Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@jankaamartin nic sa neboj, nie je to nic take, co sa neda zvladnut. drzim ti palce, aby vsetko dobre dopadlo
ja idem balit, poradna dopadla asi tak, ze dr. skonstatoval, ze babo je uz prilis velke, zajtra idem na odber, uzv a pre istotu uz mam prist zbalena. tak len dufam, ze to nebudu nakoniec riesit cisarskym 😢 . drzte sa tu a maminkam cakatelkam drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo, vela radosti y malinkych uzlickov a vela vela mliecka.
@jankaamartin ty brďo toľko rokov sa poznáte a ešte prvá láska no gratulujem...si spomínala že nevieš do čoho ideš...ja som hovorila že sa trocha bojím a dostala som odpoveď že príroda nenaloží človeku viac ako znesie...dnes som bola kuknúť pôrodnicu super až na to že ma zaskočili tým že pôrod do vody je možný ale za celý čas odrodili až 3 mamičky do vody tak skúsenosti žiadne nemajú..teraz rozmýšľam nad epidurálku....ty vôbec nad takýmito veciami nerozmýšľaš...napr bude ti manžel pri pôrode???
@zuzulik5 @katarina6 Ahojte kočky, tak ako čítam Vaše príspevky sme na tom rovnako 🙂 Ja momentálne nemôžem zaspať kvôli hlúpej sestričke, ktorá ma včera poriadne znechutila na gynekológii v nemocke - prenášam 5. deň a pri CTG chodila stále za mnou a hovorila mi, že sa bábo nehýbe, pomaly som odtiaľ odchádzala z revom..... No to naše malé je aktívne z večera do rána a cez deň je kľudné, tak to sa teším ak nám to zostane aj po pôrode 😀 A ak sa do štvrtka nič neudeje tak ma hospitalizujú ☹ Tiež už neviem čo by som mala robiť, aby sme tomu dopomohli, veď sme skúsili snáď všetko, no myslím, že aj tak sa to moc ovplyvniť nedá....
@bejka82 noo to je super, že máš takého doktora - aj ja som mala - ale tým, že sme sa presťahovali a už máme malého - myslela som, že mi bude jednoduhšie chodiť tu u nás - no veľká chyba.,......fakt - veď moja gynekologička mi doteraz ani len pohlavie nepovedala - keby sme neboli na 4D tak ani nevieme....ona mi vždy len povie že je všetko v poriadku, ale už to nejdem rozoberať, malá sa vrtí tak som spokojná, odrodím a pôjdem naspäť k môjmu dokymu 😉 No my s tým menom máme fakt trable.....pre chlapca máme Maxim - veď stať sa môže hocičo 😀 no pre dievku - uvidíme, páči sa mi Noemi, Nicole, Lea, Emma-Alexandra, tak poraď 😀 no k priezvisku nám pasuje každé a jedno 😀
@bejka82 nooo my už jednu Alexandru máme - švagriná má dcérku, my sme chceli vždy Alexandra a Alexandru - no žiaľ im sa narodila dcérka skôr - preto by som dala možno Emma-Alexa...... no náš krpáň len Noemi omieľa - je to jedno z najstarších mien - a môže sa volať aj Emi, Emka...tak uvidíme naozaj 😀 ináč sa nám aj Sofie páčila, ale tiež už máme v rodine 😀
@liviadanova ahoj, no tak to držím palce teda!!!Tie naše deťúrence si z nás robia asi srandu 😉 Ja som sa akurát dnes s malinkou rozprávala, že do kedy ju mám takto nosiť, či ozaj teda nechce ísť von 😀 Jáááj sestričky sú niektoré fakt hnusné a vlastne nechápem prečo robia takéto povolanie, keď nie sú empatické a vedia, že tehotná žena je pod vplyvom hormónov a takéto veci rozprávajú. Môj manžel sa smeje na mne, lebo ja som papula a ked sa mi niekoho spávanie nepáči, tak mu to dám najavo - ja si po hlave skákať nenechám 😉 a ten sa len "bojí", že budú po ňom sestričky zazerať - takže mám byť slušná 😀 Ja idem zajtra do rizikovky a uvidím čo mi tam povedia...
@miavin nooo,tak sa to u vás asi naozaj rozhodne na tej sále, v tej poslednej chvíli. a keď sa tak neviete rozh. tak by som to ani neriešila a nechala to na tú posl. chvíľu, 😀
a ináč ako sa cítiš, nemáš ešte žiadne príznaky? Ja som včera mala jednu takú hodinku, že som mala celkom často poslíčkov, tak som aj mm hovorila, že to asi musíme sledovať lebo nakoniec ešte porodím doma 🙂 ale prešlo to takže stále čakáme.
@bejka82 noo cítim sa - ako -kedy. sú dni, keď si myslím, že už to ide - bolesti podbruška, tvrdnutie časté - ale potom to prejde, takže pohoda. Ale ináč sa to dá zniesť.... ja som mala pri prvom takú predzvesť - začala som mať kontrakcie každých 15 minút - asi 3 hodiny - a potom to prešlo, v ten večer mi odišla hlienová zátka a o 2 dni som šla rodiť 😀 tak hádam to bude teraz niečo podobné, len dúfam minimálne 70 % lepší a rýchlejší pôrod 😀
a odkiaľ si - ak sa môžem opýtať?
@zuzulik5 Ahoj. Tak to ti držím palce, nech Vám všetko dobre dopadne 🙂 Dúfam, že tie naše detičky si to pekne rozmyslia a nebudú čakať na pani vyvolávačku a všetko to pôjde samo 🙂 Ja som tiež v iných veciach riadna papula, ale teraz neviem čo sa so mnou deje, ale dokým nie je na svete tak radšej držím ústa, aby som si ešte horšie nenarobila, no môj manžel ten sa nedá a bude pri pôrode a už len ten pocit, že tam bude s nami ma upokojuje 🙂
@katarina6 pravdu mas, ja koncim 40tt a citim sa lepsie ako ked som bola v 7-8 mes, nejak viacej energie, aj dychat sa da normalne, no to uz drobec klesa tak konecne sa tak nezadycham.no a ked kukam na tehulky v poradni vsetky velke brusiska a ja take mini a vraj driobec ma uz okolo 4000g, tak neviem kde je poskladane.
@ingmiriama chcela som manžela pri pordoe ale už teraz nechcem,,,alebo po prípade ak bude velmi chciet čo s tym nepočitam tak ano,,,hej epi mam vybavenú no este nezaplatenu lebo ma dr od nej odhovára,že ju nebudem potrebovat,že hlavička je tak nízko,že porodím ani nebudem vediet ako 🙂 tak dufam,,,,
juj ale pozerám cez to okno kedy mi ta ups dovezie kočiarik 🙂
@liviadanova No aj ja dúfam, že to bude bez vyvolávačky...jaj už máme všetko nachystané, už nám len tá naša Sára chýba - beťárka jedna 😎 NO môj manžel je taký strachopud a nepotrebujem, aby ho kriesili na sále 😀 Mne stačí, keď bude na chodbe - to ako podpora mi úplne vyhovuje 🙂
@zuzulik5 Hlavné je, že tam budú s nami, či už pred alebo v sále, len nech sú tam 😀 Tiež už máme všetko nachystané, postieľku, kočík a vecičky už vyše mesiaca oprané a vyžehlené pekne nachystané v skrini 🙂 🙂 🙂 Už len ten drobček nám tu chýba....tak sa neviem dočkať keď vidím všetky tie mamičky s kočíkmi a ja stále len "banďero" pred sebou 😅
@jankaamartin tak čo už sa vytešuješ s kočíka už ti došiel? dnes som bola na poradni no nič nové mi nepovedala ale pýtala som sa jej na epi a tiež mi to isté povedala ako tebe doktor...ale veľmi tomu neverím 🙂
Caute baby, citam nasu temu, ked mam cas, teda ked minisef - Dorotka pospava 🙂
pozeram, ze sa nam to tu zaplna maminkami a mamky kinderka drzim vam silno palce,
nech porody dopadnu na jednotku s hviezdickou 🙂Mne zabralo na spustenie porodu umyvanie nabytku na zemi a kamoske zasa schody na Slavin...tam ich je neurekom.
@jankaamartin cauko Janulka, to je dobra sprava od tvojej lekarky, ze malicka je hlavickou dostatocne nizko,
takze mozes byt pokojna a veselo rodit spontanne. U nas bol problem prave s tym, ze hlavicka nezostupila dostatocne nizko 😒 a gratulujem ku kociku, je krasny 🙂
@edita84 Edit, no ako si na tom?ci uz si v porodke, daj vediet 🙂
@gabika84 Gabi ako sa mate s krpanou, asi nestihacky vsak 😀 ci sa promenadujete s vozidlom kade tade. Uz si skusila satku?
cauko maminky krasny den vam zelam
@edita84 🙂 jej cauko, tak drzim silno palce nech vsetko dobre dopadne a ste s malickym zdravi co najskor doma.
Mala je riadny prisavnik, viac sa usmieva ako place🙂
Najnovsie ma potrebu zaspavat na prsniku 😲 uvidime, co bude, cakam laktacnu poradkynu, nech mi trosku poradi.
krasny vecer zelam tebe aj rodinke. Beuska sa uz urcite tesi na brata 🙂
@krhlicka dakujeme. jej ale to je super že je taká usmievavá 🙂 no ved malá vie čo je dobré 🙂 a inak ked voláš laktačnú tak aj platíš? lebo tu u nás som o takom ešte nič nepočula 😒
no Bejka sa už teší ked niekde idem tak sa ma pýta či už do nemocnice 🙂 uvidíme ako bude na malého reagovať 😅 aj Vám krásny večer 🙂
@edita84 @gabika84 nam tu niekedy pridala stranku www.mamila.sk, tam je aj zoznam laktacnych poradkyn 🙂
niektore maju uvedene, ze osobna navsteva je za poplatok, ale vacsina robi poradenstvo zdarma.
Nie som si ista s tym zaspavanim na prsniku, lebo mala sa pyta na prsnik casto a len dudluje 😝
Tak dufam, ze nam laktacna poradi 😀
Sa nedivim malej, uz je isto zvedava na Leuska a bude ti pomahat, taka mala mamina.
Drzkaj sa, musi to byt uz narocne a mas uz aj termin cisarskeho?aby som vedela, kedy vam drzat palce.

@sana15 nooo veru ja sa rozhodnem isto až keď ju uvidím 😀 😀 lebo sme stále nejak rátali, že chlapca budeme mať a potom naraz, že baba.... a my v šoku 😀 tak sa potom prídem pochváliť, aké meno sme nakoniec vybrali 😉