mesiac. obcas pobolieva v podbrusku, ako pri MS. a potom tvrdne brucho, ale tak inak ako doteraz. tie stahy aj citis. postupne sa ti stahuje podbrusko a ide to vyssie na brucho, v mojom pripade aj do krizov. za chvilku sa to ale uvolni.
@krhlicka dievka moja, de si???????????? zeby sa fakt naplnilo moje proroctvo, ze do dvoch dni porodis?????? 😨 😀 😲 😀
@majush gratulujeme k babike. 🙂 naozaj modelkovske miery 😎 krasne meno ste vybrali. ked budes mat cas, napis nejake podrobnosti, ako prebiehal porod. 😉 prajeme vela mnamkoveho mliecka a prijemne maminkovanie. 🙂
@gabika84 Jéj no super dátum si mala predpovedaný .. 8.8. - vtedy sa aj môj šéf narodil... ja mám na desiateho, ale chcela som 11.8.2011 🙂 ale keby to bolo skôr aj to by ma potešilo ... som zvedavá kedy to na nás príde... chcela som 1.8. ale to by bolo možno skoro. Vo štvrtok na poradni uvidím čo povie doki... dúfam, že ma poteší... ved toho desiateho sa blíži... Aj ja cítim v brušku tie sťahy... vždy mám obavy, že nespoznám tie pravé bolesti, ale tie budú určite silnejšie... Tak držím palčeky na tú sobotu 🙂 či na pondelok - nech ti magický dátum vyjde...
@susanq Dakujem velmi pekné vysvetlenie,,,no lebo ja som povodne chcela to umrtvenie od pupka dole (pri cisarskom) a asi ma dr nepochopila tak preto mam epi,,,ale šak to je aj tak dobre,,,ja by som ju tiež nechcela využiť no ale chcem ju mat keby nahodou a to ak ju nevyužiješ ti peniaze vratia?
@jankaamartin jani ved ale to ta neumrtvia len tak na poziadanie! jedine zeby si rodila cisarskym. ved to by si ako chcela potom tlacit, kebyze si umrtvena? jasne, ze mozes dostat iba EPI (medzi stavce od bolesti). ano ak ju nevyuzijes, vratia ti peniaze (pokial si ju musela dopredu zaplatit) mozno je tam nejaky manipulacny poplatok iba.
@gabika84 ale ja som povodne chcela ist cisarsky ale napoli umrtvená nie celkom,,,ale ta už mam tu epiduralku tak pojdem prirodzenou cestou,este som ju sice nezaplatila no už o mne aspon vedia,stojí ma to 83eur,:D
juj baby má niekotrá s vás mikozu?či čo to je?
Dievcata, mozem sa spytat, ako v praxi vyzera polozenie dietatka koza na kozu? Dieta sa narodi s pupocnou snurou, a nechcem aby bola hned prestrihnuta az ked dotepe, tzn. ze kym dotepe tak mi mozu babatko polozit na prsia? je ta pupocna snura dostatocne dlha aby dociahla az tak ze dieta moze byt na mojom hrudniku? a potom to prestrihnu a moze byt babatko este na mne? teda ked si to vydobijem.....
Ahojte nemate tu skusenosti s krvou v moči ? ja mam 20 dni pred terminom a dokor mi zistil krv v moči dneska mal volať že čo je to za infekciu aby som si dobehla pre antibiotika ale neozval sa 😒 Je to nebezpečne pri porode ? Neviete či to neohrozuje aj babetko ? Nemam žiadne priznaky nič ma neboli ani pri cikani iba cikam častejšie . A
A ešte aky mate pocit ked chodíte netlači sa vam mimiko dole ? ja niekedy mam strach že mala ide von taky neprijemny pocit . mavate to ? Dneska sa citim ako by som bola pred porodom hrozne unavena cely den som prespala ale neveim či to neni aj strach s tej infekcie . 😅
@katarina6 Nemam s dotepanim pupocnika osobnu skusenost, ale podla literatury je pupocna snura dlha cca 55 cm, takze teoreticky by nemal byt problem ulozit babatko po porode na prsia. Ja som rodila trikrat - vzdy prirodzene a napriek tomu, ze som chcela mat babatko prilozene na prsnik hned po porode, nepodarilo sa mi to ani raz. Najprv babo vzdy odniesli na osetrenie a cca po 10 minutach mi ho doniesli na prisatie a nechali ho pri mne dalsie dve hodiny. Ked som si hladala informacie o prirodzenom porode, natrafila som napr. aj na takyto nazor odbornika na dotepanie pupocnika a prilozenie babatka ihned po narodeni:
http://www.mamaaja.sk/Activeweb/Poradne/Otazka/...
@atanusa Pupocna snura sa ma spravne odstrihnut az po dotepani, je to pre dietatko lepsie, prejde velmi velkym stresom, a aby sa co najlepsie prisposobilo novemu prostredie nema sa sadisticky ihned odstrihnut, ale az ked dotepe..... Len neviem teda kolko to trva, samozrejme ze lekar nebude mat trpezlivost cakat, aj s prilozenim na hrudnik to nebude len take lahke si vybojovat, no budem sa snazit..... Ach.... keby tak bolo pochopenia a vsetci robili veci prirodzene a nie tak hlupo medicinsky a pozerali sa na dieta len ako na medicinsky zakrok.
@jankaamartin sorry že som ti hned neodpísala ale kočky ti to super vysvetlili lepšie by som ani ja nevedela 😀
dnes sme boli vonku u kamošky no ale konec mi je lavičku tam nemali tak som stála a kočíkovala jej syna Dávidka (praxovala) ešte niečo som chcela ale ani za boha ma nenaoadne čo že by tehu demencia? 😅 😀 jáj kočky aj vám sa drobci len prevalujú už nekopú len sem tam ale je to akoby chodil zo strany na stranu?
@katarina6 Jasne, len som chcela poukazat na to, ake nazory maju niektori porodnici na Slovensku a ze pri takych by bolo asi dost tazke presadit si to, co sa inde povazuje za uplne prirodzene... Mozno by to chcelo zazmluvnit si nejakeho porodnika, o ktorom vies, ze bude respektovat tvoje poziadavky, resp. pripraveny porodny plan. Ja uz si velke iluzie nerobim, idem rodit na Kramare, budem rada, ked v zdravi odrodim pri tom mnozstve rodiciek, co tam teraz vraj maju. Drzim ti palce, aby sa ti to podarilo 🙂 .
@katarina6 inak aj ja som chcela aby malého položili hnes po vybratí na moje prsia aj som s pýtala známej čo pracuje ako pôrodný baba alebo sestra a hovorila že pri CR to nie je možné lebo budem napojená na EKG a podobné haluze takže o tom len snívať môžem že sa malý prisaje hned po pôrode ale ževraj do dvoch hodín mi ho prinesú na kojenie hm som zvedavá ako je to naozaj 😒 🙂
@katarina6 no katush, ono je to v kazdej nemocnici odlisne. nazor mam samozrejme na to taky ako ty, touto problematikou sme sa aj s kamoskou zaoberali dost dlho, pytali sa priamo porodnej sestry z nemocnice. u nas v porodnici (akoze baby friendly), babatko po vytiahnuti davaju hned mamine na brusko (s neprestrihnutou snurou). takto by malo babo ostat az kym nedotepe pupocnik, potom by ho mali prestrihnut a nechat s maminou na sale dalsie 2 hodiny. skutocnost vyzera tak, ze ho polozia na brusko, podla sestricky vraj cakaju na dotepanie, odstrihnu, odnesu, ocistia, zmeraju, oblecu, daju do perinky a az potom donesu na salu mamine na 2 hodiny akoze na prisatie. ta pointa sa tam ale straca. na brusku ho nechaju ale iba 5, max 10 minut. sestra nam tvrdila, ze za tu dobu pupocnik dotepe, no ale neviem 😒 niekde sa pise, ze to moze byt aj pol hodiny... pytala som sa jej, ci mozem teda aspon sestricky poziadat, aby mi ho po merani a osetreni doniesli na prisatie nahe a bez perinky. divno na mna pozrela, ze vyskusat mozem, ale teda ze neradi to robia 😠 akoby povedala nie. oni sa haja osetrenim babatka (odsavanie dutin atd.), ale vsetky tieto ukony by sa dali kludne vykonat aj na brusku matky (tak to robia na zapade). pokial by si na tom ale trvala, urcite by som ti odporucila mat schvaleny porodny plan. obavam sa, ze bez neho to nepojde, resp. tvoje poziadavky nebudu akceptovat. ☹ a po takom narocnom vykone z nich urcite upustis. jedine zeby si do role neodbytneho vyjednavaca obsadila svojho manzela 🙂
tu je pekne videjko, preco je kontakt koza na kozu taky dolezity (prve prisatie), toto babatko v perinke nedokaze...
http://www.breastfeeding-problems.com/breast-cr... (zacina to cca od 2. minuty)
@edita84 s tym CR je to hlupost. bez problemov sa to da, len by musel niekto aspon trosku chciet ☹ bola som na izbe s kockou co mala tesne po porode. mimino doniesli (na prve kojenie), umyte, oblecene, v perinke.. a pravdepodobne dokrmene glukozou, pretoze cely cas spokojne buvalo. a buvalo aj ked ho priniesli druhykrat... takze tak.. a potom ze stimuluj prsia k tvorbe mlieka ☹
tusim som uz kedysi citala nazor od tohto doktora. to je az neskutocneeee 😠 dieta matke nenechat, lebo ho nakazi bakteriami a pod. nezmysly) tak dieta bolo som mnou jedno telo, 9 mesiacov mojou sucastou, mojou "krvou", "jedlo a pilo" to co ja, prekonavalo so mnou choroby.... a zrazu ho nakazim bakteriami 😠 neuveritelne.... ale od toho pana som uz citala viacere "skvele" myslienky. pretazeny krvny obeh, zvysena moznost zltacky... blud na blud.. a teda pochybujem, zeby sa dieta s razstepom bolo vobec schopne prisat... a napokon skontrolovat pusinu sa da aj na maminom bruchu, netreba na to chodit do vedlajsej miestnosti...
@jankaamartin ale ty si u nas na SR nemozes vyberat, ci pojdes cisarskym alebo prirodzenou cestou. To ti zvoli lekar a podla toho ti vyberie danú anesteziu...tusim mas v tom trosičku chaos.. 🙂
@gabika84 no ved práve o to tu ide tunajší personál a ich ochota sú na 0 takže sa budem tešíť ked mi malého donesú hladného a nie napchaného glukozou :/ a o to m len snívať môžem že sa tu stretnem s laktačnou porad. no nejak to budem musieť zvládnuť sama čoho sa aj bojím lebo mám podla mňa dosť malé bradafky tak nech sa malý vie prisať
@jankaamartin ja som vcera bola po vysledky na streptokoka tak toho nemam,ale zistili nejak vela e.coli a tak mam brat tie tablety aby sa to preliecilo,mne to nerobi ziadne problemy ale aby babo nedostalo nejaku infekciu.preto ak mas mikozu,vsetko vraj treba pred porodom preliecit.
bejka82@jankaamartin ahojte baby, ja vám sem píšem prvý krát, ale čítam si vaše názory každý deň. Mne zistili minulý t. mikozu. Takže mi predpísali candibene vag.tab +candibene krém a pomohlo mi to. Treba to preliečiť pred pôrodom, pretože tebe to neuškodí ale bábatku to môže uškodiť pri prechádzaní pôr.cestami.
@gabika84 Prepac mi, ale neda mi zareagovat na tvoj prispevok. Asi budes prekvpena, ale nesuhlasim s Tebou. Ja totiz pracujem na novorodeneckom odd. a som aj pri porodoch a sekciach a osetrujem babatka. No neviem si predstavit, akoby som mala odsavat dieta pri matke... U nas v Presove fakt nepredstavitelne, kedze mame odsavacku ako z roku Pana 😀 A tiez si nemyslim, ze je prave najlepsie nechavat babo take spinave 2 hodiny pri matke. Myslim, ze mu je omnoho lepsie ked je cistucke, oblecene, vysetrene a tak si ide ku mamke. Ved to je otazka 10 minut. Nevravim, ze vsetko, co sa robi v nasom zdravotnictve je spravne, ale ja by som kazdemu radila ist robit napr. na novorodenecke, kazdej mamicke by som to radila, a potom by pochopili o com je tato praca, a nevykrucali by sestricky do nepricetna, ako to niektore rozhyckane mamicky robia. A nech si ziadna mamicka nemysli, ze sestra ma na starosti iba jej dieta. Hocikedy v nocnej som mala na starosti viac ako 20 deti a poviem Ti, ze mas co robit, kedze babatka sa kupu v nocnej... Ale ja sa tu nebudem lutovat ani chvalit, co obnasa tato praca, len som tym chcela povedat, ze niekedy to naozaj nie je mozne, aby sestry skakali ako matky piskaju...
@ka3n všetko sa dá 🙂

@majjka1985: tak to sa citime asi rovnako, citim sa uplne rovnako ako ty 🙂 tiez uz ledva existujem... zajtra idem na poradnu, tak sa s lekarkou dohodnem, ze co dalej kvoli tomu tlaku a opuchom atd... vies co, chcela som rodit prirodzene, ale keby som si tiez mala predstavit, ze maly by vo mne zostal do 42.tyzdna, tak by som si asi hodila maslu... takze keby mi zahlasila, ze ideme sekciou, asi by som sa ani velmi nepriecila...Je toho teraz uz nejako vela, ledva to zvladam so zdravym rozumom 🙂