icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

ikusa11
21. okt 2011

@katarina6 ved hej,ani prva nemala hned cumel,tiez az neskor jej zachutil,tak aj teraz cakam,kedy sa uz chyti...

ikusa11
21. okt 2011

mamicky,kolko vam pospia babatka domaked s nimi nejdete von?moju malu uspavam a uspavam a ona pospi maximalne pol hodinku.a niekedy iba 3minuty 😒 uspavanie je u nas cim dalej tym narocnejsie a spanok stale kratsi.a neviete nejaky typ na vyrasticky?nelke sa stale robia hlavne okolo pusinky.prestala som pouzivat kozmetiku,iba zadocek a rucky umyjem mydlom,do vody davamk repik a natierala som aj kalciovou mastou ako mi dokt.poradila,ale zatial velmi zlepsenie nevidim.tak baby ak o niecom viete tak radte 😉

krhlicka
21. okt 2011

@ikusa11 cauko, s cumlom je to presne ako u nas. Bol potrebny ,,trening", ale uz cumlujeme jedna radost 🙂 Aj pri zaspavani nam cumlik pomaha, takze ako pise @katarina6 skusajte a urcite to pojde. Polhodinove spanky doma poznam velmi dobre...Ale ked sa mala po pol hodke zobudi, pomojkam ju, alebo jej dam napit a ulozim ju znovu. Vacsinou este potiahne polhodinku 😀Najlepsie spi vonku alebo v satke, doma v posteli moc nechce. A ja by som si tak rada pospala s nou...
S vyrazkami neporadim. Prve tyzdne bola hrozne vyhadzana, ale postupne to zmizlo same. Nenatierala som nicim a ani mydlo nepouzivame. V poslednej dobe ju natierame po kupani (kazdy druhy den kupeme) olivovym olejom z lekarne, to je cela nasa kozmeticka vybava. Vsetky mydielka, kremiky, sampony pre deti, co sme dostali mame pekne krasne v sufliku. Jedine mydlielko, co sme kedy pouzili bol sebamed a ten bol v pohode....nakoniec ho pouzivam ja, tak sa mi ta vona zapacila 😉

katarina6
21. okt 2011

@krhlicka haha! 🙂 My presne to iste! 🙂 ziadna kozmetika len olivovy olej! 🙂 Teda prvy mesiac som malu len vo vode umyvala, a druhy mesiac zacala aj telovym samponom pre deti ale iba telo, vlasy jej nesamponujem, lebo nejako mala z toho tam lupiny ci co.... a ona strasne neznasa ked sa jej dotykam hlavy..... tak ju len vodou umyjem vlasky, a tak raz za tyzden alebo raz za 2 tyzdne trosku samponu na vlasky.... Ale ja sa moc nechcem tej hlavy dotykat tam hore je ta lebka este nezrastena a normalne sa to tam tak hybe zhora ze to nechcem ani chytat aby som to nijako neposkodila, kedy to vlastne zrastie ta lebka a bude to uzavrete?
a po kupani vzdy namazem oliv. olejom telicko a tvaricku len obcas a tak jemne....

@ikusa11 ...tiez neviem poradit co na vyrazky v okoli pusinky... nasa mala mala tiez kopec vyrazok po tvari, poradili mi potierat materskym mliekom, tak som potierala, uz nema nic... ale myslim ze to skor tak vyvojom jej zmizlo.....
a s uspavanim - skusala si jej davat ku hlavicke a na ruky latkovu plienku? ako take mojkadlo? Mojej malej som to tak zacala robit, cumlik a k tomu tu plienku, muchla sa s tym, zakryva oci, hlavne ma nieco v rukach, lebo inak s nimi trepe a nevie co s nimi, takto ju to ukludni, a pekne mi zaspi ako sa s tym hra, a potom jej to dam prec ked zaspi..... Je to taky fajn ritual.... funguje mi vsade, aj vecer ked ide spat, aj cez den v kociku vonku ked je nervozna.... vsade...... dolezite aby sa to dotykalo jedneho licka, aby citila tu latku a potom aj na ruky natiahnut..... aspon u nasej malej to tak plati.....

krhlicka
21. okt 2011

@katarina6 pocuj a ako jej ukladas tu plienku?nasa mala sa hra s deckou, ale tou je prikryta, nema ju pri licku.
Akoze ulozis jej hlavicku na zlozenu plienku ako v zavinovacke alebo len zmuchlanu plienku k licku alebo ako?ja som taka lama... 🙄
Fontanela nie je uzavreta tusim este ani v 1. roku, ale toto si nie som ista, kedy sa zrastie uplne.

katarina6
21. okt 2011

@krhlicka taku zmuchlanu k licku, teda spravim taky trojuholnik prelozenu plienku, ten cip spodny zasuniem do zavinovacky a tie dalsie dva cipy jej dam jeden na ruku, druhy k licku.... aby si to nezmuchlala uplne na tvaricku a nezadusila sa.... inak je to tenke ta plienka tak by to nemalo byt nejako nebezpecne, ale tak kontrolujem ju a potom jej to dam prec ked tuho zaspi......
Fontanela ano.... raz som to pocula, to su teda nazvy 🙂....to az po roku sa zrastie? teeeda.... to tak dlho treba davat pozor na to.....

majush
22. okt 2011

vidim, že ste sa bavili o očkovaní proti TBC, mne ju tiež automaticky zaočkovali už v pôrodnici a nikto sa ma na nič nepýtal. ale asi by som ju dala aj tak zaočkovať. ale teraz sa tam malej urobila reakcia, má tam červený flak s hnisavým ložiskom. doktorka povedala, že to je normálna reakcia (nejaké x x spomenula či čo) ak jej to neprejde do najbližšej poradne, tak sa budú musieť posunúť očkovania, ktoré má dostať. 😖 hrúúza. okrem toho má aj soplíky, ale nie v nošteke ale v hrdle, tak sa traápime aj s tým. a aby nebolo málo, tak ja mam zápal prsníka a beriem antibiotiká.ked už, tak všetko naraz. 😔
a ešte nás aj trápi, že malá papá takmer každú hodinu (posledných 24 hodín) a nekakala už 3 dni, doktorka povedala, že všetko spotrebuje a že to vôbec nevadí, mam len vydržať. asi ide o rastový spurt. dúfam....
tak som sa vyliala a idem 😀

gabika84
22. okt 2011

@ikusa11 Bella tiez uz cez den moc nebuva. dokonca ani v kocari. ale aspon neplacka, tak mi to az tak nevadi.
na vyrazky by som aj ja odporucila materske mliecko. potriet a nechat zaschnut.

@majush my sa stale trapime s bruskom. to ze nekaka je normalne. papame tiez stale kazde dve hodiny, ale v noci sa uz budi castejsie ako predtym (zobudi sa uz napr. o 11tej, polnoci a pije dvakrat dlhsie ako cez den 😕
co sa tyka ockovania, ani mna sa nepytali, ale ja som im oznamila, ze to nechcem. povedali mi, ze mam teda v den odchodu informovat doktorku na novorodeneckom.
@krhlicka @katarina6 aj my pouzivame olivovy olej 🙂 len sa priznam, ze som trochu leniva na mazanie, a tak ho pridavam do vody. ked Belindu z vodicky vytiahnem, uz je namazana 😝

schaja
22. okt 2011

@ikusa11 a nezacala si pouzivat ty nejaku inu kozmetiku - alebo telove mlieko? Aj to moze malickej robit zle. No moje baby spia lepsie ked ideme von na prechadzku - chodime doobeda na 2 hodinky a ak sa da tak este aj poobede, ale su aj dni ked nejdem nikam - neviem niektore mamicky chodia von aj ked prsi ale to ja radsej ostanem doma - bojim sa aby im naaaaahodou nenaprsalo do kocika aj ked mame ochranu na kocik...Ako to riesite vy ked je zle pocasie? no a normalne cez den spinkaju aj 2 hodinky a v noci aj 5- zalezi ako kedy. napriklad dnes v noci som nakrmila o 21 a male sa zobidili az po 2 a potom spinkali do 6. Ale predvcerom boli hore kazde 2 hodiny. Teda u mna je to tak ze ked jedna vstane tak zobudi aj druhu ale vacsinou sa mi stane ze sa zobudim pred tym ako zacnu plakat - stava sa vam to tiez?

schaja
22. okt 2011

@majush drzim palceky aj tebe aj malej aby ste boli coskoro fit. Aj si davas nieco na tie prsniky? ja som si dava stedene a teple oblkady - studeny - dala som do mrazaku kapustovy list, potom som ho rozklepala trosku, dala do takho vrecuska a supla do podprsenky, no a na teply som pouzila taku termo flasu- viem su to take babske recepty - neviem ci zabralo to ale mne to po 3 dnoch preslo a este som si hrcku rozmasirovala pod sprchou. Nase male idu na prve ockovanie oz o dva tyzden to uz budu mat 12 tyzdnov - nic nam nedali ani v porodnici a to prve ockovanie mali mat po 8 tyzdnoch a aj som doktorov surila a pytala som sa na to, ale akosi si davali nacas- tak dufam ze bude vsetko ok. Ozaj neviete ci mozu babatka dostat ockovanie ak maju stale zltacku? Musim to pripomenut doktorovi ked tam pojdem.

katarina6
22. okt 2011

@gabika84 a vies ze to je asi dobry napad? dat ten oliv. olej do kupela a potom uz nemusim mazat? lebo ona sa teda dost rozculuje ked ju natieram... Odtial ako ju vytiahnem z vane tak sa uz len nervaci..... takto by mi to usetrilo kopec placu 🙂.... a nie su potom moc mastne uteraky, teda plienka, ked ju utieras do plienky? Inak ja stale malu utieram do latkovej plienky je to jemnejsie nez uterak....

ikusa11
22. okt 2011

@gabika84 tak nasa nelka ked sa v kociari zobudi tak hned spusti krik.dnes sme sli do lekarne,pred lekarnou otvorila oci a spustila krik.plakala celu cestu naspat,co je dobrych 15 minut.dnes za cely den spala 3x po pol hodinke.to jej akoze staci???no ja by som zaspala hned...aj som pri nej ostala a o pol hodinu na mna oci jak trnky a koniec spanku 😠 no nic,vidim,ze moje deti spachtosi nebudu 😖 ....ale cely den bolo tolko placu...

ikusa11
22. okt 2011

@schaja mojou kozmetikou to asi nebude,nic nove si nedavam,ale asi to bude tou mojou stravou...kolko ja teraz sladkosti pojem,to je neuveritelne...a zvladla by som aj viac,len nechcem priberat,este mi ostali necele tri kila,tych sa chcem zbavit.ja by som na sladkom mohla byt cely den,nic viac by mi netrebalo...
baby a ako ste na tom s kilami??ostali vam nejake navyse??

gabika84
22. okt 2011

@ikusa11 ja mam o 3 kg menej ako pred otehotnenim, takze sa tesim 🙂
@katarina6 ja utieram do kikko tetra plienky alebo mam taku tenku bavlnenu osusku s kapuckou. mastne to neostava. mastna je potom akurat vanicka a voda, ktora ide do odtoku, ale to mi moc neva.

katka121
23. okt 2011

@katarina6 aj moja mala zaspinkáva s mojkadlom.... 🙂

katka121
23. okt 2011

Ideme sa pochválliť - na poradni sme mali 5700 g a 60 cm. Krásne rastieme 🙂

majush
23. okt 2011

@schaja skúšala som všetko, vínne obklady, kapustný list, teplé sprchy a rozmasírovanie. nič mi nepomohlo, tak som išla lekárovi, ten mi dal antibiotiká a povedal, že si to nemám masírovať, že si tak len rozšírim zápal dalej. tak beriem tie lieky ale zlepšenie nevidím žiadne. stále tam mam hrču vo velkosti ping-pongovej loptičky, zajtra idem na kontrolu, tak uvidíme, čo bude dalej.
@gabika84 držím palce aby bruško prešlo čo najskôr. už budú mať naše malinké 3 mesiace a potom to určite prejde, aspon tak sa hovorí. snád to bude aj váš prípad 😉

chválite mojkadlá, tak si to asi kupim aj ja, lebo naša pri zaspávaní si šúcha pestičkami očká, takto by to bolo aspon šetrnejšie...

my používame po kúpaní excipial, to nám predpísala doktorka na suchú kožu, je to celkom fajn. ale na hlavičke sa jej urobili tie lupinky - dermatitída, či ako sa to volá. tak to sme mazali olivovoým olejom, ale potom mi odporučili roztopené maslo natrieť na hlavu, tak som to aj urobila, ale lupiny sú stále. . . doktorka ma ubezpečila, že do roka to prejde, no fasa 😢

@ikusa11 aj ja mam o 3 kg menej ako pred otehotnením, a to som už kilo od pôrodu pribrala. a tiež zjem strašne vela sladkého, ráno začínam grankom do ktorého si musím ešte pridať cukor, aby bolo dosť sladké a doobeda ešte nejakú snickersku alebo princezsky padnú za vlasť, a to som v tehotenstve skoro nič sladké nezjedla.

krhlicka
23. okt 2011

@ikusa11 cauko a ani cumlik Nelke nezabera v kociku?A ak mozes, tak jej zdvihni pod hlavickou, aby na teba dobre videla. Dory vresti, ked ju ukladam do kocika, ale s cumlom sa upokoji. Potom tam vresti, ked jej treba odgrgnut a to je niekedy aj hodku po papani. Ked sa toto deje, tak cumluje uplne zurivo chuda. Som zvedava ako ju budem dvihat z kocika v zime, ked uz teraz je to fuska.

krhlicka
23. okt 2011

@majush @gabika84
@ikusa11 No baby, ja mam este 4kg navyse ako pred tehotenstvom. Tak rychlo to dolu nepojde, lebo tiez pozieram vela sladkeho.
Mojkadla nejak ficia, my mame takeho plysoveho mojkacika, ale toho bude mat az neskor, tak skusim trik s plienkou. Dakujem Katie @katarina6 za navod na pouzitie 😀
@gabika84 ...aj my sa stale pucime, rana su o hubu. Zacina to dojcenim o 4 nadranom a potom minimalne polhodku nosim, co ju boli brusko. Potom hodinovy spanok, polhodina pucenie, nosenie, zase hodinovy spanok a takto to ide do 8smej... Potom akokeby utal a je klud, drichmosime do 10-11tej. Dam ju do kresielka, tam sa zarucene pokadi a je dobre. Vyrazame von 😀 Sa ani neodvazim ju supnut do koca, kym sa doma nepokadi, lebo potom je zle...

ikusa11
23. okt 2011

@krhlicka nechce zatial cumel ani v kociku ani nikde,ale skusam stale.

ikusa11
23. okt 2011

baby ja som dnes ostala v soku,ja som normalne dostala menstruaciu.akoze nechapem,pri prvej som dostala az mesiac po dokojeni,co bolo ked mala 10mesiacov...a teraz toto 😲

ikusa11
23. okt 2011

@majush
@gabika84 dobre ste,tri kila pod povodnou vahou,aj ja chceeeeeeeem

schaja
23. okt 2011

s tym sladkym je to fakt pravda - mamina sa cuduje kolko toho zosrotujem 😀 ale zatial sa drzim na predtehu vahe - takze ziadna vyhra ale keby som vtedy jedavala to co teraz tak neviem neviem - asi je to fakt tym kojenim - vraj je to pre telo velka zataz tak spaluje energiu 😉

sofiel123
24. okt 2011

Ahojte dlho som tu medzi vami nebola dievčatá , ako sa máte ?

katka121
25. okt 2011

@sofiel123 No my sa máme fajn - len toto počasie nám nepraje - malá je trocha meteosenzitívna a tak sme umrnčaní... ale to je asi normálne - aj na dospelákov to pôsobí ale tí sa dokážu ovládať..... Takže dnes sedíme doma a chýba nám kočíkovanie

ikusa11
25. okt 2011

my sme dnes boli na poradni,mame 5070 a 58cm,nelke brali krv z prsta,to bolo kriku a mame asi reflux,mame sa objednat na gastro.ma tu niekoho babatko reflux?ako prebieha vysetrenie takeho babatka?

edita84
25. okt 2011

Ahojte aj my sa máme fajn jáj počasie ani nespomínaj je hrozné aj malú bral mm z aj do škôlky ale malému sa asi páči lebo dnešný deň skoro prespal len na papanie sa zobudil :D my sme mali poradňu minulý týždeň 5500 g a 59 cm valibuk náš 🙂
@ikusa11 no my síce reflux nemáme dúfam ale aj Teo dosť grcká ako sa to u malej prejavuje?

sofiel123
25. okt 2011

@katka121 to počasie je naozaj hrôza , my ale von musíme v každom počasí naobliekame sa zababušime nasadíme pláštenku a ide sa s Majkou by som to doma nevydržala musí sa aspoň hodinku vyvetrať , drobcovi je to zatiaľ jedno ... kočky dávate už fusáky ? 😕

edita84
25. okt 2011

@sofiel123 ja mám už asi 2-3 týždne fusak

sofiel123
25. okt 2011

Ja ešte nie , neviem ale stále rozmýšľam čo budem robiť keď bude riadna tuhá zima a - .. stále sme len pri nie moc hrubom overáliku zavinovačke tenkej a hrubej deke neviem či stačí ale hádam áno 🙂