Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@rikarika @daniella_c tak máme to za sebou !!! 🙂 🙂 🙂 sondáž slzných ciest, mala som hrču v krku ked ma poslali za dvere,predtým mi veľmi dobrá doktorka všetko vysvetlila, tak som s tým súhlasila, no zdalo sa , že je tam strašne dlho, ale trvalo to asi menej ako 5 min a ten plač vôbec nebol taký strašný - chvalabohu ☹ bol to moj velky hrdina 🙂 🙂 🙂 a ked som vošla dovnutra v klude ležkal, dutkal dudulku a klude pozeral , som bola aj som šťastná, že je to za nami. už to je priechodné a doktorka nepredpokladá,že by sme to mali absolvovať znova. sa ma pýtala ako strašne je to opisované na nete,tak som jej povedala, no asi vela mamičiek má zlé skusenosti. ja odporučam 🙂 nie je to taký strašiak ako som sa dočítala 🙂 a vo vetre, veru ani mi nechodíme a keby sme museli,tak sa dobre zababušiť 🙂
@gabika84 no ja neviem, či ju bolí bruško.....pekne si odgrgne po papaní, prdká jedna radosť....keď sa tak začne metať, tak stačí chytiť ručičku, utíšiť ju trošku, a spinká pekne ďalej :D Gabi, ale máš neskutočne krásnu Bellu. 🙂 tfuj, tfuj, nech krásne rastie 🙂
@vanilashot dakujemeee. to bude tym miesanim kultur 😀
@susanq AK si chceš dať poradiť, tak sa toho neboj. Ak nic ine nazabera treba to riešit radikálne - ja som si to tiež odplakala za dverami - dokonca tam zavolali takú obrovskú tetu, ktorá mala silu za dvoch a tám mu držala hlavičku aby sa mu nepohla. JA som vonku plakala s ním - ale vyplatilo sa odvtedy akoby čarovným prútikom problém bol preč, zbytočne som ho 3 mesiace trápila so všetkými možnými mastičkami ............
@susanq MAlý sa potom nezmenil - ako začal otrasne plakať tak aj rýchlo skončil keď som si ho vzala na ruky už len vzlykal a o 3 minútky ani nevedel, že niečo také absolvoval.Ked sme odchádzali z ambulancie bol úlne kludný..... A ked som potom videla že problém úplne zmizol vyčítali sme si že sme tam nešli skôr.
@susanq to som rada 🙂 budem držať palce,určite to zvládnete veľmi dobre. Doktorka mi ešte povedala,že sondáž sa vykonáva u dospelých pred operáciou šedého zákalu - povedali,že to nebolia a ešte to vedia na základe 3 a 5 ročných detičiek, ktoré to takisto absolvovali,to 5, že v pohode A tie 3 musí dobre spolupracovať,ale teda,vraj to nie je bolestivé asi iba tá sekunda.my sme v lavom očku mali 2 prekážky a v pravom jednu,už nie sú 🙂 🙂 pred tým dala do očka kvapky na umrtvenie,tie zaberú hned, to davali aj mojmu tatinovi a ten,že nič necítil. pekne ho zabalili do plachtičky, zlatá,milá sestrička ho asi držala a .... a vážne ked som prišla dnu, vôbec neplakal v klude ležkal 🙂 🙂 tak daj vedieť ako ste dopadli vy. a malý má kolko? my ideme dnes do poradne 🙂 kolko priberáte mesačne alebo za 3 týždne?mne sa malý hladný nezdá,ale asi ani vela nepriberá, tak neviem ☹
@sejbry: tak som volala doktorke, vraj ked mu to zacalo zase velmi hnisat, musime najprv preliecit antibiotikami a plati termin 8.11, kedy mu to urobia... ale si ma potesila, ze sa davaju kvapky na umrtvenie, ale aj tak tam nebudem, bude to musiet zvladnut manzel, mne by srdce roztrhlo 🙂
no my priberame od narodenia ako sialeni :D malinky sa narodil s vahou 3400, v nemocnici velmi schudol, az na 3080, a odkedy sme doma, tak priberal napriklad za 2 tyzdne kilo, potom 500 gramov a potom zase kilo. pred mesiacom na poradni mal 59 cm a 6000 g, ale teraz sa nam s manzelom zda, ze bude mat urite aj sedem kilo 🙂 malinky sa narodil 3.8. a do najblizsej poradne ideme 7.11, takze som zvedava, kolko zase pribral 🙂
Ahojte mamičky. Ked mi vychádza cas, tak Vás tu chodím čítať, ale na písanie akosi nevychádza. (Dnes výnimka 🙂 ) Chcem sa opýtat, ako sú na tom vaše detúrence, vedia sa už smiať nahlas? My sa smejeme od ucha k uchu, ale zatial nie nahlas.
@susanq takže ty máš doma tiež malého sloníka :D my sme mali na poslednej poradni 6780 g. Vtedy nás aj očkovali. Fú bála som sa viac asi ako malá. Pichali ju do obidvoch stehienok....to bolo plaču....ale asi po piatich minútach intenzívneho plaču zaspala 🙂 o mesiac nás to čaká znovu 🙂 už teraz mám z toho rešpekt...bol so mnou aj manžel, a ten úplne zbledol, keď videl, ako sestrička prikvačila malú 😒 a šupla jej to tam.....
@timka156 Ahoj 🙂 my sa smejeme nahlas asi týždeň 🙂 bolo to, a je to také krásne 🙂 neboj, čo chvíľa to príde aj na vás 🙂
@vanilashot my mame doma taky slizik - dlha a stihla Nini 😀 , ma 61 cm a 5120 gramov. Nas ockovali vcera a po ockovani nam povedala doktorka, ze mame pockat este 20 minut a az potom odist a veru Nini aj tych celych 20 minut plackala a mrncala a potom zrazu zaspala, pospinkala si asi hodinku a potom sa tvarila akoby ju ani neockovali, usmevy od ucha k uchu a ani teplotku sme nemali. Akurat dnes je nejaka odkvacnuta uz spi dve a pol hodiny 😵 . Doktorka mi vravela, ze to co pichnu nabuduce uz nebude ta bolava, takze by to malo byt ako tak v pohode.
@timka156 my tiez hadzeme usmevy jedna radost, ale nahlas sa este nesmejeme. Mne sa moja Nini najviac paci ked sa rano zobudi, zbada ma a vystruha taky neuveritelny usmev, ze som cela dojata 😵 😵 Niekedy to na mna skusa aj v noci, ale to ju pekne prikrijem, pohladkam a lahnem si opat spat.
My máme ísť 29.11. na ockovanie do nožičiek a veľmi sa toho obávam... že ako to všetko bude brať môj maličky..dosť, že máme koliky už druhý mesiac.. a neviem si predstaviť čo po očkovaní bude.. uch ☹
@mimikett aj my sme museli kvôli reakcii čakať 20 minút. Naša bublinka to však prespala našťastie. Tiež sme nemali teplotu. Tak dúfam, že to tak bude aj nabudúce 🙂
@susanq jéééj, no tak to veľmi pekne priberáte 🙂 ja ani neviem koľko je také optimálne 🙂 my tak cca 550g za 3 týždne, od porodnice to bolo 580g za dva týždne. A to ste plne dojčení alebo prikrmujete sa ? Ja som mala v porodnici veľa mliečka, malý si už tam potiahol 2 x 110ml a potom plakal a plakal ☹((( aj som odstrekovala po kojení ešte aj 150ml, tak mali aspon pre druhé bábätká , ved v porodnici sú za to vždy rady 🙂 A čo večerné plače,mávate??? My sme mali veľké už od porodnice, ja som bola v takej malej, že spolu nás tam bolo až 4 🙂 pred tým 6 🙂 a ked som odchádzala zostali 2 maminy 🙂 no a tam bolo počuť iba nás 🙂 a tak sme si to aj domov doniesli ,potom sa to ovela zlepšilo, lebo trvávalo to aj 3 hod, teraz máme zase také miernejšie a to sa stále che iba nosiť 🙂 dávali sme biogaia,od včera som prestala, nechcem mu stale niečo davať ☹(
@sejbry : Kazde dietatko je individualne, takze ziaden lekar ti nepovie, ze co je optimum 🙂 Pokial babatko prosperuje, nic mu nechyba, pokial pribera, tak je asi vsetko ok. Nam ani nic nepovedala na to, ze priberal 1 kg za 2 tyzdne .D Len to, ze je velky papkacik, mam dobre mliecko, a ze sa to po 4.mesiaci upravi, ze dovtedy moze kludne priberat ako maly slonik. Je fakt, ze nas malinky uz papa menej, ako zvykol, takze som aj tak zvedava, ze kolko pribral za mesiac, lebo uz je tazky ako slak :D Malinky je plne dojceny. A vecerne place nemavame, nastastie nas vobec neboli brusko, iba obcas, ked nieco zle spapam, a aj to sa prejavuje tak, ze sa viac puci, vyslovene plakat neplace. Prvy mesiac sa maly pucil nad ranom, ale nebolo to nic tragicke, hoci spat sa pri tom nedalo :D
@vanilashot : Mi hovor... coby slonika, rovno maleho mamutka :D
Dievcata, chcem sa spytat.... mala sa mi zacala odtahovat z prsnika.... robila to aj predtym obcas, no teraz uz asi 5 dni po sebe, cez den mava take placlive zachvaty, aj chce pit, aj place.... skusam dat aj na druhy prsnik, a ked ani tam to nedopadne o nic lepsie tak to necham tak, a nakojim ju neskor, kedy neprotestuje, a ide to normalne.....
Vecer mi papa absolutne na jednotku, tak ako doteraz... jednoducho spi, a ked v noci zamrnci a hlada prsnik tak ju vezmem taku polospiacu, nakojim, ani neotvori oci, pomalicky pekne sa napapa a spi dalej.......
Cez den to je ale fakt hroza..... pochopila som ze ju asi boli brusko, niekedy si poriadne grgne alebo pogrcka, tak viem ze to ju trapilo..... ale viackrat sa mi zda uplne ok, nic po tom placi neprichadza ani kakanie, ani grg, ani grckanie..... tak nechapem preco nechce.... Este aj problem co som mala pred mesiacom bol ten ze prud toku mlieka bol velmi rychly, to som sa naucila, ze sa davam viac do lahu aby to neslo rychlo.... alebo ked je pomaly tak si sadnem...... No teraz to nie je ani jeden z tychto problemov....... Tak fakt neviem.... Mala pribera, vsetko ok, ale mi vadi to jej plakanie denne, fakt nervozna, hystericka.... predtym take nieco nerobila, vzdy aj ked sa hnevala, ked sa napojila na prsnik stichla a papala.... a teraz nie....... Ze by ju tak casto bolelo brusko? Alebo jej davam aj ked nie je hladna? pozrela som aj na mamila.sk nejake caste problemy, nikde nic som nenasla, co by to mohlo byt.... Malu vylucne dojcim, ziadne flase..... iba cumlik, aj to nie stale iba na ukludnenie....
tak neviem ci sa mam znepokojovat alebo je to ok.....
@katarina6 ahoj, no aj my máme sem tam podobný prípad, teda bolo to horšie, ale stava sa to aj teraz napr.aj dnes ☹ malý napríklad začne papať a po chvíli sa začne odťahovať a plače a plače ☹((( skušala som aj druhý prsník potom zase opačne no nič potiahol a plakal a odťahoval sa. Myslela som si , že mu ide pomaly mliečko, ale začal sa odťahovať aj ked sa spustilo,tak som zavolala laktačnú poradkynu. Ukazala nam ako ho mam pri dojčení držať a potom polohu na kakanie 🙂))) ta zaberá dodnes , aj ked akosi sme prestali , už len raz za den, lebo tiež mame problém s bruškom.A potom sme skusili zarobiť nutrilon podali sme mu ho prstom cez cievku a urobil to isté. Tak to asi tym , že mu mliečko netieklo nebolo, na nič konkretne sme ale neprišli, iba že mu mam davať papať hned ako si vypyta, žiadne prebalovačky pred tym ani nič, aby ešte nezačal plakať,aby bol v klude a tak to aj robím a ked plače,že nechce tak mu nedám, sa to zlepšilo tak uvidíme.A inak bola uplne proti cumliku, ten ale my máme 🙂
Ak na niečo prideš čim by to mohlo byť daj vedieť 🙂
používate šatky na nosenie bábätiek?poradíte mi s výberom prosím???je ich toľko, že fakt neviem 🙂)))
@katarina6 Aj moja mala to robi, presne ako ty pises, v noci papa bez problemov a cez den je nervozna vzdy ked si ju prilozim, zacne strasne plakat, tak prilozim k druhemu, trochu sa napije a place, tak zase sa vratim k predoslemu prsniku a zase sa trochu napije a uz ukludni.. Ja si myslim, ze to robi, ked je velmi unavena, ze nevie ci spat alebo papat.. Lebo ked sa trochu napije, dam jej cumlik a si pospi chvilku a potom uz papa normalne..
@sejbry a my mame rovnako narodene deticky? 🙂 Tvoj Misko je tiez 17.8.? 🙂 sa ukazuje ze 2mes. a 1 tyzden aj mne aj tebe.... 🙂
@luckita
@emily3
no tak som rada ze nie som v tom sama.... a robim to iste co vy.... ked nechce, tak nechce..... a dam jej neskor ked sa ukludni, vyspi.... atd... a neskor potom sa napapa..... Len asi to beriem dost osobne 😝 , ze zrazu nechce a tolkokrat za sebou, lebo vzdy ju mliecko umlcalo 🙂, vzdy papala, tesila sa.... az na tie rychlosti tokov, s tym bol problem.... alebo brusko... ale ze by len tak od unavy nechcela papat... alebo len tak.... to sa mi nepacilo......
Ale asi to tak bude..... bud je prilis nervozna, ked je unavena a nespala dlho v kuse, alebo nie je hladna.....
Lebo mliecko tecie, vzdy skusam stlacat ci tam je, a je.... tak na to sa nemoze stazovat ze nie je.....
....no ako vravim - taky nijaky dovod - ze je nervozna sa mi nechcelo verit ze taka je, lebo vzdy ju cuckanie ukludnilo..... no budem to sledovat dalej.... Mozno je to tym ze rastie, a mozno vacsie babatka nepotrebuju papat tak casto ako predtym.... ci to je blbost?
@katarina6 deti rastu a menia sa im potreby a kazde dieta je ine...moja prva ta stale bola na mne prisata, vzdy si dala ked som ju ponukla...dalsi necheli...ani Laura, v noci ked plakala nechela v\zdy papat, tlacilo ju brusko, popestovala som ju, odgrla si a spala dalej...teraz uz spinka celkom dobre 😉

@sejbry
@daniella_c ahojte dievcata, ja som pri dvoch starsich dcerkach mala problemy s ockami na dennom poriadku, materské mlieko pomohlo len obcas, vzdy pomohli kvapky od ocnej dr., takže k preplacovaniu sme sa chvalabohu nedostali, ale pravidelne si odstat radu na ocnom - no skoda reci. Vsimla som si vsak, ze vacsinou to chytili na vetre, takže napriek tomu,že sa hovori, že treba chodit von za kazdeho pocasia, ak fuka vietor, von nejdeme ani za nič a teda najmladsia zatial problemy s ockami nemala. Možno je to hnisanie ociek reakcia na prach v ovzdusi.