icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

dadulajda
5. nov 2011

ahojte baby, ako sa mavate? co deturence rastu vam?? maly si uz pomaly robi rezim, takze mam uz cas aj na seba, nielen na neho 😉 Mame nejake problemy s grckanim a dr.nam predpisala Nutrilon RA.nekupila som ho este..rozmyslam stale ze ako co najdlhsie kojit, ale poriesit to jeho grckanie. Uz to trva asi mesiac a najskor hovorila, ze je prezraty,ale neni to v tom.On grcia aj ked sa zobudi a neni najedeny.Na rovnom absolutne nemoze byt, stale ma pod hlavou vankus a uz sa mu aj bojim o chrbatik...zevraj ked zacne chodit bude to lepsie, no len kto to ma este znasat 6 mesiacov 😖 a bud.tyzden ideme na ockovanie.Mate to uz niekto za sebou? ako to znasali malicki? ja sa neviem rozhodnut ktoru vakcinu mu dat...mate uz skusenosti?? pekny dniik 🙂

katarina6
5. nov 2011

Dievcata,
tie co mate problemy s kojenim ako ja co som pisala na predch. stranke... ze sa vam deturence odstrkuju od prsa, a velmi sa hnevaju atd..... Tak kamoska z ineho fora mi poslala tento super clanok, vola sa to Strajk, dieta strajkuje, a su tam vypisane aj mozne dovody (po vyluceni toho ze boli brusko ze si chce odgrgnut, vygrcat sa alebo kaka a tlaci), tak tu su dalsie dovody co sa deje......
Dufam ze to pomoze aj vam, u mna to je zrejme ta nizsia produkcia mliecka, lebo mala pije, pije ako diva, a potom sa zrazu zacne odtahovat, uz to tak rychlo netecie, a to ostatne sa jej uz nechce tahat.....
Tak dufam ze aj vam to pomoze... su tam odkazy aj na nejake protokoly Jacka Newmana - to som zatial nenasla kde je - zrejme niekde na www.mamila.sk, ale som to nenasla...
Tak dufam ze vam to pomoze...... a snad aj mne 🙂....
(Rabiva vdaka za pomoc)

http://www.mamila.sk/domain/flox/files/pre-pora...

romea
5. nov 2011

ahojte, aj naša malinká mám niekedy pocit že štrajkuje, keď prestane tiecť prúdom, tak sa jej nechce cuckať a vyťahovať si zadné mliečko ☹ predtým trošku štrajkovala ale vždy sa po x-tom kráte a odtiahnutí aj tak nakoniec prisala a vycuckala aj to, teraz je už staršia a asi lenivejšia 🙂)) kojím po ležiačky a tak ma napadlo, že skúsim opäť po sediačky ked sa už odťahuje z prsníka a ono to funguje a potom som niekde čítala, že treba zmeniť polohu a po sediačky mliečko tečie rýchlejšie. Takže naše kojenie niekedy vyzerá chaoticky najprv poležiačky, potom po sediačky, najprv pravý prsník potom ľavý, ale hlavne že je malinká spokojná. Po ležiačky som práve začala kojiť kvôli cisárskemu ale aj na zmiernenie toku mlieka a teraz opačný problém 🙂

gabika84
5. nov 2011

kocky mne sa zda, ze ten strajk si preziju vsetky maminy. @katarina6 nemyslim, ze mas nizku produkciu, mne by sa tiez zdalo, ze mam "malo mlieka", ked sa mala jeduje a nechce sa jej tahat, prsniky mam makke atd. ale ked stlacim, tak tecie. normalne si dokazem rucne odstriekat, takze to nie je tym, ze by bolo malo mliecka.
@dadulajda na nutrilon sa vykasli. ked ho raz zacnes davat, tak je skor ci neskor koniec kojeniu. deticky v tomto veku este nemaju dobre vyvinuty pazerak, preto sa im mliecko vracia naspat a grckaju. ked grcka z tvojho mliecka, je velka sanca, ze bude aj z umeleho. nevzdavaj to. kamoskina mala tiez grcka od narodenia. ono to raz prejde. ked ho chces dat vyssie, nedavaj vankus ale strc nieco pod jeden koniec matraca.

katarina6
5. nov 2011

@gabika84 no tak co mam robit? dnes sice bola lepsia, lebo spala cez den dlho tak ked sa zobudila dala som jej takej rozospatej napapat vsetko v klude..... No potom tie dalsie kojenia dost bojkotovala, pila pila a zrazu sa zacala hnevat.... akoby chcela este a tam nic..... ono tam bolo este ale myslim ze malo a neislo to tak pekne rychlo.... tak myslim ze ho mam menej....
na tom linku sa pise ze ked budem odsavat ked nepapa ze to pomoze, tak skusim to.... a aj nejake caje pit na vyssiu produkciu a z jedla co mam take jest na zvysenie nevies?

katka121
6. nov 2011

@katarina6 zelenooky a modrooky môžu mať vše Mtky farby - môže to byť až 6 generácii dozadu z obch rodín. MY sme sa o to zaujímali práve pretože že dvaja tmavo-hnedookí rodičia máme dieťa so svetlo modrými očami. Môj dedo mal modré oči aj manželova sestra je modrooká.... takže..... ale moja malá bude hnedooká po tatinovi a mamine - očká jej už hnednú

gabika84
6. nov 2011

@katarina6 katus moja robi teraz presne to iste. obcas pomoze odgrgnutie, ale vacsinou ju po case prehodim na druhy prsnik. najlepsia je na to asi priecna poloha, rukou pevne drzat hlavicku, ja druhou rukou este aj pridrzam rucicky, aby nimi tolko nemetala. na zvysenie produkcie je tusim dobra senovka a benedikt, idealne v kapsuliach. take ze cierne pivo, vinea a pod. nepomahaju...

katarina6
6. nov 2011

@gabika84 mne vcera odpisala ta pani co pisala knihu o dojceni na Mamila.sk, a strasne ma vystrasila, az mi bolo do placu...... vysvetlovala tam veci dost odborne a musim to este raz precitat ci to chapem spravne. Jednoducho mi povedala v skratke, ze toto je taka laktacna kriza, ktora sa deje takmer kazdej, no dolezite je ako sa s tym dieta vysporiada... A kedze si mala navykla na cumel, nevie vraj dobre vysat to mlieko co tam zostava.... Lebo na zac. kojenia maju vsetky mamy NADprodukciu mlieka, takze dieta nemusi velmi sat, no pomaly sa znizuje a dieta ktore pouziva cumel sa s tym aby vytiahlo aj to co tecie pomaly nevie vysporiadat.... a je teda hladne...... povedala mi ze moja mala nema kriticku vahu ale vraj sa to percento co sa tam pocita znizuje a to co robi mala nasvedcuje ze to bude horsie......
Riesenia: zvysit produkciu mlieka uzivanim tej senovky, benedikta co si pisala, potom domperidon akysi a tym by som mala mat znova tu NADprodukciu mlieka a to vie vypit, na co bola zvyknuta.... ale nie je to riesenie probl. Musim prestat davat malej cumel.....
Problem je jednoducho s Tokom mlieka - pije len ten rychly a ku koncu ked sa spomaluje to nedokaze vypit.... Aj stlacat prsnik mam, to skusam, no to nepomaha, hneva sa dalej.....
Tu senovku grecku som kupila to mam, a musim sa dat dokopy, lebo som dost vystrasena.....
Mala ma 5,180kg a 59cm - je velmi dlha od nar., tak podla tabuliek by mala mat viac kg, no ona nema ziadne ine problemy, smeje sa stale, kaka kazdy den, aj cika, aj spinka.....
no fakt neviem, musim si verit ze to zvladnem, no strasne sa bojim ze je to vina cumlu....... ☹

dadulajda
6. nov 2011

@gabika84 ahoj, vies co ale uz to parkrat aj vdychol, skoro sa mi pred ocami zadusil..no fakt som pri nom uz revala ze sa 2x narodil.lebo ma aj sople trochu a ked ma plny nos a ide mu von aj nosom, reve, nema sa ako nadychnut, no mali sme s nim uz "zabavu". a chcem dr.poziadat aspon o sono, to mu nespravi nic.Ak je to reflux, co mi ona nepotvrdila, ale ja som si ista, tak sa to tam ukaze.Newem ci mam jest insie,lahsie,alebo ja uz newem.trva to pridlho a hocikedy aj ked nevygrcne, vidim ako preglga.aj ked kope nohami, to sa ani v hrazdicke nemoze hrat.a len by sa nosil na rukach... myslis teda ze ten Nutrilon nepomoze???? ja uz naozaj newem...ina dr.mi poradila zase Infandofil-to je homeopatikum na podporu dobrych bakterii v zaludku.ale jemu travi dobre.to je asi zbytocne... jooooj ma to stve..nemate nikto taketo problemy??

dadulajda
6. nov 2011

@katarina6 ahoj, ja citam jednu knihu, ze co s miminom kazdy mesiac robit a tam je toto napisane,ze kazde mimino sa okolo toho 3.-4. mes. zacne s bradavkou hrat, lebo sa viac o vsetko zaujima a duplom ked ju nechas kojit sa ako dlho chce, nema potrebu sa snazit.ked sa zacne krutit, potrestaj ju, odstav na 10 min. nech sa vymrnci a potom jej dat opat, kym nebude papat pekne.Aj maly dakedy blbne, ale on si chce vacsinou odgrgnut..ale dakedy tiez vyzera ze ako je hladny, aj ma uz cas,prilozim a len dudluje...netrap sa a papaj vela nech mas vela mliecka. 🙂

katarina6
6. nov 2011

@dadulajda ach, no mala som si aj ja nejaku knihu kupit veru... ziadnu nemam poriadnu po porode... ☹.....
mala bude koncit 2.mes. este nie je medzi 3.-4.mes. ale to je asi jedno....

gabika84
6. nov 2011

@katarina6 neboj katus, nestresuj, mliecka je presne tolko, kolko mala potrebuje. na rastove tabluky sa vykasli. moja ma teraz cca tolko co tvoja a je o 2 tyzdne starsia. nic proti laktacnym, ale kazda ti povie, ze to vsetko kvoli cumlu 😉 hold, nemaju cumle rady. ale vieme kolko cumlikovych deti bolo dojcenych aj do 2 rokov... ak chces, tie pripravky vyskusaj, nic za to nedas. bud striedaj prsniky, alebo ako pisala @dadulajda malu na chvilu odloz a potom priloz k tomu istemu prsniku (akoze na oklamanie)

dadulajda
6. nov 2011

@katarina6 no ja drzim palce..kazda mame nieco s tymi miminkami. ale hlavne ze ich lubime a riesime to. casom sa vsetko zlepsi. 😉

dadulajda
6. nov 2011

@gabika84 nepochopila som..preco ho oklamat?

katarina6
6. nov 2011

@gabika84 ... no ved ja menim prsniky, jasne ked nechce z jedneho, skusam na druhom, niekedy to pomoze niekedy nie.... aj stlacam prsnik aby jej to islo viac tak ku koncu.... a ked sa strasne moc hneva, tak ju odlozim, lebo to sa nic ine ani neda robit..... snazim sa ju ukludnit, a za polhodinu skusim znova....
Ono dnes to bolo celkom ok, iba navecer sa jedovala, inak cely den bola dobra.... bud nechcela papat ked som jej dala ze len tak zuzlala a otacala hlavu a pozerala okolie, vobec ju nesral nejaky prsnik 😀, ked sa nejeduje tak to je ok,.... ale potom ked papa a zacne sa jedovat po dlhsom piti.... tak fakt sa bojim ze tam nie je nic, ale vzdy skusam stlacit a je tam... len zrejme menej a nejde to proste rychlo.....
a to priecne kojenie ved to je normalne vodorovne nie? ze drzim malu pri prsniku vodorovne akoby jej telo kolmo na moje telo.... Ved ja len tak kojim.... a teda niekedy este v leze, lahnem vedla nej na bok a ona proti mne je na boku a papa.....
tak som rada ze aj tvoja Bella ma taku vahu....no dnes to bolo o nieco lepsie dufam ze sa to takto zlepsi.......

@dadulajda .... to som nevedela ze neskor babatko si len tak z prsnika spravi hracku, resp. ani to nevnima ako jedlo a pozera si okolie.... ja vzdy porovnavam vsetko s minulostou, co nie je spravne, a zasa som zabudla ze dieta sa meni z hodiny na hodinu co plati teraz, neskor nebude.... a naopak.....
Inak nam aj so zaspavanim zacala sa na rukach zasa nosit.... nezaspi inak nez na rukach.... 😝 a to som velmi machrovala ako ju dam do postielky s plienkou a cumlom a spi ako si zmochli tu plienku.... tak uz na to prisla 😝 , ze ta plienka nie je mamine tricko....
Takze uz asi dva tyzdne sme zasa len na rukach pri zaspavani... no a cez den tiez dost na rukach..... aj ked dokaze sa chvilu zahrat na hracej podlozke, potom aj hrkalku uz vie chytit do ruky cielene a hrkat si s nou... ale stale vyzaduje spolocnost... aby niekto pri nej bol, rozpraval na nu, aby sa mohla rehotat 😀, a dokonca vcera sa zacala smiat sama zo seba v zrkadle, ked som jej ukazovala aka je opica, a robila najazdy na zrkadlo ze Kuk! 😀 tak sa rehotala na sebe ako sa tam videla 😀.....
Stale by sa len rozpravala 😀... Ja som ukecana, ale toto toto dieta.... to bude asi fakt nekonecna paska... chudak moj manzel 😀..... toho nebavi mne stale odpovedat, a ked bude mala 2x horsia 😀, to ho asi porazi aj ked teraz malu zboznuje! 😀

Ukludnili ste ma trochu.... snad to bude ok.....

susanq
7. nov 2011

ahojte kocky... dlho som tu nebola a pozeram, ze sa tu vyskytli rozne problemy... drzim vam palce, nech to zvladnete co najlepsie... @gabika84, Gabi ako je malinka s kakanim? Uz lepsie? @dadulajda: takze malinky ma reflux? osobne by som urcite neskusala umele mlieko, ale co nemoze uskodit, je odsavat materske a zahustovat krupickou... je to sice o hubu odsavat a zahustovat a krmit z flase, ale mozno je to lepsie riesenie ako umele mlieko. A mozno trepem somariny, kazdopadne snad ti niekto poradi lepsie, ako umele mlieko. My sme na krupicke vyrastali a nic sa malemu nemoze stat, ved uz ma 3 mesiace. Kedysi sme od troch mesiacov jedli uz zeleninku. Rozhodne s tym umelym pockaj najdlshei,a ko sa bude len dat. Inak drzim palce.

@katarina6: nenechaj sa laktacnymi vystresovat, dudlom to podla mna vobec nebude. Ak mas menej mliecka, da sa to vzdy nejako zvysit, ale stresom tomu nepomozes, takze sa drzkaj, pekne v klude, ved malinka je uz skoro 3 mesiace kojena a keby ste aj prestali, tak sa svet nezruti. Kazdopadne papaj to, co ti odporucili, ale ja musim za seba povedat, ze mne vinea hrozne pomaha. vzdy ked citim, ze maly mi vysal prsia, tak si dam zo dva pohare viney a mam do hodiny naliate prsia ako svina 🙂 Kazdopadne je pravda, ze laktacna kriza je takmer u kazdej mamicky, ja to zatial nepozorujem, stale sa mi prsia v noci nalievaju, dokonca az tak, ze mi pretecie aj tampon, co mam v podrpde a musim si tam davat latkove plienky, aby som nezamocila vsetko naokolo. Pevne verim a dufam, ze tato kriza rychlo pominie a ze sa vam deticky nebudu priecit na prsnikoch a ze budete mat dostatok mliecka. keby som vam mohla nejako pomoct, pomozem, sama to nepoznam, preto s vami mozem len sucitit :( drzkajte sa, dievcata!

my dnes ideme na poradnu, caka nas ockovanie, drzte palceky, snad to malinky zvladne 🙂

majjka1985
7. nov 2011

Ahojte mamicky 🙂 Dnes ideme na nase prve ockovanie. Strasne sa bojim, mala bude kricat o dusu ☹ Snad to nejako zvladneme 🙂 A davate ockovat aj proti rotavirusom?? Ja som to zvazovala, ale vela ludi ma odhovorilo, tak nedavame. Snad to neolutujem! Tak pekny dnik a drzte nam palce 😉

susanq
7. nov 2011

@majjka1985: aj nas dnes caka ockovanie 🙂 rota sme nedali ani my, verim, ze to vsetko zvladneme 🙂 drzkajte sa!

majjka1985
7. nov 2011

@susanq aj vy sa drzte. Ozveme sa ako sme to zvladli 😉

krhlicka
7. nov 2011

@katarina6 cauko Katulik, aj Dory sa jedosi na prsniku a dudlom to podla mna nie je...vzdy si potrebuje odgrgnut.
A potom jej dam didku znova. A mam kopec kamosiek, ktore bez problemov koja este aj jeden a pol rocne deti a tie dudluju uz od porodnice 😝 Inak ocuj, ty si fotis Taliu sama?nadherne foto mate kocky 🙂 Ja som skusala urobit krpani zopar foto podla Adele Emerson, nieco vydrzala, ale potom bola straaasne mrzuta a bolo po foteni. A este k tomu sa mi neusmeje, iba kuka, co okolo nej saskujem. Takze nas musi fotit niekto iny...

krhlicka
7. nov 2011

@susanq @majjka1985 dajte vediet baby ako dopadnete, nas caka ockovanie vo stvrtok ☹
rotavirusy neockujeme...keby som nemusela, neockujem nic, ved materske mliecko je najlepsia ochrana 😉

krhlicka
7. nov 2011

No a u nas je najnovsie krpana bud vyskerena alebo mrzuta ako sanky v lete...
Strasne slinta, nervne ocuckava pasticky a vsetko pcha do ust. DUdel mavala vacsinou len v kociku, najnovsie
si ho pyta v kuse, ked vypadne z ust, je zle. Spi hala bala, ked ju ulozim skor, ako je odkvacnuta, je zle...
Myslite, ze mozu ist uz zuby?!

katarina6
7. nov 2011

@susanq
@krhlicka
Baby, dakujem za podporu, uz sa snazim mysliet viac pozitivne...... snad to bude ok......

@krhlicka ano fotim si malu sama, som fotografka, aj ked teraz som na materskej, takze akurat s malou sa snazim experimentovat 🙂, ale take male babatka som predtym nikdy nefotila, tak sa ucim a stale to nie je ono, no snad to bude cim dalej lepsie.... Moja mala inak fotenie zboznuje 😀DD teda iba ked blyska blesk, sa zgeri....a dokaze pozorovat vsetko a bavi ju to.... problem je ze nie velmi dlho 😀DD a ja kym si tam vsetko ponastavujem (fotak, blesk, odraznu dosku....)... potom sa jeduje a potom zaspi,... tak ju este otravujem taku spiacu chvilu a koncim....

mimikett
7. nov 2011

@katarina6 ahoj, my zapasime presne s touto istou vecou. V noci papa uplne bezproblemovo a cez den sa tak dva-krat jedosi a ja som z toho paf, ze ci neni mlieko alebo kde je problem. Nesuhlasim s tym, ze na vine je dudlik a ked tvoja malinka chce dudku tak jej ju neber. Moja Nini si da dudku maximalne tak v autosedacke a obcas vecer ked zaspava inak s nou nie je velka kamaratka a vidis problem je aj u nas. Tiez ked ju kojim a zacne sa jedovat skusam si stlacit prsko a vidim, ze mliecko tam je, tak ako pisala Gabika prsia uz nemam take tvrde ako predtym, su maksie, ale ked stlacim tak mliecko ide. Ja skor zacinam mat pocit, ze nie az taka hladna a len vymysla 😅 Ked bola este mensia tak papavala kazde dve hodiny dvadsat minut. Teraz sa vie napapat za pat minut a hotovo je spokojna, potom sa uz len hra 😀 Ked je hore tak sa na mna uskrna a olizujemi prsko a strasne sa na tom rehoce a ked zaspi tak citim ako len zacne dudkat, tak ju aj za chvilku rusim, ze ziadne take moja mila... Ked sa zacne jedovat pri kojeni, tak bud zmenit polohu do lehu alebo ju silnejsie chytim a robim pssss a ona sa ukludni. Ak sa vsak zacne jedovat az po urcitom case, beriem to tak ze uz ma dost a dam ju prec z prska a pyta si opat az za take dve hodinky. A este k tej hmotnosti a dlzke, ja mam starsiu babiku ako ty a ma 5300 gramov a 61 cm a teda vobec jej teda neni menej 😝 . Nasa doktorka hovori, ze je taka akurat a veru energie ma kopec, vela sa smeje, hra sa a cim dalej tym viac si vyzaduje pozornost a byt na rukach, aby mohla obdivovat svet okolo. Ono je to asi tak, ze stale s tymi nasimi detickami budeme nieco riesit 😵

mimikett
7. nov 2011

@krhlicka ja uz tiez zacinam mat podozrenie, ze ju pobolievaju dasienka. Nenormalne slince a bud si cuce svoju ruku alebo moj prst si otiera o dasna, pritom zamrnci, obcas to trva aj pol hodku, hodku to mrncanie a to ju musim mat na rukach, lebo keby lezala tak by z mrncania bol hrozny krik 😀 Kazdy den jej pozeram do hubicky, ze ci nahodou sa tam nieco nezjavi. Viem, ze je skoro, ale take zuby sa mozu drat na svet a pol roka, no nie?

katarina6
7. nov 2011

@mimikett
no...dnes sa mi veru tiez rehotala pri kojeni... jedno prso vypila a ked som ju dala na druhe zacala odmietat a potom sa na mna zacala smiat a rozpravat asi ze preco nechce.... 😀 ale nerozumela som.... 🙂... tak to je ten lepsi pripad ked sa nehneva ale usmieva..... to by som brala.....
A nie je to nelogicke? ze ked bola mala tak jedla casto... a teraz je vacsia a potrebuje predsa viac jest, tak by mala jest este castejsie nie? Ved tie prsia mi nerastu zeby tam bolo viac neskor.... 😒
a to ako je so zubami? lebo moja zacala slintat uz asi 2 tyzdne nazad.... to je znak ze sa tlacia zuby? tak skoro? a ako viem ze jej rastu? to sa nejako da nahmatat?

mimikett
7. nov 2011

@katarina6 Je to zvlastne, no myslim ze teraz ma uz taky silnejsi cuc, tak asi preto je rychlejsie napapapana 😀
To, ze dieta slinta este neznamena, ze mu idu zuby. Ono ked si to tak zoberieme, tak kebyze nemame zuby tak slintame aj my 🙂 Ked idu zubky tak je vacsinou dieta nervozne, zle spi ci uz cez den alebo v noci, vsetko pcha do ust a slinta este viac ako normalne. Nini mala taku krizu od nedele do stredy, poriadne nespala cez den, v kuse mrncala, plackala takym auau placom, stale bola na rukach a v kuse si nieco davala do pusiny a ked som jej dala moj prst tak si nim skrela dasienka, inokedy to nerobi len ho cuca. Viaceri mi povedali, ze to idu zubky, no fakt je ten, ze to prvy zub moze mat kludne za pol roka.

susanq
7. nov 2011

tak babulky, poradna za nami 🙂 malinky ma 3 mesiace a 1 tyzden a vazime 7000 g a meriame 63,5 cm :D pani doktorka vsetko ocekovala, krasne drzime hlavicku, uz sa zaciname pretacat z bruska na chrbatik a dokonca dvihame hlavicku na chrbte... maly si ju taha k brusku... ockovanie zvladol fajn, samozrejme pri vcelicke plackal, ale akonahle sme prestali, zobrala som ho na ruky a uz sa usmieval kade tade na sestricku aj doktorku :D Dokina povedala, ze mam asi fajn mlieko, ked maly tak krasne prosperuje, ze aj ked v noci pekne spi, ze zatial mu to staci, ale vzhladom na jeho rastovy spurt uz asi o mesiac zacneme dokrmovat zeleninkou, lebo je velky predpoklad, ze uz mu mliecko stacit nebude. Ale ze vsetko je vo hviezdach...

krhlicka
7. nov 2011

@katarina6 tak ako pise @mimikett, slintosi su vsetci a pchaju si do ustociek ruky, hracky...to je normalka v tomto obdobi. Len nam sa k tomu pridruzila nervozita, mrncanie, zurivost a slaby spanok...takze
z toho dedukujem, ci ju neominaju dasienka...
Sikovna si fotografka Kate, fakt krasne zabery a mala Talia je super modelka. Ja by som praveze potrebovala, aby Dorka pospala, nech ma aj spiace fotky a ona nic herecka 😎
Je dobre, ze si sa uz upokojila, ved si starostliva maminka a chces pre malicku len to najlepsie. Vsetko sa upravi a podla mna vela veci robime podla svojho materinskeho instinktu 😀 usmev malej princeznej vsetko jedosenie zmaze za sekundu 😀

ikusa11
7. nov 2011

@dadulajda mame ten isty problem,tiez nam nelka grcka,tiez som sa uz parkrat zlakla,ci sa nezadusi.aj nam mliecko aj z nosa ide,povdychuje ho a tak nas doktorka poslala na gastro,mame potvrdeny reflux.tak som zacala davat probiotika a gastrotuss baby 2x denne,ale nelka odvtedy kaka nejako vela,aj tuto noc 3x a kakanicka je nejaka zelena 😖 tak neviem,zajtra zavolam doktorke,ci to moze byt z toho sirupu.take deticky pali zaha,treba ich nechat poriadne vygrgat.nelka tiez nechce lezat,cely den ju prenosim.nastastie v noci spi dobre,ma podlozeny madrac.mna by na umele mlieko nikto nenahovoril,ved to moze byt este horsie.pytaj sa aj ty na gastro.