Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@krhlicka Uz ani ja nikdy spinal.... na sale mi dali na výber kedze som týžden predtým mala nádchu a anesteziolog povedal ze spinal je pre dieta lepsi tak som si dala spinál - hrôza aj mne klesol tlak, necítila som si vôbec ruky - doki ma do dich stipal a ja nic, potom mi strpla šija , jazyk a ústa a skoro vôbec som nemohla rozprávat - dýchala som strasne plytko, nedalo sa mi zhlboka - dávali mi stále kyslík z masky ale mne sa nahrnuli do úst sliny, ktoré som nedokázala sama prehltnút a kým som vykoktala že sa nimi dusím .... sesrička ma stále hladkala po líci a anesteziológ mi vkuse vyprával vraj za 5 min to už bude dobré...... dostala som 2x epinefrin a nic sa nelepsilo - takze z pôrodu nemám nič, lebo som sa sústredovala iba na to aby som ako tak dýchala..... hlava ma potom nebolela ale kríže ma mátajú doteraz.
@edita84 Homeopatiká sa dajú kúpit vo vybraných lekárnach - volajú sa Ricinus communis 5ch - na novorodeneckom ich tiež odporúčali - ja som teraz 5 den po sekcii a plne kojím - (na 3 den mi prikrmili malú 2 x a na stvrtý den 1 X ) takze super zabrali - v nemocici vraveli že sa berie 5 granuliek 2-3 denne - v lekárni povedali že 5 granuliek pol hodinu pred kojením - ja si dávam asi 5 x za den - rozpustím pod jazykom - ale už s nimi budem konciť, lebo už mám dosť mliečka.
@micurka Ahoj, ja som na tom podobne, termín mám zajtra - 11.08.2011 😀 cítim sa stále rovnako dobre, no už sa neviem dočkať kedy to príde a konečne budem môcť naše malinké držať v náručí 🙂 🙂 🙂 Na poradni som bola včera a podľa pokynov lekára musíš ísť deň po termíne do nemocnice na príjem na gynekológiu, kde ti spravia EKG bábätka a prietoky a potom zase o tri dni a nechajú ťa prenášať max. 7 dní a na 8 deň sa vyvoláva pôrod. Tak nám držím palce, aby sme to mali čím skôr za sebou a mali naše pokladíky pri sebe 🙂 🙂 🙂
@liviadanova @micurka aj ja som mala povodne termin zajtra, tak sa drzte baby,
nech vam vsetko dobre dopadne a coskoro mate svoje vonave babatka pri sebe 🙂
@krhlicka ďakujem pekne 🙂 už sa neviem dočkať júúúj 😀 😀 😀
Ahojte tak ja dnes na pásoch - všetko ok, v poradni krčok úplne mäkký a otvorená na jeden prst, tlak 140/100 tak mi kázala si ránio a večer merať a ráno jej zavolať že je to nejaký patologický či čo tak mám strach lebo že ma nechajú ležať na pozorovanie či čo a ja nechcem... normálne mám strach čo sa u mňa nestáva ☹ držte palce
ahojte holky... nasa Zara sa narodila vcera sekciou o 8:55, ma 3090g a 51cm... 🙂 🙂 😉
@katka_grac gratulujem a prajem vela mliecka 😉
@katka_grac gratulujem 🙂 želám veľa veľa zdravíčka šťastíčka a hlavne mliečka 🙂
jno dnes sme aj my boli na CTG super bolo počúvať tlkot malého srdiečka aj prietoky sme mali aj tie sú OK len ma nepozreli z dola vraj to pri plánovanom CR nezvyknú 😕 že nebudú buzerovať pritom som hovorila že ma od včera dosť bolí tá panvová kosť no a že mal už ide dole hm no budúci týždeň už idem k môjmu dokimu tak sa mu posťažujem že ma to bolí dúfam že sa neotváram 😒
ahojte mamičky tak poradňa dopadla celkom ok,,,dr mi dala Ferro-Folgamma brala to niejkaká s vás?raz denne,,,CTG bolo troška zrýchlené,,,neotvaram sa,ale panva ma tak začala tejto noci bolieť,,,
@gabika84 Gabika GRATULUJEM TI K ÚŽASNÉMU PORODU,,,fakt s tvojho príspevku mam radost,,,a o troška menje sa aj bojím :D
@katka_grac Gratulujem :D
@katka_grac gratulujeme 😉
@liviadanova ahoj. No ja nemusím ísť na gyndu, mne dal dr. termín poradne na pondelok - s tým, že mi dnes dal injekciu na zmäkčenie krčka... lebo sa neotváram. Tak neviem no ... Aj ja Ti držím palce!!! Nech naše pôrody super dopadnú a nech sa už môžeme mojkať s našimi bábätkami.
@katka_grac gratulujeme 😉 🙂
@katka_grac gratulujem
@jankaamartin ja beriem to zelezo ,ale dva krat denne..
Baby poraďte čo mám robiť. Včera večer mi bola strašná zima... zistila som, že mám zvýšenú teplotu ... 37,3 a bolí ma hrdlo a klby... som tesne pred pôrodom... neviem čo mám robiť. Nechcem zbytočne otravovať môjho gyndoša-pôrodníka s tým... mala by som mu zavolať? Poradte... Je to nebezpečné?
@micurka Na teplotu odporúčam čučoriedky, mne perfektne zabrali pri teplote 38, za 5 hodín som bola bez horúčky!!! Tak odporúčam spapať aspoň jeden - dva zavarené poháre čučoriedok, najlepšie sú zn. OTMA stoja cca 1,80 €. Prípadne si daj ešte homeopatikum oscillococcinum tiež neškodné 🙂
Ahojte žienky 🙂
Pripájam sa ku gratuláciám a mamičkám a ich bábätkám želám veľa zdravíčka, a mliečka.
Ja som práve dokŕmila, žiaľ, musíme dávať umelé mliečko, lebo ja som mala svoje cca 2 týždne, a úplne slabé, darmo som si malú prikladala...bola stále nervózna a hladná....zo mňa vytiahla minimum a potom z fľaše stiahla 70 ml. Máme doma malú hladošku...Teraz bez môjho mliečka každé dve hodinky spapá 90 ml. Inak je všetko ok, malinká poslúcha, krásne rastie zo dňa na deň.
@gabika84 mala si fakt ukážkový pôrod....klobúk dolu....či - sánka dolu šéfe 😀
Budúcim mamičkám prajem pevné nervy do vytúženého okamihu a veľa síl pri tlačení..... 🙂 🙂 🙂
ahojte, dakujeme krasne za vsetky gratulacie, aj my s Belou zelame vsetko naj vsetkym (nielen) augustovym maminam a babatkam 😉
@micurka ahoj. k tej teplote ma napadlo, za nami chodili v porodnici sestricky nech si merame teplotu a vraveli, ze do 38 je to ok. tak vyskusaj nejake cajiky a pod. hlavne aby to nestupalo 😉
mamicky, co uz mate po, ako ste na tom s vahou? ja mam na sebe uz len plus 2 kg (pribrala som 9kg). uz len to brusko zvacsene ostalo, akurat som si objednala poporodny pas. no a samozrejme kozy mam jak Pamela Anderson 😲 😲 😀
@jankaamartin Ja Ferro Folgammu beriem už asi štvrtý mesiac 2x denne. o čosi mám lepšie výsledky. U nás sa ešte tiež nič nedeje. Včera taktiež sme absolvovali ctg...všetko v norme, malá má 3700g. takže čakať a čakať 😉
@liviadanova Dakujem ti za radu 🙂 Čučoriedky mám - aj beriem .. aj železo , lebo ho mám málo v krvy... Môj vždy sranduje, čo železné mi má doneisť z dvora 😀 Vravím mu srandičky, srandičky... A pijem čučoriedkový džúúús a už ho tak nemusíííím ... ale idem spapať tie čučo zavarené-jednu flašku mám ešte. Inak - dobre málo je v tých flaškách.

@ka3n dakujem...velmi pekne...