icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

krhlicka
8. sep 2011

Ahojte baby, aj my bojujeme s jedovanim na prsniku, ale zial aj so spanim celkovo. Mala stale na rukach, akonahle ju polozim, tak spusti hrozny plac...hlavne po kojeni. Vzdy zaspi na mne na brusku, ale po polozeni spusti plac.
Vcera sme boli u doktorky na poradni a pytala som sa na koliky a reflux. Kedze mala negrcka casto, zatial len 3x, tak to doktorka uzavrela kolikami. ALe mne to i tak nedalo, ved robime s muzom vsetko mozne proti kolikam a ziadne zlepsenie nevidim. No a nakoniec som nasla tento clanok a myslim si, ze mame TICHY REFLUX, preto tichy, lebo ho nesprevadza grckanie. A taktiez sa mi mala nespravne prisava a pri papani hlta vela vzduchu z coho nasledne sa tvoria plyny?neviem naisto, ale tiez to musim poriesit, takze znovu poprosim o radu laktacnu poradkynu.
Ten tichy reflux mi dava zmysel, pretoze pri kojeni sa zrazu hneva, odtahuje sa, akonahle ju dam na ruky do zvislej polohy, tak sa upokoji. Takisto, ked som ju polozila len tak hlavickou na kojaci vankus tak, ze hlavicka bola podstatne vyssie ako nozky, tak zaspinkala do minuty.
Dnes v noci som jej podlozila zavinovacku dvoma dekami, rupla som ju do postele, nakojila a zase zaspala rychlostou blesku a zobudila sa len dvakrat na kojenie. Takto sa dnes v noci bavkam, dufam, ze nam to pomoze a tato noc bez spanku prinesie ovocie 😀 Inak aj v kociku sa pre reflux babatka hnevaju a taktiez na prebalovacom pulte....zo vsetkym to suvisi ☹
Tu je clanok:http://dojcenie.wordpress.com/category/rast-a-zdravie-babatka/reflux-grckanie/
snad vam niektorej pomoze a bude na svete o par spokojnych mamin a babatiek. drzim nam vsetkym palce 😉

katarina6
8. sep 2011

@gabika84 gabi, otlacok rucicky som malej robila pocas spanku... ak mala ruku zovretu tak som ju roztvorila pomaly a potom natlacila na tu hmotu 🙂, mama krutila hlavou aky som sadista 😉, ale malu nic nebolelo, len ta hmota je dost taka tvrdsia nez som cakala a musi sa tam ta rucicka viac stlacit aby tam bolo nieco vidno..... ale nezobudila som ju, ani ju nic nebolelo 🙂.
este som sa chcela spytat na to zelene kakanie... to co znamena? Moja mala ma taku poriadnu horcicu 🙂 ked kaka.... zlte srackove 🙂.... no niekedy fakt minimalne ma aj zelene, to je nieco zle?

a s tym kojenim, ja som to nahodou vydedukovala este v ten den co som pisala prispevok o tom jedovani sa pri kojeni.... ze ked to tecie rychlo tak by som mala viac lezat aby to neislo tak rychlo 🙂, zistila som to ze ked ju kojim vecer na posteli tak som viac v lezatej polohe, a vtedy sa pije uplne v pohode, aj ked mam prsia naliate velmi vela v noci, lebo pije len 2-3x. No a cez den ju kojim v kresle, tam nelezim, a tam sa mi viac jeduje, tak mi napadlo, ze ci nemam byt viac v lezatej polohe, skusila som to a funguje to... 🙂, no super ze si to tu potom napisala co sa ma robit, tak som si to overila ze som robila spravne 🙂...

mimikett
8. sep 2011

Ahojte kocky, ako vas tak citam, tak vidim, ze vsetky mame nejake tie problemy s nasimi ratolestami.
Veru aj moja mala zacina obcas nervickovat pri kojeni. Ja mam skor pocit, ze ide o bolest bruska, lebo sa neskutocne vykruca, len moje bradavky si to opat zliznu. Nasa doktorka mi povedala, ze bolesti bruska moze mat aj z toho, ze vela papa 😲 Ale zas na druhej strane mi prestala kakavat niekolko krat za den, posledny tyzden to vymenila raz za den a vzdy to stoji naozaj zato- nielen ona ale aj ja som cela spinava od kakiska 😀 . Dva dni mi dokonca nekakala vobec, vraj je normalne ked babo, ktore je kojene kaka raz za tyzden, kedze vsetko stihne stravit. No vcera ked to dostala zo seba von, tak jej vyraz na tvaricke stal zato- neskutocna spokojnost 🙂

katarina6
8. sep 2011

@mimikett to fakt? kojene dieta staci kakat raz za tyzden? 😲 No mne kaka stale.... ja to ani nepocitam 😀DD.... akurat vecer ked spi tak sa jej nechce tlacit, az nadranom zacne tlacit a kakat... ale inak pocas dna mi kaka neustale 😀...... aj vela papa aj kaka cez den! 🙂 ani som to veru nepocitala kolkokrat.... Ona inak kaka ako stary chlap 😀DD tak hlucne... ze sa vzdy smejeme! totalne prdy dava! 😀DDD

mimikett
8. sep 2011

@katarina6 veru tak. Mne tiez najprv kakavala stale a zrazu sa to zmenilo. No moja Ninka uz bude mat 7 tyzdnov a takto sa to zmenilo zhruba pred tyzdnom. Ale ako vravim, ked sa vykaka tak to stoji zato 😉 A veru prdy ma horsie ako tata. Vzdy rano v posteli rozmyslam ci to mala alebo moj drahy prdka- si tak kontruju a ja sa rehocem 😀

katarina6
8. sep 2011

@mimikett aha takze sa to neskor zmeni? no nasa ma len 3 tyzdne, tak to asi este bude kakat vela 🙂.....

katarina6
8. sep 2011

tu som chcela este dat clanok o tom ze caje sa nemaju davat babatkam...
Lebo tu vtedy niektore vraveli ze caje su vhodne pre babatka... co je blbost podla mna aj viacerych odbornikov...

Aj ked je horuco, v materskom mlieku maju vsetko aj vodu!.....
Caj obsahuje bylinky a tie su silne, su to ako nejake drogy pre babatko, ja si to takisto myslim....
v tomto clanku:
http://zena.atlas.sk/horucavy-a-deti-len-im-ned...

posledny odstavec:
Sú čaje vhodné?
Čaje sa dojčatám a batoľatám neodporúča podávať vôbec. Čaje sú drogy, ktoré majú na ľudský organizmus rôzne účinky a malé deti nemusia práve najlepšie zareagovať na niektorú silnejšiu zložku v čaji.

Ja inak osobne nemam nic proti cajom, pijem vela najma ked som chora, vzdy mi pomohol..... ale pre babatko.... je to fakt silne.....

gabika84
8. sep 2011

@katarina6 takze v spanku 😉 som si aj myslela ale aj tak si to neviem predstavit. no ved vyskusame-uvidime 🙂 dakujem. mala ked sa zacne jedovat, tak aj ja sa zaklanam a niekedy to naozaj funguje. ale mozno je to aj tym bruskom.
deticky by mali kakat na zlto-oranzovo, moja je asi nieco speci- ako vzdy 😀 na zeleno deticky kakaju, ked vraj rychlo potrava prejde crievkami. vraj ked papaju hlavne predne mliecko (co si ale myslim, ze nie je nas pripad, lebo davam len z jedneho prsnika papat) no a "hladova stolica" to urcite nie je, kedze mala pribrala za mesiac viac ako 1 kg 😎

verka
9. sep 2011

ahojte babule,no my mame maleho Matusa, 26.8 sa narodil....je krasny a dobrunky,hovorim ze toto tretie babatko je za odmenu a kazdy mi na to povie,ze vsak my mame vsetkych troch takych....chvalabohu brusko nas netrapi, spinkame dobre,je fakt,ze cez den je uz maly culejsi,ale je kludnucky....decka su cez den v skolke,takze je to trosku jednoduchsie,ale su to fofry,hlavne rano,ked idu do skolky a potom poobede.ale zatial to zvladame...tiez jedine ked placeme je vtedy,ked ideme papat,sa akosi nemozeme hned prisat ale ked sa podari, nemozem sa na neho vynadivat ako zatne pasticku a taha....
baby balite nasiroko?
gabika ty si trencanka, prosim ta potrebujem sa objednat na nozky k jakesovej...vobec sa tam nemozem dovolat,ty si sa dovolala v pohode?

susanq
9. sep 2011

@dadulajda :prepac moja, ze az takto neskoro. No ano, dve bavlnene plienky. My balime maleho uz do postoliek c.2, lebo do jednotiek by som ho tiez nenatrepala. Ale krasne v pohode zvladame aj dve bavlnene plienky. Je fakt, ze my mu ich dame uz az ked je obleceny na vrchnu vrstvu, ani neviem preco, ale je nam to tak pohodlnejsie 🙂 odkedy sme boli u lekara, tak balime fakt poctivo, nechcem nic zanedbat...

gabika84
9. sep 2011

@verka ahoj. ja som bola u bockaya s malou. ale my mame taku zlatu doktorku a sestricku, ze nas objednali ony, ja som volat nemusela. tak skus brnknut bockayovi, mozno tam to dvihnu 🙂

gabika84
9. sep 2011

nejak je tu mrtvo, maminy, hadam nie ste zaneprazdnene? 😀

mojdend
9. sep 2011

@katarina6 Tak nas maly sa strhava nie ked spi hlboko, ale skor ked zaspava a niekedy sa tak strhne aj pri kojeni a to mi skoro bradavku odtrhne 😖 . Inak manzel objavil nahodou super fintu na maleho. kedze jemu sa najviac paci na pleci a niekedy tak aj zaspi, tak minule ho prelozil na moj kojaci vankus, dal ho cez vankus do takej polohy akoby bol na pleci a maly normalne tak spal vyse 3 hodiny!!! niekedy ho tak dam aj ked nespi a uz ma boli chrbat z nosenia a vacsinou sa mu tam paci, pozera sa dokola, pustim mu celine dion uspavanky pre babatka (nahodou som zistila, ze to nanho funguje) a spi ako drevo. teraz tiez tak spinka 🙂 tak som rada, maly spokojny a mna neboli chrbat. no a co sa spinkania tyka, tak posledne tri dni ho tiez kupem skor, ako tu niekto radil. tak vacsinou okolo 4, potom papame, okolo 5 ideme na prechadzku do takej 7. po 7 vacsinou uz je mrzuty. tak sa napapame, do 9 nejak vydrzime, lebo placka a chce byt na rukach ale niekedy ani to nepomaha. a po 9 ho zase zacnem kojit, to zaspinka na mne skor ci neskor, alebo zaspi ked mu dam po leziacky, potom sa zobudi az okolo 3 rano a potom az o 7 rano, to sa napapame, mne sa nechce vstavat, tak si ho dam potom k nam do postele a dam mu este poleziacky prsnik, tak zaspi a posledne tri dni sme takto spali az to pol 11!!! ja som vstala trosku skor, ale maly spinkal, dokonca prespal aj termin u doktorky a ta volala, ci sme nahodou nezabudli prist 🙂 no a teraz je poobede a zase spinka, lebo zaspal na pleci a dala som ho na ten vankus. tak ak taky mas, skus, mozno zafunguje aj na tvoju malu 🙂 good luck

mojdend
9. sep 2011

@matkamirko tak ja dufam, ze to prejde, aj ked tiez mi vraveli kamosky, ze to je normalne, ze babatka sa takto strhavaju. ale on sa praveze nestrhava, ked spi hlboko ale len ked zaspava alebo ked drieme, niekedy aj ked kojim a to teda boli, skoro mi bradavku odkusne. on tak vystreli rukami nohami, az som sa bala a je to dost casto, ale ked spi hlboko, tak nie. no uvidime. tak som uz kludna, ze nie sme jediny 🙂

krhlicka
9. sep 2011

Baby aj vase babatka kychaju?Dorotka mi kycha a po kojeni sem tam nasucho zakasle. Dufam, ze na nu nic nelezie 😢

katarina6
9. sep 2011

@gabika84 Gabi, no dnes mi to nalezato kojenie nepomohlo zpomalit tok... alebo to tak spomalilo ze zasa bola nervozna ze to tecie pomaly... no to bol dnes horor, och... ako zapasila s oboma prsnikmi.... a ja som si znizovala polohu, az som si lahla, potom som sa zasa zdvihala... nic nezabralo.... mala sa drhla uz len tak od zlosti... ufff!!! to bol horor dnes teda!... ked to ide rychlo to vidim ze preteka cez prsnik, ale ak to ide pomaly alebo normalne to ako mam zistit? alebo je mozne ze to ide rychlo ten tok aj ked lezim? lebo teda jedovala sa na vsetko.....

@mojdend ..... ako keby som seba citala 😀DD s tymi casmi..... takmer ako ja... myslim tym zaspatim o 21h. potom sa mi zobudi o 3h. rano a potom o 7h. a potom mi este zaspi do 11.30h 😀DD aj my tak a tiez si ju rano davam do postele a kojim po leziacky, lebo uz tak tuho nespi a chce byt stale pri mne, kazdy pohyb ju rozrusi...🙂.... aj ked dnes uz bola o 6h. hore, a nejako nezaspala na dlhsie ako hodinu..... a cez den to bol zasa horor, nespala v kuse hodinu.....
s tym tehotenskym vankusom manzela 😀 to je super ze zabera, ja uz som to skusala davno tiez, aj teraz to este obcas skusim, no nasa mala nie je vobec blba 😀DD........ ona sa proste oklamat neda...... hned sa rozreve a zisti ze to nie su ramena rodica.... Jej asi vyhovuje to ludske teplo.... to ze sa hybe pri dychani, mozno aj srdce pocuje ako bije.... a taky vankus este nevymysleli 😀 aby toto vsetko splnal... Ak ano tak som ho nevidela a urcite je drahy 😀.....
No ale fakt je to skoro kazdy den inak, pred dvoma dnami mi zasa zaspala cez den na 4,5h. potom zasa den na nic... potom zasa mi na dlhsie zaspala.... a dokola robim to iste, a jednoducho raz je tak a raz tak... ako sa jej chce......
Dnes som jej kupila hracky - jednu na kocik taku hraciu, aby sa jej viac pacilo v nom..... a dalsiu na autosedacku, take dost velke aj so zrkadlom, a na nozky tam ma ked do toho kopne zacne to hrat.... tak to sa jej celkom pacilo, aj ked este si nevie spojit ze ked kopne tak to hra... ona kope do vsetkeho od zlosti 😀DD.....
a nasla som este nejaky 3. druh cumla co mi dala kamaratka, tak s tym vydrzala byt hodinu vcera, tak som sa tesila ze konecne nejaky cumel co jej vyhovuje a utisi ju..... no a prd makove, dnes ho zasa vypluvala..... 😝

no...... mame to mi prefikanu slecnu...... poriadne nas prehana aj s manzelom...... clovek nevie co bude zajtra.... no ale aspon ze tie noci mame pokojne.... lebo 24h. denne keby bola taka ako cez den.... to by som skutocne asi skoncila v blazinci.......

tak ak budete mat niekto este nejake dalsie tipy, dajte vediet..... no zatial som uz vyskusala snad vsetko, aj masaze na brusko..... aj fakt vsetko...... a niekedy urobim to iste a zrazu to funguje..... tak asi sa fakt vyvija a bude to inak neskor......

mojdend
10. sep 2011

@katarina6 no presne ako u nas. inak ked maly fakt uz nechce byt sam a ani vyplakanie nepomaha, ja si ho ulozim na seba, pustim si k tomu film a spolu odychujeme, on je kludny, ze je na mne a ja si kukam film alebo citam mama a ja 😉

katarina6
10. sep 2011

@mojdend no tak to robim aj ja 🙂, ked uz chce byt so mnou a nemusim sa natriasat s nou na fitlopte, tak si ju dam na seba, sadnem do sedacky a pozeram TV 🙂.....

gabika84
10. sep 2011

@katarina6 caute kocky. ja som pozorovanim zistila, ze ked takto vymysla na prsniku, asi to bude ubolenym bruskom. ked si neodgrgne a ma ho plne vzduchu, tak nechce pit (resp. aj chce aj nechce). pred 2 dnami sa to s bruskom trochu zhorsilo, tak som sa vybrala do lekarne vykupit vsetko co je proti dojcenskym kolikam 🙂 dokupili sme gel Pupik na masaz, namiesto sab Simplexu, ktory nezaberal som kupila na vyskusanie Infacol a dokupila som rektalnu rurku, ktoru som dovtedy doma ani nemala 😒 od vtedy (noc a dnesny den,klop klop) mam doma najlepsie babatko na svete 🙂 Infacol zabera az po niekolkych dnoch zevraj, tak neviem. a hoci som doteraz odmietala pouzit rek. rurku, teraz vidim, ze skutocne pomaha. Bela mrncala a pucila sa, hoci nemala problem sa vykakat a brusko nebolo na pohlad nafuknute. ked sme sa vratili z lekarne, Izi sa vykadila, napriek tomu som si chcela "vyskusat" ako rurka funguje (viem, hrozna matka 😅 ) cize som ju zaviedla po kakani a vyslo z nej este tolko vzduchu, ze som pochopila, preco je taka nekludna. v crievkach sa jej hromadia plyny a tie casto nevyjdu von ano kakanim. po pouziti rurky sa pravidelne vecerne trapenie nekonalo, mala spala takmer pat hodin, rano okolo 4tej sme si to zopakovali a nekonalo sa ani obvykle ranne trapenie sa. v posteli sme boli do pol 10tej 🙂 hovori sa, ze rek. rurka by sa mala pouzit iba v akutnych pripadoch, na druhej strane kamoska ohladom tohto volala nasej pediatricke, ktora tvrdi, ze vobec to nevadi aj niekolkokrat za den, ze to vobec babu neublizi, ze ved na to je to urcene. nasa mudr. je 30tnicka, cize ziadna stara skola... tak neviem, vyberte si, niekedy je z toho clovek jelen 😖

katarina6
10. sep 2011

@gabika84 rektalna rurka??? co to je preboha? 😲 Znie to strasne...... to jej davas do konecnika a nejako pumpujes z nej vzduch si ako?

katarina6
10. sep 2011

@gabika84 uz googlim.... 🙂)) tu je to riziko prilis casteho pouzivania 😀DD moze byt navykova....

http://zena.atlas.sk/kedy-sa-babatkam-vrtat-v-z...
Môže uškodiť?
Tým, že rektálna rúrka je ľahko dostupná, lacná a naozaj účinná, veľa rodičov má tendenciu pri problémoch bábätka s bruškom používať túto pomôcku aj niekoľkokrát za deň. Niektorí dokonca pri každom nevysvetliteľnom plači bábätka. To však nie je správne. Ak sa rektálna rúrka používa často, môže spôsobiť, že bábätko si na takýto spôsob vyprázdňovania zvykne a bez tejto pomôcky sa samo nedokáže vyprázdniť. Dá sa teda povedať, že rektálna rúrka môže byť návyková.

gabika84
10. sep 2011

@katarina6 to si pocula prvykrat? 😀 pisu, ze je navykova, moja doktorka si to nemysli, tak neviem. ale ako som pisala Izi kaka sama, nepouzivame ju teda na vyprazdnenie. pouzivame ju na vyprdkanie 🙂 je to taka gumenna hadicka a ked ju zavedies do konecnika tie plyny prejdu cez nu von, nemusis nic pumpovat 😉 pre babatka je to bezbolestne, bella pri tom neplace ani nic podobne a potom spokojne zaspi 😎

katarina6
10. sep 2011

@gabika84 hej pocula som to 1x, ja som este neskusena, a nestudovana mamicka 🙂, studovala som si len veci do porodu, po uz som nestihla 😀.... to iba co sa tu dozviem veci.....

gabika84
10. sep 2011

@katarina6 v poho 😎 tiez sa ma raz kamosky pytali, ake homeo som nakupila, ked som im povedala, oni na to: a Arnicu 30 na sestonedelie nemas?? ja ze: nie, ja mam iba homeo na porod, ked zvladnem ten, tak uz vsetko 😀

majush
12. sep 2011

všetky mamičky spomínate koliky a s tým spojené bolesti bruška. dnes je však aj iná definícia koliky, odborníci tvrdia že ide o nedostatočné vyvinutý nervový systém a režim spánku. čítala som knihu od amerického pediatra, ktorý má teoriu, že nepokoj bábatiek v prvých mesiacoch spôsobuje tzv. chýbajúci štvrtý trimester, preto na ukludnenie bábatka odporúča navodiť podmienky ako v maternici. tj. kolísanie, zavinutie (v maternici nemá vela miesta na pohyb), cucanie, biely šum ( to čo počuje dieťatko v brušku, napr. tok krvi a pod. ). Táto teoria mi príde celkom logická, ale hlavne sa nám osvedčilo zavinutie na pevno. Kniha sa volá Nejštastnejší miminko v okolí 😉

susanq
12. sep 2011

kocky, rozprudme trosku debatu, kedze tu mame mrtvo :D aky mate nazor na ockovanie? Dali ste svoje babatko zaockovat proti TBC? Ja za seba a za manzela mozem povedat, ze poi porade s lekarkou dame zaockovat synceka iba na choroby, na ktore sa moze umriet. Cize napriklad rotavirusove ockovanie urcite nie, a podobne. Ja som zastancom toho, ze my sme tu, zijeme aj po kvante ockovani, ale na druhej strane si myslim, ze je to vsetko jeden velky biznis. A mozno sa aj trosku bojim, predsalen sa moze stat hocico a to mi fakt nahana hrozu. tak diskutujme, ak mate nejake zaujimave clanky, dajte vediet 🙂

susanq
12. sep 2011

@majush : mozno je na tom nieco pravdy, aspon podla mojich skusenosti. Danielko je strasne pokojne dieta, my ani nevieme, ze nejake mame :D Zobudi sa, pol hodinku sa hrame, smejkame sa, dzavoceme, potom zacne plackat, lebo je hladnucky, papame, potom sa trosku ponosime na ramienku alebo na hrudi, ako kedy, niekedy rovno zaspinka, potom teda 3 hodinky spinka, cez noc je to uz aj 4 a pol, potom sa zase zobudime, zase sa hrajkame atd dookola. Ziadne nareky, ziadne place. Mame ho v zavinovacke, povacsinou, na didiku je dovtedy, kym chce, ja ho rozhodne neodtrham, ani nedodrziavam, ze 15 minut jeden, 15 druhy a podobne. Ked chce dudkat hodinku, tak dudka aj hodinku, aspon je spokojny a vzdy ked zaspava, tak nadherne sa usmeje, ze mi az slzicky do oci od stastia vbehnu 🙂 Vlastne som tym chcela povedat, ze mame ho v zavinke, nosime sa na rucickach, ked si to vyzaduje, vyslovene mi zaspi pri srdiecku na hrudi a mam pocit, ze potrebuje citit blizkost ci uz mna alebo ocinka, papame na poziadanie a velmi ho ukludnuje aj to povestne tichucke psssssss, ked mu robim pri usku. Tak vam drzim palce, nech vas deticky posluchaju a nech tie, ktore bolia bruska, to coskoro prejde.

davam najnovsie fotky nasho anjelika:

https://lh5.googleusercontent.com/-CLwBDC6FWlo/...
https://lh4.googleusercontent.com/-ep1h_rATUZ0/...
https://lh6.googleusercontent.com/-BALeBw8ksrI/...

katarina6
12. sep 2011

@majush
@susanq Jeeeej! Ty mas krasneho synceka, strasne sa mi podoba na nasu malu v tvari 🙂)))) Paci sa mi tvoj prispevok, robite vsetko prirodzene a s laskou, a maly je aj spokojny.....
Namiesto mna, ja sa snazim malu zapojit do spolocnosti aj tym ze ma vydrzat v kociku..... autosedacke, a ona chce len ruky..... a obavam sa ze bude chciet stale len ruky, a ona chce citit tu lasku...... no prakticky sa potom nevieme nikam pohnut ani autom, ked mala nevydrzi v autosedacke,a prechadzky v kociku su tiez vselijake, niekedy vydrzi stale v kociku, inokedy len polku cesty....... V zavinovacke mi mala protestuje, a aj by jej tam bolo teplo...... akurat v tej satke ju mozem este nosit, aj som nosila parkrat, no tiez sa bojim ze si prilis zvykne a mna uz teraz boli chrbtica len z kojenia....

gabika84
12. sep 2011

@susanq ahoj, mne sa nechce debatovat o ockovani 😀 lebo kazdy ma na to iny nazor. za nas mozem povedat, ze ockovanie proti TBC sme odmietli a ostatne ockovania dame len tie povinne zo zakona (aby ma niekde socialka nenahanala 😀 )

gabika84
12. sep 2011

@susanq a gratulujem k malickemu- ze je taky dobrunky. 😉 s nasou Belou tiez nemame ziadne starosti, pokial trosku brusko neboli je to najlepsie babo na svete. moja teta tvrdi, ze to bude aj tym, ze som bola v tehotenstve taka kludna, bez stresov, vyrovnana...