icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

jankaamartin
16. aug 2011

@ingmiriama ano prišiel nám sme taký vytešený aj s manželikom,,,skladá ho raz tak raz inak 🙂

jankaamartin
16. aug 2011

baby je to normálne,že ma už asi 3 den pobolieva bruško len raz.dvaraz denne ale boli,,,,

titinka19
16. aug 2011

@jankaamartin neviem, verim ze je to normalne, lebo mna uz tiez pobolieva taky 5 den, na chvilku mi pritom aj cele stvrdne ale potom to prestane a opakuje sa to presne ako u teba 2-3krat do dna 😖

majjka1985
17. aug 2011

Ahojte mamičky 🙂 Taaak my sme už doma. Domov sme prišli v pondelok (15.8.) Mala vazila 3440g a 49 cm. Na treti den sme dostali zltacku. Mliecko nam doslo az na piaty den aj to velmi malo ☹ Takze sa teraz trosku trapime s dojcenim. Prsnik velmi nechce zachytit, mliecka mam malo, tak musim ju aj prikrmovat s Nutrilonom. Ale inak je zlatunka, v noci sa budime kazde 3 - 4 hodinky. Som rada, ze to vsetko mame za sebou a ze sme zdravucky 🙂

Inak nestiham VAs citat a tak ani nemam prehlad, kto uz porodil a kto este nie, no v kazdom pripade mamickam blahozelam a buducim mamickam prajem vela sil k porodu 🙂

zuzulik5
17. aug 2011

@majjka1985 srdečne blahoželám k malinkej, veľa zdravíčka a neboj aj mliečko bude 🙂

linda40
17. aug 2011

ahoj, ja už mám takmer 3 týždňové bábo. 🙂 Nejako mi to nejde tu pomeniť, ani vkladať fotky. ☹

liviadanova
17. aug 2011

@jankaamartin Ahoj, aj mňa takto pobolieva podbruško a hlavne večer a stále nič 😀

krhlicka
17. aug 2011

@majjka1985 velka gratulacia, zelam tebe aj malickej vela zdravia, spokojnosti a vzajomnej radosti.
Z mliecka si nic nerob, ani ja som ho nemala vela...dokonca jedna ,,mila" sestricka v nemocke mi povedala,
ze nemam ziadne 😒 ale prikladala som malu o dusu, kedy si zapytala a spustilo sa mliecko podla jej potreby.
Teraz mame taky problem, ze chce byt na prsniku stale. Takze vela vela tekutin, spanku a pohody, prikladat malu prisavnicku a bude dobre. Aj Dorotka sa prisava tak vselijako, ze sa podari aj na 5x poriadne pricucnut. Ale ucime sa a bude lepsie 😀
krasny den zelam a nechaj sa teraz rozmaznavat, treba na tvorbu mliecka 🙂

krhlicka
17. aug 2011

@majjka1985 este som zabudla, vela uzitocnych rad som nasla tu:www.mamila.sk, snad pomoze 🙂

majush
17. aug 2011

@majjka1985 gratulácia 🙂

ikusa11
17. aug 2011

@jankaamartin normalne,aj,u mna to je uz piaty den,hlavne vecer

ikusa11
17. aug 2011

@majjka1985 gratulujem k babatku

gabika84
17. aug 2011

caute kocky. nestiham to tu vsetko citat, ale urcite pribudli nejake nove mamicky, takze posielame vsetkym s Bellou boztek 🙂
@krhlicka mas pravdu, trosku nestihame, ale sa uz aj promenadujeme kazdy den, kym je taketo pekne pocko 😉 Bella si povedala, ze uz nie je ziadny novorodenec, a tak uz obcas po papani nezabuva tak rychlo, ako pred tyzdnom. ale za to stravovacie navyky nemeni, bumba kazdu hodinu a pol az dve. 😝 citam, ze Dori je na tom podobne 😅
chcela by som este vsetkym maminkam odkazat, nech sa pri prvom nezdare hned nevzdavaju kojenia, pamatajte, neexistuju moc velke prsia, moc male prsia, male bradavky, ploche bradavky, slabe mlieko a pod. mne pomohlo vsetko co som pred porodom nastudovala, ako taky "blbec" som prikladala k prsniku babiku, sledovala, kde ma pusinu, nostek, ci ju spravne drzim a pod. skusala vsetky mozne polohy.... no a potom na porodnici (mala sa prisala hned na sale) som si ju pytala co najskor k sebe. a potom prikladala, prikladala, kazdu hodinu, aj ked mliecko este nebolo, len par kvapiek kolostra. babatkam to prve dni staci. ono sa to rozbehne, naozaj staci len spravne babo prilozit a krmit co najcastejsie (zo zaciatku z obidvoch prsnikov). treba sa hlavne vyvarovat klobucikom a flaskam. pozorovala som to u nas na izbe. holka krmila cez klobuciky s odovodnenim, ze ma male bradavky a strasne ju bolia ked koji. (akoby to mna nebolelo! obidve som mala prvy tyzden uplne dohryzene a to bolest ked sa mala pricucla 😲 ) tak kojila cez klobuciky. babo si tak vytiahlo samozrejme ovela menej mliecka (cca 10 ml iba). takze dokrmovali. materske mlieko ma velky vplyv na vyplavovanie bilirubinu a naslednej zltacky. tu aj maly dostal, den pred ich odchodom. taketo deticky su potom viac spave, ona ho nechcela budit a tak ho nechala spat aj 3 hodiny. cize papal este menej, "zltol" este viac, zase spal, mliecka sa tym padom tvori menej a menej, babo dokrmovane z flasky, kedze z flasky tecie rychlejsie, je to pren velmi pohodlne, nasledne slabo saje na prsniku a zacarovany kruh ostava....
ak mate mamicky este nejaky cas, hor sa na studium kojenia a ak uz mate babo a nejaky problem, nevahajte kontaktovat laktacnu poradkynu, ci uz osobne, alebo cez telefon, e-mail, Modreho Konika 😉

jankaamartin
17. aug 2011

@ikusa11 aj mna pride to tak neznesiltelne a potom to prejde a naspet mi je super

jankaamartin
17. aug 2011

@majjka1985 blahoželám a porod bol aký?

krhlicka
17. aug 2011

@gabika84 dobre pises Gabi, so vsetkym suhlasim 🙂 tiez som videla hviezdicky od bolesti, kym sa mala prisavala. Bradavky ubolene, ale uz je to omnoho lepsie. Mastila som si ich zo zaciatku lanolinovou mastickou a pomohlo.
Dorotka sa tiez rozhodla, ze nebude cely den len spat. Pyta si sat kazdu 1,5 hod az 2 hodiny. Ked je to dlhsie, uz je na prsniku nervna, nevie sa dockat a prisavanie je tazsie. Straslivy plac je u nas pri prebalovani a kupani. Chuda, drzi sa ma ako mala opicka, len nech ju nedam do vanicky. Objavila som recept starych materi, skusim ju pred kupanim balit do plienky. Uvidim, ci to pomoze 🙂

liviadanova
17. aug 2011

Ahojte mamičky a budúce mamičky 🙂 Posielam Vám užitočný článok: http://www.dietaaja.sk/co-treba-vybavit-pri-por...

zuzulik5
17. aug 2011

čaute kočky, no my sme stále 2v1, dnes na rizikovke doktor zhodnotil, že ešte počkáme do nedele - srandista jeden (inak mlaďas, sa stále na mňa usmieval), malinká mi síce tlačí hlavičkou veľmi dole, aj napodiv na pásoch som mala kontrakcie podľa sestričky hory, doly 🙂))ale ja som nič necítila - tak čakáme ďalej...

edita84
17. aug 2011

Ahojte tak my máme za sebou poslednú poradňu malý má okolo 3400 g +- 🙂 inak všetko OK len mám tú baktériu z dola neviem ako sa to volá ale pred pôrodom dostanem infúzku nevadí 🙂 predoperačné vyšetrenia sú spravené mala som šťastie lebo poradňu som mala 10:45 dnu som sa dostala až o 11:30 a plus pol hodinka u dokiho až potom sme šli na interné tam nik nebol a hned ma aj zobrali dnu a z ctg ma poslali za anesteziologičkou ani tam nik nebol len ma poriadne vylakala lebo vraj kvôli váhe nie je istý spinál bojím dúfam že sa im ho podarí pichnúť 😅 a nakoniec ctg aj tam ma v pohode zobrali a končili sme asi o pol druhej uf som z toho unavenáááá veľmi 😖 🙂
jáj a sestrička u dokiho ma vystríhala aby som na šestonedelí povedala sestričkám aby mi malého nedokrmovali ked nebudem mať hned mlieko lebo teraz to majú vo zvyku viac mamičiek sa sťažovalo, no ale ako mi aj teraz mléko tečie dúfam nebudem mať problémy a malého mi nenapchajú UM :/
tak asi toľko 🙂 pekný večer kočeny :D

jankaamartin
18. aug 2011

no poradňa za nami,,,malá váži 3750g,,,dr povedala,že ak neporodím do týždňa budeme to riešiť juj už nech je to za nami však .)

zuzanka169
18. aug 2011

tak a sme doma z poradne....nejak to ruzovo nevyzera ale nastastie malinka je v poriadku......chytili sme nejakeho bacila menom
Streptococcus agalactiae ☹ ☹ ☹
z krvnych testov vysledky boli ze mam malo zeleza takze pilulky berem.....no dufam ze vsetko dobre dopadne 🙂

susanq
18. aug 2011

ahojte kocky... skusim sa opytat este raz. vy, co ste uz maminky a kojite, aky mate jedalnicek? Co napriklad jete na ranajky, veceru? Co varievate? Ja som uz zufala, dochadzaju mi inspiracie 🙂 nemate nejaku dobru stranku, ze co mamicky mozu, nemozu, nejake recepty alebo tak?

titinka19
18. aug 2011

ja mam kontrolu zajtra, celkom sa bojim, dufam ze v poriadku, ked sa jej tak velmi nechce na svet a som zvedava kolko bude vazit, uz pred troma tyzdnami mala 3kg, dufam ze to nebude na cisarak ☹ baby, ako to je na SK, este vam robili teraz tesne pred porodom nejake krvne testy ? ja rodim v rakusku a tu mi naposledy brali krv pred mesiacom 😖

verka
18. aug 2011

Titinka19 mas taky isty termin ako ja....my vyzerame uz mesiac,ze ideme rodit a ja mam nakoniec pocit,ze budem aj prenasat, oboch som prenasala 8 dni, tak neviem.....uz som bola aj z toho akasi nestastna,ze furt nic, iba poslickova, hlienova ztaka uz odisla,ale uz som si povedala, ze nato kaslem,ked to pride,tak to pride....v sobotu sa ideme este aj na svadbu vytancovat....

gabika84
18. aug 2011

@susanq nooo, mozno som divna, ale ja papam vsetko 😉

dadulajda
18. aug 2011

Ahojte koceny!! potrebujem mudru radu!! 🙂 🙂 🙂
Volakto tu pisal tak davnejsie ze berie homeopatika na podporu mliecka..nemam to ked hladat prosim vas ako sa to davkuje??? tetula v lekarni mi nepovedala a na flasticke to neni. Volaju sa dako ze RICINUS COMMUNIS. stracam mliecko, resp. sa mi naplna len jeden prsnik. malemu davam striedavo, ale z toho silnejsieho ho musim dokrmit, lebo ten druhy mu nestaci. Neviem co mam robit lebo ked sa niekedy zobudi po hodine a pol, hlavne ked je teraz teplo, nemam mu co dat papat!! a strasne nechcem ist na flasku... ☹ Snazim sa vela pit, ale mame velmi citlive brusko, tak pijem vsetko mozne...rascovy, feniklovy, anizovy cajik, pre kojace maminy, dojcensku vodu, alebo prevarene mlieko. Nemozem jest poriadne nic, takze moje ranajky su chleba(len stary) s maslom alebo jogurt... alebo cez den papam osupane broskyne a nektarinky. Ziadna zelenina, okrem mrkvovej polievky so zemiacikmi...vraj to trva tak prve 2 mesiace emi dr.povedala tak dufam ze dovtedy nezosaliem. Kazdopadne sa nemusim trapit s tym, co varit. 😅

ingmiriama
18. aug 2011

ahojte babenky no dnes som bola celý deň na kúpalisku ako celé leto...som riadne vykupaná 🙂 malému sa to páčilo lebo celý deň sa len tak pohyboval v brušku ani netlačil....super deň som mala. tak a od teraz budem čakať na pôrod som zvedavá či voda nezaberie náhodou 🙂

krhlicka
18. aug 2011

@dadulajda ahoj, ano ja som pisala, nam povedala lekarnicka,ze uzivat 4x denne po 4 gulocky, minimalne 10 minut pred alebo 10 min. po piti a jedle.Skratka pred tym ani po tom nic 10 min. nejedz ani nepi.
Drzim palceky 🙂

jankaamartin
18. aug 2011

už je tu nejako prázdno .(

gabika84
18. aug 2011

@dadulajda ahoj. na tvorbu mliecka jednoznacne posobi iba caste prikladanie. tym sa vyrovnava dopyt a ponuka 🙂 dr. v nemocke vravela ze treba uz len z jedneho prsnika kojit a ak sa babo tvari, ze ma malo a pyta aj druhy prsnik, treba ho vraj "oklamat" a znovu prilozit k tomu istemu. vraj sa tam vzdy este nieco najde 😉 no a keby to nestacilo, ja by som prinajhorsom volila aj odsavacku. cim viac odsajes, tym sa viac mliecka vytvori. telo nevie, ci taha dieta ci odsavacka 🙂 vela stastia 😉