icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

ikusa11
25. okt 2011

@edita84 grcka uz od porodnice,je mrzuta,boli ju brusko,dobre jej je len na rukach a v noci sa mi zobudi s obrovskym placom,uplne je taka ako luk prehnuta a lapa po dychu,mne to pripada akoby tie grcky vdychla,nestava sa to casto,tak raz za tyzden,ale ja sa stale bojim aby sa nezadusila.mam aj podlozeny madrac nech je vyssie.dok.vravela,ze mam kupit gastrotuss a dala mi listok na gastro.

ikusa11
25. okt 2011

@sofiel123 este nedavam,tiez sa mi zda skoro na fusak,davam taky jesenny termo overal a deku a ten vrch na kociar.a ked je chladnejsie,tak hodim este cez nozky jednu tenku deku.myslim,ze to zatial staci.

edita84
25. okt 2011

@ikusa11 a skušala si ju nechať spinkať na brušku? mne malý dosť grckáva ale ked spí na brušku tak nie. a čo je ten gastrotuss?

ikusa11
25. okt 2011

@edita84 jasne skusala,nechce mi spat na brusku,ona ked je na brusku,tak podla mna ani nevie,ze sa da aj hlava polozit 😀 stale ju ma hore a pozera.tak som ju skusila tak kojit na pol brucha,zaspala a ked som sa odtiahla tak bola hned hore.gastrotussbaby je pediatricky antirefluxny sirup.zajtra ho kupim a uvidime.

sejbry
25. okt 2011

ahojte , som tu nová, tiež mám augustové bábätko 🙂)) no super, že som sa tu dočítala o krátkom spánku ikusa11 🙂 myslela som, že to máme iba my 🙂))) tiež sa uspávame uspávame a potom pol hodka, niekedy tiež 10 min alebo najlepšie ,keď ho položím do postele a on na mňa ,že ´´kuk´´ 🙂)) a čo sa týka ´´kilečiek´´ navyše, tak tých mám požehnane ☹ ☹ ☹ ako chudnete prosím Vás???? Inak , máte niekto problém s očkami? Nám slzia, aj sa lepia trošku , bolo to horšie , len sa bojím , nechcem ísť na preplachovanie ☹(((( dokedy myslíte, že mám počkať ???

krhlicka
25. okt 2011

@ikusa11 cauko, Dorotka ma tichy reflux, mliecko sa jej pri kojeni vracie hore, ale negrcka. Pocas kojenia sa zacne odtahovat a pisti, vtedy ju okamzite dviham na ruky a ona si odgrgne. Takto to mame aj hodinu, ci dve po papani. Musim ju vyberat aj z kocika...je jedno,ze je vonku chladno, proste ju to tam tlaci a ked si odgrgne hned zaspi znovu.
Tusim ani tvoja malicka nema rada kocik....moze to byt prave vdaka refluxu ☹ nepaci sa im v polohe lezmo...
Ja som dvihla hlavicku v kociku, aj v posteli spi na antirefluxnom vankusiku. Na reflux som prisla sama, vsetky priznaky sedia a nasa doktorka mi tiez poradila gastrotus baby. Mame ho doma, ale dala som jej ho asi len 3x, kedze ho vypluva 🙄 Doktorka nas nikam neposielala.Vieme, ze je to reflux a i tak nam s tym inak nepomozu....vraj treba len vydrzat, kym z toho vyrastie. Ale je to teda o hubu, vzdy po dojceni ju minimalne 15 min. nosime na rukach, aj po odgrgnut, nech sa mliecko usadi. Niekedy mi ani nedovli polozit ju do postele, to viem, ze este ju to omina...
Tak sa drzte, mozno vam Gastrotuss baby pomoze 😉

krhlicka
25. okt 2011

@edita84 jeeej Editka cauko, ako sa mate, co maly princ?dufam, ze ste vsetci zdravi a Bejka ti pomaha s drobcom
🙂

krhlicka
25. okt 2011

@sofiel123 aj my musime byt kazdy den vonku, hlavne teda ja a dieta nema velmi na vyber 😀
ked prsi, nasadim igelit na kocik, sebe gumaky a prsiplast a ide sa do sveta.
Fusak este nedavam, zatial taku flisovu zavinovacku, co je aj do autosedacky, na to deku a nanoznik. To zatial staci.

krhlicka
25. okt 2011

@sejbry vitaj 🙂do ociek odporucam kvapkat materske mlieko pomocou striekacky, nam to zabralo.
ja velmi nechudnem, aj ked sa tocim okolo malej ako druzica, vecer musim dobit baterky a pozieram hlavne sladkosti 😀

sofiel123
25. okt 2011

@sejbry vitaj 😉

@krhlicka veru aj ja musím byť každý deň na vzduchu 😉

susanq
25. okt 2011

@sejbry: Ahoj, vitaj, no my mame s ockom problem od porodnice :( Vyskusali sme 4 antibiotika, masticky a teraz mesiac uz len masirujeme kanalik a davame ocuflash alebo ophtalmo-septonex a mame sa hlasit na kontrolu na precistenie kanalikov :( Asi uz konecne vyskusam to materske mlieko, ved nic za to nedam. Ocko strasne slzi a tiez este z neho ide hnisik. No a my krasne chudneme kojenim 🙂 kazdy tyzden jedno kilecko a pritom zeriem ako diva... to kojenie je zazrak! 🙂 Drzim palce...

jaj baby, ako vam zavidim, ze chodite von aj v takomto pocasi... u nas v dubravke tak hrozne fuka, ze ja s mojou ziadnou imunitou by som riskovala zase akurat zapal priedusiek a to nechcem riskovat, ze prestanem kojit. cakam aspon na to, kym nebude fukat, dazd mi nevadi. Ale uz mi z toho od soboty statocne sibe, vam poviem. Naposledy sme boli s manzelom v sobotu na dlhej vychadzke a teraz uz treti den sedim doma. Hroza...

sejbry
25. okt 2011

@susanq no aj my to máme od porodnice ☹ mali sme pamycon, uniflox a teraz ocuflash, aj mliečko davam aj masirujem, jedno sa mi zda ovela krajšie no to druhé sa stále lepí ☹ my sme objednaní teraz na štvrtok ☹ to máš super, že kilečko za týžden, to ja vôbec, tiež kojím a papám za dvoch 🙂 od porodnice niečo išlo dolu,ale sa to zastavilo, tak neviem ☹

sejbry
25. okt 2011

@sofiel123 Ďakujem 🙂

sejbry
25. okt 2011

@krhlicka mliečko davam, sice nie dlho , skusim s tou striekačkou. No a to večerné požieranie a sladké , tak to je tiež moje 🙂

katka121
26. okt 2011

Vidím že rozoberáte očká - ja som mala tento problém so starším chlapcom - stále kvapky, a žiadny výsledok..... Bolo to zbytočné.... po troch mesiacoch trápenia sme si razantne od lekárky vyžiadli doporučenku na očné a tam sme dostali vynadané, že kde sme doteraz boli..... veď keď kvapky nazaberali tak sme mali prísť.... úžasné.... Ny výplach kanálika nás rodičov poslali von -. bolo ta drastické - malý reval ako tur..... ale odvtedy ako keby uťal - žiadne problémy - mali sme to už spraviť skôr a nie nechať ho trápiť s kvapkami ktoré aj tak nezaberali - takže ak vám môžem poradiť - chodte na očné - je to síce krutá procedúda - striekačkou vypláchnu očný kanálik tak až to prerazí do nosa - malému potom z nosa tiekla krv - ale vyplatilo sa..... držím Vám place.

smeja55
26. okt 2011

@sejbry a skusala si cistit ocko harmancekom? my tiez obcas mame taky problem so slzenim a hnisavym vytokom, ale uvarim harmancekovy caj (taky silnejsi odvar - cca 1dcl vody) a vytieram. A za 2 dni je ocko ciste

susanq
26. okt 2011

@katka121 : no to si neviem predstavit, ze by som to mala absolvovat s malinkym :( by som to neprezila, to myslim vazne... urcite by som tam nemohla byt a ani len za dverami... preboha, preco sa to musi riesit takto? :( asi nas to caka, ale stale si hovorim, ze to maly nema take hrozne, ze este pockame :(

vanilashot
26. okt 2011

Ahojte maminky 🙂 konečne som sa sem dostala aj ja....Je toho dosť - malá, škola, domácnosť....ale šak zvládame to za pomoci starých rodičov, hlavne mojej mamuši 🙂 Malinká nám krásne rastie...už sme absolvovali prvé očkovania, všetko ok, našťastie. Teraz ma však trápi, že Dominika začala kakať aj trikrát za deň, je mrzutá, stále ši šibrinkuje ručičkami po tváričke, večer detto to isté, ťažko zaspávame, stále sa hmýrime, ručičkami miháme po tváričke. Podľa mňa zuby to ešte nebudú, je to ešte skoro....neviem, čo to môže byť....Vaše deťúrence to nerobia? A ako ináč? Poslúchajú? My celkom hej 🙂

susanq
26. okt 2011

@vanilashot: Ahojky, tesim sa, ze mala poslucha, a ze vsetko krasne zvladas! Obdivujem ta, ze stihas aj skolu, sice sa doma obcas aj nudim, kedze maly je super, sam sa prehra, aj dost spinka, ale skolu by som asi nedala, takze klobuk dole 🙂 No nas maly od narodenia kaka aj 5krat za den, riadne supy s patricnym zvukovym prejavom do plienok, az tak, ze sa prekaka, hoci hned utekam prebalovat, ked zapocujem ranu ako z dela 🙂 A mala doteraz kakala ako casto? To s tymi ruckami je uplne normalne, maly zacal vsetko chytat a zaroven stale rukami sibrinkuje, chyta si jednu ruku do druhej, proste objavil rucicky... treba asi len vydrzat, kym si na vsetko zvykne, potom sa to asi ustali... ale s tym hmyrenim ti nepomozem, maly sa hmyri iba ked sa potrebuje pokakat alebo si poriadne odgrgnut... tak sa drzkajte 🙂

@katka121 : Kati, este jedna otazka, nezmenil sa maly po tej procedure? My mame uzasne kludne dieta, bola by som nerada, keby ho to nejakym sposobom zmenilo :(

vanilashot
26. okt 2011

@susanq Aj ja som rada, že malý poslúcha 🙂 no moja žabka doteraz kakala raz za deň, vždy okolo deviatej ráno. Teraz to je tak okolo deviatej, a potom okolo jedenástej....Ale tak inak je všetko ok, aj my sa hráme jedna radosť, páči sa nám kolotoč nad postieľkou, a tiež všemožné zvuky hrkáliek :D

bejka82
26. okt 2011

@vanilashot Ahoj, ja som tu už tiež veľmi dlho nebola, ale stále si vás čítam 🙂 moja malá sa tiež šibrinkovala po hlavičke aj po tváričke. mm si najprv myslel, že si objavila vlásky 🙂 až nakoniec nám dr. povedala, že tam má exémiky takže moje malinké sa škrabkalo. dala nám mastičku a už to je lepšie. Nemá tam náhodou tvôj drobček červené fliačky?

sejbry
26. okt 2011

@smeja55 neskúšala, vyskúšam, ďakujem 🙂

sejbry
26. okt 2011

@smeja55 nová? 🙂

sisa00
26. okt 2011

Ahojte nepoznate dobreho fotografa čo chodí fotiť aj domov? Som z Pieštan tak okolie neviem kolko je ochotný dochadzať . aku dialku ...

daniella_c
26. okt 2011

@sejbry Ahoj. Tiez som tu nova 🙂 Nasa Nelka je augustova kocka a este od porodnice mame problem s pravym ockom. Stale jej slzi a najhorsie je to rano, vtedy ma ocko uplne zalepene. Este v porodnici mi detska sestra poradila striekat do oka materske mlieko, ked som to spomenula na poradni tak ma lekarka vysmiala, ze to su take "babske" reci. Skusali sme kvapky aj krem ale nic nepomahalo. Tak sme boli minuly tyzden na ocnon a teraz Nelke kvapkam 5krat denne TOBREX. Mam pocit, ze je to lepsie. V pondelok ideme na kontrolu tak som zvedava 😖

krhlicka
26. okt 2011

@daniella_c
@sejbry baby mne moja doktorka uz na prvej poradni odporucila kvapkat do ocka materske mlieko, takze co lekar, to iny nazor. Tiez som si myslela, ze su to babske povedacky, ale cim viac kvapiek a masticiek som do ocka davala, tym bolo este horsie. Nakoniec som predsa len dala materske mlieko 3dni po sebe, viackrat pocas dna, ocko som inak nechytala, ani si ho nevsimala a zrazu bolo fit. Tak vam drzim palce, nech su ocka coskoro zdrave.

sejbry
26. okt 2011

@daniella_c ahoj, no nám v porodnici davali pamycon potom ešte aj doma, očná nám dala uniflox a opthal - vytierame, a druhá očná ocuflash,teraz tiež vytieram aj striekam mliečko a poradili v porodnici aj detská lekárka o tom vie a aj očná druhá 🙂 tam ideme zajtra sme onjednaní na 10,00 ale dnes som jej volala, že sa bojím toho preplachu a ona, že nemám googliť, že je to sekundová záležitosť, ale dohodli sme sa, že sa ideme ukázať a uvidíme ☹((( chdiatko moje najlepšie mu bolo v brušku, teraz mu iba zle robia, už mu brali krvičku ☹(( mali sme dlho žltačku ☹((

daniella_c
26. okt 2011

Budem vam drzat palce 🙂 No, nie je nic horsie ako ked nase deticky trpia ...

gabika84
26. okt 2011

nemyslim si, ze cistenie ociek mlieckom su babske reci. my sme mali tento problem iba raz, s jednym ockom. dala som jej na to mliecko a na druhy den rano uz nic. mlieko som davala aj na rozne "vyrazky" na tvaricke a pod.
@vanilashot aj moja babika to robi. ja si myslim, ze rucickami si beha po tvaricke ked ju boli brusko. to s tym kakanim je asi tiez normalne. co by som ja za to dala, keby bela uz konecne zacala normalne kadit. ale verim ze to uz coskoro bude ok. kamoska ma vsak rovnako stare babo ako ty a ta tiez zacala teraz tak kadit. takmer po kazdom kojeni 😉

gabika84
26. okt 2011

a co sa tyka fusaku, my tiez uz cca 2 tyzdne jazdime vo fusaku. ked sa ochladilo, som bola leniva Bellu vrstvit a tak som radsej vytiahla fusak 😅 takze ked sa mi nechce ju obliekat, na pyzamko jej dam este jedny ponozky, rukavicky, ciapocku a kabatik, a supnem do fusaku 😝