icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

gabika84
30. sep 2011

@majush no praveze si myslim, ze to nastrelovanie tak neboli. moja doktorka klasicky prepichuje ihlou ☹ ale tak zase prezili sme aj my, preziju aj ony. pre krasu sa musi trpiet. zial. mne prepichovala usi stara susedka-sestricka, ktora bola nonstop naliata 😒 az sa cudujem, ze to spravila tak dobre 😀

katka121
30. sep 2011

Ahojte - vidím ze rozoberate prepichovanie ušiek - my sme sa rozhodli ušká malej zatiaľ neprepichnúť - môže sa to urobiť kedykoľbek neskôr nastrelením - má ešte moc malinké ušká a bojíme sa, že by sa mohli porušiť niektoré akupunktúrne body a nechceme riskovať, že by pre to v budúcnosti musela nosiť okuliare alebo napr. by mala super apetít..... 🙂 Nateraz by ju náušničky asi zbytočne tlačili - lebo miluje ležať na boku navyše stále šermuje rúčkami a mohla by si ich strhnút.

susanq
30. sep 2011

ahojte baby... musim sa vam pochvalit a zaroven sa vas opytat, ci to mate rovnako. Danielko predvcerom vecer zaspal o 20:00 a zobudil sa o 02:00 rano, cize spal 6 hodin v kuse a vcera zaspal o 20:30 a zobudil sa o 04:45, cize spal 8 hodin! a dnes rano sa zase napapal a o 08:00 zaspal a spal az do 10:30 a teraz uz zaspava zase :D vzdy sa tak hodinku, dve prehrame na hracej doske alebo sa ponosime, kojime, rozpravame sa a potom zase zalahne! Ake su vase deticky? je tu vobec niekto taky, komu dieta tak vela spi? Mam byt z toho nervozna?

mimikett
30. sep 2011

@gabika84 my mame nausnicky za sebou, boli sme v utorok a nie je to nic prijemne, druhy-krat by som si to uz nezopakovala 😕 . Malinka hrozne plakala, tak som ju veru zavijat este nepocula, ale ked som si ju potom zobrala na ruky dvakrat zamrncala a hned odkvacla. Spinkala potom viac-menej cely den. Po tejto skusenosti by som dala nabuduce uska prepichnut cim skor. Neboj s Bellou to zvladnete a uvidis aka bude hned inaksia ked budu nausky na uskach 😉

luckita
30. sep 2011

Ahojte.. Moja skusenost s nastrelovanim nausniciek bola velmi dobra, moja mala len 3 tyzdne, zaplakala na par sekund a bolo po bolesti.
V noci aj mne spava velmi dobre, dokonca az 9 hodin vydrzi, ale cez den je to horsie, len na rukach by sa nosila aj spala. a trapi aj nas brusko, uz sme toho tolko vyskusali a trapime sa dalej.. ☹

mimikett
30. sep 2011

@susanq nemusis mat obavy, babanka spia kedy maju chut a potrebuju to- rastu 😉 . Moja Nini zvykne zaspavat tak okolo deviatej vecer a je hore okolo siedmej. Vacsinou ju kojim dva-krat za noc, ale cim dalej tym castejsie sa budi uz len raz a to okolo stvrtej. Niekedy ma dni, ze spinka aj cely den a zobudi sa len na papanie - tomu hovorim, ze sa vracia do novorodeneckych cias 🙂 a inokedy je skoro cely den hore a prespi len tak 1- 2 hodinky dokopy.

ikusa11
30. sep 2011

@susanq ale kdeze nervozna,stastna mas byt,to mas super babatko 😉

katarina6
30. sep 2011

@majush no pozerala som stranky Lindexu....
http://www.lindex.com/sk/kids/baby-0-1-year/
ufff to som ani nemala vidiet!!! :-O Uzasneeee veci!!! a ake drahe!!!
a maju tam aj cierne bodycko, sede, tmavo modre....take dospelacke veci... to sa mi strasne paci na detoch ked su tak oblecene.... a potom to kombinovat s nejakou farbou aj..... 😎

To budem musiet nejako vyselektovat co je najdolezitejsie, a len to kupit, ostatne veci si poziciame od kamaratky.. sa neoplati kupovat, len raz to mala vynosi....
a inak co vlastne treba na zimu kupovat? ako sa obliekaju babatka? 😀 Kupit aj nejaku bundicku keby nebolo tak zima? svetriky, ciapky.... pancusky...... Kupujete dupacky nejake teple? alebo nohavice a ponozky? Tolko toho je... ani neviem to kombinovat 😀.... no co..... som mamicka zaciatocnicka.... 😀

dadulajda
1. okt 2011

@krhlicka ahooj, no dobre sa mame, teda v ramci moznosti s tym mojim malym certikom. 😝 pre neho sem nestiham ani ist, ani citat, takze netusim ako sa mas moja ale my mame kazdy den to iste...rano vstaneme, chvilku kuka, potom zaspi a ked sa opat zobudi kriky na cely barak, uz bezne huka tak, ze je cely cerveny a lapa po dychu. 😒 kaka kazdy den, aj prdi, vsetko je ok...prve dni som myslela ze mu je zle, potom ze len si vynucuje varovanie ale teraz uz neviem....citala som o narocnych detoch, tak presne sa to vsetko hodi na toho mojho certa.Len na mame, len na cecku, este nikdy nezaspal sam, vzdy len na rukach,stale niekto pri nom.... no ale vraj to potom tie deticky rodicom vratia ked su starsie, takze sa tak nejak ukludnujem 🙂 🙂 a vy ako? ked bude casu precitam co ste tu popisali..ak dovtedy Dorotka nevyrastie! 😀 😀

majjka1985
1. okt 2011

@susanq Nam to prasklo samo, Dr. to uz len docistovala, ale bol to brutal :-/ Teraz to cistime a davame na to Framykoin masticku a ma to veelmi pekne zhojene. A este jej rozpustam v cajiku take granulky Silicea a V.A.B., aby sa jej to pekne zhojilo.

Inak baby, nase slniecko nam ochorelo ☹ Od nedele je taka zahlienena a v stredu sa jej hlieny spustili, tak som ju v kuse odsavala. Teraz je to trosku lepsie, ale sa sirupujeme :-/

majjka1985
1. okt 2011

@krhlicka My davame Infant Dophlilus a zda sa mi, ze malicka si viac prdka a uz tolko neplace po papani. Je pravda, ze davame ja Espumisan a ten nam tiez pomohol.

susanq
2. okt 2011

babulky, mam doma neotvoreny nutrilon 1, 800 g a klystir Yal. Ak by ste vedeli o niekom, pripadne ak by ste vy sami mali zaujem, napiste mi. Nutrilon sme kupili v den, ked som prisla domov, maly sa mi nechcel prisat na prsniky a nemala som odsate, takze som v placi poslala manzela kupit a ked manzel zabuchol dvere na byte, malinky sa prisal a odvtedy kojime, takze sme ho nevyuzili 🙂 A klystir som takisto nevyuzila, kedze som isla akutnym cisarskym...

yal ma expiraciu: 01/2013
nutrilon 14.12.2012

cena za yal je 6 € a za nutrilon 10 €

krhlicka
3. okt 2011

Ahojte babulky, dlhsie som nenakukla...v nedelu sme krstili a celu tu paradu bolo treba pripravit 🙂 od stvrtku som
bola u rodicov aj s malou a vcera sme mali po krste babatkovsku zurku. Boli sme na chate, decka sa santili na trave a Dorotka bola ukazkove babo. Uz je to uplna baba do partie, prespala cely krst a potom aj svoju oslavu 😀
Aj ked bolo to brutal unavne, lebo vela priprav a potom vela ludi pokope...dnes sme drichmosili do 10:30 a to tak, ze ju nechavam spat pri didke a kedy chce sa zapoji aj odpoji a ja popritom spim a ona tiez 😎
@katarina6 Katulik prepac, nebola som tu, tak si nakoniec kupila nieco v Lindexe?tie vecicky su skvele vsak, este podobna znacka je Carters. Inak sme prezili narocne 4 dni s malou aj vdaka dudlu, takze dudlujeme pri zaspavani a hlavne v kociku!
@susang pekne ti spi krpec, len tak dalej. Ja mam pocit,ze mala je z tyzdna na tyzden pokojnejsie babatko. Uz viem lepsie citat podla vyrazu tvaricky aj podla placu co asi potrebuje sefka nasa, tak dni aj noci mame pohodovejsie. Aj ked o dlhsom ako 2hodinovom spanku mozem snivat, kedze kojim v tomto intervale vacsinou.
@gabika84 nadherne fotky babulky!rozhodla som sa, ze tiez take potrebujeme, fotografka prisla k vam domov?lebo my mame kamosov, co fotia a este stale niesom schopna dohodnut fotiacu akciu, vsak zachvilu pojde mala aj do skoly...

susanq
3. okt 2011

ahojte kuriatka... tak dnes ma Danielko presne 2 mesiaciky 🙂 Boli sme aj na poradni, meriame 59 cm a vazime 5970 g. Za 3.tyzdne zase pribral 955 g :D No proste je to papkacik a pani doktorka vravela, ze sme krasni a zdravucki, takze nemame co riesit. Ked mu chuti, nech papka, ze sa to po 3.mesiaci upravi. Bobo po ockovani este nemame zahojene, ale ze to je ok a na dalsiu poradnu ideme uz az o mesiac. Vtedy nas caka aj ockovanie. Fnuk :( Snad to maly zvladne tak hrdinsky, ako aj ockovanie TBC, ktore prespinkal 🙂

@krhlicka : gratulujem ku krstu! tesim sa s vami, ze je s babulkou lepsie. Ono sa to teraz bude uz len a len zlepsovat 🙂 ale nam tie deticky robia uzasnu radost, ze? nas maly uz zacina intenzivne vnimat svet, obzera sa za ludmi, vnima hudbu, hracky, na hracej deke udiera do hraciek, sice este asi nejak nie koordinovane, ale vidno na nom, ze ho to uz zaujima 🙂 a takisto je fascinovany z kolotoca na postielke. Plus sa uz zamiloval aj do kocika, takze pre nas prechadzky nie su utrpenim, ale radostou a chodime aj dvakrat denne 🙂 a este jedna vec, malinky si krasne na brusku drzi hlavicku, otaca ju a uz sa dokonca pretaca z bruska na chrbatik! doktorka povedala, ze u takto rychlo rastucich deticiek je to normalka, takze uz mame aj zacat cvicit aj cvik, ze drzime maleho za rucicky, ked nam sedi na kolene a dvihat ho za rucicky, aby drzal hlavicku, ze ci ju potiahne 🙂

pripajam nejake nove fotecky 🙂

https://lh3.googleusercontent.com/-kaY5GW6eOi0/...
https://lh4.googleusercontent.com/-O2oT_HeYHFk/...
https://lh6.googleusercontent.com/-ilFWU8gZv_k/...

nas maly drobcek s lickami ako syslik :D

katarina6
3. okt 2011

@krhlicka zimny overal som este nekupila, este cakam na odpoved z jedneho webshopu ci dostanu vacsie cislo, a potom sa rozhodnem co vsetko kde kupim..........
Super ze dudlikujete! 🙂 Ja som dnes opat skusala davat malej stare dudliky ktore nechcela, a teda velke prekvapenie!!!!! 😲 Normalne ich vsetky cumlala! 😀DDD skoro som odpadla! takze nemusim vyhadzovat drahe Lovi cumliky, aj od Aventu ma dva take obycajne.... takze skuste to dievcata aj vy! neskor dat aj tie cumliky co deticky nechceli a uvidite tu srandu! 🙂 ak to teda bude ako u nas! 🙂

gabika84
3. okt 2011

caute kocky. my sme dnes boli u doktorky na nausnicky- bolo to strasne. chuda, revala ako mala levica- to som este u nej nepocula 😨 ale co ma riadne nas.alo, ked som odtial odisla, v meste som zistila, ze jej tie dierky prepichli kazdu uplne inde. 😠 na pravom usku ju ma pekne, ale na lavom ju ma hadam o 3-5 mm dalej!! normalne som z toho nestastna, ide ma drbnut ☹ tak neviem, ci sa to rastom uska upravi, alebo to budem musiet dat prepichnut na novo 😢 zajtra doktorke zavolam.
inak pekne rastieme, za 2 mesiace Bela narastla 8 cm!! 😕 to sa mi zda dost. ma 4830g (uz nepribera tak rychlo ako predtym)
prave som objednala aj spominany fusak. nakoniec som sa na ten Lodger vykaslala (po precitani konikovskej temy o nom) objednala som tento:
http://www.pampyshop.com/detail.php?zbozi=3460891

@krhlicka dakujeme. 🙂 ano, fotografka prisla k nam. vravela, ze je to pre babo tak lepsie. menej stresu a tak. mne tiez slubil moj brat, ze ju nafoti, ale keby som sa mala spoliehat na neho, tak mam prve fotky z jej promocii 😒 takze jdi do toho a fotte, babatka nam totiz rastu neuveritelnou rychlostou, doslova zo dna na den... super, ze je Dori ukazkove babo, ved aj mamina si zasluzi chvilku oddychu a volneho casu 😉
my si s Belou a kamoskami uzivame matersku dovolenku a posledne luce slnka, cierne a nealko pivo na teraskach, kocikovanie, zmrzku a pod. zajtra nas opat caka ranna joga a potom laktacna poradna v materskom centre. minuly tyzden sme boli na vylete v Cetune na tatarsky biftek, pecene koleno, vsetko samozrejme zaliate ciernym pivom (niet na spravnu zivotospravu dojciacej matky 😀 ) a v stredu si spravime vylet do Bratislavy za vesticou (inak sme normalne) 😀

gabika84
3. okt 2011

ju, a prihlasili sme sa uz na plavanie 🙂 je do az od 6 mesiacov, ale v TN je o to taky zaujem, ze su ludia v poradovniku...

krhlicka
3. okt 2011

@gabika84 cauko, tak uz je krpana s nauskami, super 🙂 neboj, dobre bude!moje kamosky si prepichovali usi hala bala navzajom ihlou a veruze sa nikdy netrafili presne, to sa asi ani neda. Viem si predstavit, ze malicka plakala a metala sa, to potom tazko trafit.
Vy ste cestovatelky akcne, to je super, ze cierne pivo na teraske...mnaaam. Zajtra si kupim a svacnem si aj ja 😉
Na nejake dlhe vychadzky s kocikom si stale netrufam, lebo Dorotka v nom stale dlho nevydrzi. Cestu do mesta zvlada ale naspat....iba v satke alebo na rukach. Pekne krasne tlacim kocik pred sebou.
Vcera sme krstili, moja mala hrdinka zvladla cely den paradne, aj ked bola 3dni ako dieta od macochy. Varoval ju dedko, lebo s babkou sme piekli a vyvarali. A vcera sme zazili super den s rodinou a kamaratmi a ich detmi , na travicke sa batolili s hrackami a Dorotka spokojne pochrapavala. Takze vecer sme boli unavene, ale spokojne. Dnes preistotu spi ukazkovo cely den kraska moja.
Vestica 😀 no daj vediet, ci dobre vesti, lebo mam pocit, ze vestit mozem aj ja 😝 ale vsak ty sama si super vestica, mne si teda vyvestila porod presne, nejaka SOmezeda sa moze strcit.

krhlicka
3. okt 2011

@gabika84 to mate iba jeden kurz ci ako?aj mi sa chystame, ale tak v 8mesiacikoch som premyslala...
inak cuj, @susang dala krasne fotose, maly uz ako drzi hlavicku na brusku. Nuz Dorotka ako drzala hlavicku po narodeni, nejak mi zlenivela. Na brusku ju otaca zo strany na stranu bez problemov, ale nad podlozku ju dvihne len malicko...naozaj len mozno 2cm. V inych polohach drzi hlavu bezproblemov...na rukach, v polohe tigrik, nam na bruchu...

krhlicka
3. okt 2011

@krhlicka my sa chystame....boze baby, vsak ja uz od unavy pisem sprostosti 🙄

verka
4. okt 2011

gabika krasne fotky,kto vas fotil?

katka121
4. okt 2011

@katarina6 mas pravdu, krásne veci, ale pozor na tmavé oblečenie - nedávaj ho priamu na pokožku dieťaťa - špeciálne ma na to upozorňovala moja suseda - kožná lekárka - malé baby by malo mať oblečené čo najmemenej farbené veci - nikdy nevieš - tmavé farby sú agresívne a dobre vieme že dnes sa aj značkové veci farbia a šijú v indii, tthajsku alebo turecku. Tá kožná mi povedela že tmavé ferby a hlave čierna a červená sú agresívne a keď sa dietaťko spotí alebo sa v kočíku trocha prehreje vstrebávajú sa mu do pokožky a nie je to dobré...... Takže tmavé veci áno - ale iba na vrch.

katarina6
4. okt 2011

@katka121 to fakt? no vidis, to mi vobec nenapadlo ani! 😲 No dobre ze mi to hovoris! ma to logiku! ze farebne najviac napustene oblecka mozu pustat farbu, to je pravda! Diky za info! 😉

rikarika
4. okt 2011

@majjka1985 aký sirup používate?, my sme dnes zacali odsavat, doktorka mi dala len kvapky do nosa libenar + odsavacku. Horucku nema ale nemam z toho dobrý pocit.

gabika84
4. okt 2011

@verka fotila nas sasa krausova 😉
@krhlicka aj Bela je trochu leniva na dvihanie hlavicky.. na brusku je malokedy, pretoze tak dlho nevydrzi- jeduje sa po chvilke. a ked sa nejeduje, len tak tam lezi, s heslom- kam ma ulozite, tam budem 🙂 az potom navela zacne dvihat hlavicku. ale zistila som , ze je to tak trochu aj moja chyba, nie jej lenivost. ked ju totiz nosim na rukach, stale jej tu hlavicku drzim. (tak intuitivne mi to ostalo, nejak mi nedocvaklo, ze to uz netreba 😅 ) takze ked som jej hlavu stale podopierala, ako mala chudatko trenovat a posilovat sijove svalstvo 😔 ved okrem nosenia na rukach chudatko stale len lezi... ale uz som si to uvedomila, takze ju uz nechavam posilovat 😝

krhlicka
4. okt 2011

@gabika84 u nas to iste, ked malu nosim, stale jej pridrzam gebulu aj ked uz netreba 😉
teraz sa snazim davat ju na brusko, nech otaca hlavicku na obidve strany, ale tiez sa po chvili jeduje. Tak ju povzbudzujem, tlieskam jej, ked otoci hlavicku za hrackou alebo ju dvihne a davam jej pod hlavicku ruky, nech sa pomaly trenuje na pasenie konikov...ale som mudra co!vcera som studovala vsetky tie svoje mudre knihy s rozvojom deti 😀

gabika84
4. okt 2011

@krhlicka to sa mas, ze mas cas na citanie. niezeby som ho ja nemala (keby som chvilu aj doma bola 😝 ) ale taketo knizky ma moc nebavia, studovala som vsetko o porode, vsetko o kojeni, ale do tychto kniziek o rozvoji deti sa mi nechce 😒 vsetko robim tak nejak intuitivne, kaslem na rastove tabulky atd. nechavam to vsetko tak nejak plynut. chvalabohu ani s kamoskami nie sme tie typy mamiciek, co svoje deti porovnavaju (resp. sa chvalia, co uz ich dieta vie..)
pocuj, dnes som bola na joge, a cica si tam na nas uz ake veci vymyslala 😨 sme sa smiali, ci si uvedomuje ze je 9 hodin rano a pod. ze co to od nas chce. ty ked si chodila na jogu, tiez ste tam nacvicovali take, ze stojka na hlave a pod.? 😨

krhlicka
4. okt 2011

@gabika84 stojka na hlave 😕 blaznis, ved zaciatocnici nic taketo neriesia. Ja som chodila na hatha jogu rok a to sme sa ucili hlavne spravne dychat a zvladat zakladne polohy. Ziadne krkolomne pohyby, vsetko sme cvicili postupne. Pohyb by ta nemal boliet a nemal by byt neprijemny a taktiez potenie nie je dobre...na joge by si sa nemala spotit a ani mat svalovku. Potom nie je cvicenie spravne.
Ja sa tiez nevzrusujem z tabuliek,skor mam knihy ako sa s krpcami hrat a rozvijat ich😉

majjka1985
5. okt 2011

@rikarika Davam jej Sinupret, to je na zriedenie hlienov + Fenistil kvapky, a do nosteka som jej davala Libenar, ale teraz som si kupila Mar nosny sprej, zda sa mi lepsi + dr. nam predpisala Pamycon kvapky do nosa to su ATB a Nasivin. A vela, vela, vela... odsavat :-/ Uz som z toho zufala, strasne ma vela hlienov a zajtra uz mame ukoncit liecbu, ale mne sa to vobec nezda lepsie. Uvidime, co bude dalej 🙂 drzte sa!

rikarika
5. okt 2011

@majjka1985 my sme sa uspávali vcera na 3x, zakazdým jej to zacalo zatekat a to ju zduvalo, som sa aj bala zaspat, aby sa s tými soplami nezadusila, stale jej chrapoce nieco v nosteku ale ked odsavam, moc tam toho nemá, idem kupit ten mar a skusim sa spytat ci nemaju olynth pre novoreodencov -ten sa mi zdal vzdy najlepsi u detí