icon

Augustové mamičky 2011

kalman
24. nov 2010

Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀

tintus
13. dec 2011

Ahojte aj ja by som sa rada pridala 🙂

mimikett
13. dec 2011

Ahojte, my planujeme prikrmy tiez od ukoncenia 6.mesiaca, kedze malu kojim. Uz teraz si ju viem predstavit jak sa bude ksichtit, ze co sa to snazim do nej dostat 😀
@dadulajda nam sa vcera prerezala aj druha dolna jednotka, sice citim pri kojeni, ze uz tam nieco je, ale zatial to neboli, tak dufam, ze ani nebude.... Ninisek moj ma 4 a pol mesiaca a vobec som si nemyslela, ze uz bude mat takto skoro dva zuby. A strasne trpi, normalne dava take place ako ked ju ockovali a nie a nie ju utisit. Hlavne vecer ked zaspava niekedy place aj hodinu az je cela cervena a ja neviem ako jej mam pomoct, tak dakedy placem s nou. Mame ten gelik na zubky, obcas pomoze, obcas nie, takze je to teraz take perne. Z mojho anjelika je teraz taky uplakany nervacik 😨

krhlicka
13. dec 2011

@mimikett ahoj,prosim ta citila si pri dojceni aj prerezavajuci zubok?mam pocit,ze ma mala niecim rafa pri papani,vyzera to na spodnu jednotku,ale nic nevidno.Par dni ma riedku stolicu...Zeby zub:-P

krhlicka
13. dec 2011

@tintus @ciernym jasne,vitajte😉

bejka82
13. dec 2011

@mimikett joooj tak teraz to máte veselé ☹ mojej to trošku ustálo s tými zúbkami ale pastičku si tam pchá stále celú 🙂 aj jej to natieram s tým gélom. tak som zvedavá čo to bude. aj pri kojení niekedy trošku cítim také niečo (ani nie ostré) skôr také ako štipkanie, asi to budú tie s zúbky 🙂
no tie príkrmy si myslím, že sa s tým netreba ponáhlať pretože tie črievka ešte nie sú pripravené na to 😉 aj ja plánujem od 6.mesiaca.

krhlicka
13. dec 2011

@bejka82 Bey aj Sofinka je uz mala pirana 😀 aj ja citim jemne stipkanie ako pises vyssie.Chvilocka, co nam presli koliky,tak zacne zabavka so zubami....pomooooc

bejka82
13. dec 2011

@krhlicka 😀 😀 😀 😀 fííííha tak to naozaj budú tie zúbky 🙂

krhlicka
13. dec 2011

@bejka82 uf, zajtra pobezim pre istotu do lekarne po gelik.aky pouzivate baby?

ikusa11
13. dec 2011

caute baby,ako vase babatka?uz sa pretacaju na brusko?alebo aspon na bok?a ak ano,tak kedy sa zacali?

ikusa11
13. dec 2011

@krhlicka ja som pri starsej pouzivala calgel a u nej zubky vyrastli bez nejakeho velkeho kriku,tak dufam ze aj pri nelke to tak bude.

krhlicka
13. dec 2011

@ikusa11 jej cauko,dakujem za tip,zajtra nabehnem na nakup🙂u nas zatial pokusy o pretocenie na bok vysli nahodne,podla mna ked plackala a hladala didku,tak sa hemlesila,ze sa podarilo.Na brusko zatial vobec,na to mame este cas😀

tintus
13. dec 2011

Aj nasa mala hryzie, aj ked este nema cim 🙂 Naucila sa chytit, nepustit a tahaaaaaaat. Teda poriadne to boli. Len dufam, ze ju to prejde samo. A snazim sa nejajkat aby sa este aj nezlakla a nechcela papat 🙂 Ale nerobi to ked je naozaj hladna nastastie.

majush
14. dec 2011

Aj nasa ma opuchnute dasienka a vsetko kuse. My dostaneme na vianoce jantarovy nahrdelnik, aby isli zubky von jednoduchsie a menej bolestivo. Nemate s jantarom skusenost?

bejka82
14. dec 2011

@krhlicka ja používam dentinox

bejka82
14. dec 2011

@majush ahoj, možno moja otázka vyznie hlúpo, ale načo presne je ten jantárový náhrdelník??? a ako to pomáha keď idú zúbky? 🙂 🙂

majush
14. dec 2011

@bejka82 ten jantár ma pomáhať lahšie vytahovat zúbky z dasien, kedysi tie náhrdelníky kupovali maminky v rakúsku, dnes je to bežne dostať aj tu, ale neviem, či je to povera alebo to naozaj funguje. . . vyskúšame uvidíme 😉 ale ja v prírodnú silu verím, tak snád to pomôže.
viac o tom napr,. tu:
http://www.pumpi.sk/post/jantarovy-nahrdelnik-n...

ikusa11
14. dec 2011

@tintus presne,chytit,nepustit a tahaaaat funguje aj u nas 🙂

ikusa11
14. dec 2011

@krhlicka ja sa len preto pytam,lebo ked som citala co ma vediet dieta v stvrtom mesiaci,tak bolo pisane,ze prevalovat sa na bok,niektore babatka uz aj na brucho 😲 .a este dvihnu hlavu v lahu na chrbte a pozru k noham 😲 😲 .u nas zatial nohy niesu zaujmave,este na nich nepozera 🙂

zizza
14. dec 2011

Ahojte kocky, mozem sa pridat???
Moja malinka ma 4 mesiace ;)

mimikett
14. dec 2011

@krhlicka @bejka82 pri kojeni som to zacala vnimat az ked vysli von... Ked tvoja (krhlicka) kakuska, tak uvidis za chvilu vyjde nejaky von. Moja kakava kazdy druhy den, ale teraz davala aj dva - tri krat za den 🙂
Inak baby, myslela som si, ze ked sa jej ten zubok prereze, tak ostane kludnejsia, po prvom to tak bolo, ale ten druhy sa jej prerezal v pondelok a Nini je este nervoznejsia ako predtym. Takmer vobec nespi, v kuse mrnci a ma normalne aj pol hodinove zachvaty placu. Vcera vecer zaspala- do piatich minut bola hore, tak som ju ucicikala, znova zaspala, do piatich minut bola hore a potom som ju skoro hodinu uspavala. Spinkala asi hodku a potom skoro v kuse plakala, mrncala az od pol jedenastej do pol druhej rano..... Normalne som nevedela co mam s nou robit - totalne zufalstvo. A cez den mi skoro vobec nespi, zaspi za chvilku je hore - nasa domacnost momentalne vyzera ako po vybuchu.. No som zvedava kolko toto bude trvat, to si neviem predstavit co bude robit ked jej pojdu stolicky 😒

krhlicka
14. dec 2011

@ikusa11 ja som tiez citala, ze sa maju otacat nabok...nasa mala je nejaka leniva. Chvilu je na brusku a uz mrnci, len na rukach by bola najradsej a este lepsie, keby sa mohla pripajat a napajat na prso..to by bol Hawai pre nu 😎

krhlicka
14. dec 2011

@tintus veru, chytit a nepustit...este taky full servis je u nas, ze aj didku jej dam do pusy, ziadne patranie, hladanie...v noci len otvara zobacik a sup uz cucka o dusul 😉

krhlicka
14. dec 2011

@majush mame jantarovy nahrdelnik aj naramok...ale neviem kde 🙄 dostali sme este, ked bola mala funglac, tak nam neboli treba. Takze zahajim patraciu akciu 😝 len som zvedava, ci nahrdelnik mala znesie, lebo ma tusim trojitu bradu z toho, co furt cucka mliecko...sme bezkrki banditi 🙂

krhlicka
14. dec 2011

@zizza jasne, vitaj 🙂

muska4
14. dec 2011

@mimikett ahojky, presne taky spanok ma aj moj maly a uz sme z neho boli cez vknd na nervy, nakoniec skoncil s cipkom a spal od 12 do rana...ale dlhodobo sa to takto riesit neda
a tie hnacky, jak svet, aj ritka zapalena, cervena, uz ani rybacia mast nepomaha...papat nam vela nechuti....no a aj teraz som musela prerusit pisanie, kedze sa zobudil...
a ty co robis,co zabera??

bejka82
14. dec 2011

@ikusa11 ahojky no naša malá sa ešte tiež nepretáča ani na bok sa veľmi nedáva. Tak ju otáčam na jednu aj druhú stranu, že či sa jej to nezapáči ale zatiaľ sa jej to veľmi nepozdáva 🙂 už 3x sa jej podarilo pretočiť z bruška na chrbátik ale to asi bola náhoda. Ten výraz tváre, tak to stálo za to 😀 😀 nožičky si dnes obzerala prvý krát ale aj to vtedy keď sedela na mne a zbadala, že niečo tam trčí... 😀 asi je taký lenivejší typ, takže sa môžem pripraviť na malého leňoška 🙂 🙂

schaja
14. dec 2011

@ikusa11 netrap sa tym co pisu- kazde babo je individualne a mozno ta coskoro prekvapi a predbehne aj tabulky 😉
no a ked sme pri tabulkach - mam jednu zaujimavu - je tam vaha a vyska dietata v danom mesiaci - ale berte to len orientacne a s rezervou 😉
http://www.mamaaja.sk/index.cfm?module=Calculat...

majush
15. dec 2011

@krhlicka he he, to je dobrý postreh, lebo aj naša ma 3 brady 😀

mimikett
15. dec 2011

@muska4 ta noc co som o nej pisala to bol fakt extrem... My sme normalne rozmyslali, ze jej uz dame nurofen nech sa utisi a nech sa jej ulavi, ale potom uz zaspala. Ja moc nemam chut do nej pchat hned takto nejake nezmysly. Jasne, ze ked sa inak neda, tak ano, ale zakial to nie je nevyhnutne tak radsej pockam. Zatial nemam nejake osvedcene triky- skusam co sa da. Kupili sme vsak homeopatikum chamomila vulgaris 15 ch a aj novy gelik na zubky calgel - ten sa vraj moze od 5.mesiacov, no a dneska som jej este kupila take tri kefecky v DM-ku = jedna masazna na prerezavanie zubkov, druha je ked je zubok prerezani, ale este nie uplne vonku a tretia je normalna. Takze uz som vyzbrojena 😀 Vcera vsak malinka prekvapila a normalne zaspala pri papani o pol deviatej a spala skoro az do deviatej rano + samozrejme nejake kojenie medzicasom bolo... Mozno uz bola po tolkych nevyspatych dnoch a nociach fakt unavena, alebo nam to ustupilo 😉 Ritusu mame aj my zaparenu. A dokonca od dnes mame aj sopliky 😠 . Aaaaa.... dufam, ze coskoro bude moj pupacik v poriadku - zdravucky 😔

gabika84
15. dec 2011

caute babeny. aby ste si nemysleli, ze to tu zanedbavam 🙂 ja si vas citam kazdy den, len mi nejak neostava casu na odpisovanie. ked Bela zaspi, tak riesim na nete co sa da. teraz hlavne Vianoce, a teda objednavanie darcekov a spol. ja sa tak tesiiiim na Vianoce. minulu sobotu som uz piekla medovniky, co sa mi podarilo prvykrat takto skoro, do vianoc budu hadam aj makke 🙂 dokonca som ich prvykrat v zivote aj ozdobila 🙂 no a tuto sobotu sa chystam zdobit stromcek, huraaaaaaaaaaaaa. mame novy stromcek, nove ozdoby som pokupila, tesiiim. aby ste chapali moje vytrzenie- okrem toho, ze budu Beline prve, ja som uz dva roky nebola na vianoce doma. pred dvoma rokmi som bola este aj stedry vecer v praci a ten druhy rok sice uz nebol pracovny, ale prezila som ho v strednej amerike, kde som sa snazila na veceru pripravit aspon kuracie rezne a zemiakovy salat. samozrejme, kedze som nezohnala vsetky potrebne ingrediencie, aj ta chut bola na nic. vtedy mi to bolo aj tak jedno, pretoze sme sa vratili z omse v kostole, kde som vobec nerozumela, o com tocili a nasledne som zvysok vecere stravila vracajuc nad zachodovou misou (kedze som bola uz v cca 7 tyzdni) tolko moje spomienky na posledne vianoce 😀 takze verim, ze tohorocne budu dokonale 🙂