Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@katarina6 to je prave ziaduce, aby bola naviazana 🙂 prvy rok zivota babatka je najdolezitejsi pre zdrave vytvorenie si vztahov. Pokial bude mat babatko zdravy vztah s rodicmi a svojim okolim, bez problemu bude nadvazovat dalsie vztahy 🙂 nebude sa bat objavovat nove veci, pretoze oporou su mu milujuci ludia v jeho blizkom okoli.
Inak nasa krpana najlepsie zaspi s nami v posteli. Lezim s nou blizko, pozeram sa na nu, hladkam vlasky alebo brusko a ona ma odmeni najkrajsimi usmevmi na svete 😀
Inak ta finta s uterakom v kociku nezabera. Ked je mala handrovy panacik= spi ako drevo je pohoda. Akonahle sa zobudi, natriasa sa cely kocik od placu....katastrofa. Neviem, ci si casom kocik oblubi, lebo skor je na mojich rukach ako v nom a kocik musim tlacit prazdny. Akurat dnes bol pruser, lebo sa vonku pocas prechadzky ochladilo a ona sa zobudila dost daleko od domu....ta cesta spat bola hruza. Zadusala sa od placu, cela bordova ☹
@krhlicka och... s tym kocikom... no tak nam sa to iste stalo dnes na prechadzke.... mala cistu plienku, nakojila som ju a v domneni ze bude spat ako den predtym, som isla von 😀.... no a sice bola ticho cestu tam, no cestu naspat zacala vrestat ako pavian... tiez som ju musela dat na ruky a tlacit prazdny kocik.....
No ona je na mne naviazana velmi 🙂, a tiez ked cez den spala vedla mna som ju hladkala a pekne si ju pritulila.... len teda neviem ako budu vyzerat navstevy ked pojdeme k svokrovcom, babke.... cez den stale na prsu... to sa neda velmi stale kojit ked budeme nie doma..... resp. jasne ze ju nakojim vo vedlajsej prazdnej izbe.... len nebude mat taky klud ako doma.... tak neviem ako mi vydrzi v spolocnosti hoci aj rodiny.....
No uvidime.... pomalicky snad zvladne vsetko..... Ja jej davam vsetko co chce zatial 🙂, snad ju to posili a bude neskor silna a nebude sa tak bat a plakat....
@katarina6 Tak to ma mrzi, ale zial kazde babo je ine. Urcite je lepsie mat pokojne noci, nez dni. Bez spanku sa dlho fungovat neda. U nas to nastastie stale funguje, spi popoludni aj v noci (klop, klop, klop). Aj ked dnes som ju namiesto kupania len masirovala (ked som rodila pred necelymi tromi rokmi, v babykufriku z porodnice bolo aj DVD s navodom na detsku masaz), ale aj to ju dostatocne unavilo, tak to budem asi obden striedat...
A mozno mate doma "narocne dieta", tie spavaju menej ako rovesnici a maju vacsie naroky na rodicov, kedysi som si citala clanok na tuto temu v casopise "Mama a ja". A ohladom naviazanosti babatiek na rodicov, stopercentne suhlasim s nazorom, ktory napisala @krhlicka.
@krhlicka ahoj, tak to si mozme teda fakt ruky podat. 🙂 neska som prvykrat jedla o pol 11 dobeda, lebo maly racil na polhodku zaspat, inak mi vobec nechce spat doobeda.ked pozrem z okna na maminy, co kludne kocikuju...no u nas asi nehrozi.keby to spi tak upratujem a nie vonku behat. 😖 a malej pomaha ked zaspi na cecike? lebo ten moj tam zaspi, ale ked ho chcem prelozit, do minuty je hore.asi potrebuje citit aj ten tlkot srdca alebo co. ja to ani nepocitam, ze kolko este, lebo ked ti mam pravdu povedat, uz teraz mam toho dost. o 12 som taka unavena, ako keby som tahala v robote 24! 🙄 😝
@susanq ahoj, na klbikoch vam povedali 2 plienky bavlnene?? 😕 ja tiez balim nasiroko, ale 2 by som nanho nenatrepala ani keby neviem co robim.Uz teraz ma trochu zaparenu ritku, niekedy ho nechavam rozbaleneho, co si potom odnesie plachta a mam len ja roboty ale ked vidim tie slabiny popraskane..je mi ho luto. ☹ krpcek moj malinky.A vraj ked si sam drzi nozicky od seba ked haja, nemusime to tak moc stahovat.Ked su taketo tepla.
@katarina6 ja mam s malym ten isty problem...niekedy sa ale ukludni na prsniku, ale potom sa odrazu aj tak strasne rozplace z nicoho nic. Citala som o tom a ze to mozu byt aj nasledky ak si mala nervy pocas tehu. 😒 Teda ja som mala kvalitne stresy, takze sa tesim, kolko bude takyto uzkostlivy.Lebo on chyta az zachvaty uzkosti. Lebo ked ho zdvihnem na ruky a citi ma, akoby utalo a je tisko.Ale inak sa az zadusa od placu. Ja som niekedy z toho uz zufala...mas nieco co pomaha? ja som zatial nic nevymyslela, len ho vlacim na sebe a robim jednou rukou co sa da....
@atanusa tiez som citala tie clanky a niekedy mi pride presne ten opis na mojho maleho...tak ked tam baby pisali, ze to trvalo aj rok, dva, tak to sa mam na co tesit...fuch. A @krhlicka ma aj podla mna pravdu, boli robene aj studie o tom, ako sa tieto malinke deticky psychicky vyvijaju a vraj cim skor su si istejsie v tom najblizsom okruhu, co su rodicia a blizka rodina, tym skor potom zacne objavovat dalej svet a potom z tych deti vyrastaju priebojnejsi ludia, co sa neboja ist "do sveta" alebo riskovat a su sebavedomi.Takze si to radsej rok odbijem ako opicka, s miminom na chrbte-resp.brusku 😀 a bude z neho zdravy clovek a dieta a vsetku tu namahu nam ako rodicom vrati. 🙂 🙂
@dadulajda 😀 ze kto nam doma sefuje co?presne ako pises, ja malu furt nanasam na rukach, vtedy je pokojna.
Tiez mi pocas kojenia place, odtahuje sa. Laktacna poradkyna mi napisala,ze aj pri pocite bolestiveho bruska alebo prichadzajucej stolice deti takto reaguju. Je to niekedy o nervy. Mala cuca, potom s revom pusti didku, znovu jej ju ponuknem, odtahuje sa, kope nozickami....Tak ju dam na seba, nech odgrgne, zase place a hlada didku.
Moje nervy, keby som jej tak vedela citat myslienky a teda ti poviem, ze ja som bola pocas tehu kludas a vlastne aj teraz beriem malej place sportovo. Chudak muz, ten to zvlada omnoho horsie 😝
@dadulajda .... no ja mam tiez doma malu hysterku... aj jej hovorime... ze hysterka po mame 😀, ale tak snazim sa ju vzdy ukludnit..... ked jaci vela, tak sa ukludni len na prsniku.... Ale inak na rukach zavesena na rameni - to ju ukludnuje... alebo zavesena na rameni plus skackanie na fitlopte 🙂 to pohupovanie jej robi dobre.....
Ved ja jej takisto dam to objatie, lasku a vsetko co potrebuje, a tiez si myslim ze taketo deti su silnejsie... aj ked teda u nas v rodine to plati, nas mama dost hyckala dlho, a sme so sestrou samostatne silne osobnosti... no co sa tyka manzela, tam mali vojensku vychovu od narodenia, a teda on je odo mna este silnejsi a samostatnejsi.... tak unho to neplati ;-D.... aj ked jeho mama je tiez starostliva, no je aj dost prisna, a nie je taka ako moja mama.... tak teda neviem.....
Baby, uz ste odsavaly sopliky?Sa mi zda,ze mala po vsetkych revoch ma plny nos, trosku chrci
pri dychani. Mam odsavacku na vysavac, ale vobec netusim ako sa ten zazrak zapaja. Ja chytrolina
som vyhodila krabicku, kde bol mozno navod 🙄
@katarina6 ale jasne, ze jej davas, vsetko, co potrebuje 🙂 ja som to nemyslela v zlom. Podla mna ako maminka vies najlepsie, co je dobre pre malicku.
Ked mi bola pomoct v piatok moja mamca, tak som si vypocula...ako to ze mala nespi vo svojej postielke?
co ju furt nosim?zvykam ju na ruky, to nie je dobre. Mam ist von s kocikom kazdy den aspon 3 hodiny, to ju unavi a nebude plakat. No a potom bola s nou ona vonku s kocikom, nech si oddychnem. Po pol hodke sa vratili, mala s vreskotom. No a potom, ked pocula mamca ten hrozny plac, sama ju nosila
2 hodiny 🙂
@krhlicka no presne! a mne zasa svokra vravela ze to je zle ze ju mame na rukach... a tak sa pytame s muzom ze co mame robit? Ze sme skusali kocik, autosedacku, postielku, rozpravame na nu, spievame, pustime hudbu v TV relaxacnu... a proste chce len ruky.... A vravim ci ju mame nechat plakat.... ona ze nie, jasne ze nie.... no ze to budeme mat tazke ak ju tak naucime len na ruky..... a pritom ziadne riesenie pre nas nemala.... hra sa na mudru... taki su vsetci.... mozno to ma tak trochu zneistilo ci to robime dobre.... aj sestra mi vravela nie je dobre ju ucit na ruky..... ona ale nema deti este.... ja sa snazim kazdy den ju ucit aj na ine nez ruky..... ale zasa ked fakt ma zachvaty zurivosti, to sa neda ju tak nechat, a kaslem na vsetkych, tak nech si navykne na ruky, aj tak o chvilu bude velka a ruky nebude chciet 😀, tak si to obdobie aspon uzijeme s manzelom, ked nas stale chce a potrebuje 🙂....
@krhlicka aj moja mi hovorila ako maleho ucim na postel a "pletiem si na seba bic" 😀 a teraz ho uspava sama, lebo vidi na mne, ze po celom dni ho mam dost a by som ho neuspala ani s makovym vyvarom.potrebujem chvilinku aj pre seba. a sopliky mame aj my, mne Dr.poradila Nasivin soft, neni na recept.To davam 2x denne, lebo malemu az hrce mozem vytahovat z nosa.Ked pozrem na odsavacku tak ju mam chut vyhodit,podla mna je to tyranie miminiek 😅
@krhlicka Vysavacova odsavacka na sopliky je super vec, kto ju vymyslel, zasluzi si Nobelovu cenu... To ale zistite, az ked deticky chytia prve nadchy. Neviem, s cim konkretne mas problem pri zapajani - odsavacka ma tri casti - nastavec na vysavac, plastovu hadicku a tretia cast, ktora sa priklada k nosteku babatka. Jednotlive casti pospajas, najsirsia cast - nastavec na vysavac sa vlozi do hadice vysavaca. Vysavac staci zapnut na najnizsi vykon a prilozit tu uzku cast s malym otvorom k nosovej dierke babatka. Odsavanie trva sekundu - dve a je to. Len tieto male babatka maju v nosteku prilepene take male zasusene susniky, ktore sa odsavaju tazko. Najprv treba trochu navlhcit sliznicu nosteka, aby sa susne odlepili. Ja som si kupila Physiomer baby - nestriekam jej ho do nosteka - odstreknem si trochu do misky a kvapkadlom jej do nosteka dam - dve, tri kvapky. pockam par minut a potom odsajem. No, moje vysvetlenie nie je bohvieake, ale snad sa v tom vyznas.
@jankaamartin Nutrilonom HA 1, ale asi budeme musiet prejst na ten novy Nutrilon antikolikovy, lebo nasa prinzecna zacina po papani vystrajat ☹
A z toho sa netrap, ze nie si prikladna matka. Povedz si, ked to nejde, tak to nejde. Kdesi som citala, ze... "Neznamena, ze ked nekojite nie ste dobra mama", tak sa toho drz 🙂
@majjka1985 aj my máme ten HA 1,našej malej sa urobili biele fliačky na jazyčku čistíme jej aj ružový med prikladám,ale nič a dnes mam taký pocit že ju to aj dost boli,joj jak sa trápime s nou ☹
@katarina6 Ahoj Katarina. nas drobcek mam teraz uz 5 tyzdnov a tiez je od zaciatku velmi aktivny. Narodil sa bohuzial akutnym cisarskym, ale kedze len so spinalkou, tiez som si ho hned dala prilozit, teda hned ako ma dosili 🙂 no a on hned okamzite vedel sa spravne prisat, tiez hned od 2.dna dviha hlavicku a aj teraz, ked ho dam na brusko, tak sa odtlaca nohami, chce sa niekam vystverat, alebo ked si ho dam na plece, tak sa mi zaprie o najblizsiu cast tela a dobre ze ma nepreskoci. Minule sme boli von na prechadzke a ked zacal plakat, chcela som si ho pomojkat a dala som si ho na plece. mala som na sebe saty bez ramienok, len take na gumku na prsiami, aby som mohla kdekolvek kojit, ak by bolo treba. no a on sa mi zaprel o tie saty a sup dolu, takze mi bolo vseeetko vidno 😀 . tiez sa maly otaca z chrbta na bok alebo naopak. a hlavicku otaca zo strany na stranu hned od zaciatku ked mal len par dni. neviem, ci je taky silny preto, ze bol prilozeny, to fakt netusim, takze na tvoju otazku neviem odpovedat, len pripajam moje skusenosti. tak sa drzte a vela radosti s drobcekom.
@katarina6 Ahoj Katarina, tak zas ti pisem ja, akoby si mi z duse pisala o vasich dennych "problemoch". nas maly tiez cez den spinka ako baranok, ale cez den je to presne tak ako ty pises. este doobeda sa da, akoby bol este taky otapeny z noci, ale od obeda az do neskoreho vecera, kedy konecne zaspi, je to riadny kolotoc. a kazdy den pomoze nieco ine. ja ho nechcem stale na rukach nosit, nech sa na to nenauci, ze zamrnci a ja alebo manzel ho vezmeme, tak skusame nechat vyplakat, ale tak po 10-15 min sa stale zlutujeme. ked ho nakojim, tak na mne zaspinka, tak ho chcem polozit, nech stihnem aj ja nieco porobit, ale presne ako pises, on akoby vycitil, po 5-10 minutach sa zobudi, zisti, ze nikto pri nom a uz spusti. no a nepomaha velmi ani to, ze prideme k nemu a len nanho rozpravame, alebo spievame, pomaha jedine, ked je na rukach, niekedy ani len to nestaci, ale musime sa prechadzat. viem, ze mu nic nie je, lebo je prebaleny, napapany, odgrgnuty, ja si skor myslim , ze jemu je tam dlho, alebo sa nudi a chce objavovat svet, aj ked neviem, ako dobre v tomto veku vidi, myslim, ze rozoznava iba zelenu a zltu farbu, ako som citala, ale on sa stale tak mudro tvari akoby videl vsetko a niekedy sa tak zapozera az zabudne pusu zavriet. takze prechadzanie pomaha, ale nie je to riesenie. niekedy pomaha hojdanie na kolenach, niekedy na pleci, niekedy pomoze troska cajika, niekedy pomoze zavinut na tesno do plienky ( v zavinovacke je strasne horuco) no a niekedy pomahaju uspavanky z youtube, dnes pomohla celine dion. no ale preslo 10 minut a maly sa zas ozyva, tak ja idem. ak najdes nieco, co funguje, tak napis 😉
@katarina6 no a niekedy pomaha len to, ked je na mne prisaty, ale tak to neexistuje, aby ma cely den dudlal. aj vecer najradsej zaspava tak , ze ho nakojim poleziacky v posteli a on tak zaspi a vacsinou aj ja a to uz len manzel ho prelozi do postielky alebo kocika, jemu sa vo vanicke z kocika najlepsie spinka.
maminky, chcem sa spytat, ci ma niektora z vas podobny problem, ako my. nas maly, ked zaspava alebo spinka, tak niekedy sa tak strasne strhava, ako keby mal nejake zle sny. pytala som sa dr, ale povedala, ze jasne, moze sa mu zle snivat, ale nie kazdych par minut. on sa strhava niekedy kazdych 10-15minut, akoby sa niecoho zlakol, az tak vystreli ruky nohy, niekedy sa na to nezobudi, spi dalej, ale o par minut zas, niekedy sa na to zobudi a spusti plac. neviem, co to moze byt, ci fakt zle sny alebo ho mam zobrat niekam na podrobnejsie vysetrenie, mozno neurologiu. no a mozno je to normalne. netusi niekto co by to mohlo byt? mne to niekedy pripada, ako ked ja zaspavam a niekedy mam taku nekludnu nohu - sa to aj vola syndrom nekludnych noh. az na to, ze on to ma celkovo, nie je v nohe. ☹ ked som to dr spominala, tak sa ma pytala, ci som nejedla nieco, z coho by ho mohlo boliet brusko, orechy, ryby, citrusy. no ale mne to vobec nepripada, ze to je z bolaveho bruska. a ryby jem, myslim, ze su zdrave aj pre babo a jedla som ich aj pocas tehu.
@mojdend nahodne som si precitala tvoj prispevok, pisem sem prvy krat 🙂 Aj moj maly mal take obdobie, trvalo to par tyzdnov, ale potom to preslo same...mala som pocit, ze sa tiez niecoho zlakol, ale vraj to bolo normalne, deticky sa takto strhavaju, niektore menej, ine zase viac...niektore dni su kludnejsie, niekedy sa ti zase zda, ze sa strhava viac. Pocas spanku dietatko spracovava podnety, ktore nabralo pocas dna.... Ale ako pisem, trvalo to len kratko...potom sa to jednoducho stratilo 🙂 Ale este obcas aj teraz tak vystreli rucickami zo spanku 🙂 Ale to uz je naozaj len vynimocne 🙂
@mojdend 🙂 tak ta pohybova aktivita bude urcite z tych ryb 😀.... ja som ich tiez dost jedla pocas tehu.... kdesi to aj pisali bol vyskum, ze zeny co jedia pocas tehu viac ryb, deticky maju lepsiu pohybovu aktivitu....
.... no a tie dni..... som rada ze nie som v tom sama..... ale teda dnes.... nechapem..... mala o 12h. zaspala a je skoro 17h a stale spi.... az sa bojim ci dycha, ju sledujem stale.... no som zvedava co mi bude vystrajat v noci....
Takze dnes mi zaspala na strasne dlho... nerobila som nic nezvycajne.... len ju nakojila, zaspala na prsniku, dala do kocara a spi........ takze ono tie deticky si z nas asi este velmi dlho budu robit prdel...... a robit si co chcu....... 😀
to striasanie zo zlych snov, to mava aj nasa mala... ona ked v noci tvrdo spi, tak to vydava tolko roznych zvukov 😀DD ze niekedy z manzelom nechapeme..... ona totiz tak nadranom uz aj tlaci hovienka.... medzitym aj sniva sa jej nieco tak len tak zaskrieka alebo vzdychne.... zamrnci.... alebo zatrepe rukami.... no vzdy to prestane, akoby sa nic nestalo pokracuje v spani..... Ja kym som zistila ze to tak robi normalne, tak som k nej skakala stale za kazdym.... teraz uz to nerobim, iba ked zacne mrncat dlho a prevracat sa, a pomaly plakat, tak viem ze ju treba nakojit, prebalit, no ona so zatvorenymi ocami sa napapa, prebalim ju jemne bez zobudenia a pokracuje v spani vecer......
Myslim ze sa netreba stresovat hned zo vsetkeho, pozriet sa na maleho a ked vidis ze je ok, zbytocne ho nevlacit po nemocniciach a robit vysetrenia..... Dolezite je aby papal, kakal, cikal a ostatne sa bude samo vyvijat a upravovat...... Dat na nejaky 6ty zmysel zeny, ak citis ze je ok, tak nerobit si zbytocne starosti.....
ahojte maminy. vidim, ze vsetky "bojujeme", kazda s niecim inym.
@krhlicka aj my mame odsavacku na vysavac, ale tiez neviem ako funguje, bo je stale v krabici nevybalena 😅 tiez som rozmyslala, ze ju pouzijem, pretoze cistit malej nos tycinkami je trest pre nas obe. dnes k nam prisla "teta" fotografka a spravila nam vela foteciek, sa tesim, ked ich uz uvidim. ale to som chcela, vravim jej pred fotenim, ze mala ma nejaky upchaty nos. tak vzala vatovu tycinku a takeho holuba z neho vytiahla, ze sme nechapali, ako sa to do toho maleho nosteka vlastne zmesti 😕
inak fotenie- hotove tyranie deti 😝 daj takto hlavicku, nozicku... sem pozeraj, ciapocku na hlavu.. snad z toho nebude mat Bela traumu 😖
@krhlicka s kojenim aj my mame teraz "problem" teda nie vzdy, ale mala sa tiez zacala odtahovat, natahuje mi bradavku, ked sa pusti, zacne revat a pod.. na to sa znovu prisaje a je spokojna a o minutu odznova. babatka toto robia vraj ked mliecko uz pomaly tecie, su z toho potom nervozne. ale vsetky spomenute reakcie sa hodia aj na pripad, ked mliecko naopak tecie moc prudko a oni "nestihaju". Bela tiez zacne niekedy chrapcat, akoby sa mala na prsniku zadusit 😒 tak teraz neviem, ktory pripad sme my. ci malo alebo moc mliecka. snazim sa viacej sustredit na spravne prisatie, hnevam sa na seba, ze malej davam dudel (ale ked niekedy naozaj pomaha ju ukludnit) snazim sa pozorovat ci a ako pije. stale kaka na zeleno, ale davam jej len z jedneho prsnika, takze by to nemalo byt tym, ze pije iba predne mliecko. sice ona pije iba cca 12 minut (predne mliecko vraj tecie tych prvych 5-7 minut), ale po 12 minutach sa vacsinou sama odcucne a viac uz nechce. no neviem, cim to je. doktorka mi ale povedala, ze pokial prospieva (co nase suncicky a skreckovske licka dokazuju 😝 ), tak to nemam riesit. s bruskom sa stale trapime aj my. nastastie teda nema zachvaty placu, len sa chuda puci, natahuje, mrnci. dnes som kupila druhu flasticku Sab Simplexu 😒 snazim sa ho davat co najmenej... ale ked je prebalena, napapa sa, brusko vymasirovane, vykaka sa, odgrgne si, tak si vravim, ze to je vsetko, co pre nu mozem spravit. hold si budeme musiet asi pockat, kym budu tie crievka plne vyvinute.
btw dnes sme boli na klbikoch- vsetko v poriadku, vyvijaju sa idealne, kontrola v 4 mesiaci, napriek tomu dr. odporuca davat postolky do 4. mesiaca (co my budeme samozrejme ignorovat, ale aj tak pouzivame plienocky latkove, takze balenie do novoskladu, kapsove plienky atd. su aj tak nasirsie ako pampersky)
majte sa krasne maminy, bojujte, nech sa deticky nehnevaju a mame co najkludnejsie dni a noci 😉
@gabika84 Jeeej prave som chcela napisat aj dalsi problem co sa nam naskytol.... to iste s pri tom kojeni, z praveho prsnika sa mi odstrkuje ked pije, potom zacne revat ze kde je prsnik, prisaje sa, 2x si logne a zasa sa odstrci... uz mi to robi 3 dni takto, nie vzdy, ale vacsinou na pravy prsnik a teda fakt velky boj to je..... tiez som rozmyslala cim to je, lebo som videla ze z prsnika az preteka mlieko kolko tam toho je vela, ze si nemoze stazovat ze tam nie je..... a presne to som si vydedukovala, ze asi ho tecie vela a ona to nevie dobre pit take velke davky, sa toho vela logne a nestiha prehltnut...... no dufam ze to nebude takto casto.... lebo prsnik bola jedina vec co ju ukludnila ak bude nervozna este aj z toho tak to uz neviem co by sme s nou robili....... No je to fakt tazke byt mamou 😀.... hlavne vyhoviet tomuto nemluvnu, a rozumiet co chce jeho neverbalnou komunikaciou....
Gabi, tesim sa na fotky, potom daj vediet ked budu v albume 🙂.
@katarina6 inak tento problem mam aj ja a drobec mi to s pravym prsnikom robi uz druhy tyzden ☹ najhorsie je,ze ked ho takto odtrhano cuca nevycuca ho poriadne a potom ma boli...uz som skusala ho nan dat ked je uplne najviac hlady,ale nepomaha aj tak to robi...Takze tiez uvitam nejake rady.
@katarina6
@monka88 pokial sa babo hneva na prsniku viem, ze ak je pricinou pomaly tok mliecka, treba pouzit techniku stlacania prsnika (palcom nad bradavkou), babatku tak pomozete vytiahnut aj zadne mliecko. pokial je pricinou prilis rychly tok mliecka, skuste sa pri kojeni (po sediacky) viac zaklonit dozadu (teda opriet sa viac dozadu).
@katarina6 ahoj katarinka. som si vsimla, ze si pre malicku kupila presne taky isty ramik na odtlacky ako ja 🙂 ja som to ale este neskusala. chcela som sa ta spytat, ako si otlacila rucicku. bo to som mala dilemu. nozicka asi v poho, ale rucicku ma Bela skoro stale zovretu v past, tak som si to nevedela predstavit 😕 😅
@jankaamartin Aj my sme s tym bojovali, vola sa to soor, a kedze ja pracujem na novorodeneckom tak my z prace vyzbrojili Nizoral praskami, Borax glycerinom a Pagavit tycinkami, takze sme to poliecili a teraz uz len obcas preventivne jej vycistim jazyk licka z vnutra a podnebie.
Dnes sme boli v poradni, mala ma 4000 g, no museli sme zmenit mliecko, lebo od toho ju boli brusko. Rano ju chyti taky zachvat placu, ze neviem co s nou. A kaka dost smradlavo, takze od dnes mame Nutrilon Comfort a ESpumisan do kazdej davky. Uvidime, snad to uz bude dobre. Dnes jej brali aj odber, kedze mala zltacku, no hroza ako kricala, az ma srdce bolelo.
dnes som s kamoskou rozoberala to jedovanie sa na prsniku, zacala to robit aj jej mala (narodena o tri dni neskor ako moja) a rozmyslali sme, ci to nemoze byt aj kvoli tomu boleniu bruska. ze zaroven chcu papat, ale ako to do nich pada a maju to brusko take ubolene/nafuknute a pod., ze ich to potom boli. lebo je pravda, ze ked sa takto hnevaju a namiesto nutenia do papania ich dame do zvislej polohy, vycsinou si odgrgnu a potom pokracuju dalej... no neviem, to len dalsi postreh...

@atanusa Dakujem za tu radu s tym kupanim poobede tak som to spravila vcera, a fakt mi spala tusim to bolo aj 3,5h., fakt super... no problem bol vecer... nechcela mi zasa zaspat na vecer... normalne tak o tej 21h. uz zaspi tvrdo... no v tu noc vystrajala do 1.00h, ,nechcela spat... tak teraz fakt neviem co je lepsie... asi oboje mat nebudem 😀.....
Dnes som ju na obed nekupala, ani som nejako nestihla.... bola som unavena, tak spala so mnou na posteli zavesena na prsu, potom zaspala, no budila sa a chcela utisit, ale spala 3h., tak to bolo fajn, len to dalo vela prace.....
@dadulajda no tak to mas este veselsie nez ja.... moja teda spi v postielke v noci.... no cez den.... proste citi sa najlepsie len na niekom nalepena 😀D.....
@krhlicka ano brusko ju pobolieva tiez... robim jej to s nozickami, aj po brusku ju masirujem.....aj pijem Caj z anizu - to je pre dojciace matky a aj to pomaha, uz ju menej boli.... ale myslim ze cez ten den jednoducho chce len citit niekoho pri sebe, nechce byt sama.... ale pomaly sa musi ucit bez ruk, lebo to potom my nezvladneme neskor s nou.... nechcem aby bola taka naviazana, a potom sa bude bat aj inych ludi, deti..... ale samozrejme teraz je malicka, tak sa snazim jej dat co chce.... no pomaly sa snad nauci aj na ine veci..... snad je to len docasne...