Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@susanq gratulujem 🙂 juj ale si mala ten porod :(
@susanq Gratulujem ku krasnemu chlapcekovi ! Po takom dramatickom porode ste to ale vsetko nakoniec dobre zvladli - este poriadne rozkojit a bude to O.K. Aj moja mala stale stikuta -. ale to robila aj v brusku -. takze jej to ostalo - ja si myslim ze je to O.K. a casom sa to ustali - nerobim si z toho hlavu. JA uz kojim na 100% - tiez som po sekcii.
Ženy - čosi čudne sa udialo - moja mala ma zdurene prsne žlazy - normalne take utvary asi s priemerom 2 cm - som sa dočitala že vraj sa to može stať - z mojho mlieka sa jej dostaveju do telicka hormony - divné nie? Normalne ma to vydesilo.
baby, čo máte po pôrode, máte niečo podobné? ja sa v noci strašne potím, ale tak, že sa musím 2x prezliekať, totálne nechutné 😝 vraj je to výkyvom hormonov, dúfam, že to čoskoro prejde.... inak k tej váhe, ja asi aj vďaka tomu poteniu mam -1 kg oproti váhe pred otehotnením, nohy mam ako paličky, tým že som taká odvodnená...
@katka121 ja konkrétne nemám skúsenosti ale moja sestra dávala svojmu synovi zábaly liehu to jej odporučila lekárka a tiež povedala že to hormóny robia svoje a po zábaloch mu to prešlo
ahojte tehuľky ja mám termín 30 augusta, ale do pôrodnice pôjdem asi tento týždeň, v stredu mám ešte poradňu a potom ma už asi pošle, idem skôr, lebo obidve deti 13 a 10 ročné som mala cisárskym aj toto bude sekcia, veľmi som si priala klasický pôrod, ale osud to zariadil takto, na drobčeka sa veľmi tešíme snažili sme sa o neho skoro 1,5 roka, bude to chlapček už aby som si ho vystískala.
ahojte,,,tak už som aj ja mamina...malá Lara sa narodila 10.8 a mala 3150g a 50 cm...všetkym prajem vela štastia...
@nena62 gratulujem
čo si myslíte o pôrode do vody ?
@susanq ahooj, gratulujem ku krasnemu syncekovi, a krasnemu menu (ja som Daniela) 🙂 🙂 ja som inak rodila 1.8.a krpec mal tiez 3400g 50cm. takze to mame tak podobne. 😉 No a o tom ckani, ten moj cka po kazdom kojeni, aj ked ma cas sa napapat a nepride mi, ze hltavo je. Ale v nemocke mi poradili vtedy polohovat, dat nabok, alebo daj si ho na plece, tym mu stlacis trosicku brusko a vzduch vyjde von a prejde to. Mojmu to tiez nevadi a uz mna to trapi ked ho vidim sa nadhadzovat...skusim ho vzdy o dakych 10 min.este prilozit, trosku si cucne a prejde mu to. 😉 Alebo kamoska mi poradila skus mu na chvilinku chytit nostek.ale ja sa to bojim. 😒 inak porod si musela mat tazky, tak drzím vam palceky nech pekne poslucha a papka, a mas super maminu a mangela ze sa tak staraju. budte zdravucky 🙂 🙂
@nena62 gratulujemmmm 😀
@ka3n tak vám držím pršteky 🙂
závidím tým mamičká čo už to majú za sebou...ale v dobrom 🙂 a gratulujem im...ja som dnes celý deň dúfala že už to budem mať aj ja za sebou no bohužiaľ ako doktorka povedala chlapci sa vedia prenášať...aj keď to bolo plánované rodičovstvo ☹ čim ďalej tým viac ma tlačí...čím ďalej tým viac nevládzem ani chodiť....
@ingmiriama .... to je blbost ze chlapci sa zvyknu prenasat... su to len hlupe povery, kazde ale uplne kazducicke tehotenstvo je absolutne individualne, kazda zena ma inu stavbu tela, iny zdravotny stav, ..... a vsetky tie blbe reci co ti kazdy natara su absolutne nepravdive, kazda to jednoducho ma inak.... mne uz tolko ludi povedalo tolko vselijakych predpovedi, a tak sa vsetci vo vsetkom mylili 😀.... ze uz sa len s velkym usmevom usmievam nad kazdou takou hlupou poznamkou a nic si z toho nerobim.....
Jedni mi povedia uz mi padlo brusko dole, druhi zase ze ho mam vysoko (zrejme zalezi co si obleciem, kazde oblecenie opticky skresluje), vela ludi vravelo dievcatka dlho nevydrzia v brusku, skor sa pytaju von..... no a uz 6.ty den prenasam 😀, tebe vravia ze zasa chlapci neskoro chodia von - a mam kopec kamaratok co porodili chlapcov omnoho skor pred terminom..... tvar bruska - podla toho sa mi snazilo milion ludi povedat ze mam urcite chlapceka 😀DD..... Ked som bola v 6.mes. vela ludi ze ake mam male brusko, a teraz sa im zasa zda take obrovske ze mi hovoria ze urcite bude mat mala nad 4kg! No proste stale a stale kopec hlupych reci........ o tom ze tetin manzel mi zacal hovorit ze ktovie ci budem mat dost mlieka, kedze mam male prsia....o tom ani nehovorim - proste to je vidno ze su to znalci vsetko co maju urcite vela nastudovaneho.....
Hlavne sa cudujem ze doktorka ti povie jednu z takychto babskych reci - pretoze ona by mala byt v kazdom pripade proti takym blbym reciam..... No uz aj mne sa stalo ze pri tom monitore odozvi srdiecka a pohybov co mi robili, mi sestricka povedala ze do 2 dni uz urcite porodim 😀, uz presiel takmer tyzden odvtedy 😀.... a nic...... 😀
Takze neboj sa, mozes porodit aj skor, a mozes aj neskor.... kazdopadne sa nicim nestresuj, ja som nemohla chodit na konci 8.mes., bolo to strasne, a teraz som na konci 9.mes., a som absolutne ciperna, akoby som ani tehotna nebola 😀, chodim omnoho rychlejsie ako pred mesiacom.....
@katarina6 tak hej ale som tomu trocha uverila keď to lekárka povedala...a to som sa jej pýtala na kedy to ona vidí že kedy porodím....vieš ja sa nestresujem len mi je takto už dlho...ja si myslím že každá mamička už chce držať bábetko v náručí 🙂
@ingmiriama .... ona ako lekarka sa nezachovala profesionalne, a ani urcenie tvojho porodu ti nemoze povedat ako ona vidi, to sa jednoducho vidiet neda ak nema nejake samanske predtuchy 😀....
A ty takisto nebud nedockava 🙂, nepytaj sa zbytocne na kedy to vidi, bud ta zbytocne zmatie a sklame, alebo vystrasi...... Nechaj tomu volny priebeh 🙂.....
Ja som uplne v pohode, asi som divna, ale ja som rada ze je mala stale v brusku, v bezpeci, a kludne by som tak vydrzala aj dalsi mesiac 🙂, uz som si na brusko zvykla.... 🙂
@katarina6 ahoj, smiem sa opytat, dokedy ta necha lekar prenasat? Ja tiez prenasam, zatial vsak iba tri dni, moja lekarka v poradni mi povedala, ze ak neporodim do 40 + 8, tak mi porod vyvola... Dufam, ze to babo dovtedy stihne aj samo 🙂 . Prajem ti, nech sa ti to rozbehne pekne samo a nech je porod prijemnym zazitkom.
babulky, co si varievate? uz som po 2 tyzdnoch tejto dojcacej stravy frustrovana :D dajte nejaku inspiraciu...
Ahojte kočky, takže stále dve sme 2v1, dnes som bola na kontrole, pôrod, že vraj na spadnutie - no ale uvidíme, ak do stredy nič, ráno sa hlásiť v nemocke na rizikovke. Ale Vám poviem, že posledné tri dni sa cítim úžasne, skvelo, nič ma nebolí, super spávam v noci - no tak ja neviem 😀 takže čakáme....
@katarina6 v tvojom príspevku som sa totálne našla s tými poverami a blbosťami okolo tehotenstva a môjho výzoru😀 Aj mňa s tým všetci bombardovali a teraz zase, že kedy už porodím - lezie mi to na nervy. Však malá raz musí vyjsť von 😀 Tak ti držím palčeky, aby všetko bolo o.k. 🙂
@zuzulik5 .... tesi ma ze si sa nasla tiez v mojom prispevku 😀, ze v tom nie som sama 😀DDD, ale co pocuvam z okolia tak si skor myslim ze to je normalne pre kazdu tehotnu...... tie tlaky zvonka s blbymi recami jednoducho budu vzdy a pri vsetkom..... Len ked je zena tehotna predsa len je na tom psychicky horsie - zranitelnejsia, tak by fakt ludia mali byt omnoho viac ohladuplni, hlavne zeny ktore si toto vsetko presli.... bohuzial je to niekedy paradoxne naopak a su akoze ony tie "najmudrejsie" 😝
Netreba si z toho nic robit, treba sa drzat tych spravnych zdrojov informacii 🙂........ resp. si overovat pri viacerych zdrojoch info... alebo jednoducho len nepocuvat tie reci......
Mne to tiez lezie na nervy - tiez mi uz par kamaratov poslalo gratulacie k narodeniu malej a este sa ani nenarodila 😀..... no su to vsetko tlaky... a vidim ze mala uplne na vsetkych zvysoka kasle a robi si to po svojom uz teraz v brusku 😀, a vyzera to ze vyjde von az ked nam vsetci daju pokoj, a budu to najmenej cakat 🙂...
@katarina6 Ja som rada, že tiež v tom nie som sama, až mi je to divné, že aká podoba 😀 Vieš čo ja už všetko hádžem za hlavu a robím si po svojom a neriešim už nič, lebo by som sa musela zblázniť z toho - mudrlantov a mudrlantky si nevšímam, odpinkujem a idem ďalej 😉 Mne už všetci vypisujú či som ešte celá, či som už v nemocke ....a presne ako tvoja, aj moja má všetkých v paži a robí si pekne po svojom po mamičke 😎
ahojte ja už som spomínala , že mám termín 30 aug. ale že tento týždeň pôjdem ležať, lebo predtým som mala 2x cis. rez, aj teraz budem mať, no posledné dni mám stále bolesti v krížoch každú chvíľu mi tvrdne brucho aj teraz, túto noc som celú bola hore, som nervózna a strašne ma bolia tie kríže ako pri menštruácii, vôbec neviem či to už na mňa ide alebo čo, pri tých prvých dvoch tehotenstvách som nemala vôbec kontrakcie ani bolesti takže neviem čo mám očakávať pripadám si ako prvorodička a som z toho vystrašená. V stredu idem na poradňu a mám pocit, že to už dovtedy nevydržím, myslíte, že je to príprava organizmu na pôrod?
ahojte, tak ja som bola dnes u dr., všetko je o.k. a malej sa ešte veľmi páči v tom brušku 🙂 aj môj dr. bol prekvapený, už si myslel že sa budem otvárať a zatiaľ nič ani sa to nepohlo.... tak si ešte chvíľu počkáme 🙂 🙂

@susanq gratulujem k rozkošnému drobcovi a veľa zdravia a mliečka prajem...🙂