Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@sejbry pri druhom dietati som si kupila babyvak a bola som snim velmi spokojna, aj maly ho mal rad... a babysatku skusam teraz, len neviem tie uvazy, len jeden, a malej sa tam velmi nepaci, radsej je v babyvaku.... este mamicky pouzivaju manduchu a su s nou s pokojne..no tiez to nieje lacna zalesitost...treba vyskusat v com bude babatko spokojne, co bude vyhovovat obom...babysatka ma este tu vyhodu , ze je na dve plecia a zataz je rovnomerne rozlozena...babyvak je na jedno plece...a po dlhsom noseni to dost citit... 😉
@emily3 my máme doma jeden nosič, ale chcela som šatku, myslela som, že by mu tam mohlo byť dobre, totiž sme si ho asi pestovať naučili a tak ho niekedy aj dve hodiny nosím a on driemá ☹ 🙂 a všatke by som aspon niečo spravila nie??? no neviem☹ a tie uväzy no máš návod asi,že?treba sa to naučiť a prečo sa jej v šatke nepáči a akú si si vybrala?máš elastickú,či pevnú a značku?
@katarina6 a ako priberáte? my ideme zajtra do poradne,mali sme ísť v piatok, ale doktorka volala, že máme prísť v pondelok niekam musela ísť . Ja neviem, či dosť priberáme ☹ a ani neviem ako zistím, či mám dosť mliečka . Od porodnice je to teda pekný rozdiel, vôbec nemám také naliate prsníky, ale ked stlačím tak mliečko vystrekne,ale kolko ho tam je to neviem ☹
@sejbry satku mi pozicala kamaratka, a moja sesternoca je poradkyna na nosenie deti...a pocedala ze je dobra ta satka, ale aka je nieviem 😅 ...zatial som sa naucila jeden uvaz.... niekedy sa mi to nepodari dobre priviazat....... treba vyskusat... 😉
a mlieko, nemusis mat naliate prsniky, ono sa ti to upravilo a mas tolko kolko potrebuje tvoje babo... ked je babo spokojne, je vsetko ok 😉
@sejbry neviem veru ani ja presnu vahu.... ale vazili sme na kuchynskej vahe malu, dali sme ju do takeho kosika... a mala 5,1kg, ale vraj to vzdy vazi o cosi menej nez v poradni.... Naposledy mala 4,48kg, tak myslim ze je to ok, normal je myslim od 0,5 - 1kg pribrat za mesiac....
Inak vsetko ok, mala sa rehoce uz asi mesiac aj nahlas 🙂, to ona je taka herecka... zakrici si a zachvilu sa rehoce akoby sa nic nestalo 😀....
@sejbry ahoj. ak chces kupovat satku, nekupuj uz elasticku. ja ju mam a bola skvela na male babo, je vhodna ale iba pre deticky do cca 6 mesiacov. ak satku, urcite pevnu. ja by som ale odporucila uz manducu. aj u nas v tn kocka co predava vaky, satky nosice vravela, ze kedysi, ked nebola manduca, vsetky baby satkovali, teraz sa uz ale oplati viac manduca. je praktickejsia, vhodnejsia aj pre tatov, je do 20 kg. ja som kupila nosic (ja mam znacku Beco), satku asi coskoro predam.
@katarina6 aj Bela sa z casu nacas odtahuje. podla mna na 99% brusko. nemusi boliet, mozno je v nom len vela vzduchu/plynov.
my sme nejak ochoreli ☹ mna boli hrdlo odvcera a Bella ma vela soplikov, uz som vytiahla aj odsavacku na vysavac. je naozaj skvela, len skoda, ze ju vobec musim pouzit. samozrejme vsetko sa to takto zomlelo, lebo zajtra odchadzame na 4 dni do tatier. uz sa tesim ako budem na hoteli zhanat vysavac 😒
@katarina6 Moja mala robi to iste - pije , zrazu zamrnči a odtiahne sa , potom si dá 2 glgy a zasa ... a zasa .... nie je to vždy - hlavne navečer . Vtedy kojenie preruším a nechám ju ukludniť a keď za pol hodku vyhladne este viac tak potom sa nakoji v pokoji....... nuž musí sa naučiť že si treba mliečko vytiahnuť...
Caute baby, citam vas, ale som leniva pisat. S malou sme na relaxacnom pobyte u mojich rodicov = dedkovci obskocia malu a ja mam volno🙂
@katarina6 aj nasa mala sa odtahuje pocas pitia, zacne pistat. Potrebuje si odgrgnut, potom jej ponuknem znovu a uz pije v pohode.
@sejbry skus sa poradit v teme tu na Mk, kde preberaju satky a nosice. Ja mam satku Didymos Indio a som s nou maximalne spokojna. Ako pise @gabika84 kupila by som si na tvojom mieste bud pevnu satku alebo manducu. Ja mam zatial iba satku, ale planujem dokupit manducu.
@gabika84 babulky, rychlo vyzdravte, nech mozte spokojne cavargovat po horach🙂zelam vam krasnu dofcu, prijemne pocasie a aby nebolo treba ten vysavac.
@gabika84 ja som chcela šatku koli tomu ,aby tam mohol spinkať a bol tam ´´schovaný´´ tak neviem teraz ☹ my nosič tiež jeden máme kupeny, vtedy som ešte o manduce nevedela a v nosiči ho teraz asi ani po vonku preniesť nemôžem ,resp.v zime, tak neviem ,bože kým sa rozhodnem bude aj chodiť 🙂))) ale dakujem pekne za radu a tebe tam malinká spinká? v tej šatke? a tie tatry, no závidím 🙂)))
ahojte augustove maminy.. 😀 😀 my uz mame 2a pol mesiaca..a dokoncy nas sestricka nadovsetko lubi.🙂 ako je to u vas co mate viac deti.. 😕 😕
@krhlicka ja už fakt neviem, či šatku, či babyvak???? nosič máme ale ja ho chcem ešte ´´schovať´´ pri maminke 🙂)))
a s menzesom, no už som sa na to tiež pýtala, lebo som dostala ☹(((( a myslela som , že mi dojde mliečko, ale vraj je to ok, môžeme mať menzes aj dojčiť, aj ked nemusel byť 🙂)))) to by sme si riadne oddýchli 9 mesiacov pred a šesť mesiacov po, no aká paráda 🙂)))
Mamicky, uz sa meni farba ociek vasich babatiek? Alebo su stale sedomodre? Ja totiz neviem, ci mala bude mat sede oci po babke alebo je to este stale ta babatkovska standartna farba...
caute kocky, my sme sa uz vratili z dovolenky. super pocko, super jedlo, tury, bazen, sauna masaze- no proste hnus 😀 odporucam kazdemu. netreba sa cestovania s babatkom bat. malinka to zvladala v pohode, bola kazdym obdivovana, hoci v hoteli bolo vela deti, dokonca aj babatiek. z ciech, madarska, atd... Bela bola prvykrat v bazene, fotodokumentaciu dolozim neskor. celu dobu mala neskutocne serioznu tvaricku, ale hrdinka ani raz nezaplakala 🙂 nosic bol skvelyyy, nelutujem, ze som ho kupila. Beli v nom vydrzala buvat celu cestu zo strbskeho plesa na vodopad skok a naspat (cca 3 hodky). v satke si taku turu predstavit neviem..
co sa tyka menzesu, ten som ja este nedostala a ani neplanujem 😀 a co sa tyka ociek, moj nazor je, ze take sedomodre ocka sa este zmenia a ocka, ktore su uz teraz take vyrazne sytomodre, ostanu modre (hlavne ak maju modre oci rodicia, bo napr. hneda farba je dominantnejsia) , ale to je len moja domnienka, bo my mame ocka od narodenia tmavohnede, takmer cierne 🙂
@gabika84 tíško závidím... 🙂 .. A s očkami je to takto - dvaja hnedookí rodičia môžu mať modrooké dieťa /ako my - sme obaja hnedookí a starší syn má nebíčkové očká/ tu vraj musíš pozareť až 6 generácií dozadu..... ALE dvaja modrookí rodičia nemôžu mať hnedooké dieťa - iba modrooké /alebo tam bol tretí majster/ 🙂
Starší ked sa narodil mat také akoby slivkovo modré oči a iba mu bledli a bledli a teraz ich má svetlo modré a dcérka mala také modro šedé temné a teraz sa vyfarbujú do hneda.
@katka121 a co zelenooky a hnedooky rodic? 🙂 zrejme hnede ze? lebo tie tmave su dost dominantne... a to sa mi teda nechce verit ze hnedooki rodicia maju modrooke dietatko 😀DD to musi byt zabavne.... 🙂.
No nasa mala ma hnede az cierne oci po ockovi... nic zelenosede sa tam nerysuje... 🙂... aj ked zo zaciatku nejake naznaky boli...

@emily3 no super, my máme veru doma aj oktober 🙂 vidím, že nisíš šatku,poradíš mi s výberom ??