Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
@majush cauko, to vam zavidim, uz je po ockovani...my ideme zajtra a vobec sa mi do toho nechce.
Vdaka za napad, hned potom dam malu na prso, aby sa ukludnila. Ona to zvladne, ale ci to ja zvladnem 🙄 tato chodi s nami na poradne, kedze ma robotu minutu od lekarky....naschval som tak sikovne vybrala 😎
Ako myslis z chrbatika, ked lezi alebo ked je v kresielku?na chrbate to Dorotka nevie, ale v kresielku taha hlavu, aby si videla na nozky...docela vtipne ako nimi hadze a potom ten prekvapeny vyraz 😕
@krhlicka Ahojte kočky ako sa tu máte? my sa máme fajn akurát dnes sme sa konečne dostali na sono kvôli refluxu a jasne že sa potvrdila ale je len mierna takže to vyrastie 🙂 malý je zlatíčko naše je strašne kludný smejko spinká papá teraz už dúfam nebude grckať, sestrička ho miluje minule som jej dovolila vymeniť plienku a išlo jej to naozaj super 🙂 len ja strašne vzdorovitá a papulnatá ale to pripisujem zmene ved už nie je len ona aj ked vždy je prvá ved malý sa zahrá v postielke ked je unavený zaspinká sám takže nemôžem povedať že sa mu venujeme viac ako jej no ale musí si zvyknúť 🙂 dve decká zvládam podla mňa dobre čomu som rada ked vidím kamošky čo majú jedno a niekedy to nezvládajú :D malý si už zbadal obe rúčky tak máme o zábavu postarané 🙂
Ahojte.. My sme sa dnes zobudili s novym problemom. Mala ma skoro celu tvaricku "spalenu" od zimy a slin. Ma ju taku vysusenu, az jej pokozka praska. Urcite ju to velmi svrbi, lebo si stale sucha tvaricku. Hned rano som isla do lekarne kupit krem, ale mam pocit, ze ju stipe, ked jej ho dam, lebo place. Mate niektora podobny problem??
no my mame velmi suchu pokozku,az sme skoncili na koznom, pouzivame krem A derma - exomega,super nam zabral skoro hned....je to aj na atopicky ekzem, my ho chvalabohu nemame....
Aj my pouzivame krem na atopicky ekzem Eucerin, aj na kupanie tu istu znacku. Ale vraj pri prechode z tepla na zimu sa nema pouzivat hydratacny krem, pretoze voda, ktoru obsahuje krem, sa akoby zmrazi na tvaricke a spali ju.. co sa stalo nam, ze nam ju vietor vystipal.. :(
Ja trochu povzbudenia pre vsetky zufale mamicky co sa im deticky len na rukach nosia, a okolie krci ze rozmaznavaju svoje dieta..... Tak im povedzte toto ak to ma vobec vyznam im vysvetlovat:
"Počas prvých mesiacov je nervový systém dieťatka najpokojnejší, keď sa cíti rovnako, ako v čase, keď ešte bolo v matkinom lone. Nosenie v tomto pre bábätko ideálne: cíti rytmus matkinej chôdze, vníma jej hlas, teesné teplo, tlkot jej srdca. Niektoré bábätká si nosenie doslova vyžadujú. No dôležité je nosiť aj tie detičky, ktorým nosenie navonok nechýba. Popredný americký pediater Dr. William Sears radí rodičom, aby svoje bábätko nosili aspoň 3 hodiny denne.
Skúsenosti rodičov, ale i výskum, potvrdzujú, že nosené deti majú väčšiu sebadôveru, zdravé sebavedomie, sú samostatnejšie. Tak, ako sa v útlom veku mohli absolútne spoľahnúť na starostlivosť svojej matky, ktorá im neustále poskytovala pocit bezpečia, dokážu sa neskôr spoľahnúť na seba.Tento pocit istoty, bezpečia a spokojnosti, ktoré dieťa zažívalo v útlom veku, najmä počas prvého roka života, v rodičovskom náručí, sa uchováva po celý život v podvedomí a je základom psychického zdravia. Nosené deti sú preto v neskoršom veku odolnejšie voči neurózam, depresiám, závislostiam či iným psychickým poruchám. Dokážu vytvárať zdravé medziľudské vzťahy a majú vyššiu emočnú inteligenciu.
Nosenie je dôležité aj v druhom či treťom roku života. Dieťa rado skúma samostatne svoje okolie, no ke´d sa unaví alebo ho niečo zneistí, rodičovská náruč je pre neho tým najbezpečnejším "prístavom". Nosené batoľa je vďaka pocitu bezpečia a uvoľnenia schopné vnímať a spracovávať veľmi veľa podnetov. Rodič mu počas nosenia môže rozprávať o veciach, ktoré spoločne vidia, staršiemu batoľaťu odpovedá na zvedavé otázky. Keď rodič komunikuje s iným dospelým, dieťa je v centre diania a nie na okraji. To všetko je prospešné pre rozvoj psychiky, jej intelektuálnej i emočnej zložky."
z publikácie Rodičia a ja (autorkou je známa psychiatrička MUDr. Jela Maliariková)
@katarina6 Ja maleho kludne nosim na rukach este aj teraz, rad sa mojka, tuli, a dost casto pocas dna 😉
@katarina6 ahoj, ˇdakujem za príspevok, aspoň som nazbierala viacej energie na dalšie nosenie pretože náš drobček cez deň zaspáva len na rukách a to už má dosť kíl. aj teraz mi spinká na rukách, nie a nie ju položiť okamžite má dialkové zapnuté 🙂 🙂 no čo už.... pomaly ju chcem naučiť aby sama zaspávala len neviem ako 😝
@bejka82 aj moja mala bola naučena na rukach,ale kupila som hojdačku a odvtedy žiadne uspavanie na rukach.Pekne tam zaspinka sama a dokonca večer,ked ju položim do postielky tak zaspi sama.To predtym u nas nehrozilo.Ak ti to financie dovolia tak určite si to kup,perfektny pomocnik,hlavne ked deti už maju svoju vahu.
@sonika1901 mám také kresielko ale to sa hojdá len vtedy keď to ja hojdám a vibruje to od fisher price. ty máš aké? moja večer zaspáva na brušku, takže aspoň čiastočne mi to nosenie odpadlo 😝
Caute baby, ako sa mate?co noveho?
Pisete niektora dennik vasim drobcom...ja lenivka som zacala az na konci oktobra.
Nastastie mi doktorka napisala spatne miery malej z kazdej poradne a existuje MK 😀 Nemam taku tu klasiku knihu, iba obycko diarik a tam pisem malej hocico mi napadne, ze ked bude velka, nech ma zabavu 🙂
Listovala som v nasej teme a je to super archiv, hned som povedala muzovi....vidis aj na toto je dobry MK!
Lebo on niekedy nechapavo kruti hlavou, co uz len si my mamicky mozeme furt pisat 😝
@bejka82 niet zaco! 🙂 nejako sa tu musime podrzat... Moja mala je tiez dost zavisla na ruky 😀 co uz... 🙂
@sonika1901 aj mna by zaujimalo aka hojdacka? Ked nebude hojdat sama to tiez budem musiet pri nej stat... ☹ to je nanic.... My mame akurat hojdaciu autosedacku to ked dam na zem tak to hojda, ale to ma nebavi hojdat s tym stale a ani malu.... ONa chce byt hore vysoko a vidiet vsetko co robim 😀......
@krhlicka ja pisem malej diar, ale taky tam su predlohy stranok ako 1x doma z porodnice, ake bolo tehu jedna strana na fotky, druha na popis situacie 🙂... atd, je to perfektne, a su tam aj stranky prazdne ak chcem sama pisat... ale tiez dost zabudam vela veci.... no dala som jej tam aj tie fotky z ultrazvuku, vsetko tam ma super zdokumentovane, taky diar by som brala keby som bola velka 🙂.
@bejka82 @katarina6 Neviem, o akej hojdacke hovori @sonika1901, ale my mame hojdacku Adamo: http://hojdacky-adamo.meu.zoznam.sk/products/ho...
Da sa pouzit od najmensieho babatka. Kupili sme to pred tromi rokmi za dobru cenu na vystave Dieta a rodina v Inchebe. Mimochodom tato vystava je v Inchebe aj tento vikend (11. - 13. 11.). Tak kto ste z Blavy - zajdite si tam, da sa to rovno aj odskusat.
@katarina6 My to mame zavesene na chodbe - moj muz namontoval do stropu take dva haky (stacil by aj jeden, ale pre istotu, aby to malo vacsiu nosnost, dal tam dva), no a na nich to visi - ak by ta to zaujimalo viac, mozem to odfotit. Inak k tomu predavaju aj taku konstrukciu, na ktoru si to mozes zavesit, ale vyzaduje si to vela miesta... Pri Miskovi sme hojdacku pouzivali cca do dvoch rokov, potom sme mu tam zavesili klasicku drevenu hojdacku. Teraz hojdacky kazdu chvilu menim - podla toho, ktore dieta sa chce hojdat 🙂 .
@katarina6 No, ja mam na to starsie deti... Dokonca aj moj trojrocny syn rad hojda malu sestricku - ale tam musim robit dozor, lebo minule jej robil kozmonauticky vycvik (tocil hojdacku dookola a potom ju pustal a pacilo sa mu, ako rychlo sa toci). Ak som s malou sama, rozhojdam si ju, nieco si porobim par minut, potom zase rozhojdam a tak dookola. Ale vzdy je to lepsie ako hojdanie v kresielku ci autosedacke, kde to musis robit permanentne. Stihnem si tak ozehlit, navarit a pod., lebo mala sa hojda velmi rada a casto tam aj zaspi. Moj muz mi este vymyslal system, aby som k hojdacke nemusela chodit - ze mi ju priviaze o dalsie lanko, ktore budem iba potahovat aj z vacsej vzdialenosti, ale zatial je to iba "v stadiu myslienky", lebo som o to neprejavila zaujem.
@bejka82
@katarina6 no ja myslim toto http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=12423032&ta... to na baterky a nemusiš pri tom stať,je to super pomocnik,aj pri vareni a aj teraz mi v tom mala spinka.ma to 6 rychlosti hojdania a 2 polohy nastavenia sedačky,takže ak je zvedave dietatko a potrebuje všetko vidieť,daš si do polohy sedu.je to do 11 kilov.Mala som aj tuto http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=12486784&ta... tu som vratila,pretože hojdala iba od rychlosti 5 a tak tykala.ta prva ide potichunku a možeš si tam pustiť aj hudbu.Ja nedam na nu dopustiť.
naša malá sa tiež radá nosí, ale nosiť 7 kg nie je sranda. Už mám chrbát v čudu. 😖
@sonika1901 presne to som chcela aj ja kúpiť pre malinkú, ale krstná nás predbehla a kúpila ale také čo musím hojdať ja. tak už je to jedno, už len dúfam že z toho rýchlo vyrastie 🙂 🙂
@linda40 viem o com hovoris...moj maly ma 6,5kg. niekedy sa uz nevladzem nadychnut co ma rebra bolia...neskusala si satku?alebo nieco? ja mam klokanku, no moc to nechce.A ked ho polozim vodorovne, spusti rev akoby mu polka rodiny vymrela..normalne ma des z rovneho lezania...divne dieta. 😒 😝
@dadulajda to je aj u nás, nosiť sa na rukách, keď ju položím spustí ako keby sme ju drali z kože, ale ak je nás doma viac, príde sestra a ide z rúk do rúk, tak je celý deň spokojná. V klokanke aj v hojdacom kresielku chce byť tak max. 15 minút, potom sa začne pajedovať a musíme robiť niečo iné 🙂 niekedy je to fakt únavné.
Čaute babulky, my sme tiež augustovky. Naša krásavica sa nám narodila 7.8.2011 v nemocnici v Čadci a volá sa Barborka.
@dadulajda nie divné, iba trošku náročnejšie. Moja prvá bola takáto divoká ako máš ty. V polohe ležmo ani za svet, klokanka alebo iné nosiče nezaberali, každý podnet ju zaujímal tak 5 minút a potom rýchlo vymýšľať dačo nové, na WC som musela chodiť tak, že som ju položila do vajíčka a bola so mnou, ináč by sa tam asi tie 3 minuty zbláznila... teraz máme druhú a to je presný opak. Vie si pekne poležkať, sama sa pekne prehrá s ručičkami, alebo iba tak pozerá...hotový anielik. Ani neviem, čo s ňou mám robiť po takom prvom diablikovi 😀 😀 😀

@edita84 vsetko najlepsie k meninam melemu Teuskovi, nech je zdravy a usmieva sa spokojne na svet 😉
Mamina ako sa mate, co robia drobci, Bejka v pohode pomaha stale maminka mala?
dajte vediet, pekny den zelame s Dory 🙂