icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

krhlicka
26. sep 2011

Baby tak nasla som dudel, ktory tahala asi 3 min a potom sa zacala jedovat, ze nic netecie a bolo po dudlovani 😉
Bolo to tak u niektorej z vas?
Ja verim, ze je dudlik ohromna pomoc, skusim jej ho ponuknut pred zaspavanim a v tom nestastnom kociku.
Tam reve aj kvoli refluxu, hocikedy sa vypyta na ruky a potom grga ako drevorubac po klobase a pive 😕
@gabika84 veru uz mame doma malu zrutku Michelinku, ale ja som hrozne rada, ze napriek refluxu pekne papa.
Akurat ten spanok cez den nic moc.
Inak mne rektalna rurka vobec nezabera, tak ju ani nepouzivam. Gabi skus nahrievat Bele brusko v polohe na tigrika...teda dolu bruskom na tvojich rukach a pod jednou rukou si pridrzas taky ten vyhrievaci vankusik. Dorotke sa to ohromne paci, potom ju ulozim do kresielka. Pracovny nazov kakacie kresielko a ked nepisti a napriek tomu sa tam natriasa, tak viem, ze naklada do plienky 😀 Skusala som ju odsledovat aj na BKM, ale to sa mi vzdy len vycika, kakina sa nedari...
Ano, to je dvojity kriz s kapsou, aspon ten mi odporucili pre novorodenca a mala je tak ohromne spokojna.

majjka1985
27. sep 2011

Ahojte mamicky 🙂 Dlho som tu nebola, lebo moja malinka mi to velmi nechce dovolit. Uz je to druhy tyzden co cez den spi ako zajac. Pol hodiny a dost a potom sa znova uspavame :-/ Neviem co sa jej porobilo. Uz ani kocikovat velmi nechodime, lebo vzdy sa vraciame s placom, a ak ideme tak len v blizkosti domu 😀 No uzastne! Inak riesili ste nausnicky, my sme uz z porodnice prisli krasne 🙂 A teraz uz mame uska krasne zahojene. Inak ako vyzeraju ramienka vasich deticiek po ockovani proti TBC? Nam to uz prepuklo a vcera sme boli v poradni a Dr. to vsetko vytlacala vonku. To bol rev ☹
Tak Vam prajem krasny den 🙂

verka
27. sep 2011

no ahojte babule, co sa tyka cuimla,ja sa tiez nazim aby sa malemu zapacil, prvy syn Petko mal dudel uz v porodnici, nikdy som na nom nevidela,ze by mal problem s kojenim,to je podla mna blbost....ja nevidim ziaden dovod odopierat babatku to co ho ukludni, stale lepsie ako ho mat stale na prsniku.neviem dudlik mi tak akosi k babatku patri...maly ale chvalabohu placlivy nie je,ale uvidime,dnes mu vyskusam este MAM,zatial skusame iba NUK.
kocik mame radi, ale aj tie prve dve deti zboznovali kocar, matusko sa rad nosi ako kazde dieta,ale chvalabohu ked zaspi,tak ho nosit nemusime.vcera sme boli na nozickach,vsetko OK,balit sa nemusime,vlastne sme sa nebalili vobec. je zlatunky az na to nocne pucenie,tato noc tiez o puceni, neda mu to spat,mne vonkoncom nie,je mi ho luto, neplacka,ale vidim ze v noci ma proste ten metabolizmus totalne spomaleny,nemoze sa vyprdiet,ani nic.ja neviem,hovorim si,ze vsak to proste len musime vydrzat.cez den pohoda, kaka,prdi,sem tam uz aj grgne,ale ta noc,hlavne nad ranom...
baby ale vzdy si poviem,kedze mam uz dve deti,ze vsetko raz skonci a prejde. aj nocne budenie,to som bola pri prvom na prasky,ze kedy sa uz konecne vyspim, a prezili sme to, to iste pri malej, ale clovek to berie uz tak s nadhladom.
a este k nausnickam,nasa doktorka posle maminky na chodbu,ale aj tak je ten plac pocut ale po chvilke to prejde,takze ziadne strachy....

susanq
27. sep 2011

@majjka1985 : maji, vytlacat bobo po ockovani? ved vsade hovoria, ze v ziadnom pripade nechytat, vsetko musi vyjst same von :( No nas maly to uz ma asi 3 tyzdne. najprv maly hnisacik, teraz vacsi hnisavy vred, uz aj s chrastickou, ale vcera vecer nam to same zacalo pomaly vyliezat. Tak uvidime. V kazdom pripade sa toho nechytame, mame prisny zakaz od doktorky. Drzim ti palce, nech to s malinkou vydrzite, snad sa to vsetko zanedlho napravi. Neboli ju brusko? Pripadne skusala si ju nejako zabavit? Kolotoc? Hracky?

susanq
27. sep 2011

@katarina6 : tak som sa ukludnila a povedala som si, ze laktacne poradkyne prehanaju a vzbudzuju v mamickach hrozny a zbytocny pocit viny :D my sme vyrastali na cumloch, sme tu, mame krasne zuby a nikto nic neriesil. Takze malemu davam cumel len v nevyhnutnych pripadoch, napriklad dnes rano, ked sme sa od 06:00 do 09:00 kojili, nosili na rukach, potom prisla moja maminka, ulozili sme ho do postielky, pustili kolotoc a dali cumlik do ust. Maly tam bol krasne hodinu a pol bez slova, usmievkal sa, potom ho sam vyplul a krasne zaspal. Poobede sme isli na prechadzku, maly nespal a kedze kocik moc nelubi, tak som mu dala dudel do pusy, aby nevrestal ako pavianik, do pol hodiny vytuhol, vyplul dudel a domov sme prisli po 3 hodinach bez placu! Zazrak! Potom sa zobudil, krasne sa napapkal, dala som ho do postielky, cumakoval na brusku na kolotoc, na hracky, potom sa sam prekotil na chrbatik a bez slova zaspinkal 🙂 Takze cumel zatial len same pozitivne veci, snad to tak aj zostane a hlavne som sa rozhodla nehystercit. keby som nahodou videla, ze sa horsie prisava na prsko, tak vtedy to zacnem riesit. takze vivat cumel :D

katarina6
27. sep 2011

@susanq Jeeej! 😀DD Tak to ma velmi tesiiiiii!!!!! No super pokroky!!!! Verim ze sa ti uzasne ulavilo! 🙂)) tak ako mne! Aj ked teraz to u nas zrovna nevyzera ukazkovo! 😀DD Mala mi tu place a nechce byt nikde ani v kociku ani na hracej podlozke, ani v postielke..... aj s cumlom..... ma asi bolesti bruska.... tak som si ju zavesila na seba do satky..... no to po dlhom case.... naposledy som ju tak mala asi pred 2 tyzd. mozno aj viac....... tak obcas moze byt na mne zavesena 🙂......
ale inak potom vecer po kupeli ked ma spat v postielke to uz som neoblomna.... rumazga v postielke ked vzdy vypluje cumel, tak jej ho dam, ukludni sa, potom jej vypadne alebo ho vypluje zasa zjape.... a tak dookola to od takej 20h az do 23h, polnoci robi.... az kym nezaspi od unavy...... chcem ju naucit ze vecer sa musi ist jednoducho spat do postielky a tam musi aj zaspat sama, ziadne ruky, fitlopta atd... co robime cez den.....
...a potom uz spi az do rana do 6.-7h., niekedy sa zobudi o 4h. na kojenie, a niekedy nie..... Niekedy ja ju zobudim na kojenie ked mam take naplnene prsia ze mi idu puknut.... 😀DD

Tesim sa z teba velmi! 🙂 ze to pomohlo! a vidis, je mudry, ked zaspi tak ho vypluje 🙂, takze to nie je zasa take nonstop cumlikovanie 🙂... a ta spokojnost a usmev maleho snad hovori za vsetko! 🙂
Tak len tak dalej! 🙂

krhlicka
27. sep 2011

@katarina6 @susanq tak oddnes dudlujeme aj my, som jej ho tam pridrzala furt az sa podarilo. Uz som preistotu zbehla kupit aj dva MAM cumle 😉 baby mate pravdu, pokial je babatko spokojne, tak no a co, ze dudlujeme. Mne tiez v hlave blika kontrolka ako si napisala @susang kvoli laktacnej poradkyni, ze aky je cumlik strasiak a pod.
NO a co, uz tiez kaslem na to, hlavne, ze mi dieta v pohode spi, vrnka si spokojne a ja som spokojna tiez 😎

atanusa
27. sep 2011

@krhlicka @susanq Baby, nestresujte sa kvoli cumlikom - moje tri starsie deti dudlovali o stosest a dojcila som ich dva roky... Snazila som sa na dudel naucit aj nasu najmladsiu princeznu, ale to je tvrdy oriesok - z kazdeho cumla ju priserne napina - no, ale ju napina sem-tam aj z prsnika. Na rady mamiciek na tejto stranke sme vcera kupili ten MAM cumel, ale dopadlo to rovnako. No, ale zatial som to nevzdala 🙂 .

romea
27. sep 2011

Ahojte,
u nás fičí dudlovanie ostošesť a aj značka MAM, najprv som jej v pôrodnici dala iní, ten vypluvala, potom dostala MAM dudlík a ten už nepustila. Minulý týždeň sme kúpili už nový, väčší od 2 mesiacov a myslím, že by bolo zbytočné kupovať inú značku. Dudlík je pomáha pri zaspávaní, keď je mrzutá alebo keď ju bolí bruško, keď nemá dudlík, cucle si prstík (palec, ktorý si dá celý do pusy a tak hlasno ho cucle, že je to počuť až do druhej izby)

katarina6
27. sep 2011

@krhlicka no parada! 🙂 a ktory cumlik udrzala? aj iny? ci ten MAM? Ono ja som si prezerala ten MAM cumlik ze v com je iny ked ostatne nechce, a on sa asi tak najviac podoba na bradavku, teda ked je bradavke v puse malej tak si ju tak nejako vyformuje 🙂, a tie ostatne su take viac do okruhla asi anie su take makke ze sa daju tak stlacit a sformovat..... Ja som jej dnes pchala do pusy aj tie ine dudle, ci si to nahodou nerozmyslela, no ale to bolo vtipne, vsetky jej vyskakovali z pusy 😀DDD... a ked som jej dala ten Mam tak ho hned vcucla 😀.... no srandovna je fakt....

@romea nasa tiez ked je hladna tak si tak hlasno cuca ruku, prsty 😀DD je srandovna! 😀DD tak hned jej davam papat....

krhlicka
27. sep 2011

@katarina6 😀 tiez som skusala asi 7cumlov, vsetky vyflusla okamzite. Tento cumel je 😀 upokojujuci a vola sa suavinex..dostali sme ho od kamosky a presne ten isty tvar ako mam cumle, takze nieco na tom bude.
Tento tvar im asi najviac pripomina mamkine mliekarnicky 😝
Ja som ti vdacna za infosky, strasne som vahala s cumlom a nakoniec je to pomoc ako hrom.
Ked zacala mrnkat v kociku, dala som jej ho, ked ho pustila, znovu mrnkala, takze je to super ukludnovadlo 😉

katarina6
27. sep 2011

@krhlicka aha! takze aj suavinex je mozno super cumlik pre deticky co ostatne vypluvaju! 🙂 to by teda mamicky tiez mohli vyskusat ak nezaberie ani ten MAM.....
ano je to pomoc ako hrom, ja som to tiez zazila ako sa nam vymenilo dieta z certa na anjela 😀... a poviem ti pravdu ja som bola teda tiez nervozna, ked som s nou mala ist von a ze sa mi spusti plakat, co budem robit, lebo ona fakt len ten prsnik chcela na ukludnenie.... a to sa fakt neda pri kazdom znepokojeni dat na prso.... teraz je najvacsia robota stale zdvihat cumlik ked vypadne z puse, aby neplakali! 😀 co je tiez sem tam na nervy..... ale predsa len fyzicky menej narocne....

katarina6
27. sep 2011

a chcela som sa spytat... nemate dobre linky na web shopy kde maju pekne negycove - take jednofarebne Zimne overaly bez detskych postaviciek a blbosti... ? najlepsie biely alebo hnedy, kremovy, prip. pasikave...atd....... Ja som ich uz tolko presla a nikde pekne nemaju.... len s tymi disney postavickami atd... a to sa mi nepaci...... a aj velkost ja chcem vacsiu na 6-12mes., aby to mohla mat aj bud. zimu.....
Ak mate tipy na linky, sem s nimi...... 🙂...

krhlicka
27. sep 2011

@katarina6 ja som kupila 2 cumle Mam od 0 do 2mesiacov, boli posledne dva v policke, takze
maju asi uspech 🙂

inak baby, ktore davate babatkam Infant Dophilus, zarabate ho s materskym mlieckom?
uz sme minuli Bio Gaju, kvapkala som ako diva a flasticka prazdna....docela rychlo sme minuly, za 2tyzdne je po kvapkach. Ale musim povedat, ze pomahaju, tak zajtra prve kroky do lekarne.
Osvedcili sa vam tieto Infant Dophlilus, rozmyslam, ze ich skusim, kedze sme ich dostali a stoja mi v chladnicke 😉

verka
28. sep 2011

dophilus treba trosku rozpustit, ja rozpustam v mojom mliecku.....a davvam pred kojenim,vzdy tak okolo 10 rano....

gabika84
28. sep 2011

@krhlicka ja tiez zarabam v mliecku a rovno do toho vzdy supnem aj vigantol. ja davam az po kojeni, ked mi mala roztaha mliecko, inak sa mi tazko odstrekuje. a davam hocikedy v priebehu dna, ked som zrovna doma (co v nasom pripade byva vacsinou az vecer 😅 )

krhlicka
28. sep 2011

@verka
@gabika84 vdaka baby a davate ich lyzickou?alebo striekackou,ta sa mi v noci neosvedcila...nehltala to stuploska,asi sa poriadne nadlabla na didke 😀

jankaamartin
28. sep 2011

@krhlicka ahojky máme sa dobre,,,momentálne sme po krstinách,,,dnes ideme na ultrazvuk s nožičkami,,,stále sa niečo deje,,,niet ani času počitat čo písete mamičky moje 🙂

gabika84
28. sep 2011

@krhlicka ja som zo zaciatku davala pipetou z Babycalmu, ale potom som zacala davat lyzickou, kedze mala z nej vie krasne papat a je to aj rychlejsie 😉

krhlicka
28. sep 2011

@katarina6 🙂 Lindex...maju sice zopar, ale su jednofarebne a krasne 😀 zbehni mrknut

krhlicka
28. sep 2011

@gabika84 vdaka Gabi, vcera som si odstrekla asi tak 5ml a to som jej davala najskor striekackou, ze ci to vcucne. Ale nechcela, tak som dala lyzickou a nehltala, asi jej to musim supnut pred kojenim 🙂 ale to je vzdy jak otesanek a strasne hlce. Inak sa mi prave dobre pokadila a to som davala probiotika cez noc okolo pol tretej, ze nech sa rano nepuci. Istezeee, rano sa puci tak ci tak.

majush
28. sep 2011

@krhlicka @katarina 6 no dudlík MAM som kupila, hned dva pre istotu, ale nejde nám to ani s ním, ona ho skôr okusuje a zuje ako dudluje....no nevadí, este sa trochu posnazím jej ho dávať a uvidíme, ci ozaj nebudeme dudlovat.
chcem sa spytat, spomínate tu probiotika, ja som v tomto smere neinformovaná, to z akého dovodu davate? preventívne? viem že v umelých mliečkach sú probiotiká súčasťou, ale majú sa dávať aj kojeným deťom? ja dávam iba espumisan a aj to len občas...
@katarina6 ja som si objednala overal z carters, už ho nemajú v ponuke, ale taký ružový s hnedými bodkami, máme hnedý kočík, tak bude ladiť 🙂
inak neviem aký fusak si mám kupiť, počula som chvály na lodger fusak, ale je dosť drahý, tak by som potrebovala na neho nejaké referencie, vy budete čo kupovať?

katarina6
28. sep 2011

@krhlicka a kde je presne Lindex v BA? lebo kazdy o nom hovori a neviem kde je 😀D....

@majush to ma mrzi ze zatial stale sa nedari s cumlikom, skus vydrzat, u nas sa to tiez nepodarilo na 1x, malej to trvalo mesiac kym podrzala na cely den cumlik..... skus kazdy den, a uvidis jeden den povoli 🙂.... ak ju samozrejme bude ukludnovat nieco ine, co budes vladat, tak nemusi mat nakoniec cumlik.... ide len o spokojnost oboch....

Ja som si fusak kupila este v lete, dokonca pred porodom este, 😅 trochu skoro, no bola nan akcia za 27 Eur, a videl sa mi velmi kvalitny, tak som ho hned kupila, lebo som si pozrela ine fusaky ceny, a tie ceny boli fakt neunosne..... tak som si povedala ze urcite aj tento bude drahsi v zime.... tak som to hned kupila....
tu je - velmi som fusaky nestudovala - len som pozerala ci je nepremokavy a ci ma tie otvory na bezpec. pasy pre sportovu cast kocika a ako je velky a teply:
http://www.babymarket.sk/sk/3917/1829/kaiser-fu...

verka
29. sep 2011

my davame lyzickou, a pucime sa tiez stale rano, ako myslim ze to jednoducho prjde zo dna na den, ked bude matusko vacsi a bude sa trosku viac hybat,treba len vydrzat. jedna noc je fajn, druha zas trosku menje, tak to asi ma byt.
ale mame uspech, vcera bol muz na nejakej akcii, tak som bola sama na tri deti, povedala som si ze skusim matuska okupat trosku skor, okolo pol siedmej, bo ked sme ho kupali po 7, napapal sa a potom sa mu uz tazko zaspavalo, taky bol unaveny....takze vecra uz okolo stvrt na 8 v postielke, a ziadne nosenie a branie na ruky, zacala som mu spievat, sa rozreval ako blazen, tak som odisla, nechala som ho plackat, medzitym umyla detom zubky, a dali sa do pyzamka, potom som isla zase za malym, a opat spievanie,tak sa ukludnil a tak medzi pol a tristvrte na osem zaspinkal, s deckami som sa pomodlila a o 8 som uz sedela v obyvke a vsetci v postielkach....takze dnes budem uspavat yase tak, som zvedava....

majush
29. sep 2011

@katarina6 lindex je v poluse na prizemi. S tym dudlikom budem skusat dalej, uvidime kto z koho ;)

gabika84
29. sep 2011

caute kocky, ja som tiez jelen z fusakov, chcela som tiez kupit lodger, ale neviem. ta cena je naozaj dost vysoka 😒 navyse mi ho chcu ako darcek kupit mamine kamosky, vraj si mam vybrat, ale je mi blbe pytat si taky drahy- aj keby som si mohla doplatit- no neviem...
pozerala som aj ine a celkom sa mi paci tento: http://www.pampyshop.com/detail.php?zbozi=2620855
co sa tyka nausniciek- este nikto nic? nas to caka v pondelok a uz sa bojiiiim ☹ dnes bola kamoska s malou, stretli sme sa hned potom a vraj to bolo fakt strasne 😢 aj ked sa na to nepozerala a bola vo vedlajsej miestnosti...

ikusa11
29. sep 2011

@gabika84 ale neboj nic,myslim,ze das didku do pusy a bude babo ukludnene.ja mam ten nosic lodger flisovy,to je aj fusak do autosedacky,to je parada,malu rano do toho supsnem ked nesiem starsiu do skolky a ona si tam este schrupne.myslim,ze tie lodger su sice drahe,ale kvalitne.

ikusa11
29. sep 2011

@gabika84 juj a tvoja malicka ma naaadherne fotecky 😉

gabika84
29. sep 2011

@ikusa11 dakujemeee 🙂

majush
30. sep 2011

@gabika84 my ideme na nausnicky az v tretom mesiaci, vlastne az po tom velkom ockovani, nasa detska lekarka to robi takto, tak sa spolahneme na nu. Bude ich nastrelovat. Aj ja uz mám stresy, ze to bude malinku velmi boliet! Tvojej to budu prepichovat alebo nastrelovat?