icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

sonika1901
11. okt 2011

No tak po dlhom čase sa ozyvam aj ja.Naša mala Nina mi dava zabrať,ale viac asi ta staršia 😀 od ktorej by to človek nečakal.My mame problemy s grckanim,vo štvrtok ideme na GER,nebola ste tam niektora s babetkom,že ako to prebieha a tak som chcela vedieť.A teraz mame aj zapalene očko,tak doktorka jej na to dala Framykoin a mam jej to umyvať kamilkami.A dievčata ktore davate umele mlieka,vam z toho negrcaju?

rikarika
11. okt 2011

@susanq za ziadnu cenu by som nenechala dieta vyrevat, myslim si, ze potom z neho ostane jedovatý človek.

susanq
11. okt 2011

@rikarika: no to si myslim aj ja, ale ked pocujem nazory "skusenych" mamiciek, ze to musis, nemozes to decko stale nosit a byt s nim, bla bla, tak sa citim hrozne, ze si rozmaznavam syna. Ale potom sa zamyslim a poviem si, preboha, ved co take dvojmesacne babatko moze vediet? ved teraz potrebuje materinsku lasku viac ako bude kedy potrebovat. Mne to proste neda, nechat ho plakat, nedokazem to. No tak co no, tak kupime nosic a budem maleho nosit :D

bibina25
11. okt 2011

@susanq presne suhlasim, uz mam plne zuby super mamiciek, ktore mi neustale nieco radia, to musis to nesmies a sami maju problem so svojim deckom, ja sa nikomu do vychovy nemiesam a to cakam aj od inych, ale zial nie kazdy to tak chape

krhlicka
11. okt 2011

Cauko baby, u tychto nasich minikrpcov sa ani neda hovorit o rozmaznavani...to,ze potrebuju spolocnost a mamine ruky je prirodzene. Ved boli nasou sucastou 9mesiacov a zrazu su na svete, to je obrovska zmena.
Nechat dieta vyrevat nie je ziadne riesenie, ved babatko vie dat iba placom najavo, ze mu nieco je...hlad, plienka... Pocula som uz aj nazor mamicky takyto: ,, ty kojis v noci?blaznis, na to si zvykne a ty sa potom nevyspiiiiis. Nakrm o 23 a do 7 rana musi vydrzat!!!...

verka
11. okt 2011

boze s tymi radami niektorych super mamiciek to poznam,ja mam 3 dieta,teda vsetky sa budili od narodenia v noci na kojenie,dokonca aj take bolo,ze okolo 8mesiacov aj 8x za noc a sme tu,a asi okolo roka a pol sme spali celu noc,takze raz to pride....s tym nosenim je to tazko, ja uz tolko Matuska nenosim, ale to je viacmenej tym,ze mam okrem neho dve deti a proste to nejde, ked sa napriklad hrame v izbicke, tak matusko je v lehatku vedla nas, alebo na decke na zemi, ked uz pisti a je mu dlho,tak jasne, vezmem ho na ruky, ale necham ho sem tam aj poplakat si, ked ozaj ze potrebujem nieco porobit okolo Petka a Misky, tak nech si chvilu poplace, nic sa mu nestane....
k tomu vecernemu spaniu, mam osobnu skusenost s ucenim dietata zaspavat samo, ale vacsinou sa to zacina deti ucit az okolo pol roka, nie dvoj mesacne babo...my sme nechali Petka vyplakat, chodili sme tam v pravidelnych intervaloch a po nejakych dvoch dnoch to malo vysledok.nic sa mu nestalo ked si trosku poplakal, ale chodil za nim muz, a ja som trcala v kuchyni a trieskala akoze nahodou riadami,aby som moc maleho nepocula, tiez mi slo srdce puknut...niekde tu je tema o tom naucit zaspavat dieta samo....tak kuknite tam.malu som ja uspavala na rukach, ked som ju polozila do postielky, spustila hukot, tak som skusila loptu, to iste, isla som sa zblaznit, a preto teraz uz matuska ucim na zaspavanie v postielke, som sice pri nom a robm ze ššššš ale zaspi sam....ziadne ruky, lopta a podobne metody.

katka121
11. okt 2011

@verka máš pravdu - a včera v telke hovorila nejaká detská odborníčka - že normálne je že dieťa plače 1 až 4 hodiny za deň. A mamina predsa vždy vie kedy je plač od bolesti, kedy sa len .sťažuje a kedy je hladné.....

ikusa11
11. okt 2011

ahojte,vidim,ze kazda mame vo svojom okoli nejake premudrete osoby,ach jaj,ja mam taku co ani deti nema a mi vravi,ze to nemozes kazdu chvilu jej jest davat,ze treba davat kazde tri hodiny,omota si ta okolo prsta.tak som jej povedala,ze je stara skola,ze jej asi donesiem nejake casopy precitat.a potom jej mama mi vravi,nech po kojeni dam malu odgrgnut.booooze moj,asi zabudni ze uz mam jedno pat rocne dieta doma.moja nelka cumel nechce,sem tam ho v puse podrzi ale netaha,ja sa vsak nevzdavam.u nas je vecerne zaspavanie najpohodovejsie,akoby si uvedomovala,ze je vecer a treba spinkat,okupeme sa,pokojkame a dam ju do postielky,tam pozera a potom zaspinka,cez den je to uz horsie,ale vcera som vysavala,nelka sama na gavci zaspala,tak som ho nechala naprazno pusteny a spala hodinu 😀 .a dnes som to zopakovala a zas sama zaspala 😀 ja viem,to su metody 😅 ale co uz,aspon som si v klude vyvesala pradlo,dala sprchu a tak.ja malu tiez nenechavam vyplakat,takze som rada ked spinka,lebo ked je hore dlho sama nevydrzi.a len tak lezat vobec nie,najlepsie je na rukach.

verka
12. okt 2011

no s tym vysavacom, je to asi tak,ze ukludnuje dieta, bo ja to mam odskusane na vsetkych troch, prvy toez zboznoval ten zvuk, aj som to niekedy tiez pustila len tak, aj mala to mala rada, ale uz som vysavala, ked bolo treba a sledujem, ze aj ked teraz vysavam, matusko sa uplne ukludni....

sirene
12. okt 2011

ahoj @susanq , nasu malu sme na dudlik naucili trikom- volame to "čvachtavý dudlík" 😅 Na dudlik MAM som kvapla pár kvapiek materského mliečka, alebo som ho omočila do ruzovej vody lucka (tu netreba prevárať) a malá ho tak chytila, ze ho pustila, až ked tvrdo zaspala... 🙂

mimikett
12. okt 2011

ahojte mamicky, myslim, ze by sme sa mali vsetky riadit nasim instinktom, ktory kazda v sebe mame. Urcite pri nasich babatkach plati, ze mamina najlepsie vie co a ako 🙂
Ja uz v pohode rozoznam kedy sa malinka len rozculuje a potrebuje spolocnost alebo nejako zabavit. Ked potrebujem nieco porobit dam ju do kresielka, dam si ju tak aby na mna videla a stale jej rozpravam a ona tak vydrzi niekedy aj hodinku. Vecer nemame problem so zaspavanim, to ju nakojim a dam ju do postielky a aj ked je hore tak neplace- bud pozera na kolotoc, alebo na mantinel na ktorom su rozne obrazky+zrkadielko, alebo si len tak blaboce, ruku zuzloce a sama zaspinka. Cez den vsak zaspava na rukach a mne to vobec nevadi. Proste si pochodime, pomojkame sa a ked zaspinka, tak ju polozim na gaucik a bambulka si spi.
Jedine s cim mame velky problem su prechadzky. Akonahle vyjdeme von, tak spusti na ratu. Ked bolo teplejsie tak som ju ucuckala na rukach a dala naspat do kocika, no teraz ked je uz chladno tak ju vyberat nechcem. A je my jej strasne luto ked ju vidim ako sa strasne jeduje, to bojujem sama so sebou a hocikedy mam chut sa radsej vratit domov 😖 . No akonahle zaspinka, tak spi v kociku aj dve, tri hodinky. Ked je vo vajicku je spokojna, lebo odtial moze kukat na svet, ale v tej vanicke sa jej vobec nepaci. Najradsej by som uz dala sportovy kocik, ale to je prilis skoro, tak to nejako budeme musiet vydrzat. Dudlik nechce ani vidiet, uz som si myslela minuly tyzden, ze sa jej zapacil, lebo si dudkala dva dni v kuse, ale akosi teraz uz nema uspech. Doma uz mame tolko dudlikov, ze si z nich mozem spravit nastenku. Nevadi mi, ze moja Nini nie je dudkovy zavislak, len si myslim, ze v tom kociku by nam bolo lepsie keby si dudkuje a tym sa ukludni.

katka121
12. okt 2011

@mimikett Aj moja mala rada spi vedla mna na gauci 🙂 Ja vždy idem s malou von až keď už vidím že sa jej chce spať a ukladá sa - potom šprintom oblečiem ju aj seba a šup von - tak sa vyhnem plačom vonku. ale niekedy ked sa nevie ulozit idem s kocikom popod stromy a sklopim jej strechu a ona pozata ako sa jej mihaju listky nad hlavou to ju bavi.....

Skusala si do kocika trik s plienockou? Neviem aky typ je tvoja mala, ale moja pri zaspavani vyslovene potrebuje byt o mna opreta líčkom a ručky si dáva na tvár a očká. kúpila som jej v C and A mojkadlo - maznáčika ktoré jej už týžden prikldam pri zaspavaní k licku a akoby jej prekryjem aj cast tvare. A dnes už sama zaspala s mojkadlom pri licku 🙂 skus doma ci by sa jej to nepacilo. co som si vsimla dost mamiciek chodi s detickami a v kociku maju cez tvaricku plienocku alebo mojkadlo.
Kazde baby je ine..... moj syn by napriklad na tvari nic nezniesol..... ty aj tak najlepsie vycitis co na tvoje baby zaberie 😉

Inak dnes je otrasne pocasie - moja mala je taka spavá ........

gabika84
13. okt 2011

caute kocky. dnes tu nikto nezavital, hm.. my sme boli dnes opat u doktorky, opat prepichnut usko, bo sestricka to minule pichla Belle nakrivo 😠 kazdu dierku mala inde a ja som bola zufala. nevedela som co s tym. zazit to druhykrat, ten plac a kazdy teraz rozprava o akupunkturnych bodoch v usnom lalociku... ☹ na druhej strane som si povedala, ma to tak mat do konca zivota... keby jej to necham spravit neskor, bolo by to asi este horsie, deti su potom vnimavejsie, nevedela som, ci by ta stara dierka zarastla. a tak sme isli k doktorke, dat to prepichnut nanovo. Beli sa celkom drzala, bolo to ovela lepsie ako prvykrat a sestricka jej to konecne pichla rovnako, pekne do stredu.
zaroven som dnes objednala nosic pre malu a prve plavky 😵 povodne som chcela manducu, to ma ale akurat tak nastvali vo vsetkych netovych obchodoch. v poslednej dobe sa mi to stava casto, nieco si vyberiete, zaplatite, tvrdia, ze to maju skladom, nakoniec sa ozvu, ze je to vypredane a chcu vam nanutit nieco ine 😠 tak som im zrusila celu objednavku. ich problem. kupim inde. nakoniec som objednala nosic Beco. chystame sa do tatier a nevedela som si predstavit, ako by som tam Belu taku naobliekanu dostala... nosic urcite vyuzijeme aj neskor. a kedze dovolenka, tak neberiem latkove plienky, ale objednala som nejake nove eko jednorazovky Kiko.

gabika84
13. okt 2011

ako by som ju tam taku naobliekanu dostala malo byt akoby som ju dostala do satky 😅

krhlicka
14. okt 2011

@gabika84 caves Gabi
No my dnes!od rana velke plany, ze knihkupectvo v kociku, potom malej obedny spanok , ja zatial pobalim veci na chatu...
Prt makovy. V knihupectve sa dieta zobudilo, bolo ju riadne cut, ani dudel nezaberal, museli sme sa pratat rychlostou blesku von. Doma obedny spanok tiez nic moc, zobudila sa na bolest bruska. Ked navela navela zaspala, reku idem nas balit, tak sa o pol hodku prebrala s ockami ako blikacky, vyspata do ruzova.
Ale pobalila som, na to dosiel muz domov, ze volali kamosi, ktori sli popredku....prasklo podlahove kurenie, vracaju sa naspat. No dnes je den fasa a to este nemam podvozok z kocika, bo ho maju vo svojom aute, prinesu ho okolo 18. Takze dnes som jak vyzmykany citron, odstaty tyzden v chladnicke 😒
A s tymi internetovymi obchodmi...svata pravda. . Dopadla som podobne...na taku satku, aku som chcela by som musela cakat, kym sa im nakopi viac objednavok asi 2 tyzdne a to sa mi nechcelo.Nakoniec som sa isla radsej pozriet do kamenneho obchodu, aky je vlastne vyber 😉

gabika84
15. okt 2011

@krhlicka caute koceny. no vy teda mate "stastie". ale do dorotkinej 18tky sa vam ten vylet snad podari 😀 pocuj, nejak casto chodite do knihkupectva. to mi niekoho pripomina 🙂 tiez moj oblubeny obchod 🙂 a co tam tak kukackujes? aj si nejake knizky kupila? inak ja som zvykla veela citat, teraz zaostavam, az mi je to luto ☹ ale zacala som citat taku klasiku- ze Muzi z marsu zeny z venuse 🙂 ta hlavna vec, ze chlopa nemam, ale neva, budem zbierat "mudrosti" do buducnosti 😝
BTW ako ste na tom s bruskom babenky?

krhlicka
16. okt 2011

@gabika84 caves, co ti poviem, stastie hovadske...najprv mala mrchava, ze som sa neodvazila ani kocikovat okolo domu...potom kurenie ☹ V knihach momentalne nakupujem detsku literaturu, pre seba ani tak nie, ale aj to by sa mi zislo.
Kedze sme neboli na chate, tak sme sa dnes vybrali k mojim rodicom. Dedkovci natahovali malu a kocikovali o dusu, mamka mala freetime 😀
S bruskom uz omnoho lepsie, sice sa krpana puci pravidelne okolo 5tej nadranom asi hodku, ale nahrievam jej ho vankusikom, cvicime a potom zalomi este do 8smej. NO a ked spime pekne krasne vedla seba, ona sa zobudi skor a je tichucko, poklad necha ma este spat. A ako Izi, uz lepsie?drzkajte sa kocky, krasny tyzden vam zelam

sonika1901
18. okt 2011

Dievčence mate niektora skusenosť s tymi hojdačkami graco,fisher price?idem objednať a chcela by som počuť nazor niekoho kto s tym ma skusenosti.dik

majjka1985
18. okt 2011

Ahojte maminy 🙂 Tak konecne sa hlasime aj my. Vcera sme boli v poradni, vazime 5310g meriame 57 cm. Slusne 😀 Faldiky tiez mame slusne 😀 Na buduce nas uz budu ockovat :-/ To bude kriku. Uz teraz sa bojim. Dokyna nam ponukla aj ockovanie proti rotavirusom. Davate niektora ockovat proti rotavirom?? Je to per oralne ockovanie, teda sa to vypije a su to len dve davky, jedna stoji cca 45 Eur. My sme sa rozhodli, ze dame, lebo rotaviry su riadne svine 😉
Prave sme sa vratili z prechadzky, bola som malu trosku vymrazit a spi a spi a spi... Tak som sa tu konecne dostala 🙂 Prajem Vam krasny dnik 😉

susanq
18. okt 2011

@majjka1985 : Ahoj Majuska, no mate krasne miery 🙂 Nas caka poradna o dva tyzdne, ked budeme mat 3 mesiace, som zvedava, ci bude mat uz 7 kg a 65 cm :D maly valibuk... Tiez nas caka ockovanie, rotavirusy sme odmietli... Ja mam na to taky zvlastny zmiesany nazor, ze fakt neviem, ale povinne ockovania no dobre, ale take, kde sa platia hrozne sumy, tak to asi nie... Dufam, ze to maleho obide a ked nie, tak holt budeme chvilku trpiet a kakat :( Snad svoje rozhodnutie neolutujem, ale uz radsej na to nemyslim. Rozhodli sme sa s manzelom ze nie, tak nie 🙂

Tiez sa malemu viac paci v kociku v takejto zime. Boli sme dve hodiny vonku, plus teraz uz 3/4 hodinu spi doma pri otvorenom okne...

A uz zase chceme po 2 tyzdnovej pauze dudlik... jupiiiii :D

katarina6
18. okt 2011

@majjka1985 Majka pozerala som tvoj album, a teda tvoja Karolinka je prenadherne dietatko!!! Uzasne vlasky, nostek, pusinka, vacsinou sa rodia babatka take pokrcene, aj nasa bola trosku pokrcena 😀...ale teda ta Vasa Karolinka vobec 🙂 nadhernucka! 🙂 uplna modelka! 🙂.

Ockovanie je len marketingovy trik, a na doktorov tlacia resp. motivuju ich dealery z farmaceut. firiem, ktori potrebuju predat co najviac tych vakcin, liekov... a tie motivacie nie su len - prinesenie balicku pod vianocny stromcek - dealery lekarom platia drahe dovolenkove destinacie - napr. na Maledivy, tam akoze im spravia seminar, no vsetko im platia tie farmaceuticke firmy - ktore za to ocakavaju ze lekari budu predpisovat ich ockovacie latky, lieky....atd..... Uz davno lekarov nezaujima skutocne zdravie pacientov..... Maju male platy, a toto je jedina cesta ako si mozu viac uzivat.... keby nerobili to co chcu tie farmac. firmy, prestanu ich pozyvat na drahe dovolenky, kupovat im auta, drahe hodinky....atd...... A zodpovednost za neziaduce ucinky liekov na lekarov nespada - oni to len predpisuju, vyraba to farmaceut.firma, ktora takisto neberie zodpovednost za to, lebo ma podplatenych vsetkych az po sudcu....... takze oni tym nic nestracaju, len ziskavaju..... Lekari teda zacinaju fungovat ako vyborni obchodnici..... ich cestnost v lekarstve im neprinesie ziadny plat navyse, dovolenku vo vysnivanej destinacii, ani auto..... tak preco by toto vsetko mali stracat... za svoj zivot sa nastudovali a narobili viac nez dost, nasa ekonomika ich nedokaze tak ocenit, a na to su tu lisiacky dealery z farmaceutik aby dohnali to co zameskal stat........

Tvoja lekarka je skorumpovana ak ti ponuka ockovanie ktore nemusis robit.....
...... je to cele na nic, posobia na strach rodicov, to je vsetko.... Tie ockovacie latky su plne neziaducich ucinkov... skus si viac precitat tuto, poriadaju aj besedy - kde je na 1 strane lekar, na druhej tato organizacia - sloboda v ockovani - zajdi si tam a pocuvni si nazory:
http://www.slobodavockovani.sk/

konkretne rotavirusy tu je kopec clankov - su to medzinarodne vyskumy co o nich zistili a medzinarodne info, nie je to len tak ze si to vymyslel nejaky doktor co je proti vsetkemu:
http://www.slobodavockovani.sk/tags/rotavírusy/

Tu je literatura o ockovani co si mozes precitat a poznat pravdu - co vsetko davaju do toho malickeho telicka - ake nebezpecne latky:
http://www.slobodavockovani.sk/tags/knihy/

Najlepsia vakcina je materske mlieko!

katarina6
18. okt 2011

@susanq Gratulujem k navratu cumlika! 🙂 Vravela som ze nevzdavajte to 🙂, deticky sa vyvijaju a menia sa aj svoje chute, nazory 🙂)).... Trpezlivost ruze prinasa! 🙂
S ockovanim ste sa rozhodli spravne! 🙂 Nebojsa, aj tak vo vacsine tych vakcin su prave dane bakterie co mozu sposobit danu choroby, s tym ze su umelo vytvorene, nadopovane do tela, aby si telo vytvorilo protilatky, a bud to to telicko zvladne, alebo je potom kopec tych neziaducich ucinkov .....

katka_grac
18. okt 2011

@sonika1901 ja mam bright starts a spokojnost... mala mi tam aj zaspi...

majjka1985
18. okt 2011

@katarina6 Dakujeme za komplimenty 🙂 Vasa babika je tiez krasna 😉 To ockovanie... neviem, neviem sa rozhodnut, este sa budem radit s nasimi dokynami na oddeleni.

katarina6
18. okt 2011

@majjka1985 ockovanie konzultuj s viacerymi ludmi, skus aj nestranne zdroje... pozri tie linky....aj mozne nasledky ockovani..... ak ockovat tak len to co sa musi, to co nemusis nechaj tak..... a prip. sa spytaj tej svojej doktorky kde bola naposledy na dovolenke 😉 .....

gabika84
18. okt 2011

my sme odmietli TBC, nabuduce nas caka povinne ockovanie hexavakcinou a proti pneumokokom, rotavir takisto davat nebudem. z mojej skusenosti ti urcite kazdy doktor a pediater povie, aby si dala zaockovat vsetko, co sa da 😉
@sonika1901 ja mam pre malu lehatko fisher price (mam ho aj odfotene v albume vybavicka) ale to je iba take vibrujuce, nie hojdacie. u nas maximalne vyuzivane, mala sa v nom vacsinou ukludni a dokonca v nom casto zaspi. ale hlavne ho vyuzivam ako lehatko, teda ked sa cela rodina zide vecer pri spravach, aby aj mala mala svoje kreslo, nielen dospeli 😀 minule som az dostala mini panicky zachvat- zistila som, ze dosli baterky 😀 tak som este v tej den utekala kupit nove 😝

krhlicka
18. okt 2011

Caute baby, uf, ta stranka o ockovani co dala @katarina6, bojim bojim. Na minulej poradni dokina povedala, ze nabuduce uz budeme ockovat. Mala je ockovana proti TBC, ani mi nenapadlo, ze by som mohla odmietnut. Neviem ani, ci mi niekto v porodke vobec povedal o moznosti odmietnut 😢
Ja dam tiez len tie povinne, aj to s malou dusickou, chudatka deti.
@katarina6 Katulik ty si svata zena, aj my dudlujeme ostosest, vdaka dudliku vydrzi krpana v kociku. Teraz v tomto pocasi drichme v koci aj 2 hodiny a potom doma este dalsiu hodku doma 😀

katarina6
18. okt 2011

@krhlicka 😀DDDD Svata urcite nie som.... ale som rada ze som posunula rady dalej.... Ved mne to o tom dudliku MAM tiez poradila kamoska.... no a co to vyriesilo to som zistila uz sama 😀..... samozrejme ze som s vami sucitila mala som rovnake problemy... a som rada ze to iste funguje aj na vase babatka.... ze ste vytrvali hlavne.... Na to sme su aby sme si pomahali, mne tiez vela info pomohlo odtialto.....

ikusa11
20. okt 2011

@katarina6 no nam zatial ziadny cumel nezachutil ani MAM ,ale nevzdavame sa a skusam kazdy den.nasa mala je poriadny placko,tak by sa ten cumlik hodil,ach jaj

katarina6
20. okt 2011

Dievcata,
ak by ste zhanali zimny overal, taky pekny jednofarebny, ja som objavila taku novu webstranku - nemaju tam este vela produktov ale je tam par dobrych kuskov, okrem ineho ako novy zakaznik neplatite postovne pri kupe nad 10 eur 🙂, a pri nakupe nad 30 Eur este dostanete zadarmo taketo 2 deky:
http://www.bluepink.sk/detske-doplnky/87-detske...
A to vam teda nikde nedaju tolko veci zadarmo aj postovne aj deky, a myslim ze ten overal ani nie je taky drahy na to aky je pekny tu je (maju ho v bielom alebo ruzovom):
http://www.bluepink.sk/detske-oblecenie-chlapce...
Ja k tomu este objednavam aj tento nadhernucky medvedikovy kabatik - som mu neodolala:
http://www.bluepink.sk/detske-oblecenie-chlapce...

Povodom je ten obchod v TN, resp. da sa na TN adrese prevziat zasielka, ale sklad asi nemaju......

@ikusa11 veru... nevzdavaj sa.... kazde dietatko k tomu vyrastie skor ci neskor ze to zachuti..... a potom uz nepusti 🙂..... chce to len trpezlivost......