Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@katarina6 @katka121 no baby dakujem, skúsim aj noštek postekliť a v pondelok kupim spomínaný dudlík, snád nás zachráni. ja som jej v dobrej viere ešte počas tehotenstva kupila dudlík od curaprox, v domnení, že to bude super vec, ked stál 17 € a jej sa vobec nepáči, nehovoriac o dalších dvoch iných značiek čo máme doma 😒 nevadí, mama mieni, Zoya mení 😎 našej sa v autosedačke nepáči, až ked sa pohne auto upokojí sa, a ak nie, tak mi cucá klb na malíčku. v noci hajá celkom fajn, tiež tak po 3 hodinách zamrnká a dostane papať a pokračuje v spánku, ale ked ju prebalujem a ona sa uplne prebudí, tak potom na prsníku papá ako luxo a potom pol hodinu odgrgávame, ona má strašnú paniku ked do 3 minút nedostane mliečko, asi si myslí, že jej to niekto spapá 😀 chutná je aj počas spánku ked robí s pusinkou ako by papala, sa jej o tom asi sníva. je to jedák po tatovi 🙂
@majush urcite skus ten MAM cumlik! a nevzdavaj to... ja si myslim ze vela spravi aj to ze dieta rastie, a myslim ze sa mu aj tie usta zvecsuju tym padom, a potom aj ten cumlik nie je taky velky pre to dieta.... to len moja logika preco nasa mala az po mesiaci prijala cumlik.....
a neskor jej skus dat aj tie ostatne cumliky, mozno ich potom uz prijme, ja som to este neskusala ci teraz aj ostatne bude cuckat, ale podla mna by sa mohli deticky umudrit 🙂, tie nase tiez stali celkom dost 🙂, aj ked teda 17 Eur som za cumel nedala 😀 .....
S tym prebalovanim v noci, ja som to najskor robila pred papanim, a potom som ju zacala prebalovat pomalicky po papani, ked uplne spala, ani sa nezobudila a spala dalej.... No a teraz ju prebalujem az rano o 7h. ked sa zobudi.... a chodi spat okolo 23.-1.h., ako kedy sa jej uraci zaspat.... niekedy spi aj o 21h., no vacsinou zaspava neskoro.... budila sa mi o 3h. vtedy som ju prebalovala no ona uz prestala mavat kakanie, takze teraz ju az o 6.-7h. rano prebalujem, kedy zacne tlacit nad ranom. A inak som citala niekde ze zdrave dietatko co dobre papa a kaka, tak v noci nekaka, no a u nas to veru tak funguje.....
No a ked sa o 7h. tak velmi preberie, tak najskor cakam kym dotlaci 😀, lebo vela ran som mala takych ze ma okakala... doslava na mna to kakanie vystrelila.... to ma porazalo.... Teraz uz viem ze ked robi s pusinkou tvar O, takto 😲 , tak to neznamena ze sa len tak cuduje 😀, ale ze stale este tlaci 😀..... takze cakam kym uz nevydava ziadne zvuky, nezoviera pasti, nezdviha nozicky..... potom prebalim, je uz uplne zobudena, tak ju dam na hraciu podlozku sa este vyblaznit, nech sa unavi s hrackami 🙂, no a potom o tej 8h. ju idem kojit, to znova zaspi a tak este spime do 12h., 13h. 🙂. Lebo ja som velky spac, a teda spavala som vkuse 10-12h. 😀, teraz je to sice prerusovane, no potrebujem sa ako tak vyspat a som rada ze to mala chape...... a je tiez taka 🙂. Ak sa pomrvuje v postielke, tak si ju dam k sebe na nasu postel, to uz nie je take pohodlne spanie, mame malu manzelsku postel, no ked malej vypadne cumel a este mrnci ze ho chce, tak jej ho dam lahko... alebo jej dam prsnik a na tom zaspava.....
My mame tiez jedacku velku po tatinovi! 🙂 tiez jej velmi chuti, ale teda rada aj spi 😀 ako spravny lev, takze v noci vitazi spanok nad jedlom 🙂, samozrejme potom vsetko rychlo dobieha 😀 hlavne cez den.....
Drzim palce, daj vediet potom ci zmena nastala, ako vravim, aj ked prvykrat to nevyjde, skus jej to davat zakazdym hlavne ked dokojis, je mala v klude a chce sa uspat prsnikom, tak namiesto toho bude mat cumlik.... dufam ze to aj tebe zaberie! 🙂
aj my mame dudlik MAM. 🙂 som ho kupila ako prvy, este predtym, nez sa mala narodila. sice som dudel nechcela vobec davat, ale rozmyslela som si to uz druhy den po porode 😅 Bella si nan zvykla teda hned. kupila som aj ine, ale tie nechce. od niekoho som pocula, ze dieta si zvykne na ten prvy cumel, co mu date a iny uz potom nechce. kupila som aj gulaty od Sauvinexu, ten duda, ale je z neho nejaka zmatena, casto jej vypadava...
@majush @katarina6 @gabika84 baby vy sa ako vyznate, ja mam doma dudlov neurekom....este su zabalene, dostali sme do daru. Skusala som zo srandy dat len jeden, ale mala ho trosku potahala a hned vyplula.
Prislo mi to hrozne vtipne ako ho vypluva. Hned som urobila aj muzovi nazornu ukazku a pobavili sme sa spolu na ucet malej...krkavci rodicia, co narobim, ked je to take zlate 😀 iny dudel sme neskusali, uvidim, co bude casom.
Mam pocit, ze brusko sa zlepsilo vdaka probiotikam, len zial v kociku nechce byt stale.
Je to kvoli tomu tichemu refluxu. Mala sa pyta odgrgnut placom aj hodinu po papani a ked ju mam v satke tak grga priebezne chudatko. Ked jej ide pri kojeni mliecko hore, tak spusti hrozny rev, zoberiem ju okamzite hore, ona odgrgne a moze cicat dalej.
Deje sa to u niektorej z vas?lebo je to docela na hlavu, v kuse ten isty zacarovany kruh. Je hladna, papa, ked papa pali ju zaha, mliecko ide hore, odgrgnut, budi sa kvoli tomu ....otras.
@krhlicka u nas bolo jedovanie sa na prsniku tiez sposobene potrebou udgrgnut si. my sa s bruskom stale trapime. nic hrozne (ziadne zachvaty placu a pod.), ale mala sa puci, natahuje.. niekedy je to lepsie, niekedy horsie. striedavo davam a nedavam vsetky tie kvapky na brusko 😒 a stale len riesim stolicu, uz je to na nervy. najprv ze je zelena,potom vodova, potom spenena, potom uz znovu zlta... dnes preistotu viac ako 24hod nekakala ☹ viem ze u dojcenych babatiek je to normalne, ale dnes vecer som to uz nevydrzala a pouzila rekt. rurku, pretoze mala sa sponovala, mrncala, cela bola mrzuta.. vyslo z nej toho tolko, ze uplne zaspinila dve velke stvorcove plienky 😨to by bolo ok, ale stolica nebola riedka ako zvycajne, ale uplne husta ako kasa a lepkava ☹ jedneho by z toho porazilo 😖
😢 @gabika84 tak toto mame aj my, vcera sa u svokry 3x poriadne pokadila az na chrbatik a dnes niiiic, iba
vela ciky v plienkach 😒 nechcela zaspat, mrnkala...zaspala az ked som ju nosila v polohe tigrig a s nahriatym vankusikom. Aj jej sa meni stolica, minuly tyzden mala spenenu, neviem, cim to je. Teraz ma zase sice oranzovu, ale taku tahavu, lepkavu asi ako u vas. Tiez som z toho jelen. Kvapky na brusko uz nedavam, len tie probiotika, satkujeme...brusko je o nieco lepsie, nepuci sa az tak vela. Rana mam vsak stale pestre od 6 do 8 sa sponuje, co jej nejde vykakat. A vecerne zaspavanie...kurnik, vsak taky krpec by sa mal nacucat poriadne a zaspat na didke 😝 a nie ze USPAVAT SA 🙄
@krhlicka ano, presne medzi 6-8 rano to byva aj u nas vesele 😀
@katarina6 lebo s tymi cumlikmi to bolo myslene tak, ze ked si na ten prvy zvykne, iny uz potom nechce. ked vsetky odmieta, to je ineee.
aspon za nieco som rada,ze Bella nema problem s cumlom, autosedackou a kocarom uz vobec nie, tam ked ju polozim, zaspi uz vo vytahu 😀 to som rada, lebo mozu aj dedkovci kocikovat a mama ma potom cele 2 hodinky len pre seba 😝
holky ma uz niektora z augustovych princezien nausnicky? ak ano, ako to u vas prebiehalo (prepichovanie, hojenie atd.?) nas to caka o tyzden, a uz sa bojiiiiim (aj za malu) chudiatko moje. ale tak do 7meho tyzdna sa nam nahromadilo 5parov nausnic 😕 musi ich niekto nosit.
@gabika84 tie prechadzky s kocikom v dobrom zavidim... co by som ja za to dala!uz som si myslela, ze
sa jej zacal kocik pacit a prt makovy. Vcera cestou k svokre huronsky rev po piatich minutach, esteze som mala
so sebou satku. Malu som tam rupla a kocik tlacila pred sebou. Na prechode sme streli tetusky, co isli z obeda a tie komenty....chuda dieta, vsak tam ani nedycha...kozy stare. Paranormalne javy, scifi vysite aj mamicky s kocikmi na mna kukaju ako puky 😕 skoda, lebo satkovanie je fakt super 🙂
@krhlicka som rada, ze ste predsa len tu satku zakupili. musim priznat, ze my ju az tak nevyuzivame (vonku som s nou tak bola dvakrat, obcas doma, ked chcem nieco robit, alebo ju ukludnit) komentar, ze babo tam nedycha som uz tiez niekde pocula. mna minule zastavila taka babicka na ulici, a tej sa satka pacila 🙂 a aky uvaz pouzivate?
@gabika84 dobre ranko, pouzivam zatial len dvojity kriz s kapsou a tam mi mala hned zaspi 🙂
no ja zasa velmi nevyuzivam kocik, kedze v nom krpec nechce byt...snad sa casom umudri 😉alebo mozno je chyba v kociku, ja neviem. U dedkovcov je rada v tom storocnom kociku, je o vela nizsi, mozno ma lepsi vyhlad. Ked to nepojde inak, tak ju budem vozit aj v tom, je mi to suma fuk, ze nebudem mat hitech kocik, hlavne, ze bude krpana spokojna.
Inak Gabi, tiez som po neviem akej dobe pouzila tuto noc rektalku, ale nic sa nedialo, len malicko plynov a hotovo. Sice sa nevykadila, ale zjavne sa jej ulavilo, potom nahriaty vankusik na brusko a islo sa drichmat. O pol siestej velky rev vedla mna, sup na didku, dalej rev, potom cvicenie s nozickami a vysledok je cele okadene dieta az po chrbatik, tielko, pyzo, podlozka. Som ju umyvala v umyvadle nakoniec. Teraz spokojne drichmosi 😀
Co hovoris na spanie v posteli?nereptaju dedkovci, lebo nasi reptaju, ze si potom nezvykne na svoju postielku. ALe to je tak nadherne, ked sa na mna krpana usmieva pri zaspavani alebo hocikedy, ked sa v noci zobudi a mam ju pritulenu, to by som nezazila, keby bola v postielke... Som premyslala, ze ved aj v prirode je prirodzene,ze mladata spia pri mamke a nie niekde v inom pelechu. Uz si to racionalizujem hehe 😎
ahojte kocky. Tak mi prakticky vsetky asi bojujeme s tym istym... malinky by najradsej zaspaval na didiku a ked je hore, tak len ruky a ked nie ruky alebo nosenie, tak plac. Takze sme skusali cumlik, samozrejme nula bodov, ale predvcerom sme kupili klasicky latexovy, kaucokovy s inym tvarom, ako bol ten prvy a kupodivu je maly asi celkom nadseny. Plus sme kupili kolotoc s hudbou do postileky a maly dokaze sam lezat v postielke aj hodinu! neuveritelne. Ale dost sa obavam, aby to nejak nenarusilo techniku prisavania a papkanie z didiku. Dnes je tak prvy den, co intenzivnejsie dudka cumlik, tak som zvedava. Ake mate skusenosti? Nepokazili sa vam deticky? Inak aj s tym kocikom. Ja mozem dat maleho do kocika iba vtedy, ked tvrdo spi. Vtedy ho nezobudi ziaden vymol ani nic, ale maly musi byt riadne napapany, prebaleny a musi spat, inak je kocik nas uhlavny triedny nepriatel :D Autosedacka v pohode, v aute zaspi, ale tiez, ked je najedeny a spokojny, inak vresti 10-15 minut a potom odpadne od unavy :D ale stale plati, ze mame bohovske dieta, nemozem si malinkeho vynachvalit!
Akurat co mam ja problem, tak uz druhy den ma hrozne boli hlava :( Uz som si dala v piatok 1 paralen, a potom este vcera 3 paraleny s rozmedzim 6 hodin a viac, ale je to take vselijake, stale sa necitim velmi dobre. Ja som bola pred tehu liecena na migrenu, asi by som mala zbehnut k lekarke, nech mi da nieco specialne na bolest hlavy, co dietatku neskodi, lebo nechcem sa dopovat zbytocne paralenom, ked to aj tak prd pomoze. Ale ta bolest je hrozna :( Kto nezazil, nepochopi. Hlava, zaludok, a ked do toho malinky napriklad srdcervuco place, to je ako keby mi plakal priamo v hlave. A keby len on, ale cele novorodencke oddelenie :D
@krhlicka aj moje mlada spi pri mne na vankusi 🙂 nasi vobec nereptaju, len mamina obcas podotkne, ze aspon cez den by som ju mala zacat davat do postielky, aby si zvykla. berem to tak, ze ked bude vacsia, bude jej tam lepsie. ale teraz ju to naozaj ukludnuje ked som stale pri nej, pre mna je to v noci urcite pohodlnejsie... minule zaspala vecer vo svojej postielke, ja som si lahla do mojej, a tak neuveritelne mi chyyyyyyybalaaa 😅 az som si zelala nech sa uz zobudi, aby som si ju mohla dat znovu k sebe 🙂 to viazanie s kapsou, to je ked je tam babo ako taky chrobacik? v podstate na stojaka? ja tie nazvy nepoznam 😅 len kolisku pre novorodenca a tipujem ze sediet ju este nedavas. ak nie, tak v tom pripade aj my pouzivame dvojity kriz s kapsou 😀
@susanq ahoj a ako zaspavate cez den?pre mna je docela narocne, ze mala nechce byt v kociku. Ale ked cez rev v nom zaspi, tak vydrzi spat aj 2 hodiny. ALe ten odchod z domu a ked sa nahodou zobudi v kociku su hrozne 🙄
Ale jej sa kocik nepacil uz od prveho razu ako sme ju tam dali, ked mala 10 dni 😀 je tam taka stratena a jamy, vymoly a vselijake nerovnosti terenu tiez neznasa, vacsinou sa rozplace...
Teraz som ju uspavala uz asi 3krat od 9tej na posteli. Postup zaspavania u nas je napapat, nosit, prebalit, nosit...dokolecka dokola. Potom si s nou lahnem, spusti krik, takze zapojit didku, trosku cucka, potom dudluje a za chvilu spi.
Zostanem chvilu s nou a tesim sa, ze jupi, dieta spi...potichu sa vytratim a do 10 min je mala hore ☹
Ja by som si rada s nou pospala, ale potom neobriadim domacnost ani seba...ranajkujem na obed a aj to s rychlostou blesku, lebo co ked sa mala prebudi...Prudko uvazujem o dudli, aj ked som ho odmietala a muz nesuhlasi 😒 ako pise @katarina6 mozno nam to pomoze.
@gabika84 ano poloha ako chrobacik je dvojity kriz s kapsou, ja nosim len v tom, kedze mala mi priebezne grga aj v spanku. Vcera sme boli grilovat na luke s kamosmi. Dorotku som mala v satke, prespala tam skoro 3 hodiny, uplna parada. Zobudila sa len na papanie a zase odkvecla. Po prichode domov sme dali vsetko vyprat...kvoli kliestom. Aj satku som rupla do pracky, lebo som ju valala po zemi ako som viazala. DNes som ako bez ruuuuuuk a mala ktovie kolko pospi doma. Moc mi nechce spat cez den v posteli a o kociku radsej pomlcim 😝
@krhlicka : no malinky praveze spinka krasne, dokaze cez den spat v intervaloch 2-3 hodiny spi, 1,5 hodiny je hore, 2 hodiny spi, hodinu je hore atd... vecer o siestej kupeme, to je hore do deviatej, alebo do desiatej, potom spi do druhej a zase vstavame rano o siestej. Spanok u nas nie je problem, ale taktiez zaspavanie a pripadne stravenie casu mimo didiku. Bud bol na didke a iba didkal, lebo najedeny je za 10 minut, ale potom som ho musela nosit alebo ho nechat didkat na cecku. teraz, ked sa napapa, chvilu ho ponosim, pichnem do postielky, pustim kolotoc aj s hudbou a ked nahodou zamrnci, tak mu dam dudel a sam sa uspi. predtym? pche, neexistovalo... manzel bol striktne proti dudlu, aj ja koniec koncov, ale ked videl, ze ma trapi, ako si maly z mojich ceckoch a chrbta robi otrokov, tak sme sa rozhodli, ze to skusime. Sesternica ma dve male deti, kojene do roka a pol a obidve decka mali dudle a nic sa nedialo, takze sme sa rozhodli, ze to riskneme... snad to dobre dopadne.
@susanq takze sa vam dudlik osvedcil a uz je to lepsie?lebo ja by som velmi doma ocenila upratovacku a kucharku v jednom, potom teleport, aby som sa dostala, kam treba 😉tiez sa mi klamanie dudlom moc nepozdava, ale co narobim.Posielam muza do dmky po mam dudlik 😝, lebo vsetky mi zatial vypluva 😀
ahojte mamicky, aj moja malicka dudlik uplne odmieta, nastastie si to ale nenahradza mojim prskom 🙂 Urcite si vsak zadovazim ten dudlik MAM, o ktorom pisete, pretoze nam zacala plakavat v kociku. Takze teraz ked ideme na prechadzku z kociku sa oziva neskutocny krik, tak ju potom zoberiem na ruky az kym na mne zaspi a potom ju dam do kocika. Alebo mame este jednu vychytavku, vytiahneme vanicku z konstrukcie, malu chvilu nesieme a ked zaspinka tak vanicku opat nasadime 😀 😀
@gabika84 ja uz som to tu raz spominala, ze moja Nini kakava uz len raz za den, niekedy dokonca nekaka aj viac ako 24 hodin, to vsak uz na nej vidim, ze je z toho nervozna, ale zatial jej nepomaham rurkou. Maximalne pocvicime nozickami a potom sa nam vykaka. Ja sa z toho vzdycky vytesujem, ked zbadam, ze plienka je plna 😉 . Nausnicky ideme dat zajtra a pravdupovediac mam z toho trosku obavu. Uz teraz pocujem ten strasny krik co mala spusti- jajajaj. Ale musim to vydrzat a viem, ze z nej bude riadna kocka.
@dadulajda @jankaamartin babulky ako sa mate?co vase pokladiky 😀
@mimikett ahoj, nasa Dorotka kaka niekedy za den aj 5x a potom den nic...neviem, cim to je. Ale ked cely den nekadi, mame o zabavu postarane v noci a potom rano ta naloz v plienke 😀 😎
to mate dobru fintu s kocikom, len my mame riadne tazky kocik, asi by som nevladala niest vanicku ani 5 metrov a hlavne, malej sa tam nelubi tak ci tak..skrieka ako pavian 🙄
konecne sa mi uschla satka, tak ju mam uz hodku v nej a je klud...lebo inak pospava cez den po 20min a potom kuki som hore, zabavajte ma 🙂
@krhlicka . Ano osvedcil, ale nie kvoli upratovaniu a domacim pracam a vareniu, to som ja pri nom krasne stihala, lebo fakt dobre spinkal, ale kvoli tomu zaspavaniu. Napriklad vecer, po kupani dokazal byt 4 hodiny na prsniku alebo na rukach. a to som uz fakt nezvladala. Horsie je, ze dnes trpim asi nejakou paranojou, ze maly mi nepapa tolko, ako papal pred zavedenim dudlika. Ale manzel aj mamina mi vravia, ze som paranoidna, ze predtym sa praveze precpaval, lebo sa dal utisit jedine didkou. Mal hrozny rastovy spurt, za 2 tyzdne nam pribral kilo, za dalsie 2 tyzdne 500 g, som zvedava, kolko bude o tyzden na poradni. ja fakt neviem, som hrozne proti cumlom, lebo sa bojim, ze stratim mlieko, ze maly bude odmietat prsnik (dnes sa mi zdalo, ze sa od prsniku nejako odtrha), a ze mu zle narastui zubky. Ale neviem, co je mensie zlo, ci palce v ustach, ktore si mimochodom intenzivne dva tyzdne zuzlal, alebo dudel. Som na vazkach a neviem co mam robit :( Najprv ma potesilo, ze sa chytil na cumel, ale dnes som objavila clanky o negativach a to som radsej ani nemala citat. Ach jaj.
@susanq 😒 mam rovnake pocity, najprv konzultujem s laktacnou poradkynou spravne dojcenie a potom
sa snazim narvat malej stoj co stoj dudel...zatial bezuspesne 😀 co clanok, to iny nazor, to ako ja som hladala nazor na spolocne spanie babatka v posteli s rodicmi. Proste robim tak ako citim. S dudlom stale nie som stotoznena a asi to ta moja mala krpana citi a vytrvalo ich vsetky vypluva.
Ak citis, ze cumel nie je dobry, tak mu ho jednoducho nedavaj 😎
@krhlicka : citim, ze to nie je spravne, ale mam si nechat znicit chrbat? :( takisto citim, ze nie je spravne nechat Danielka srdcervuco plakat v postielke, lebo vsetci naokolo vravia, ze nemozem ho nechat 3 hodiny na prsniku, hodinu ho nosit na rukach, ze ho mam nechat vyplakat, lebo si bude vyzadovat pozornost. Ale ved co take male babo vie? Minule, ked sme boli na prechadzke s manzelom, maly sa nam na pol ceste hrozne rozplakal, ale fakt tak, ze do ultima, cerveny ako paprika, ruky v pasticky, spoteny az neviem kde, kym sme prisli domov, a ja som mala pocit, ze ma bude do konca zivota nenavidiet :D ja proste nezvladam, ked maly place. Puka mi pri tom srdce. A ked vidim, aky je uzasne spokojny s tym pos*anym dudlom, usmievka sa, dzavoce, same hu, ha, hi, tak fakt neviem 🙂
@susanq neboj sa toho cumla, to nemoze prekazit kojenie, akurat musis viac sledovat teraz kedy chce papat... ked nema cumel vidis ze vyplazuje jazyk a otvara pusu, hlada prsnik, vies ze chce papat.... a ked ma teraz cumlik tak to nebudes vediet.... No moja mala ked je hladna, tak sa cumlom oklamat neda, jednoducho ho vypluva a place...... proste ked saje cumlik a netecie mlieko, tak to to dietatko neuspokoji a vies ze je hladne.... No ked sa chce len tak mojkat s cumlikom, len tak ukludnit, tak ho to ukludni..... a nemusis mu davat svoj prsnik.
Ja som nebola zasadne proti cumlom, chcela som len nedavat cumel 1 mes. aby si nan nezvykla a neodmietala prsnik, ale tie deticky nie su hlupe.... skutocne.... Fakt sa neboj... ak su hladne oni ti to daju jasne najavo, a cumel vypluju...... Tiez by som bola rada keby moje dieta vedelo byt kludne bez cumlika..... a nechcelo vobec...... a aj ked zo zaciatku nechcela.... ja jednoducho nemozem nonstop jej davat prsnik, a takisto napr. v autosedacke ked cestujeme, to strasne revala, a ako by som jej mala davat prsnik pocas jazdy autom??? aby sa ukludnila.... to sa proste nedalo..... takto jej dam cumlik a je kludna a spokojna..... Myslim ze dolezite je aby to dieta skutocne bolo spokojne, a mamicka tiez, my sme na cumel neumreli, tak to nebude ani teraz inak, a predsa vyrabaju kvalitnejsie cumle nez kedysi, davaju si na to tie firmy pozor.......
A zatial nevymysleli nejake bio-cumle, take by som hned kupila 😀DD.... tak dovtedy budu dietky zuzlat gumu......
Fakt sa toho nebojte dievcata, dolezita je psychika dietatka, aby bolo kludne, vy aby ste vedeli kedy su hladne, a ten cumlik nemusia mat nonstop, nasa mala ked zaspi tak ho vypluje, vypadne jej sam z pusy.... takze s nim nespi.....
Drzim vam palce!
ahojte mamickypri prvej sme davali nausnicky az po dvoch mesiacoch a to vam poviem,to bol riadny vreskot a pre mna aj stres.tak teraz pri nelke sme dali rovno v porodnici a poviem vam nelutujem,uska su uz krasne zahojene,no super.no a co sa cumla tyka,mala ho aj prva,ja hovorim,ze cumel je super vec,no a tuto nasu druhu ucim na cumel od porodnice a NECHCE,jaaaaj,ale nevzdam sa,trenujeme.my nemame dva,tri cumle ale dievcata devat,vsetky mozne mam aj MAM,tie mam az dve.ale ja ju naucim,ja sa nevzdam,lebo tiez je zavisla od didky a aj dnes sme boli po sestricku v skolke a sa akurat zobudila,tak to bol vreskot a potom sme boli na tanecnej a tiez si fajne pokricala,no tak cumel musi byt.a my mame este taky problem,ze neka vela grcka,ja ju len prezliekam a umyvam,prezliekam a umyvam.zo vsadial jej tecie aj z nosa,chudatko moje,rano ma vsade mliecko zaschnute.doktorka vravela,ze to do druheho mesiaca prejde,ze sa prejeda.tak som zvedava.
no a este som chcela napisat,ze moja starsia ked bola babatko kakala raz za osem dni,spala mi v spacom vaku a to vam poviem,ze ked som videla ze tlaci tak som sa normalne bala ho odzipsovat,lebo som uz vedela co ma tam caka.mala kakanicku az vzadu na vlasoch 😀
caute kocky. my sme tiez na dudli, hoci som ho nechcela, teraz by som ho takisto uz odporucila. ju ukludnuje napr. aj ked boli brusko a pod. a presne ako vravela katka, ked je hladna, dudel ju oblbne mozno na 5 minut 🙂 niekedy sa take oblbnutie hodi 😀 v meste v kociku, v aute a pod. a ked sme v materskom centre, tak pred laktacnou vzdy dudel schovame, akoze my nic 😀 😀 😀
ja som sa vcera zatala a povedala som si, ze uz rektalnu rurku malej nedam. nadalej masirujeme, cvicime atd. rano to bude 48 hodin, co Bela nekadila 😒 a pokial to vydrzim (nepouzit rurku), ktovie kolko dni to este bude. by mi nevadilo keby nekadila, ale mohla by sa aspon vediet poriadne vyprdkat. mozno sa hra na damu 😝
my ideme na nausnicky buduci pondelok- to som zvedava, co sa bude diat. ☹
@krhlicka cauky koceny, som videla fotecky, krpana uz tiez nie je ziadny pidimuzik 😝 tiez pocitate pribudajuce zahyby v stehienkach ako my? 😀 ja to vidim na konkurz na maskota Michelin 😀
a este k tej satke: podla foteciek vidim, ze ju mas v sede, teda s nozickami von? ja som myslela, ze ta kapsa je to, ked je babo cele vnutri, ci nie? som z toho jelen 😖

@krhlicka
@majush
Baby, my sme mali doma to iste!!! No vyriesili to dve veci - to plakanie sa hystericky tak vystupnovalo ze som povedla manzelovi kupit uz nejake kvapky na brusko, takze uplne sa jej zmiernili bolesti, a druha vec co vyriesi 90% tychto problemov je DUDLIK! Ako pise @katka121, kupte si cumlik MAM! Mne ho poradila kamaratka, ked uz som kupila 3 rozne druhy cumlikov a vsetky vypluvala... vraj MAM maju radi babatka co nemaju radi ostatne cumliky. Aj ked vam to deticky hned vypluju, nevzdavajte sa, pridrzajte, a uvidite ze si nan velmi rychlo zvyknu.... Nam tento cumlik mala udrzala najdlhsie zo vsetkych druhov, tiez ho ale este vypluvala, no ked mala mesiac, tak konecne prvykrat ho podrzala na poldna, a na druhy den na cely den a keby ste videli tu ulavu, a to vymenene babatko! To sme boli obaja v soku aj ja aj manzel! Ja som teda dovtedy s nou nebola nikde na vacsich nakupoch, lebo mi plakala zo vsetkeho, chcela byt stale len na prsu, tak ako pisete.... a ked som ju prelozila niekam tak spustila narek.... Ale teda vecer sme mali vzdy anjelika, ona nam spi od narodenia pekne v noci vo svojej postielke, s tym problem nebol, aj vecer iba zamrnci na kojenie 2x, a to so zavretymi ocami papa 🙂, ani sa nezobudi a potom pokracuje v spani..... My sme mali hororove dni - to bolo nemozne s nou.... chcela byt len na rukach, alebo na prsu... a ked bol muz v praci, tak som sa ani skoro nenajedla.... resp. mala na rameni a ja jedla 1 rukou...... fakt velmi narocne...... potom som si davala malu aj do satky nech mam aspon 2 ruky volne, tam sa jej paci, ale mna bolel strasne chrbat.....
Nevydrzala ani v kociku ani v autosedacke, takze som sa s nou nikam nepohla... v kociku vydrzala len ked spala, ked sa zobudila, tak spustila narek a chcela ruky.... stale som ale trenovala s nou vychadzky von, ze snad si zvykne.... a takisto autosedacku, pokladala ju tam kazdy den doma, hupala.... ze nech sa s nou spriateli.... ale nakoniec obycajny cumlik vyriesil vsetko! Aj ked ma bolesti bruska este trochu, tak cucka a zlosti sa, no menej krici, je to take smiesne - zakrici a cucne cumlik, zakrici a cucne, su to fakt prapodivne zvuky 😀DD, ale je kludnejsia......
No a teraz ked ju nakojim a polozim ci do postielky, alebo do kocika, autosedacky, hocikam.... a dam jej cumlik, je kludna, a zaspi...... A co este navyse - ona ma rada hluk 😀, ked ideme na navstevu k svokrovcom, je tam hluk, deti... .tak prespi v takom hluku aj 4h. je ako anjel..... a doma kde mame ticho, tak ma najradsej vozenie v kociku, ked je v pohybe potom tam spi dlho, alebo v aute v autosedacke spi nonstop (predtym mala hystericky plac ked sme ju tam dali, pomaly sa dusila od zlosti), a doma cez den sice spi, ale pomrncieva, budi sa, tak ju musim vozit v kociku doma..... 🙂.
A ak matehyperaktivne a zvedave deticky ako ta moja.... ta ked je v klude tak sa nudi ked je hore.... Tak svojim detickam kupte tu hraciu podlozku (co nad detmi visia hracky hrkacie a sustacie a mozu si rucickami do toho brnkat a cudovat sa nad zvukmi 🙂 dajte ich pod to a nezabudnite na cumlik 🙂, to tam vydrzia len s nim 🙂, a budu sa vam radovat z hrania ako ta nasa.... 🙂, a takisto vam daju na chvilku si porobit domacnost aj ked su hore a nespia.......
Kamaratke z ineho fora som takisto poradila cumlik MAM, tiez mala tie iste problemy ako ja, a vy, a uspesne tiez sa jej podarilo vymenit babatko 😀DD za anjelika, az bola v soku ze ako sa mala zmenila.... Tak dufam ze aj vam to zaberie! Drzim moc palce!
Potom bude najvacsia starost zdvihat cumlik a davat do pusy, lebo sa budu zlostit ze ho nemaju... ale predsa len je to menej fyzicky narocnejsie nez to nosenie na rukach, kojenim ukludnovanie.....
Drzim palce! Dajte vediet ci to pomohlo! A hlavne aj ked na 1x to nepojde, vytrvajte, a skusajte stale a stale, nevzdavajte sa, deti sa menia kazdu sekundu, co neplatilo vcera bude platit zajtra, co dnes nenavidia zajtra budu milovat, toto hlavne som sa doteraz naucila za ten mesiac co som mamou 🙂.