icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

susanq
6. okt 2011

ahojte mamicky... mozem sa opytat, kolko vase pokladiky uz pribrali a kolko narastli s porovnanim s porodnou vahou a dlzkou? mne sa zda, ze nas maly krpec hrozne rychlo rastie... doktorka samozrejme vravi, ze je to ok, ale maly narastol o 10 cm a pribral uz 2600 g za 2 mesiace... tak ma len tak zaujima, ci je tu este nejake babatko, ktore lubi tak velmi papkat a rychlo rastie 🙂

ako sa inac mate? co drobci? posluchaju? Vy co mate bolave bruska, uz sa vam to pomalicky zlepsuje?

krhlicka
6. okt 2011

@susanq cauko, podla mna vacsina babatiek tak rychlo rastie a pribera...teda tie, ktore dobre prospievaju. Casom sa tento narast spomali. No u nas je to s bruskom uz lepsie z tyzdna na tyzden. Kocik vydrzi mala iba s dudlom, ale je to pomoc velka. Takze uz nemam z dudla ziadne stresy 😉 Vas krpec je zlaty, som kukala fotky, pekne rastie. Ozaj a este sa ti tvori tak vela mliecka, alebo sa to uz ustalilo podla potreby krpca? pekny den zelam

susanq
6. okt 2011

@krhlicka: no nas maly sa pre zmenu rozhodol, ze dudel teraz zase bojkotuje :D dnes rano som vybehla s kocikom von, plna entuziazmu, ze vyuzijem posledny pekny den a samozrejme sme sa museli vratit, lebo Danko informoval celu ulicu, ze na kocik a ani na dudel nema naladu a basta :D

mliecka mam este stale dost, ale uz nemusim odsavat, maly sa sice obcas zakucka, ako mu to brutalne tecie, ale pekne ho vsetko vypapka a vecer mam uz take prazdne prsniky ako handry :D v noci sa samozrejme zase komplet naplnia... naposledy som odsavala niekedy pred tyzdnom, ale iba predne mliecko, lebo to som mala az hrce, ani neviem, preco sa tak naliali, mozno som zjedla nieco, co tvorbu mlieka zvysilo... ale som rada, ze mam toho mlieka tolko, lebo ak nie, tak neviem, ako by som toho mojho hladosa nakrmila :D

som rada, ze sa vam brusko upravilo, my krasne kakame, prdkame, spinkame, ale o stvrtej proste utne a tie skreky, co dava zo sna a to pucenie, no amen :D nechapem, ako je to mozne... proste tomu nerozumiem, nech sa snazim akokolvek. No ale co uz, nemozem rozumiet vsetkemu 🙂

majush
6. okt 2011

baby, dakujem velmi pekne za radu týkajúcu sa dudlíka MAM, naša malá už dva dni dudluje. ten dudlík je zázrak 😀 , dávno som nebola taká vytešená ako včera ked ho dudlovala prvých desať minút. verím, že sa nám život zjednoduší 😉

majush
6. okt 2011

@susanq naša malá pribrala od príchodu z pôrodnice 2000 g a narástla 8,5 cm, je iba kojená. neviem, či to je povera, ale vraj chlapci rastú rýchlejšie... a to krútenie zo sna o 4.00 ráno máme aj my, neprebudí sa, ale len sa tam točí ako paragraf, pomôže položenie na bruško. cca okolo 5.00 ráno je bio hodinka pre trávenie a hrubé črevo, tak preto aj naši krpci takto reagujú
http://www.liecive.herba.sk/index.php/rok-2010/...

katarina6
6. okt 2011

@majush Gratulujem!!! 🙂 Som rada, ze aj tebe to pomohlo, a pridavas sa do klubu stastnych mamiciek vdaka cumlu MAM! 😀DD Rovnako som sa aj citila! 🙂 Fakt je to zazrak! Svoje stare cumle ale este nevyhadzuj, dalsi zazrak bude ako po mesiaci bude cumlat aj tie stare! 😀DD lebo to sa nam stalo 🙂... tak jej skus neskor davat aj tie ine znacky, a to uvidis ake bude tiez prekvapenie! 😀.

jankaamartin
6. okt 2011

ahojte mamičky,,,dávno som tu nebola,,,nemám teraz veľa času,,,máme sa dobre,,,dnes som malú dala prvýkrát do postelky už hodinu tam spinká,,,a vaši drobčekovia spia v postielkach?ja sa na noc dost bojím,,,este sme si nedokupili ten monitor dychu,,,ako sa máte dajte nejakú pikošku 🙂

gabika84
6. okt 2011

caute baby. my sme narastli tusim tak ako @majush teda 2000g a 8cm. a tiez sa nadranom stale pucime ☹ aj prdka, aj kaka sama, ale rano davam vacsinou rektalnu rurku. niekedy ma tu stolicu velmi hustu, taku kasovitu-hlienovitu, lepkavu 😒 vraj moze byt taka hustejsia, lebo teraz babatka rychlo rastu a z toho mliecka spotrebuju co najviac. no neviem. ale sak aj to raz urcite prejde.

@jankaamartin Bela zatial stale buva so mnou v posteli. v noci je to pre mna pohodlnejsie, ked mrnci, alebo ked ju musim nakojit. takze postielka (hoc s monitorom) je nam zatial nanic. mozno budem skusat ju tam davat aspon cez den, teda ked budem doma, vacsinu dna totiz prespi v kocari vonku.
nove mame akurat tie nausnicky, dnes doniesol ujo kurier fusak na zimu a hraciu deku pre belu. som si vsimla, ze ju zacali zaujimat hracky, tak som ju kupila, mozno sa v nej aj nejaky cas zabavi ( a mama bude mat zatial aku taku sancu sa aspon osprchovat a pod. 🙂
a este mame vlastne nove to, ze Bella zacina byt nejaka "upistana" stale na rukach, niekedy ani to nepomaha. ale hlavne ked ju necham niekde samu, tak sa po chvile ohlasi. a zacala sa tak jedovat, co predtym nerobievala. ale ten plac uz rozoznam. to je taky plac, ze nic mi nechyba a placem len tak, lebo chcem aby ste si ma vsimli. jeeej a ozaj: uz zaciname "rozpravat" 🙂 take to h, ghhh a podobne 😀

katarina6
6. okt 2011

@gabika84 Gabika, mne krpana tiez robi take pistanie ked si vyzaduje pozornost, uz asi 2 tyzdne mi to robi, a ona sa proste nudi a chce spolocnost alebo aspon byt niekde kde sa nieco deje aby mohla pozorovat.... ja ju davam do autosedacky, zapnem na konstrukciu kocika takze sedi si pekne vysoko no a ukazujem jej ako si robim jest, varim, umyvam riad, vsetko jej rozpravam, vsetko sleduje, a ked zmiznem mimo jej obzor, hned zacne mrncat, ze kde som...... Tak si pripadam ako v nejakej relacii kde prezentujem ako varim 😀.... Ale zabera to, je ticho, ma cumel, a aspon sa bude vzdelavat 😀DDD..... Proste tie deticky su uz v takom obdobi, ze chcu spoznavat okolie, pocuvat, komunikovat, a na hracej podlozke mi vydrzi sama polhodinu, potom ju to tam uz nebavi a mrnci... dokonca aj ked jej dam cumlik, tak ho vzdy vypluje, lebo vie ze pridem.... a chcela by aby som tam s nou zostala a rozpravala sa s nou...... Takisto aj ked ideme von s muzom, boli sme v sushi bare, a tam bol hluk - ludia rozpravali, a aj hudba bola trochu, a ona vsetko sledovala, nacuvala, a potom ju to uspalo.... 🙂. Ked sme doma, tak sa nudi, takze jej musim ten ruch nejako vytvarat.....
Takze cumlik zasa pomaha uz len ciastocne, sice ju upokoji, ale ked nie je unavena, ze nechce spat, tak treba robit divadlo 😀 aby sa mala nenudila.....

katarina6
7. okt 2011

Dievcata, ja len tak zo zaujimavosti.... chutnali ste svoje materske mlieko? ako vam chuti? 😀 Mne mama vravela ze je nechutne.... a potom skusila moje len na prst par kvapiek, a to moje je sladke..... vy to tiez tak mate? 🙂

majush
7. okt 2011

@katarina6 aj moje je určite sladké, lebo ak si ručne odstriekam a mam ho na rukách, tak sa to lepí ako nejaká malinovka. a ešte jeden poznatok o materskom mlieku. ide velmi ťažko umyť z drevenej dlážky 😒 ja chodím doma bez podprsenky a sem tam mi to kvapká na zem a zostávajú tam biele flaky, ktoré pri bežnom umytí mopom nejdú dole a treba si k tomu klaknúť a drhnúť ručne. ale táto informácia asi nikoho nezaujíma 😀

zuzulik5
7. okt 2011

Ahojte kočky, tak sa s našou malou Sárou pochválim aj ja ako sa máme...ako tak čítam, každá máme nejaké problémy...Naša Sárinka je zatiaľ zlaté a dobručké bábätko, krásne spinká aj cez deň aj v noci (budíme sa 2x) väčšinou v postielke, ale nerobí jej problém zaspať hocikde - napr. na gauči v obývačke 🙂 V kočíku je dobručká, vozila by sa v ňom celý deň, najradšej má hrboľaté cesty :D Síce už musíme prikrmovať, ale stále sa snažím aj dojčiť - hlavne v noci, vtedy jej stačí moje mliečko. Dudlík si zoberie len minimálne - ona kľudne zaspí bez neho, zoberie si ho len v prípade, že sa jej nedarí zaspať a to teda málokedy ...kakáme každý deň a teda poriadne - sem tam sa ujde aj mne pri brebaľovaní 😀 My máme problém s návštevami, hlavne takými, ktoré stále na ňu civia aká je krásna - vtedy je Sára veeeeeľmi zlá a mrzutá - tak sa im snažím vyhýbať, aj keď sa na mňa nahnevajú - prvoradé je, aby bola malá v pohode! Najnovšie už aj výskame, keď sa smejeme a vydávame všeliake zvuky, hlavne v noci ked je všade ticho 😎 No uvidíme ako nám to pôjde ďalej, čaká nás prepichovanie uší a zachvíľku aj očkovanie - joj ☹ Takže si zaklopem, lebo zatiaľ je to všetko fajn...prajem Vám veľa radostí a čo najmenej starostí s drobcami 😉

katarina6
7. okt 2011

@majush no majush... ja mam zasa iny problem 😀DD mne nejde to zaschnute mlieko z kozenkoveho kresla co mame pri TV.... to je take moje kojacie kreslo, a je teda postriekane vsade mozne.... je to tmavo hnede, a je to tam vidno... a uz som to skusila aj s jarou umyvat, a tak... a nejde to dole... neviem s cim to mam dat prec....
a tiez beham len v podprsenke po dome, a sem tam mi kvapne na zem, hlavne ked sa idem sprchovat, to mi nekape, ale aj strieka ako fontana do vsetkych stran 😀DD ......

jankaamartin
8. okt 2011

@gabika84 tak u nas to je s tým rozpravaním to isté g,g,g,g,g,g zbožňujem to!a s tým časom sme na tom rovnako,,,preto tu ani nechodím nestíham,,,aj teraz ju mam len pri sebe v kolíske a snažim ju s jednou nohou uspat 🙂

krhlicka
8. okt 2011

Ahojte baby, tak uz vsetci veselo dzavoceme, to je super🙂
My sme mali dnes pohodovy den, rano vychadzka do knihkupectva v satke.
Mala prechrapala cely nakup, bolo super sviezo. Doma sme chraposili vsetci traja od obeda do tretej.
Skoro som odpadla, ked som kukla na hodinky, ze mala tak dlho vydrzala spat. Aj ked s ceckom pri brade,
ja pri tom uz spim a ona nech si uraduje ako chce. Je to tak pohodlnejsie, oddychneme si obidve.
Tiez mava upistane dni a potrebuje, aby sme sa jej venovali. @katarina6 dobre si to vymyslela s tou autosedackou, ze je mala vysie. Dorotku davam do kresielka,kde pozoruje okolie, ale nevidi na nas, takze tam dlho nevydrzi.
Minule mala ,,nespacï" den, pistala od rana do vecera...zobrala som si ju do kupelne s kresielkom, nech sa mozem aspon umyt. Fesanda ticho ako pena, sledovala, co sa okolo nej robi.
Takze takto sa my mame...raz vysmiata ako leco, pospava cely den a inokedy upistana princezna, nic nie je dobre a aj cumel bojkotuje herecka.
Pekny vecer baby a hlavne pokojnu noc zelam 🙂

gabika84
8. okt 2011

my sme mali dnes vcelku hekticky den. mala bola dost umrncana, zase to brusko. trosku pospala a zobudila sa s placom ☹ to sa nam este cez den nestalo. tak som dala rurku, sa vyprdkala a nakoniec aj vykakala. zase uplne spenene ☹ chudatko. tak som zase nasadila Infacol. (uz som nic nedavala okrem probiotik) ale inak pochrapkavala cely den, ja s maminou sme sa hrajkali a cely den zavarali presnidavky pre malu. akoze myslime na horsie casy 😀 dostali sme bio jablcka od znameho, na trhu kupili mrkvicku a slivky... celkova investicia 5 Eur a vysledok 38 poharikov slivkovej, jablckovej a mrkvovo-jablckovej vyzivy. no a par hodin casu... ale aj tak sa podla mna oplati 🙂

gabika84
8. okt 2011

@krhlicka este trochu oneskorana reakcia na plavanie: noo, TN je taka vacsia dedina, kurz plavania babatiek tu mame iba jeden 😒 nechces sem prist podnikat? 😀

rikarika
9. okt 2011

ahojte dievcata, ako prikrývate deticky ked spia? Moja malá ma stále studené ruky, ja ju dávam do zavinovacky, jasne ze nohy jej trcia ale aspon viem ze od chrbatu a cez boky jej nie je zima a nato ju prikryjem dečkou - neviem ci to nie je malo. Rozmýslala som, že jej dám už aj paplonik, len sa bojim aby si ho zachvilu nestiahla na tvár.

gabika84
9. okt 2011

@rikarika moja je iba v zavinke alebo deke. mne sa to zda dostatocne. spime spolu v posteli, obcas na nu natiahnem aj moj paplon, ale nemyslim, ze je to nutne. a u nas uz zacali konecne prikurovat 😉

krhlicka
9. okt 2011

@gabika84 tak tento vikend by sme mali byt koooonecne v Soblahove, ozveme sa a ak budete mat
chut dievcata, mozme ist na jedno cierne 😎 no vies ako by som ja podnikala...na to ja nie som, u mna by boli
kurzy zdarma 😉
@rikarika ja prikrivam deckou, ale prehodim aj navrch nasu perinu...mam velku taku dvojitu. Ale mala tiez spi so mnou na velkej posteli. Mne to tak vyhovuje a ona je spokojna. Do zavinky uz nedavam, kedze chcem malu cicmat pri zaspavani a obimat a tiez klasika zaspava na didke.

inak baby, ked uz sme pri tom obliekani, kedy budete obliekat overal?dnes uz bolo riadne chladno, mna zastihol vonku s malou dazd, esteze som ju prikryla dvoma dekami.

susanq
10. okt 2011

@rikarika : ahojky, tiez som sa chcela opytat tuto otazku, lebo minuly tyzden sme mali v byte taku kosu, ze dovidenia. Ale nastastie nam uz zacali kurit, takze cast problemu vyriesena 🙂 Ja na noc davam malinkeho do zavinky, ale uz tak cestuje po postielke a kopka nozkami, ze je to zbytocne a musim ho prikryvat dekou alebo paplonikom, takym lahsim. Ale deku vacsinou odkope, takze paplonik je lepsi, lebo je trosku tazsi a ten si neodkope uplne. Mam doma teplotu 21 stupnov a je obleceny v bodinku s dlhym rukavom, na tom zvacsa kabatik a polodupacky alebo bodinko a pyzamko. Ruky ma takmer vzdy chladne, ale podla toho sa neriadim, ked ma teply hrudnicek, tak som spokojna, ze je vsetko ok 🙂

babulky vy, ktore spavate s detickami v postielke... spavaju vam na vankusi alebo na posteli? ja sa len pytam, ze ci sa nebojite o ich chrbatiky a spravny vyvin...
@gabika84 : gabi, ako casto pouzivas rurku? nechcem byt ta, ktora je tu za zlu, ani nejako moralne kazat, ale nemala by si to obmedzit? :( Ja len ze nam pediatricka vyslovene zakazala rurku pouzivat (ani sme ju doteraz nepouzili, lebo nie je treba, cvicenie a pupik a sab simplex zaberaju), jedine v cisto nevyhnutnych pripadoch, ked by sa maly nevykakal napriklad tyzden. Skusala si uz radu od @krhlicka ohladom toho nahrievania brusenka? Inac ma velmi mrzi, ze Izi ma taketo problemiky. Snad to coskoro prejde. Drzim palceky.

majush
10. okt 2011

@rikarika naša spí v spacom vaku a s nami v posteli, takže ju aj prikrývam trošku mojim paplonom. určite sa nebojím o jej správny vývin chrbátika. . .
@krhlicka ja mam taký fleecový overal prechodný, takže ten už používame v týchto dnoch, ale na tom máme ešte aj deku. zimný ešte nepoužívame, ten je príliš teplý podla mna.

krhlicka
10. okt 2011

@majush cauko, vdaka,ze si mi pripomenula flisak..mame taky do autosedacky 😉
Baby taka otazka:nezleniveli vasi krpci s otvaranim velkej pusy pri kojeni?
lebo nasa mala lenivka otvara uz len taky zobacik a este aj caka, kedy pride didka k nej...
cumlom to nie je, pretoze ten ma minimalne a robila to este aj predtym ako som jej nejaky dala.

susanq
10. okt 2011

baby, tak nas maly nechce uz tyzden dudel ani vidiet, proste tak, ako sme sa tesili zo zaciatku, ze to nebudu musiet byt ruky a ze mame vyhrate s kocikom, tak teraz sme presne tam, kde sme boli 🙂 maly sa sice vyhra sam, aj hodinu s kolotocom atd, ale v kociku nevydrzi, musi tvrdo spat a zaspavat musi takisto jedine na prsniku. Uz som zufala, lebo ten tyzden s dudlom bol na nezaplatenie :D tak strasne rada by som ho chcela naucit, aby zaspaval sam alebo aby sme mohli beztrestne a bez placu vybehnut hocikedy von :( Ako ste na tom vy? Chcu vase deticky dudliky? Je tu taky pripad, ze dieta chcelo a zrazu nechce?

@krhlicka Vsimla som si to aj u Danielka... cumlu to tiez nepripisujem, lebo uz ho nema, skor tomu, ze ked je velmi hladny, ma pusu ako vrata a ked chce len tak didkat, tak ma strasne malinku pusinku 🙂

katarina6
10. okt 2011

@rikarika na prikryvanie je najlepsi baby vak! V Ikey ich maju najlacnejsi, maju pekny dizajn a su aj velke, teda obrovske 🙂, takze ich veselo budete dlho este pouzivat! 🙂 Su uzasne teple - ja mam dva - tento tyrkysovy:
http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/8015...
a potom este tento farebny - ten je taky flysovy ci ako sa vola ten material - tento je este vacsi:
http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/5016...

Maju tam aj niekolko inych druhov, a farieb, takze si urcite vyberiete.... na co si dajte pozor je ten priestor kde sa vkladaju ruky, ja mam ten tyrkysovy vak, a je to tam take uzsie nejake, tazsie sa tam davaju rucicky...... ale asi sa to inak nedalo vyrobit, ked to musi dobre drzat v hornej casti, aby sa z toho babatko nevyvlieklo....

Toto ked kupite tak nemate absolutne ziadny problem s rozkopavanim deky, prip. s tym ze by sa dietatko dusilo s tym ze si tu deku hodi na hlavu....atd..... ja som sa toho najviac bala, takze toto som hned kupila a je to perfektne a strasne teple, iba ruky treba viac obliect.

@susanq no to ma mrzi ze dudlik sa mu prestal pacit.... hmmm.... nechces vyskusat znova tie stare dudliky napriklad? mozno uz je zasa pripraveny na iny tvar cumla.....
Ako ho davas do kocika? ked uz spinka? alebo ked je hore? a tam sa zacne jedovat ked zisti kam si ho dala? Skus ho dat do kocika tak aby mal uz predtym cumlik.... nie az potom ked tam je a zacne sa jedovat, to uz asi nechce nic......

Mne uz mala zaspava vecer aj sama ked ju dam do postielky po kojeni a este ma otvorene oci, tak pozera na oveckovy kolotoc 🙂, ani ho nezapinam, ten zvuk by ju zbytocne prebudil a zaaktivoval, len brnknem do toho aby sa to trochu hybalo, a ona na to pozera, a pozera 🙂.... a potom od unavy sama zaspi......🙂. Aj s cumlikom, to bez neho by jej neslo 🙂. Takze akurat beham ked jej vypadne cumel a mrnci.... ale potom sa vzdy utisi a potom zaspi tvrdo a vypluje cumel. 🙂 Takisto davam malej plienku k usku a na ruky tak na hranie, s tym sa muchla, a to ju tiez uspava..... chcem jej spravit takyto ritual, lebo si myslim ze neskor ked ju budem chciet odnaucit od cumla, tak bude fajn to robit postupne, ze z cumla a plienky jej zostane len plienka alebo ina prikryvka na muchlanie, a namiesto cumlika dostane potom rozpravku na dobru noc 🙂... a snad by to tak mohlo fungovat 🙂, jedneho pomocnika vymenit za druheho... 🙂...... Ta plienka na muchlanie je tiez dobra vec, ak sa vam babatka s rukami rozhadzuju a nevedia co s nimi, su vystrasene, ono ich ta plienka trochu ukludni, ze maju nieco v rukach a nie su sami 🙂.....

Baby, inak ak by niektora chcela dobry tip na cestovnu postielku - to chcem ako ohradku pre malu do obyvky, a taku aby sa dala potom zlozit kym bude dalse babo a nezaberala miesto... tak som robila taky obrovsky prieskum na nete 🙂 - su tam rozne funkcnosti - napr. 2 podlazia - jedno pre mensie dietatko aby sa nemuselo zohybat, potom prebal. pult, rozopinaci otvor zboku - ked je dieta vacsie aby si mohlo vyliezt., hrazdicka s hrackami, rucky na pomoc pri vstavani deticiek.....
Ja som chcela aby to malo 2 podlazia, otvor na zips na vyliezanie ked bude mala vacsia, a hrazdicku na hracky, a tato postielka ma aj tie rucky na pomoc pri vstavani - pre dietatko co sa uci vstavat, tak sa za to moze chytat....
Toto je najlacnejsia co som nasla s takymi funkciami:
http://babyales.sk/?435,babydesign-cestovna-pos...

a potom maju super ceny na take multifunkcne aj s prebal. pultom tuto:
http://www.perinbaba.sk/detsky-nabytok/postielk...
http://www.perinbaba.sk/detsky-nabytok/postielk...

Tak to len tak, keby ste niektora tiez zhanali co najviac muziky za co najmenej penazi 🙂..... tak na tej perinbaba.sk maju teraz super akcie - bezkonkurencne.... osobny odber sa da v BA.
Ja kupujem ale tu z ineho obchodu to prve.....

Stravila som s hladanim asi 3 dni 🙂, tak keby sa niektorej zisli tieto info.... tak som ich sem dala... nech nemusite aj vy tolko casu stravit nad tym... 🙂

gabika84
10. okt 2011

@krhlicka no dievky, my si na vas cas najdeme vzdy 😉 len mi je luto, ze ste chatu v soblahove (urcite nechtiac) odlozili na tieto uprsane dni. lebo aj to caro piva sa s chladnym pocasim straca ☹
@susanq rurku pouzivam teraz takmer kazdy den. iba rano, ked sa budi s placom. vacsinou je to skor zastavenymi vetrami ako tym, ze sa nemoze vykakat. my sme uz vyskusali vsetko od sabsimplexu. infacolu, babycalmu, probiotik atd. vysledok nic moc. takisto mame pupika, masirujeme, cvicime atd... mame aj vankusik do mikrovlnky, ten pouzivam velmi casto. dnes sa napr. rano cez rurku iba vyprdkala a bol klud. potom kakala v priebehu dna dvakrat, vzdy sama. my mame mladu pediatricku a ta proti pouzivaniu rurky nic nema. vraj na to je to urcene. koliky okolo 3.-4. mesiaca ustanu a potom uz rurku nebude treba... nebojim sa, zeby sa to stalo navykovym. v 18ke jej to uz hadam davat nebudem 😀
dudlik pouzivame stale, ma ho velmi rada (aj ja 😀 ) a kocik priam miluje. ta by sa vozilaaaa, nieked y v kocari aj zabudne, ze je hladna 🙂 a cim viac nadskakuje na rozbitych chodnikoch alebo kockach na namesti, tym dlhsie spi 😀

krhlicka
10. okt 2011

@gabika84 s tym nadskakovanim na chodnikoch...u nas presny opak, ked narazim na nejaky vymol, uz aj krpec
vystreluje rucickami, vacsinou sa zobudi ☹ chuda dnes tak vrestala, ked som ju isla ulozit do kocika, nastastie som dala rycho cumel...tak nervne pocumlala a zaspala. Chraposila dobre 2 hodky, ale to musim byt v pohybe...takze cista zavist Gabi, ze pohodicka na terase a 3hodinovy spanok 😀

verka
11. okt 2011

no ja som tiez pouzivala rurku,tiez zvacsa na vyprdenie,ale som si povedala,dost.treti den sme ju ani nevideli,maly zacal prdet jak drevorubac,cvicime nozkami,masirujeme,ale to pucenie nad ranom je stale,ale uz s prdenim....hold musime to vydrzat,su aj horsie veci....my zaspavame pri mojom spievani, viacmenej do 20.00 sme uz v risi snickov....inac teraz sme uz druhy tyzden doma, obe deti su chore,tak len dufam ze matusko to nedostane...inac uz ma ide porazit,muz chodi okolo 6-7 vecer,takze ziadne kocikovanie vonku,dnes pride cez obed dedko k detom,takze pojdeme von,tak sa teeesim....

susanq
11. okt 2011

@gabika84: aj nasa pediatricka je mlada, progresivna, aj ohladom ockovania ma triezvy nazor, len ona vravela, ze to je zlahcovanie situacie. hoci to babatku pomoze, ale ze by to malo byt az krajne riesenie. takze len tolko 🙂 Co sa tyka kocika a autosedacky, maly v tom proste nevydrzi a takisto sa pri kazdom hrbole a naraze zobudi, sice este zaspi, ale proste sa budi. A tieto bratislavske chodniky, to je fakt cisty tankodrom. Prave zvazujem, ze ako dalej s malym. Mam pocit, ze si zacina vyzadovat pozornost a vyslovene nosenie na rukach a zaspavanie na rukach. Nie som zvyknuta, ze maly place, lebo odmalicka velmi malo place a tak som ho skusala nechat vyplakat, zapnuty kolotoc a ze spi. No trtku makovu. Dokaze neskutocne plakat, nepomaha vobec nic a tym ho zbytocne len viac stresujem a potom nevie zaspat uz vobec :( Skusene mamicky mi vravia, ze si nemozem zo seba robit otroka a rozmaznavat ho, ze teraz uz to on chape, ze ruky=mama, postel=byt sam. Ale ked mne driape srdce, ked ho pocujem tak zadusne plakat, ci v postielke alebo v kociku. proste mi to neda a musim ho na tie ruky vziat. Co navrhujete? Aky na to mate nazor? Nechat dieta vyplakat uz v tomto stadiu vyvoja, ked si uvedomuje, co robi a preco place, alebo mu dat to, co si pyta? Stale tvrdim, ze je Danielko uzasne dieta, ale nosit na rukach ho proste nemozem, hlavne ked uz ma cez 6 kg a ma len 2 mesiace. Co budem robit o 2 mesiace?
@krhlicka : presne takto sme to mali my 2 tyzdne. Maly spal, ale musela som byt v pohybe a akonahle sme zastali, bol hore, tak sup dudel. No ale teraz uz dudel nefunguje, takze ked aj ideme von, tvrdo spi, ale ked mi ho nejaky vymol zobudi, tak som nahrata. manzel po nas musel v sobotu prist z pol cesty vramci prechadzky, lebo krpec by sa ureval k smrti, kym by sme dosli domov.A tym, ze je vonku kosa, to uz ho ani na ruky nemozem zobrat, lebo som ho mala iba vo fusaku, obleceneho len tak z domu, lebo som bola rada, ze zaspal, tak sup s nim von.
@katarina6 : Skusala som aj stare dudle, aj nove sme kupili, mame vsetky tvary, ci latexove alebo silikonove, proste nic. Vypluva na sto honov, len sa tak zaprasi. Som sa smiala, ze mame tie, co svietia v tme aspon na to, ze ich viem potom najst, lebo ho vyflusne tak, ze mam fakt problem, ze kde je :D Do kocika mozeme ist jedine vtedy, ked uz tvrdo spi, lebo ked nespi, tak akonahle ho tam polozim, tak rukot na celu ulicu. Uz to proste vzdavam, nemam na to nervy trepat kocik po schodoch dole a zase sa po 10 minutach vracat. Naozaj uz neviem, ze co :(

katarina6
11. okt 2011

@susanq Ach... no.... tak pockaj, daj mu cas.... on dospeje, a umudri sa 🙂.... tie deti su proste ako pocasie v aprily.... meni sa zo sekundy na sekundu..... raz tak a raz tak.... ked budes najmenej cakat zrazu bude cumlik brat 🙂.... chce to len trpezlivost, pokracuj mu davat kazdy den, a uvidis ze zasa si to rozmysli.... 🙂..... Nam to trvalo mesiac 🙂, takze tiez sme dost dlho bojovali, a takisto som mala problemy s nou v kociku, plakala mi, nevydrzala iba ked spala..... tak len trpezlivost...... nic ine sa neda.......