icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

ingmiriama
31. aug 2011

@andy1909 ahoj no ja prenášam 5 dní ale dnes som bola na ctg a doktor povedal že v nemocnici ma budú nechávať až keď budem prenášať 9 dní ...ja poradňu už nemám poslednú som mala 23.8 a termín som mala 26.8 lebo moja gynekologička má dovolenku...tak ja chodím len do hlavnej nemocnice každý krát ma má iný lekár...ale lekár povedal že tri kráť za deň sexovať ak´sa dá 🙂 a by to zostalo čo najdlhšie vo mne... to ma riadne zaskočil ako to povedal...ani mňa teraz nekontroloval...ale na ctg povedal že z 40min som mala 1 silnú a 2 slabé kontrakcie...

ingmiriama
31. aug 2011

@atanusa ďakujem len som ja prvorodička a bojím sa o dieťa ale dnes som sa spýtala lekára či malému to neblíži to stvrdnutie brucha povedal že nie tak som pokojná a iné mi nezostáva len čakať 🙂

ingmiriama
31. aug 2011

@sasa22122 ahoj ahoj tak ako sa dnes cítiš ?? čo máš nové

sasa22122
31. aug 2011

@ingmiriama ahoj ,ja sa citim celkom v pohode ,zacala som brat tie kvapky co mi dala lekarka ,ale zatial sa nic nedeje a co ty ? nejaka zmena ? co ti dnes povedali na ctg ?

ingmiriama
31. aug 2011

@sasa22122 no dnes mi povedali že som mala 1 silnú a 2 slabé kontrakcie...a že mám tri krát za deň sexovať a dbať na to aby to zostalo vo mne 🙂 a dávať si teplú sprchu na podbruško a kríže ...do nemocnice by som mala ísť ležať až v pondelok ak do vtedy neporodím ale ešte v piatok kázal prísť na kontrolu ....tak som zvedavá ale stále mi tvrdne bruško a povedal že to neblíži malému tak som pokojná...inak ku tým kontrakcia to sú tie falošné...ale že keď niektorú z nich prežijem aby som si dala teplú sprchu buď ich zastaví alebo spustí 🙂

sasa22122
31. aug 2011

@ingmiriama jedna sestricka mi vravela v nemocnici ,ze tak tyzden pred porodom sa zvyknu objavit tie falosne kontrakcie tzv .poslickovia a vraj je to dobre .ja som nemala este ani falosne kontrakcie. ☹ stale cakam co sa bude diat a kedy to pride ,ja idem v piatok na ctg a ked sa nic neudeje tak v nedelu idem do nemocnice ,tak som zvedava ako dopadnem 🙂

sasa22122
31. aug 2011

bolesti zvladas v pohode ? daju sa vydrzat ? vcera som bola na ctg a jedna ciganka tam rodila ,ale tak vrieskala ,ze som normalne dostala strach

andy1909
31. aug 2011

@ingmiriama neboj sa, ja som tiez prvorodicka a nemyslim, ze tvrdnutie bruska moze nejak poskodit babo. Teba aspon doma kontroluju. Mna tu vidia len kazde dva tyzdne a to ani nieze ku gynekologovi som chodila ale len k vseobecnemu alebo k midwife (cize porodnej asistentke) a zo spodu ma za cele tehu kontrolovali len raz a to ked som mala infekciu obliciek a bola som v nemocnici tak ma uz poriadne skontrolovali. Mna od dnes nikto neuvidi 10 dni ak sa to dovtedy nerozbehne. Trosku mam z toho zmiesane pocity, ked viem, ze doma sa uz chodi na monitor kazdu chvilu ale tak co uz mam robit, tu to neriesia. A k tomu sexu, no neviem ci by som to vobec trikrat denne dokazala, ved uz v tomto stadiu s takym bruchom sa ledva hybem 🙂 ale dnes vecer tiez do toho zapojim toho mojho chlapa a dobre vediet teda, ze to drzat v sebe co najdlhsie ale tak dava to zmysel.

ingmiriama
31. aug 2011

@sasa22122 ale to sú také kontrakcie že som nevedela že boli...no vieš každá žena má ten prach bolesti iný... a tebe čo ti povedali na ctg nemala si tam kontrakcie aspoň falošné ?? no to je najhoršie že vraj pri pôrode vrieskať , ja som si povedala že keď som splodila syna som nevrieskala a ani neplakala 🙂

ingmiriama
31. aug 2011

@andy1909 no to máš teda ťažké to ti nezávidím...mňa každú poradňu pozerala znútra...no a čo sa týka toho sexu to je veru ťažké ale tak ty sa nemusíš hýbať nech sa hýbe ten kto má dobrú výdrž 🙂 😀 presne tak potom hore nohy až to nevytečie 🙂 ja som tak splodila syna hneď po sexe som mala hore nohy 🙂 a nebojí sa chlap sexu teraz v takom štádiu ako si ? môj ma trocha strach

sasa22122
31. aug 2011

@ingmiriama ja som zatial nemala ziadne kontrakcie ,takze ani neviem co ma caka .ja tiez vrieskat nechcem a nebudem ,myslim ze potom sa aj sestricky a lekar inac spravaju ked zena vrieska a robi cirkus

gabika84
31. aug 2011

@ingmiriama
@sasa22122 a treba tiez mysliet na to kocky, ze ked kricite, oberate o kyslik nielen seba ale aj babo..treba sa naozaj sustredit na dychanie. a ked budete tlacit a nebudete stacit s dychom (resp. zatlacit na jeden nadych) mozete to skusit aj ako ja. pocas jednej kontrakcie som sa nadychla trikrat a trikrat zatlacila. teda nadych-zatlacit a znovu rychlo nadychnut a znova tlacit... a nezabudnite mat pri tlaceni zavrete oci 😉 prajem aby ste mali taky lahky a pekny porod ako ja 🙂

sasa22122
31. aug 2011

@gabika84 dakujem krasne 🙂 ja som sa porodu zacala bat az teraz ku koncu ,lebo mi povedali ,ze maly vazi 3700gramov ,tak sa trosku bojim ako to zvladnem .Blahozelam ku lahkemu porodu 🙂 .mas nejaky typ na ulahcenie ? 😉

ingmiriama
31. aug 2011

@gabika84 ďakujem...no to by som aj ja si rada prečítala ten typ na ľahký pôrod 🙂

gabika84
31. aug 2011

@sasa22122
@ingmiriama hehe, moc tipov na lahky porod vam dat neviem 😅 keby ste boli v 34. tyzdni mozno, v 41. tyzdni sa uz tazko radi, to uz mozem iba drzat palce 😀 ja co som si predsavzala a aj splnila, bolo to, ze pojdem do nemocnice co najneskor. skoro som to presvihla, ale nejde o to. mala som v plane prist do nemocnice aspon na 5 cm otvorena a vyhnut sa tak co najviac zasahom lekarov, cakaniu na "vzdycharni" a pod. prisla som na 9 a mala bola za 25 minut na svete 🙂 pocas kontrakcii sa co najviac hybat, chodit, kruzit panvou, v rozkrocenom podrepe alebo na styroch. ak chcete mozete pri porode skusit homeopatika (ak na ne verite). no a potom hlavne spolupracovat s lekarmi a sestrami, nepanikarit a pozitivne mysliet 😉 samozrejme ide to ovela jednoduchsie ak sa to rozbehne same, uvidite, telo bude vediet ako reagovat. 😉
a ak ste uz nastudovali vsetko o porodoch (v tomto stadiu asi vsetko o tom ako porod spustit 😀 ), nezabudnite nastudovat vsetko o kojeni. 😉 za par dni vsetky vedomosti isto vyuzijete (a zistite, ze niektore veci su inak ako vam budu hovorit sestricky, mamky, babky, tetky a pod..) 😉

atanusa
1. sep 2011

@ingmiriama chapem tvoje obavy, ked som cakala prve, po termine som sa v kuse pozorovala, bala som sa o babo, no a bala som sa aj toho, ze bude velmi velke a nebudem ho vladat vytlacit... Skusala som vsetky mozne rady na "privolanie" porodu - od sexu, cez schody az po dlhe prechadzky - nic nepomahalo, akurat som z toho bola poriadne unavena. Lekar mi navrhoval vyvolanie, ale ja som to chcela nechat na prirodu. Stav babatka teraz pravidelne sleduju pri CTG vysetreni (ked som cakala prve dve deti, toto vysetrenie mi robili prvykrat az na sale), tak ak je to v poriadku, neznepokojuj sa. A mysli pozitivne 🙂( co sa lahko hovori, ked uz ma clovek potom)
@gabika84 pred par tyzdnami som si tu precitala tvoju radu ohladom ulavy pri porode - spominala si tam aj kruzenie panvy. Tak som si to pri poslednom porode vyskusala a musim povedat, ze mi to pocas kontrakcii velmi pomohlo - tu zvieravu bolest krizov to zmiernilo minimalne na polovicu. Dodatocne dakujem a odporucam vsetkym buducim mamickam.

katarina6
1. sep 2011

@sasa22122 mne povedali v den porodu na ultrazvuku ze ma mala 3,8kg, ale samozrejme dodali ze to moze byt +- 0,5kg, nakoniec mala 3,52kg, takze to neber ako konecne... skor je to vzdy menej nez ti povedia...

sasa22122
1. sep 2011

@katarina6 ja tiez tak tajne dufam ,ze to bude menej 🙂 a ze to zvladnem

katarina6
1. sep 2011

Baby, tie co ste si dali prilozit babatka na hrud hned po porode, ake maju pohybove schopnosti vase babatka? Nasa mala je nejaka rychla vo vsetkom, teda ako to hovori okolie, ti co uz maju deti a vedia co kedy co dieta spravilo..... Nasa mala zdviha hlavicku uz na 2.den po porode.... a nohami sa otlaca uz dlhsie, najradsej by uz lozila, ked ju dam na brusko tak nohami sa stava na kolena a odtlaca.... Ma dnes 2 tyzdne, a pocas spanku sa prevracia z boka na chrbat a naspat.... vraj to deti tak skoro nerobia......
Tak som rozmyslala ze cim to je... a myslim ze to je tym ze som si ju hned po porode prilozila na hrud, ona totiz od toho okamihu je motivovana najst si potravu sama, otlacala sa nozickami k prsniku, hlavu hybala smerom k prsniku.... a aj teraz najviac zdviha hlavicku ked hlada prsnik, chce papat, .... Myslim ze babatka, ktorym sa da do ust flasa nie su tak motivovane, jednoducho nemusia vynalozit ziadnu namahu dostat mlieko, a neprejavuju tolko pohyb. akktivity a tak skoro.... v rodine mame manzelovho brata, ktoreho deti neboli kojene, a ani prilozene na hrud, a taketo pohyby robili neskor.....

Co si o tom myslite? Zaujimaju ma hlavne teda tie deticky co boli tiez prilozene na hrud, ci to rovnako pozorujete....

jankaamartin
1. sep 2011

Ahojte mamičky tak my sme už doma,prišli sme v utorok,nekojím čo má dost trápi ☹ začala som no už nekojím mám to u zakazané od dr,,,,nekojí s vás niekotrá?

atanusa
1. sep 2011

@katarina6 @sasa22122 No, ja mam opacnu skusenost. V den porodu babatku na ultrazvuku lekarka odhadovala hmotnost 3400 g, no a babo malo 3980 g... Takze u mna to bolo tych 500 g hore 🙂 ...

atanusa
1. sep 2011

@katarina6 Ohladom toho plazenia u novorodencov, vola sa to reflexne plazenie a je to normalne u vsetkych novorodencov. Obyčajne sa tento reflex straca do konca druheho mesiaca. Skus si pozriet nejake clanky o novorodeneckych reflexoch. Ohladom dvihania hlavicky - to byva velmi individualne. Z vlastnej skusenosti - posledne dve deticky som mala prilozene hned po porode, syn si na brusku iba mierne nadvihol hlavicku a polozil si ju na bok, zase nadvihol a prelozil na druhy bok. Dcera si ju krasne dokazala drzat uz v porodnici dost vysoko... A este skusenost s "otacanim z boku na chrbatik. V porodnici som davala malu raz na jeden bok, raz na druhy - jednak aby nemala zlezanu hlavicku a tiez preto, ak by nahodou v spanku grckala, tak aby sa nezacala dusit. Doma to vsak nefunfuje, ked ju dam na bok, ona sa cela tak pomechri, pootaca hlavickou a o chvilu uz lezi na chrbatiku s hlavou otocenou uplne opacne, nez som ju ulozila 🙂 To ale nie je otacanie v pravom slova zmysle. No otacanie z chrbatika na bok babatka zvladaju az + - okolo tretieho mesiaca veku a je to taky pohyb na polceste k otacaniu z chrbatika na brusko. Tolko moja skusenost... 😉

ingmiriama
1. sep 2011

@gabika84 no čo sa týka o kojenia tak mne od 6 mesiaca ide kolostrum...a teraz už je to také že tričko bez podprdy mi vydrží 2 hodiny potom sú tam obrovské kruhy mokré 🙂 tak dúfam že to bude aj po pôrode takéto aktívne ako teraz 🙂

ingmiriama
1. sep 2011

@atanusa ja už som z toho čakania vyčerpaná...už nevládzem len tak polihujem nič nerobím ešte že manžel varí a stará sa o mňa....mňa to už nebaví....aj tak iné mi ani nezostáva len čakať ... ☹

atanusa
1. sep 2011

@ingmiriama dobre robis, setri si sily na porod a na poporodnu starostlivost o babatko. Precitaj si este nejaku dobru knihu alebo zajdi s manzelom do kina, pretoze ked budete mat o par dni doma babatko, na taketo veci uz ani nepomyslis. Mna najviac vycerpavali (psychicky) najma telefonaty pribuznych a znamych, posledne dni som selektovala, komu telefon zodvihnem a komu nie 😢 .

ingmiriama
1. sep 2011

@atanusa no tie telefonáty to hej to aj mňa vyčerpáva a hlavne manžela to otravuje lebo on ich má viacej 😀 hej stále niečo čítam ale len na nete lebo kniha ma nebaví...chodíme na kávy každý podvečer...si to ešte užívame ....ale tiež už by som chcela mať zábavku lebo som sama v inom meste a kým si človek nájde kamarátky to potrvá 🙂

sasa22122
1. sep 2011

@atanusa riadny rozdiel ,a ako si zvladla porod ?

majush
1. sep 2011

@katarina6 ja som dcéru nemala priloženú na hrud, po pôrode som ju videla zabalenú v perinke asi 1 minutu, ale robí presne to isté ako tvoja, zdá sa mi až hyperaktívna na také mini baby. hlavu drží ked ju nosím na rukách a chcem aby odgrgla, tiež sa odráža nožičkami a vzpiera. celkovo je nadpriemerne pohyblivá oproti ostatným bábatkám v okolí. skôr by som sa súhlasila s tvojou teoriou o jedení rýb počas tehotenstva a zvýšenej pohyblivosti dieťatka, ja som rýb pojedla na tony, aj som si srandu robila, že určite čakáme malého tuleňa 🙂 inak ja aj kým ju prebalím mi to aj trvá, lebo ona sa metá na všetky strany. a motivovaná je hodne, má strašne vyvinutý sací reflex , tak sa silno prisáva, že má pluzgieriky na perách 😒 a ja bolavé bradavky.

majush
1. sep 2011

neviete mi poradiť, koľko po podaní epiduralky sa objavujú bolesti hlavy? je to hned bezprostredne po pôrode? alebo to môže byť aj neskôr? ja mam už piaty deň bolesti, a to som nemávala ani pred tehotenstvom ani počas neho. epiduralky mi pichli až na 4-tý pokus....

katarina6
1. sep 2011

@majush aha 😀DD tak potom to je nejako bud geneticky alebo skutocne tymi rybami 😀D..... no je to sranda... hlavne nech su nam zdravucke! to je najdolezitejsie! 🙂